Den kommande KRASCHEN!

Fritjof Persson  har precis offentliggjort en ny video på youtube.

Den handlar om den kommande KRASCHEN. Kolla på den och ligg steget före! Finns det något att rösta på? Tänker ni rösta på SD? Ta reda på om dom har något att säga om Sveriges Riksbank i första rummet!

Vill du ha en snabbkurs i vilket pyramidspel vi lever i under rådande ordning? Läs i så fall igenom alla kommentarer under detta inlägg  och lär dig hur lurade vi är!

Uppdatering: Videon är borttagen! Men läs kommentarerna!

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

69 kommentarer till Den kommande KRASCHEN!

 1. Han har ingen koll. Det är storbankerna som styr utlåningen. Riksbanken håller med kontanthanteringen, inte bolånen.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Grewe Conny Nog är det en plundring av befolkningen alltid, eftersom monetärmekaniken ovillkorligen gör allt fler allt fattigare och allt färre allt rikare, så upplysningsinsatsen befinner sig iaf på planen ur det perspektivet. =)

  Men sedan påminner det mest om någon som försöker spela fotboll i en ishockeyrink.

  Ackumulerad räntekostnadstillväxt och aggregerad efterfrågan liksom skuldmättnad och offentlig konsumtion är lite av de puckar som saknas i given verklighetsbeskrivning.

  Det är trots allt i de enskilda – privata – bankerna som det räntebelastade allmänna betalningsmedlet skapas, och det har Riksbanken ingen mekanisk möjlighet att påverka som Merwyn King påpekat.

  Gilla

 3. Björngunnar skriver:

  Det är den så kallade riksbanken (varken sveriges eller någon riksbank) som styr, underställd den internationella kabbalen vars intresse och mål det ligger att ödelägga Sverige.
  Massinvandringen är ett av deras redskap, det ligger också i deras intresse att vi saknar försvarsförmåga och att vi köper värdelösa försvarsprodukter från deras amerikanska vapenindustrier, två flugor på smällen.
  Den som har bra koll är Fritjof P.
  Vad Helena skriver är för mig obegripligt men hon får gärna försöka förklara sig!
  De enskilda judiska affärsbankerna lyder naturligtvis direktiv från sina fränder liksom andra banker som Landshypotek och Jakbanken, lyder de inte får de inte längre låna till konkurranskraftiga räntor och de är omedelbart ute ur leken.
  Mathias de fria är med visshet gränsande ännu en utvald med helt andra intressen än Sveriges väl och ve.
  Men det är klart att vilken idiot som helst kan vräka ur sig ”han har ingen koll”.
  Maffian håller ihop och Sverige sjunger sin svanesång.
  Inga beredskapslager, ett jordbruk som inte kan försörja halva befolkningen, import av kriminella ”flyktingar, ökande skatter, en polis som är politiskt styrd osv, allt detta och mer därtill är mord(försök) på svenska folket.
  Det enda politiska parti som inte är köpt av det utvalda folket är Svenska Motståndsrörelsen och det är inte svårt att se vilka som förtrycks i särklass mest i Sverige idag av Dan Eliasson o co.
  Fattar man inte ändå då är man antingen korkad eller en utvald eller sabbathsgoj.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  BjörnGunnar! Det är grewe conny som skriver!

  Gilla

 5. Per skriver:

  Som vanligt kommer någon från ”De Fria” in och förstör ett enkelt lättbegripligt inlägg. Man undrar ju vems ärenden ni går egentligen? Ackumulerad räntekostnadstillväxt …..aggregerad….skuldmättnad…allmänna betalningsmedlet….mekanisk möjlighet bla bla bla bla..Här skrattade jag inte en enda gång! Visst jävlar…glömde ju monetärmekaniken…..men de blev faan inte roligare ändå!

  Gillad av 1 person

 6. Michael Thudén skriver:

  Tyvärr har Mathias helt rätt. Fritjof Persson menar säkert väl men han är tyvärr ute och cyklar i spåret ”Fractional Reserve Banking” som är en myt, Jag har själv varit där och det tog lång tid innan jag förstod att det var en myt. Verkligheten är än värre. Banker lånar inte ut insatta kronor till kundkonton då kundkonton bara kan innehålla bankens skuld till kunden. Banken hittar på sin egen skuld som den ”lånar ut” till kundkontot. Tyvärr förstår inte Fritjof mekaniken.

  Då bankerna kan hitta på hur mycket som helst sina egna skulder som de ”lånar ut” till kundkontot är det inte Riksbanken som styr påhittandet (Baselreglerna är iofs satta att bromsa men de funkar inte ). Faktum är att orsaken till att bankerna närmast ohämmat kunnat blåsa upp bostadsbubblan beror på den sk ”kreditavregleringen” 1985 (även kallad novemberrevolutionen) då bankerna släpptes fria. Fram till dess körde Sverige med sk fönsterstyrning där bankerna hölls i betydligt striktare tyglar.

  Som Mathias påpekar har Riksbanken idag nästintill bara till uppgift att sköta clearingen mellan storbanks kartellen som har ett oligopol på Riksbankskontona inom betalsystemet.

  Hoppas att Fritjof läser nedan Krasch-kurs som förklarar mekaniken i penning och betalsystemet. För, som sagt, han menar säkert väl men han har så fel.
  https://parasitstopp.wordpress.com/

  Gillad av 1 person

 7. Björngunnar skriver:

  Jag har lyssnat på några av Norbergs videor och jag har inget att anmärka på något han säger.
  Men det är väl ändå så att Sveriges Riksbank styrs av Rothshield som fö äger alla riksbanker, antagligen har han sitt finger med även i te. x Nordkorea.
  Även i Sovjetunionen var ekonomin styrd av denna kraft och hur det är i dagens Ryssland, jag misstänker att det är samma förhållande där också.
  Sist jag var i Ryssland tog jag ett kort på en bankentre’, där fanns en triangel i guld och där stog på latin Ordo Ab Chaos.

  Gillad av 1 person

 8. Björngunnar skriver:

  Precis så Per!

  Gilla

 9. Michael Thudén skriver:

  Björngunnar och Per!

  Jag är inte medlem i ”De Fria” så det är ett ickeargument.

  Visst man kan göra det enkelt men om man vill ändra systemet så är det inte bra att utgå från en lögn, dvs fractional reserve banking om man vill ändra det. Det går inte att fixa en bilmotor om man tror att motorn sitter i däcken.

