Rex Tillerson är inte uppdaterad! Men det är Pompeo!

Rex Tillerson.    © U.S. Department of State

USA:s president Donald Trump har sparkat sin utrikesminister Rex Tillerson. Det uppger presidenten personligen på Twitter. Samtidigt blir Gina Haspel den första kvinnliga CIA-chefen.

Mike Pompeo, chef för CIA, kommer nu ta över posten som USA:s utrikesminister. Detta sedan Donald Trump sparkat Rex Tillerson.

”Han kommer göra ett fantastiskt jobb! Tack till Rex Tillerson för dina insatser. Gina Haspel kommer bli ny chef för CIA och den första kvinnan på posten. Grattis till er alla!”, skriver Donald Trump på sin Twitter under tisdagen.

Rex Wayne Tillerson, född 23 mars 1952 i Wichita Falls i Texas, är en amerikansk företagsledare som var både styrelseordförande och vd för världens största icke-statliga petroleumbolag, amerikanska Exxon Mobil Corporation mellan 2006 och 2016. Tillerson tillträdde som USA:s utrikesminister den 1 februari 2017.

Gina Haspel – född 1 oktober 1956 – verkar vara en hårding som drivit hemliga tortyrläger. Men varför Trump väljer att ersätta Tillerson är oklart. Presidenten ger ingen förklaring, skriver Fria Tider.

Ni som läst Brage Norins inlägg på denna blogg kan lägga ihop två och två. Nord-Korea lyder CIA och nu har Kim Jon Un frigjort sig. Liksom Erdogan har sopat rent i Turkiet. Då kan man inte sända en man som inte är uppdaterad på den nivån. Då får CIA-chefen Pompeo träda in. Kan det vara så enkelt? Ja, så enkelt kan det vara! Och för att rikta intresset åt ett annat håll får en kvinna för första gången bli CIA-chef. Lättköpt? Yes!

Bra sammanfattning av den djupa staten och vad som pågår!

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Rex Tillerson är inte uppdaterad! Men det är Pompeo!

 1. Helena Palena skriver:

  Svar från Brage Norin:
  Jag VET vad som hänt i Nordkorea.
  Det var ytterst nära att Kina valde att göra sig av med Kim Jong Un – men i sista stund beslutades om att i stället ge USA en hedersam reträttväg. Nordkoreas kärnvapenprogram läggs ner mot att USA slutar upp med sina krigshetsande övningar utanför Nordkoreas kust. AB blev så glad att Wolfgang Hansson föreslog Nobels fredspris tiil Trump..

  Sanningen är att CIA i många år beställde hot på löpande band från sin vasallstat Nordkorea – fram till dess att Kina och Ryssland rensade ut CIA-drägget i landet. Det lyckades!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Denna händelse förändrade världen.

  Trump är sagolikt galen. Han lanserade begreppet rövhålsländer. Han är inte ensam om detta tänkande.CIA blev så förbannad att de tog fram sin främsta rövhålsdiplomat Dennis Rodman som berättade att han visste vad Kim önskade sig mera än allt annat i denna värld. Vad sa Trump om detta – frågade journalisterna. Han sa ”fuck off” till mig berättade Rodman. Det är mycket svårt att finna något mera perverst än denna historia.

  Nyheten har stått i många CIA-media – bland annat NYT. Även The Guardian skrev om denna viktiga nyhet. Historien spreds över hela världen – utom i Nordkorea där Ryssland jobbade dygnet runt med att fördubbla nätkapaciteten i landets Internetversion. CIA lyckades inte nå ut med nyheten i Nordkorea.

  Kinas People Daily gick samtidigt ut med en artikel om att Kim Jong Un hade förrått sin far och sin farfar – då trodde jag att det var kört. Det måste har varit Xi Jinping som beslutade att låta USA komma undan med hedern i behåll. Kina var så förbannat less på alla hot från CIA-drägget i Nordkorea så att de var nära att fatta fel beslut. Attacken mot Kim Jong Un kom från en av Kinas främsta utrikespolitiska experter – ingen annan än Xi Jinping kan ha beslutat om att stoppa upp denna attack mot Kim Jong Un.

  PROBLEMET FÖR USA är att väldigt många miljoner människor i öster förstår vad som har hänt. Även Indiens premiärminister Modi är djupt omskakad. Skadorna för USA:s utrikespolitiska ”vanvitta-politik” i Nordkorea är helt sanslösa. En hel serie artiklar i The Diplomat som handlar om den plötsliga omsvängningen av Indiens relationer med Kina.spekulerar i vad som hänt – vad som kan förklara kursändringen. Den kinesiska draken har bjudit upp den indiska elefanten till dans – till allas förvåning!.

  Trump hade inget val än att acceptera ”segern” i Nordkorea – lägg ner (CIA:s) kärnvapenprogram i Nordkorea och skapa fred. Erbjudandet är för bra för att vara sant. Naturligtvis antar Trump erbjudandet – under väldiga hot förstås och kanske en avslutande krigsövning. Wolfgangs förslag till fredspris verkar lite överilat.

  Brage

  Gilla

 2. Pelle skriver:

  Lördagsintervju 19 Del 2 – Lars Bern om den globala maktbalansen

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.