Rune Carlsson! Besviken pensionär!

Sverige enda land i världen som beskattar pensioner högre än arbetsinkomster.

Rune Carlssons insändare nedan har skickats till partiledarna, men till moderaterna skickade han ingen för han har ju lovat att tredubbla jobbskatteavdraget, vilket skulle innebära att pensionsskatten blir mycket högre i förhållande till arbetsinkomst.

”Jag skulle gärna höra vad de övriga partierna har att komma med när det gäller pensionen. Vill ni ha mer röster så kom med ett vettigt bud, nu i valdebatten. Vi är två miljoner Pensionärer. Sverige enda land i världen som beskattar pensioner högre än arbetsinkomster.
Sossarna har haft fyra år på sig att rätta till pensionerna. De säger att det har gjorts mer i år men det är inget som märks. Sen har jag hört att när man är 85 år skall några partier höjaextra mycket. Det är väl när man går i pension som man behöver det inte när man är död!

ANNA ERNIUS 9 APRIL, 2018: (FATTIGPENSIONÄR. Var sjätte svensk pensionär räknas som fattig. Sverige har flest fattigpensionärer av de nordiska länderna och fler än majoriteten av EU:s länder, visar siffror från Eurostat.)

När Göran Person konfiskerade 250 miljarder från våra ATP- fonder, som gör att våra pensioner har försämrats. Det skulle betalas tillbaka när det blev en ny högkonjunktur. Det har gått 21 år men det har inte kommit in några pengar. Pensionen höjdes med 300:- för mig i år av dem fick jag behålla 170:-resten tog staten tillbaka i skatt. Det räckte inte till höjningen av elen ens!

Jobbskatteavdrag vilket påhitt de hittade på för att urholka pensionen ännu mer. I Sverige betalar pensionären i år 11 procentenheter högre skatt än en löntagare. Inget annat västeuropeiskt land behandlar sina pensionärer på detta vis, skriver Curt Persson, PRO. Men det finns väldigt gott om pengar till flyktingar, försvaret och alla möjliga hjälpinsatser runt om i världen. I Tyskland betalar till exempel den ”genomsnittliga löntagaren” som går i pension 17 procent lägre skatt än som löntagare. De som missköter sig, t.ex. hon i transport- styrelsen som fick gå får enorma avgångsvederlag och pensioner men så är det i alla statliga verk. Men till höjda pensioner finns det inga pengar till.

Vi kan titta på England där bor en kvinna som jag känner hon har likvärdig pension som jag översatt till kronor skattefritt. Hon bor i en pensionärs lägenhet på två rum och kök hyresfritt. Hon har gratis sjukvård och medicin. Hon har gratis tandvård för normal behandling ej dyrare ingrepp. Hon har gratis glasögon med standardbågar. Hon får åka gratis på alla kommunala färdmedel.

Besviken pensionär Rune Carlsson

Helena Palena: Det här med 250 miljarder kan vi glömma! Lägger vi på ränta på ränta blir summan mycket, mycket större. Det finns ingen moral längre. Sverige är – liksom andra stater – ett affärsdrivande verk med säte i Washington DC. Det här med demokrati är bara en kuliss som ser bra ut på pappret.

Läs även:

Persson stal 700 miljarder av pensionärernas pengar

Självklart får alla länder låna! Vi tar pensionärernas pengar

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Rune Carlsson! Besviken pensionär!

 1. Björngunnar skriver:

  Fast jag är pensionär själv säger jag rätt åt pensionärerna som röstade på de zionistiska partierna.
  I deras religion kan man klart läsa att vi är gojer och betrakta som boskap vars enda syfte är att vara slavar till de av ”Gud” utvalda.
  Så varför denna förvåning?
  Deras enda syfte är, det kan man läsa om i Orwells 1984, är makt.

  Gilla

 2. Lars Lindeberg skriver:

  Detta lärde sig sossarna från USA! Amerikanska regimerna har stulit Miljarder Dollar från sina pensionärer och gett dem till de rika! Märkväl att inbetalningarna var inte skatt det var inbetalningar till pensionsförsäkring!

  Gilla

 3. hanbod skriver:

  Sossarna ville sänka skatten för pensionärer 2015 men blev nedröstad av alliansen och SD

  Gilla

 4. Sverker skriver:

  Till hanbod: Vad är det för mening att ta upp en sådan bagatell som en skattesänkning? Det är som att stirra på en rännil av läckande vatten, när du har ett Niagarafall bredvid som tömmer allt vi äger o har.
  Om man inte förstår hur banksystemet fungerar, så skall man lära sig det först. Sedan blir debatten meningsfull.
  Samtliga partier vågar inte/vill inte/kan inte adressera detta grundproblem, och därför har dom ingen lösning. Orsaken är att det är tabu, då ägarna till banksystemet tillhör ett visst gäng.
  Skattesänkning är patetiskt!

  Gilla

 5. Pingback: Besviken pensionär! Klart de inte har råd med pengar till oss när de går till Patriotrobotar för 30 miljarder! | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.