  Det är ändå enklare att hitta någon att skylla på för då skiftas fokus totalt från mekaniken och möjligheten ändra systemet. Den ”alternativa rörelsen” har tyvärr fastnat i att leta skuld istället för att försöka ändra systemet genom att förstå hur det fungerar och kommentarer som era bidrar till det. Om det är medvetet eller omedvetet från er sida låter jag vara osagt. När det gäller Fritjof får jag bara känslan av att han fastnat på samma punkt som jag fastnade på så länge – lögnen om fractional reserve banking.
  https://parasitstopp.wordpress.com/2017/12/18/den-alternativa-rorelsen-har-fastnat-i-att-leta-skuld-istallet-for-att-forsoka-andra-systemet/

  Gilla

 10. Per skriver:

  Michael Thuden…måhända att Fritjof har fel i sak…det är inte det jag vänder mig emot här…jag blir bara mäkta trött på att ”De Fria” hela tiden ska försöka förklara saker på största möjliga krångliga vis..och helst med ord som ingen människa orkar lyssna på…jag vet inte vad man försöker bevisa riktigt? Att man är smartare än medelsvensson? fattar bara inte. Sedan så är ju ” de fria” inte ett så fritt parti man låter sig påskina. För kommer du med invändningar mot deras inlägg så blockas man ganska snart…För mej är dom inte ett dugg bättre än dom etablerade partierna…TYVÄRR

  Gilla

 11. Björngunnar skriver:

  Tack Michael, alla försök att dra folk av ett grund de fastnat på välkomnas.
  Men förklarar man inte ovanliga ord blir man inte förstådd och så var det väl inte menat.
  Jag har nu lyssnat på mer av De fria och mycket är intressant men jag tycker man kör hästen med skygglappar.
  En religion kan inte ligga bakom detta problem menar de och avfärdar så enkelt vårt största problem, ma
  n vågar förmodligen inte vidröra eller man… det beror på något annat så frågan blir, vilka äger media, vilka kontrollerar bankerna, vilka ligger bakom handeln och tillverkningen av droger och tobak, vilka styr riksdagen och förmodligen de flesta andra politiska system te. x vilka skapade Sovjetunionen?
  När det gäller Fritjof så har du säkert rätt att han inte träffat mitt i prick om fractional reserve men i stora drag har han rätt i det mesta även om även han inte vill prata om den verkliga elefanten i rummet.
  De Fria hyllar Karl Gerhard men som jag ser det har homosexuella personer ofta en knepig verklighetsuppfattning.
  Ser fram mot vidare debatt och jag förstår inte dina resonemang om kronor som inte kan finnas, men jag vill verkligen förstå och jag hyser inga tvivel om att du är en genomärlig person.
  B

  Gilla

 12. Michael Thudén skriver:

  Jo, jag kan hålla med om att det överlag används för svåra ord för att beskriva systemet. Tyvärr använder sig penningreformister sig av bankernas terminologi som nästan bara består av lögner alltihop. Bedrägeriet är extremt enkelt uppbyggt men döljs av en extremt massa svammel. Fractional Reserve Banking-myten är faktiskt en sådan överkrånglig lögn som går ut på att någon kommer in på banken och gör en insättning – banken tar sedan och lånar ut dessa pengar. Det är en total lögn – banken kan inte låna ut insättningar till kundkonton överhuvudtaget. Sanningen är mycket mycket enklare – banken hittar på kontoinnehavet vid det likaså påhittade ”lånetillfället” – banken behöver inte ta emot någon insättning som den sedan ”lånar ut”. Fractional Reserve Banking-lögnen ger bankerna en falsk legitimitet genom att den påstår att bankerna lånar ut insättningar.

  Det där med att man kan betala med kronor som inte finns är extremt enkelt att förklara. När man handlar på krita betalar man inte med kronor. Försökte förklara det enkelt här där jag beskriver när Nisse köper en öl på krita på puben:
  https://parasitstopp.wordpress.com/en-enkel-berattelse-om-hur-bankernas-bedrageri-fungerar/

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Björngunnar! ”Ser fram mot vidare debatt och jag förstår inte dina resonemang om kronor som inte kan finnas, men jag vill verkligen förstå och jag hyser inga tvivel om att du är en genomärlig person.” Michael är bara bäst. Han kan!
  Det är lätt att förstå om man tänker på att det bara finns ca två procent kontanter i systemet. Då kan inte bankerna ha så mycket i sina valv eller på kontona. Alltså skapar man ”pengarna” i den stund skulden skrivs. Pengarna finns inte. De skapas ur ingenting och sen tar man ränta på detta. Vilket sinnrikt system och vilket drömläge dom har! Och allt kan fortgå så länge människorna tror på det hela och går på trolleritricket.

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Per! De Fria kan aldrig bli något. De når inte ut till massorna med sitt monetärmekanik-tugg. Och det vill dom nog inte heller. Det är en klubb för inbördes beundran m a o.
  Dessutom har dom anammat ledarens harang om att det bara finns människor och beteende. Så enkelt är det inte när människorna hjärntvättas av skolan, medierna och bankexperter. Det här med pengar framställs som något mycket svårt. I själva verket är det skitalätt! Som en plätt!

  Gilla

 15. Michael Thudén skriver:

  Observera att Helena skriver ”pengarna” när hon skriver:
  ”alltså skapar man ”pengarna” i den stund skulden skrivs. Pengarna finns inte.”

  Det är helt rätt! För ditt kundkonto hos banken kan inte innehålla något annat än bankens skuld.

  Kanske kan det vara enklast att förstå om man går tillbaka till när folk använde guld för att betala varandra. Guld var otympligt att släpa på. Dessutom är det osäkert att förvara guld under madrassen. Folk lämnade därför in guldet till en bank. Banken tog emot guldet och kunden fick en skuldsedel som berättade hur mycket guld banken var skyldig kunden. Istället för att betala varandra med guldet började folk att betala varandra med dessa skuldsedlar. Folk använde mao bankens skuld(sedlar) som betalmedel – inte guldet.

  Samma sak idag – vi använder bankernas skulder (dit och mitt kundkonto) som betalmedel när vi betalar varandra.

  Säg att du hittar 10 000 kronor i sedlar under madrassen hos din avlidne moster. Du går in på banken och sätter in dessa pengar då du tycker det verkar osäkert att förvara dem under din madrass. Banken tar emot sedlarna (dvs pengarna) och stoppar dessa i bankens kassavalv. På ditt konto skriver sedan banken upp sin skuld till dig. Mao ditt kontoinnehav är bara en digital skuldsedel på hur mycket pengar (kronor) banken är skyldig dig.

  Mao vi kan omöjligt betala varandra med kronor genom bankernas kontosystem då inget kundkonto kan innehålla kronor.

  Bankerna skrev och ”lånade ut” skuldsedlar (IOU på fikonspråk) på guld fastän ingen hade gjort någon insättning av guld. Mao banken ”lånade ut” sin egen skuld som den hittade på vid det likaså påhittade ”lånetillfället”. När folk fattade bedrägeriet sprang de till banken med sina skuldsedlar och ville att banken skulle betala sina skulder. Men då banken hittat på mångfalt fler skuldsedlar än banken hade guld i bankvalvet tvingades banken stänga luckan illa kvickt. Ofta hängdes bankiren kort därefter.

  Samma sak idag:
  När banken ”lånar ut” till kontot ”lånar” banken bara ut sin egen skuld som den hittar på vid det likaså påhittade ”lånetillfället”. Vi använder sedan bankernas skulder som betalmedel genom bankernas kontosystem istället för att använda sedlar och mynt (dvs pengar). Om folk inser bedrägeriet och springer i panik till bankomaterna så gäller precis samma sak som ovan med guld – banken har nästintill inga pengar som den kan betala ut – banken har hittat på mångfalt mer av sina egna skulder till kundkonton än vad banken har pengar (dvs kronor i form av sedlar och mynt).

  Av ovan hoppas jag också att det klart framgår att en bank inte kan ”låna ut” en endaste krona till ett kundkonto såsom Fractional Reserve Banking-myten påstår. Kundkontot är ju bara en notering på hur många kronor banken är skyldig kontoinnehavaren – precis såsom skuldsedeln på guld bara berättade hur mycket guld banken var skyldig innehavaren.

