Vila i frid Jerry Williams! It started with a love affair

Jerry Williams död
Jerry Williams var en av Sveriges mest folkkära artister. Under sin mer än 50 år långa karriär gjorde han otaliga folkparksturnéer och spelade in ett 30-tal skivor. Han avled under söndagen efter en kort tids sjukdom.

– I nästan 50 år har han funnits runt mig, mer eller mindre dagligen, så sorgen och saknaden jag känner just nu går inte att beskriva i ord. Mina varmaste tankar går till Jerrys familj, skriver Leif ”Blixten” Henriksson, producent och agent på Blixten & co, till Kulturnyheterna. Jerry Williams – Erik Fernström – blev 75 år (skulle fyllt 76 den 14 april). Han efterlämnade fru och tre barn.

Jerry Williams växte upp i en arbetarfamilj på Huvudstagatan 14 i Solna stad. Familjen hade en enrummare och modern, som var undersköterska, avled när Jerry Williams var tolv år gammal. Fadern tog ensam hand om Jerry Williams och hans bror. När jag föddes bodde vi på Sagagatan i Huvudsta (så jag är också född i Solna). Då är det som sagt var lätt att hålla på AIK. Ja, Jerry var en hängiven AIK:are!

Glömmer aldrig när Jerry kom till vår by Bricka och rockade på bygdegården. Det var 1989. I lokalen fick det vara 1 200 pers. Men där var minst 1 800. Jerry rockade så propparna gick i byn!

Det var världens grej på bygdegården! Stod bredvid en kille som heter Anders och rätt vad det var sa han: Nu får ni hålla käften för nu kommer finbiten! (Den börjar in july of -62). Jättebra! Den bästa. Här kan ni lyssna på låten It started with a love affair!

Här kan ni läsa om mina Stockholmsbesök där jag stött på olika kändisar – bl a Jerry Williams. Vila i frid kära Rock-Pojke!

…….

Detta inlägg publicerades i Människor och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.