  Som Helena skriver är det lätt som en plätt att förstå!

  Jag försöker enkelt förklara skillnaden mellan betalmedel, bytesmedel och pengar här:
  https://parasitstopp.wordpress.com/2017/12/29/folk-maste-borja-forsta-skillnaden-mellan-pengar-bytesmedel-och-betalmedel/

  Gilla

 16. Per skriver:

  Helena! precis min åsikt och Tack Michael Thuden för att du förklarar på ett begripligt sätt utan en massa ”monetärmekanik-tugg” (tack för den Helena!).

  Gilla

 17. Michael Thudén skriver:

  Tack själv Per! Och du har helt rätt! Hela bedrägeriet bygger på att finansparasiterna kapat språket och talar så ingen förstår (det mest tragiska är att ekonomerna är de som är mest i trans av svamlet – de har ju blivit hjärntvättade till att blint tro på vansinnet).

  Det är ett ”Kejsarens nya kläder”-trick: det gäller att få folk att känna sig dumma i huvudet genom att klä bedrägeriet i en dräkt av ogenomträngligt svammel. Tyvärr så måste jag nog hålla med dig om att ”De Fria” gör samma sak de – de använder ett överkrångligt språkbruk som få fattar, oftast kryddat med lite språkliga knorrar som får mottagaren att känna sig korkad (t.ex genom att slänga in uttryck som ”givetvis”, ”naturligtvis”, ”självklart” etc efter en totalt obegriplig harang – ett effektivt sätt att få dig att känna dig dum – för du börjar tro att du är dum i huvudet som inte fattar vad som är ”givetvis” så ”självklart”).

  Om jag läser något som jag inte fattar brukar jag därför försöka tänka på ordspråket att det dunkelt sagda oftast är dunkelt tänkt – det får mig att sluta skuldbelägga mig själv för att jag inte fattar. Omvänt försöker jag lägga skulden på mig själv om mottagaren inte fattar vad jag skriver – då är det troligen jag som uttrycker mig dunkelt (om det nu inte är ett troll som man diskuterar med som uppenbart gör allt för att spela korkad och snurra till begreppen så mycket som möjligt – och i penningfrågan finns det fan oändligt med troll).

  Om man ska förstå penning och banksystemet måste man mao börja med att sluta anklaga sig själv för att man inte fattar – för det finns inget att fatta i bankorwellianskan – det är till minst 90% totalt svammel. När man släng av sig den tvångströjan av förnedring och skuld kan man lätt se igenom bedrägeriet då det är extremt enkelt uppbyggt.

  Tyvärr är Fractional Reserve Banking också bara en svammelbarriär som satts upp för att dölja att bankerna aldrig lånar ut kronor (dvs pengar). Bankerna hittar på digitala skuldsedlar på kronor till ditt och mitt konto och vi använder bankernas skulder som betalmedel. Precis såsom när bankirerna hittade skuldsedlar på guld och folk använde bankirerna skulder som betalmedel istället för guld. Bankirerna hittade på mångfalt fler skuldsedlar på guld än banken hade guld i kassavalvet så när det blev bankrusning var det bara de först i kön som kunde få ut guld. Samma sak idag – bankerna har hittat på mångfalt mer digitala skuldsedlar på kronor (våra kontoinnehav) än banken har kronor – när det blir bankrusning till bankomaterna så är det bara de som kommer först som får ut sina pengar från bankerna. Banken hade nästan inget guld och bankerna idag har nästan inga kronor (pengar).

  Fractional Reserve Banking krånglar till ovan genom att påstå att insättningar blir utlåning som blir insättning som blir utlåning som blir insättning som blir utlåning som blir insättning osv. Sanning är så mycket enklare – banken hittar på kontoinnehavet vid det likaså påhittade ”lånetillfället”. Banken hittar på sin egen skuld (en IOU på fikonspråk) och ”lånar ut” den till ditt konto ISTÄLLET för att låna ut kronor – that´s it!

  Fractional Reserve Banking-myten är lömsk – för man tycker man är skitsmart när man har ”fattat” den. Jag själv fastnade länge just i den myten innan jag förstod att den var en lögn ämnad att få det till att framstå som om bankerna sysslade med att låna ut insatta kronor – för det är ju vad bankerna vill få oss att tro. Så jag anklagar ingen för att de gått på i FRB-myten – jag satt fast i den jävligt länge själv.

  Gilla

 18. Björngunnar skriver:

  Men ändå…
  Ligger inte sanningen någonstans mittemellan?
  Bankerna sitter väl inte i en ölbar utan pengar till en bärs.
  Hur mycket pengar har bankerna?
  Sen har de sina fodringar, må vara att de bluffat till sig dem men likt förbannat har det ju fungerat.
  Att bluffa är ofta lagligt men att säga sanningen kan rendera fängelse jag tänker på 6.000.000 fd. öldrickare.
  Att öldrickarna styr sveriges riksdag råder det inget tvivel om, men hur är det möjligt att komma ur deras grepp så långe penningen är Gud?!

  Gilla

 19. Michael Thudén skriver:

  Om du bara håller reda på¨vad som är kronor och vad som inte är kronor så är det lätt.

  Banken påstår sig ”låna ut” kronor till ditt kundkonto. Men ditt kundkonto kan bara innehålla bankens skuld till dig – aldrig kronor (vilket lögnen Fractional Reserve Banking hävdar). Banken kan bara ”låna ut” till kundkontot det kundkontot kan innehålla – dvs bankens egna skuld som banken hittar på i samma stund som de hittar på att de lånar ut något.

  Vad banken sedan håller i reserv är irrelevant. Banken har aldrig lånat ut vad de håller i reserv för att täcka upp bedrägeriet. Det är som vilket pyramidspel som helst – pyramidspelet funkar så länge fler kliver in i det än som hoppar av. Om fler hoppar av än hoppar in faller pyramidspelet – såsom vid bankrusningar.

  Gilla

 20. Helena Palena skriver:

  Det roliga i kråksången är att om alla skulle vakna upp och vilja ha sina ”pengar” då ramlar korthuset ihop. Du springer till bankomaten och ditt kort sugs in. Du springer då och rycker i dörren till banken. Den är låst. Då sätter du dig i bilen och ringer till banken och möts av: Vi kan inte ta ditt samtal just nu! Försök senare. Det kan du göra för du kommer inte att få något svar. Sen blir det kaos. Då kan det vara bra med lite kontanter när folk börjar bli hungriga och vill sälja saker! OBS! Maten har tagit slut i affärerna.

  Gilla

 21. Michael Thudén skriver:

  Japp! Folk tror att de har pengar (dvs kronor) på kontot men kontot berättar bara hur många kronor banken är skyldig dig. Banken har hittat på mångfalt mer av sina skulder till kundkonton än vad banken har – så när det blir bankrusning kan banken bara betala sina skulder till de som står först vid bankomaten.

  Gilla

 22. Björngunnar skriver:

  Så kan det ju gå…
  Men på 1930 talet var det tvärtom, den som hade pengar kunde köpa ett lantställe för en struntsumma, du tror inte på det scenariet?
  Men tänk dig själv att du just sålt en gård för 5-8 miljoner, betalat in en miljon till rövarstaten och det du har kvar när befintliga lån och skatt är betalat är pengar på kontot på mellan 2 och 5 miljoner och när du går till bankomaten så händer det som du beskrivit.
  Kan det inte finnas en koppling mellan de skenande fastighetspriserna och faran med att pengars värde försvinner?
  Två ytterlighetsfall.
  Så vad blir ditt råd, behålla gården, sälja den eventuellt föra pengarna ur landet utan att betala skatt, köpa guld vilket jag tycker verkar tråkigt eller köpa en farm i Rhodesia).

  Gilla

 23. Helena Palena skriver:

  Mitt råd blir: Använd upp ”pengarna”- pengarna! Köp jord, skog och fastigheter. Guld och silver kanske. När det brakat och kommer igång igen har du allt kvar. Reala värden kan rövarna inte ta. Däremot kan dom länsa ditt konto med hjälp av EU-regler hur lätt som helst över en natt.

  Gilla

 24. Michael Thudén skriver:

  @Björngunnar
  Varför gör du aldrig skillnad på kronor och bankernas skulder utan buntar ihop dem i begreppet ”pengar”? Jag beskrev i en länk ovan skillnaden mellan betalmedel, bytesmedel och pengar. Bankerna skapar ett betalmedel när de hittar på kontokludd – de skapar inte pengar i form av kronor. Du kanske ska ta och läsa den länken?

  Nä, fastighetspriserna beror på att bankerna byggt ett megastort pyramidspel av bostadsmarknaden där bankerna döpt om bostadsinflation till ”värdeökningar” och fått folk att bli skuldslavar och på så sätt fått folk att delta i pyramidspelet: Jag beskrev det här:
  https://parasitstopp.wordpress.com/2018/01/05/media-hjarntvattar-oss-med-lognen-att-det-ar-bostadsbrist-som-skapat-bostadsbubblan/

  Det mesta av alla sk ”värdeökningar” är egentligen bara produkten av bankernas pyramidspel. När dessa finansiella pyramidspel faller ligger Sverige riktigt jävla illa till då Sverige har en enorm fiktiv ekonomi med en banksektor som är 4 gånger större än BNP – dvs fyra gånger luft då bankerna inte skapar något reellt de skapar bara skulder som de använder för att suga ut den reella ekonomin. När bankerna faller kommer kronan falla och då vi knappt har någon reell ekonomi kvar så kommer det bli tomt på borden snabbt som fan. Enligt livsmedelsverket har Sverige noll procent självförsörjning. Så om jag nu skulle råda någon till något skulle det väl närmast vara att göra som Helena – köpa ett ställe på landet där man kan hålla höns och odla sin egen mat.

  Gilla

 25. Michael Thudén skriver:

  Opps, du var snabbare än jag, Helena 🙂

  Här berättar livsmedelsverket att Sverige har noll procent självförsörjning:
  http://www.atl.nu/lantbruk/sveriges-sjalvforsorjningsgrad-ar-0/

  Gilla

 26. Helena Palena skriver:

  Har skrivit mycket i Hälsingetidningarna förut. Numera är jag på nätet. Men häromsistens skickade jag in detta till tidningarna så folk får en chans att förstå vad som pågår. Media skriver inte sanningen om hur det förhåller sig. Den kom in och många tackade mig.

  Cash i king!
  Enligt en artikel i Dagens Handel kommer kontanterna att vara borta senast 2025. Vill du det? Har du fått säga ditt i den saken? Har företrädarna för dom åtta partierna i riksdagen haft ett ord med i denna utveckling? Nej, det har dom inte. Wake up! Ledamöterna har inte fått rösta. Ändå är kontanter en medborgerlig rättighet. Hur ska barn t ex kunna lära vad ett värde består i utan att få vara med om att få en slant eller en sedel som present eller för något dom gjort? Enligt forskarna är det inte handlarna som driver på – det är banker och konsumenter som ratar sedlar och mynt. 97 procent av handlarna tar emot kontanter men bara 18 procent av konsumenternas betalningar sker i kontanter.

  Visst är det behändigt med kort och alla tjänster man kan utföra på nätet. Men för det finns det väl ingen anledning att lämna walk over och låta bankerna bestämma i en sån här viktig sak. Klart vi ska ha kontanterna kvar! Försvinner dom och vi i slutändan får ett chip i handen ja då har Georgs Orwells farhåga om storebrorssamhället med råge infriats. Då har makten full koll på dig! Vet precis vad du har varit! Spårbar som du är med dina transaktioner! Kontanter är anonyma. Om du varit i Boden eller i Borås och shoppat kan ingen se. Härligt! Du kan dessutom spara pengar i madrassen om du vill. Lite svårt med den digitala konfettin = ettor och nollor i rymden. Sverige är det land i världen där vi kommit längst mot det kontantlösa samhället. Är vi månne ett experimentland?

  Detta har som sagt skett utan att medborgarna fått en chans att säga sitt. Ingen medborgare har fått en chans att rösta. Bankerna har på eget bevåg utan mandat stegvis lagt ner all kontanthantering i sina kontor över landet. Förtvivlade och förbannade pensionärer och andra som inte kan koppla upp sig på en internetbank får vackert finna sig i att för varje räkning dom betalar över disk betala en hundralapp eller mer i avgift till banken.

  Det är bankerna som styr i samhället. När kontanterna försvinner kan du som sagt inte längre gömma pengarna i madrassen. Och bankrusning blir omöjlig eftersom inga kontanter finns att rusa efter. När ”pengarna” slutligen består bara av digitala nollor och ettor på nätet har bankerna och staten full kontroll över allas vår ekonomi.

  Det kontantlösa samhället gör det mycket enkelt för staten och bankerna att korpa dina tillgångar. När nästa krasch kommer kan staten med ett enkelt parlamentariskt beslut bestämma sig för att sno dina digitala banktillgångar för att rädda bankerna och det finansiella systemet. Du kan inte påverka detta utan du kommer att bli blåst!

  EU har en bestämmelse som gör det lagligt att stjäla banktillgångar på upp till 100 000 euro från enskilda medborgare vid den nya finanskris som kommer. Och räcker inte det kan vi vara övertygade om att dom verkliga makthavarna inom finansvärlden kommer att utöva påtryckningar på politikerna att vara beredda att höja det belopp som får stjälas om det skulle behövas för att rädda systemet.

  Gilla

 27. Björngunnar skriver:

  En liten utvikning om definitioner.
  Det finns olika ord som stavas på samma sätt och det finns olika definitioner på samma ord
  Om vi tar ordet skär kan det vara en liten holme, det kan också tas ett skär med skridskon, det finns även kobbe och om man läser Strindbergs Hemsöborna så skrivs där om Måskläppan, så varför reducera ord betydelse?
  http://runeberg.org/strindbg/hemsobor/0168.html

  Gilla

 28. Michael Thudén skriver:

  Så du menar att ett kundkonto hos en bank kan innehålla kronor?

  Gilla

 29. Helena Palena skriver:

  Björngunnar! Har inte polletten ramlat ner? Va´! Ett kundkonto i en bank idag kan bara innehålla digital konfetti! 😛 Skärp dig!

  Gilla

 30. Björngunnar skriver:

  Läs vad jag skriver, jag talar om definitioner inget annat.
  Jag nämner inte ordet bank eller öldrickare.
  Har ni läst Strindbergs berättelse när Gusten och Karlsson är på isen som går upp?

  Gilla

 31. Helena Palena skriver:

  Ja! Har läst! Men inte blanda bort begreppen nu.

  Gilla

 32. Michael Thudén skriver:

  @Björngunnar
  Roligt att du konsekvent besvarar frågor med motfrågor men aldrig svara 🙂 Detta då de du vill lägga all skuld på just är kända för att besvara frågor med motfrågor och aldrig svara 🙂 Litet konstigt sammanträffande, eller hur? 🙂

  Gilla

 33. Michael Thudén skriver:

  Helena det är t.om anti-digital konfetti! 🙂 Kundkontot kan ju bara innehålla bankens skuld till kontoinnehavaren på kronor – en skuld på kronor kanske kan kanske ndefinieras som antikronor (eller anti-konfetti för att använda ditt uttryck) 🙂 . Det sjuka blir då att vi antikronor när vi betalar varandra genom kontosystemet – du får mer av din banks skulder på ditt konto medan jag får mindre av min banks skulder om jag betalar dig genom kontot (sedan sköter storbankerna clearingen genom Riksbankskontona med digitala kronor då bara riksbankskontona kan innehålla digitala kronor – det där kan du ju redan men det kanske är överkurs för dina läsare)

  Gilla

 34. Helena Palena skriver:

  Michael! Om kontanterna försvinner – vi är ju bäst i klassen i Sverige – då borde det hela bli uppenbart för alla hur det förhåller sig. Då blir ju allt bara en tom påse. Det skulle vara kul om du och jag fick nagla dit en sån som Ingves i tv! På prime time dessutom när alla glor!

  Gilla

 35. Björngunnar skriver:

  Michael T Du slår i öppna dörrar, jag har förstått och köpt ditt koncept fullt ut mycket pga. dina utmärkta beskrivningar, du kanske hört ordspråket den som tiger han samtycker.
  Jag vill därför föra diskussionen vidare och det har jag gjort genom att lägga in Strindbergs Hemsöborna och har du nu liksom Helena gjort läst så vet du vad Gusten säger till drängen Karlsson nämligen ”Gud med oss och var-och-en för sig.” och skall vi svenskar köra det konceptet är det nog kört för oss Svenskar, utrotningsförsökeg kommer att lyckas.
  Vi, anser jag, måste få nya ledare i Sverige som tar över bankväsendet, ersätter riksdagen, polisledningen, militärledningen, media, skapar en plan för att göra Sverige självförsörjande på mat, enar det svenska folket till motsats från den hjärntvätt vi blivit utsatta från unga år med ”söndra och härska” behöver begripa att vi blivit lurade.
  Jag är alltså helt införstådd med att några kronor kommer inte att betalas ut till kontoinnehavare om/när krashen kommer.
  Någon plats för bidragsberoende utlänningar kommer inte att finnas.
  Eftersom jag själv är bonde förstår jag alltför väl att något jordnruk kommer inte att kunna bedrivas utan drivmedel liksom ett sjuhelvetes samarbete bönder och andra svenskar emellan.
  Och vidare måste fienden identifieras och Stefan Ingves är ingalunda i pyramidens topp, han är bara en av många sabbatsgojer.

  Gilla

 36. Michael Thudén skriver:

  Bra att vi är eniga om att ett kundkonto inte innehålla kronor.

  Hur en diskussion om Strindberg, Gusten och drängen Karlsson skulle ”föra diskussionen vidare” om penningsystemet är dock något som undgår mig.

  Ja, hugga huvudet av toppen är väl det sätt som de gjorde i gamla tider när folk sprang till banken och inte kunde få ut guldet som stod skrivet på skuldsedeln. Eller åtminstone konfiskera allt parasitrov från Wallenberg, Wahlroos etc.

  Gilla

 37. Björngunnar skriver:

  Jag menar att för att komma levande ur detta kan vi antingen erkänna oss underdåniga och acceptera vad än man säger åt oss att göra och det är knappast en lösning utan innebär att vi lämnar över oinskränkt makt åt dem som redan deklarerat att även en bra goj förtjänar att dö.
  Så vad politiker och andra medlöpare kan förvänta sig är att själva bli dödade.
  För att komma åt basen för makten som är söndra och härska, måste vi samarbeta och inte som Gusten i Hemsöborna ropade, Gud med oss och var och en för sig.
  Fienden är mycket välorganiserad.
  Vad hade du tänkt göra åt detta?

  Gilla

 38. Michael Thudén skriver:

  Jag beskriver hur maskineriet är uppbyggt och visar på alternativ på hur det kan byggas. För att göra det måste man t.ex erkänna att ett kundkonto inte kan innehålla pengar i form av kronor – ett kundkonto kan bara innehålla bankens skuld. Något jag upplever att du försöker dimma bort ovan genom att påstå att man inte ska begränsa ords innebörd. Varför gör du så?

  Utan en ritning till ett nytt system är vi fast i det som är. Att flytta fokus från hur det fungerar och hur det skulle kunna fungera till att lägga all skuld på judar, såsom du, gör inte att vi kommer framåt. För du kommer bara in ändlöst tjafs med de som skyller på Vatikanen, Jesuiterna, Illuminati etc om vem som egentligen bär skulden (vill man flumma ut riktigt kan man diskutera skulden med Henning Witte och David Icke som ”tror” att det är ”shape shifting” ödlor som är bakom allt – eller varför inte Alex Jones som menar att det egentligen är övervintrade nazister bakom allt). Ändlöst tjafs om skuld är verkligen en söndra och härska teknik – och det är dit de vill få oss enligt mig. Därför fokuserar jag mig på hur maskineriet fungerar och försöker upplysa om det – helst utan att hamna på någon isolerad ö, typ Hemsö.

  Visst, det finns en överrepresentation av judar i toppen av finansparasitismen. Men 99% av judarna är lika utsugna de. Kollar du in Israel så har har även de en bostadsbubbla där bankirerna fångat in skuldslavar. 99% av judarna är lika mycket skuldslavar som alla andra. Kolla in grafen i det här inlägget som jag skrev för några år sedan:

  Judarna i allmänhet är lika utsugna som alla andra av det parasitära finanssystemet

  Jag tror att det går att få med sig dessa 99% av judarna som är skuldslavar i en förändring – bara vi inte skrämmer skiten ur dem genom att lägga all skuld på dem.

  Det är en extremt liten grupp högst upp som styr. Och denna grupp måste ha syndabockar så att de 99,9% som de suger ut slåss inbördes istället för att rikta ilskan mot toppen. Vad dessa parasiter minst av allt vill är att folk genomskådar systemet och fattar att det finns alternativ till skuldslaveri. De vill helst att folk ska fortsätta vara blinda så att de, för att parafrasera Wallenbergs måtto, kan fortsätta ”parasitera men inte synas”.

  Vad har du för alternativ – mer än att du ovan någonstans påstod att det nuvarande faktiskt har fungerat? Och varför skriver du så? Ett system som bygger på att 0,01% av toppen kan göra skuldslavar av 99,99% har aldrig fungerat – mer än för de 0,01%.

  Och återigen, lite lustigt att du så konsekvent undviker att svara rakt av på frågor utan istället försöker få diskussionen att hamna på en öde ö samtidigt som du bombar på med motfrågor. Jag känner igen den avledande taktiken alltför väl för att flytta fokus.

  Gilla

 39. Björngunnar skriver:

  Ämnet för diskussionen är/var den kommande kraschen men du har tagit över diskussionen och gjort den till ett personangrepp på mig.
  Man får bara diskutera huruvida det finns kronor på banken, vilket det iallafall ännu gör.
  Det du hypotetiskt framställer som den enda faran är att banken slår igen.
  Det är möjligt att det kommer att bli exakt som du säger men det kan gå på tusen andra sätt också.
  Nu ger du dig dessutom på personangrepp och förlorar ännu mer av din trovärdighet genom att söndra och härska sönder hela diskussionen.
  Debatten är skjuten i sank och du avlossade skottet.
  Judarna är 99,99% oskyldiga, vilket skämt!!
  Du svarade inte heller på mina frågor om vem som äger media, gör det och unvik inte frågor genom att slingra dig som en orm.
  Problemet här är inte ett system som 0,01% av en liten befolkning konstruerat utan en mental egenskap som är kraftigt överrepresenterad hos nämnda folkslag.
  Vad hände 1933 när judarna förklarade Tyskland krig och varför förklarade judarna krig mot Tyskland?
  Var detta den första konflikten världen haft med judendomen eller finns det hundratals andra före denna händelse?
  Lögner är judens signum.
  Har 6 miljoner judar gasats eller är det som jag och pastor Williamsson påstår att inte en enda jude har gasats?
  Ifrågasätter man denna lögn hamnar man i Tyskland i fängelse, vem styr det landet?

  Gilla

 40. Michael Thudén skriver:

  Varför spelar du offer när jag bara frågar varför du inte svarar på frågor? För det gör du inte. (vilka är förresten kända för att just spela offer och alltid besvara frågor med motfrågor såsom du konsekvent gör?)

  Jo, tråden handlar om den finansiella kraschen – men du vill helst diskutera judar och Hemsöborna. Det är inget personligt påhopp på dig att konstatera det. – det är bara att läsa vad du skriver – du skriver i princip inte ett ord om hur systemet fungerar. Kan du bemöta något av de frågor och frågor jag ställt rörande den ekonomiska biten utan att flytta ut diskussionen till Hemsö? T.ex det faktum att Israel har en lika stor bostadsbubbla fylld med skuldslavar som här?

  Hur får man en grupp att hålla samman och ty sig till psykopatiska ledare? Jo, man skrämmer skiten ur dem genom att få dem att tro att alla är ute efter dem. Folk med förföljelsemani tyr sig till det psykopatiska ledarskapet. Tycks vara din uppgift här med. För inte fan diskuterar du ekonomi.

  Gilla

 41. Björngunnar skriver:

  Per, Michael T är associerad med Carl Norberg De Fria!

  Från Henning Witte som jag hyser respekt inför och samtalat med, Henning är en mycket sympatisk person.

  ”Men Thudén och Carl Norberg som sprider Michaels desinformation flitigt borde tacka Henning Witte att han offrade en viktig inkomstkälla för att avslöja det kriminella banksystemet. Han är i viss mån en whistleblower…..

  Att Witte vände på klacken berodde på att Thudén blev aggressiv. Mötet med honom, i synnerhet med hans ögon, blev mycket obehagligt.

  Det enda fallet som Henning Witte fört genom alla instanser mot en bank är hans eget mot SEB. Då faller Thudéns anklagelser om en bankvänlig processstrategi på sin egen orimlighet.

  Att Michael Thudén är en slags bankagent bekräftas även att han alltid har bloggat anonymt och att han inte har ett officiellt telefonnummer. Ärliga människor skyltar med sin identitet när det gäller en så viktig sak som penningreformen.”

  Gilla

 42. Michael Thudén skriver:

  Snacka om att hemfalla åt aggressivt personangrepp för att slippa diskutera ekonomin och besvara frågor.! Tack för att du klart visar vilket troll du är!

  Witte ljuger då han är utesluten från advokatsamfundet och inte kunnat verka som advokat i rättssalar. Inte en enda person här hört av sig till mig om att jag ”skadat” dem. Witte sysslar vid sidan om sina rymdödlor med diverse pyramidspel (googla på witte Towah och kolla in vad han sysslar med). Enligt hans egna hemsida jobbar han åt tyska storbanker.

  Witte förlorade ett rättsfall där han anförde att bankernas skulder (dvs kundernas kontoinnehav) är kronor (dvs just frågan ovan som ickesvarade på -konstigt sammanträffande det med). Henning Witte hänvisade till en lag som säger att endast staten får skapa pengar i form av kronor. Det troliga är att Witte helt medvetet förlorade det målet för att det skulle bli ett prejudikat och förhindra framtida rättsliga prövningar. För så jävla dum är han inte att han inte vet att ett kundkonto inte kan innehålla kronor, dvs pengar (inte du heller). Genom att förlora kunde han dessutom spela rättsoffer och ses som en martyr inom penningreforms-rörelsen.

  Dessutom har han olagligt tagit en kreditupplysning på mig.

  Många i de två anhöriggrupper för Estoniaoffren han representerade anser att han bara mjölkade dem på pengar utan att få något gjort. Jag staplade upp lite av vad anhöriga till Estoina-offren anser i kommentarerna i det här blogginlägget:

  https://parasitstopp.wordpress.com/2017/10/13/hur-kan-henning-witte-tro-att-han-har-nagon-som-helst-trovardighet-kvar/

  Nu har du fått den här tråden att handla om Hemsöborna, judar och Henning Wittes skitande på min person men du har fortfarande inte svarat på frågorna som har med ekonomi att göra. Du har avlett diskussionen vilket var ditt mål såsom det troll du är. Vem du nu än är bakom din anonymitet så ser jag igenom ditt spel, ”Björngunnar”. Du är inte ens vidare bra på det! Kan du inte trolla någon annanstans nu?

  Gilla

 43. Michael Thudén skriver:

  Varför ljuger du – jag har inte ett skit med De Fria att göra! Jag pratade om penningsystemet på ett möte på Norrmalmstorg där Witte också var närvarande. Jag har aldrig hållit föredrag varken med De Fria eller Witte – Witte har dock hållit flera föredrag med Carl Norberg.

  Vilket jävla troll du är!

  Gilla

 44. Björngunnar skriver:

  Vidare har jag förstått att du stöder förövarna av 911.
  Vidhåller du historian om Usama Bin Laden?

  Gilla

 45. Björngunnar skriver:

  Du smutskastar å det grövsta hedersmannen Henning Witte, bjud då också in honom till denna blogg så han kan bemöts dina lögner.
  Men se det lär aldrig hända eftersom du skyr sanningen.

  Gilla

 46. Helena Palena skriver:

  Björngunnar! Har påpekat för Hudiksvalls tidning att deras unga journalister skriver historian. Det heter historien. Verkar som unga människor skriver fel för dom kopierar gärna varandra. Copy Cats!
  Det blev ett möte på Norrmalmstorg för några år sedan. Michael T blev inbjuden för att han kan frågan och har en blogg. Han hade inget mer med någon där att göra mer än så. Men det sket sig lite för Witte förstår inte vad ett konto kan innehålla. Så enkelt var det med det. Och du vet väl själv varför man gärna vill vara anonym. Och det är inte Michael heller längre. Vackert så! Dessutom är han den som kan det här med pengarna bäst. Läs igenom hans blogg och lär dig. Eller läs hans bok!
  ”Om du bara håller reda på vad som är kronor och vad som inte är kronor så är det lätt.
  Banken påstår sig ”låna ut” kronor till ditt kundkonto. Men ditt kundkonto kan bara innehålla bankens skuld till dig – aldrig kronor (vilket lögnen Fractional Reserve Banking hävdar). Banken kan bara ”låna ut” till kundkontot det kundkontot kan innehålla – dvs bankens egna skuld som banken hittar på i samma stund som de hittar på att de lånar ut något.”

  Gilla

 47. Michael Thudén skriver:

  @TrollGunnar
  Det är bara att kolla upp Witte och verifiera vad jag skrev ovan. Följ länken till min blogg så får du bekräftat att Witte var den som smet med svansen mellan benen och slutade diskutera:
  https://parasitstopp.wordpress.com/2017/10/13/hur-kan-henning-witte-tro-att-han-har-nagon-som-helst-trovardighet-kvar/

  Jag är här för att diskutera finanskraschen, inte 911, Hemsöborna, judar, Usama Bin Laden etc eller för den delen Wittes rymdödlor. Du gör precis allt för att trolla bort vad det här blogginlägget handlar om.

  @Helena
  Tack!
  Bra att du återförde diskussionen till ämnet

  Gilla

 48. Björngunnar skriver:

  Jag är inte intresserad av dig längre!
  Du är knäpp helt enkelt.
  Witte däremot är din motsats.
  Din teori om pengar stämmer om man antar att banken gör konkurs, man ställer in betalningarna, eljest inte, det gäller slla affärsdrivande verksamheter.
  Att du lyckats dupera Helena ändrar inget i sak.

  Gilla

 49. Michael Thudén skriver:

  Och du, liksom Witte, vägrar säga det uppenbara – att ett kundkonto inte kan innehålla kronor – för du ha ju undvikt att svara på den frågan några gånger nu. Liksom Witte försöker du dölja det faktum att ett kundkonto bara kan innehålla bankens skuld. och det är inga ”teorier” – det är fakta som t.o.m Bank of England erkänt. Du, liksom Witte är dock ”lying by omission”.

  Nä, inga riktiga företag kan få sina skulder inräknade i penningmängden och bli betraktade som allmänt betalmedel. Men tack för att du ljuger igen och visar vilken dold bankkramare du är – precis som Witte som enligt egen utsago arbetar för tyska storbanker (vilken bank jobbar du för?)

  Jo, jag tror säkert du känner dig hemma bland Wittes vansinnigheter om rytmdödlor, att man kan bli fri från ”mind control” genom att äta guld, ”scalar waves” och alla andra galenskaper han promotar. Jag tycker personligen att det är knäppt – men jag ska inte förta din lycka om du finner den i dårskap.

  Har du varit med i Wittes pyramidspel som han anordnat genom Towah också? Det var troligen därför han blev utsparkad från advokatsamfundet (och det är fan en konst att bli det!)

  Så stick iväg nu ditt troll, du har ju i alla fall delvis lyckats med ditt uppsåt att avleda diskussionen från ämnet.

  Gilla

 50. Björngunnar skriver:

  911 varför ljuger du om detta?
  Kronor finns på banken och du kan ju ta ut det som du har om du tror att det hjälper dig.
  Och vad händer med Sverige när folk inte har råd att betala längre och bankerna kräver att lånen betalas?
  Samma situation som öldrickarna ordnade till i Argentina?

  Gilla

 51. Michael Thudén skriver:

  Återigen undviker du frågan om kontot kan innehålla kronor eller ej – hur länge ska du ljuga ”by oimission”? För sanningen kvarstår hur mycket du än ickesvarar och försöker avleda – ett kundkonto kan per definition bara innehålla bankens skuld till kontokunden och ALDRIG kronor.

  Här ljuger din bankkramare Witte helt öppet genom att påstå att ett konto kan innehålla kronor – en lögn du backar upp med din tystnad.

  Och nä, jag går inte på dina trollkonster för att slippa diskutera i sak – jag kommer inte diskutera 911, rymdödlor, judar, Hemsöborna etc med dig. Jag håller mig till ämnet som du försöker trolla bort.

  Gilla

 52. Björngunnar skriver:

  Konton i Sverige innehåller kronor tills dess banken gör konkurs, det är det svar du fått redan.
  Ponera att någon säljer sin villa för 2miljoner, när säljaren löst sitt lån på 1miljon står på hans konto en miljon, litar han inte på att banken kan förvalta hans miljon kan han ta ut miljonen och förvara den i madrassen om han så önskar, alltså innehöll kontot kronor.
  Blir det som i Tyskland på 30 talet att det blir inflation så ett frimärke kostar 3 miljoner mark får han inte mycket för sitt hus, bara den som hade utlänsk valuta (öldrickarna) kunde handla.
  Vilka låg bakom inflationen och kraschen i New York?
  Fritjof Persson säger att vi nu står inför bankernas skördetid.
  De som sprängde World trade center vill förinta sveriges befolkning, därför har de köpt de svenska politikerna som fört oss in i Nato, köpt värdelösa vapensystem från deras vapenindustrier, hetsar mot Ryssland och översköljt oss med lycksökare, mest unga män i vapenför ålder, sk. skäggbarn.
  Som du kanske minns fick skurken Reinfeld ett välavlönat arbete i New York.
  Göran Persson blev heller inte lottlös när han förskingrade pensionspengarna för svenska folket.
  Tas däremot kontanterna bort och vi chippas är öldrickarnas dröm fullbordad.
  Den oppositionelles bankonto raderas och han får svälta ihjäl i rännstenen.

  Gilla

 53. Michael Thudén skriver:

  Ah nu avslöjar du dig verkligen som den bankkramare/troll du är! Äntligen ett svar efter hur många gånger som ag frågat? Men du ljuger precis såsom Witte ovan.

  Nä, ett konto kan inte hålla kronor. Witte ljuger i videon t.om med om vad Bank of England säger. Ett konto kan bara innehålla bankens skuld på kronor till kontokunden. enligt Bank of England:

  “Bank deposits are simply a record of how
  much the bank itself owes its customers. So they are a liability of the bank, not an asset”

  Det är också som jag skrivit hur enkelt som helst att inse:
  Säg att du hittar 10 000 kronor hos din döde moster. Du går till banken och gör en insättning. Banken stoppar in sedlarna i kassaskåpet samtidigt som banken skriver upp att den nu är skyldig dig 10 000 kronor p[ ditt konto. Det är också så det skrivs på bankens balansräkning – ditt kontoinnehav skrivs på bankens skuldsida. Så det finns ingen plats för dina och Wittes lögner.

  Att du sedan försöker dölja dina lögner genom avledningar som Hemsöborna, Witte, judar, Göran Person och fan och hans moster är inget jag går på. Jag kommer inte låt mig avledas för att du ska kunna dölja dina och Wittes lögner.

  Gilla

 54. Björngunnar skriver:

  Varför debatterar jag med en dåre?
  Ta ut pengarna från kontot då om du har ett problem.
  Vad vill du ha istället för judiska banker?
  Landshypotek hade intill alldeles nyligen en judinna som vd och tror du inte att judar har satt regler för hur den ekonomiska politiken skall skötas där?
  Här har du det verkliga problemet, den ekonomiska makten de styr världen med våld och terror, 911, och du tjatar om kronor som man kan ta ut även om man inte tror att de finns.
  Vem fan tror du att du lurar?
  Hur gick det till när dina rymdödlor tog över och tycker det är bra nu.?
  Vad skall vi göra åt detta när talesättet går, united we stand, divided we fall.
  Snacka du om ditt ickeproblen men mig lurar du inte!
  Du känner tydligen inte hur isen vid Måskläppan bryts upp av det öppna havet.
  Hur går det för dig då?

  Gilla

 55. Pelle skriver:

  Things You Didn’t Know You Didn’t Know

  https://renegadeinc.com/things-didnt-know-didnt-know/

  Gilla

 56. pelle3blogg skriver:

  Michael
  Jag förstår inte ditt resonemang , det är ju en helt ointressant fråga du driver ,,,, för mej är det kronor ,,

  Jag har inte sett det själv , men är det så att du förnekar israels/cia inblandning av 911 ? Är det så att du inte insett vad björngunnar påstår om judars onda uppsåt ?

  Isåfall ska du läsa på ,,, eller ta en tablett som innehåller mod ,,, för det är förenat med livsfara att kritisera dessa ,,,

  Pelle

  Gilla

 57. Michael Thudén skriver:

  Du debatterar inte, du försöker bara avleda och de få gånger du håller dig till ämnet ljuger du.

  Du skriver ”ta ut pengarna från kontot”

  Kronorna ligger inte på kontot. De 10 000 kronorna jag beskrev i förra inlägget la bankpersonalen i kassavalvet – på kontot skrev personalen sedan upp banken skuld.

  Du är inte så korkad att du inte fattar det här (Witte hävdar samma lögn som du – att kontot är ett kassavalv där kronorna ligger). Kontot är en IOU (I owe you) – dvs en digital skuldsedel på hur många kronor banken är skyldig dig – kontot är inget jävla kassavalv!

  Tar om det när bankerna skapade IOU, dvs skuldsedlar på guld. Folk kom in på banken och gjorde en insättning. Bankpersonalen tog emot guldet och stoppade det i kassavalvet. Sedan skrev personalen upp bankens skuld på en skuldsedel (IOU). Skuldsedeln var gjord av papper INTE av guld som du i din dårskap tror (men varför förvånas – du tror ju på Wittes rymdödlor – inte jag).

  Japp, det du håller på med är att ”divide” och bryta upp förståendet av hur mekaniken fungerar genom avledningar. För, som sagt, du är inte så korkad att du inte förstår att du ljuger. Men jag kommer hålla mig till ämnet oavsett hur mycket du vill diskuterar Hemsöborna, öppna havet och alla andra avledningar du sysslar med (de börjar bli många nu).

  Gilla

 58. Michael Thudén skriver:

  Pelle3blogg

  Så kommer ett till troll in. Jag har inte förnekat någonting för jag vill inte att den här diskussionen ska avledas utanför ämnet – vilket är såväl din som Björngunnars avsikt (om ni nu inte är samma troll). Det är så här varenda jävla gång – lögnhalsarna/trollen kommer in och blandar direkta lögner med avledningar så att ämnet inte ska diskuteras.

  Tror du också på rymdödlor, såsom Björngunnar och Witte?

  Vad är det du inte förstår i ovan som jag skrev till Björngunnar? Så du anser liksom rymdödle-troendes Witte och Björngunnar att bankens skuld ÄR kronor? Konstigt att de stänger bankomaterna när det blir bankrusning. Enligt er så är ju bankens skuld kronor då kontot ÄR kronor (inte en IOU).

  Du liksom Björngunnar försvarar bankerna genom att sudda ut att bankerna sysslar med ”låna ut” sina egna skulder till kundkontot ISTÄLLET för kronor. Ni försvarar mao banken när bankpersonalen ljuger (till skillnad från er är hen säkert helt omedveten om att hen ljuger) och säger:

  -”De 4 miljoner kronor som du lånat har nu överförts till ditt konto”

  För ovan innehåller minst tre direkta lögner:

  1)Ditt konto kan inte innehålla kronor överhuvudtaget

  2) Ingenting överfördes – banken hittade på sina egna skulder vid det likaså påhittade ”lånetillfället” och kluddade dit 4 miljoner på ditt konto

  3) Banken har inget lånat ut överhuvudtaget

  Ni båda försvarar ovan lögner (liksom Witte) genom säga att banken inte alls ljuger. För att lögnen ska fungera måste nämligen folk tro att bankens skuld ÄR kronor. Det är den lögnen som både du, Witte och Björngunnar är satta att försvara. Då det inte går så försöker ni avleda genom att försöka få in diskussionen på sidospår som inte har ett skit med ämnet att göra och dränka sanningen med avledningar. Jag kan trolltekniken för väl för att gå på den – så jag kommer inte låta mig avledas.

  Gilla

 59. Helena Palena skriver:

  Men herregud killar hur korkade är ni! Här är jag med och försöker tala om vad som sker när bankerna kör sitt trolleritrick. En eloge till Michael som maler på. Men mot dumheten kämpade visst gudarna förgäves. Det finns ju bara cirka två procent kontanter i systemet. Hur ska dom räcka till till alla konton? Va´! Och om kontanterna försvinner vad finns det då för kronor på kontona? OSA!

  Gilla

 60. Michael Thudén skriver:

  Precis, Helen! Faktum är ju dessutom att bankerna bara håller en bråkdel av alla kontanta kronor i sina kassavalv och bankomater. De flesta av dessa 2% ligger i folks/företags plånböcker. Så om det blir bankrusning har bankerna betydligt mindre än 2% i sina kassavalv och bankomater för att betala sina skulder till kontoinnehavarna.

  Det sjuka är att bankernas skulder (dvs kunders kontoinnehav) får ingå i den sk penningmängden som mao bara består av 2% kronor. Det rätta är att nationalisera banksystemet, låta alla ha riksbankskonton som kan innehålla kronor (idag har storbankerna oligopol på riksbankskontona inom betalsystemet). Sedan kan alla skulder till bankerna avskrivas då de är fullständiga påhitt. Parasiterna (Wallenberg, Wahroos) etc kan vi sedan konfiskera egendomen från och fördela parasitrovet rättvis.

  Björngunnars uppgift är, som han så klart visat ovan, att hålla liv i lögnen samtidigt som han avleder. Han är (liksom gatekeepern Witte) satt att förvirra och stoppa upplysning och förståelse över hur penningsystemet är uppbyggt. Ett troll helt enkelt.

  Tror du Riksbanken kommer fullfölja sitt förslag med att införa E-krona (dvs alla kan ha kronor på riksbankskontona). Jag tvivlar, det skulle betyda att bankerna måste upphöra med sitt bedrägeri (till Björngunnars stora förtvivlan). Krafterna mot en sådan reform är för starka.

  Gilla

 61. Helena Palena skriver:

  Michael! E-kronor! Alla ska ha konton direkt på Riksbanken. Gud så bra det skulle vara! Men E-kronor är inte det för bra för att vara sant. Jo! Och hur kommer det sig att Ingves kan komma med ett sånt förlsag med tanke på den makt som BIS-systemet har? Vad är det som händer? Vem har nickat bifall till något dylikt tro? För övrigt ska bankerna självklart nationaliseras! Nej! Jag är inte kommunist. Hatar bolsjevismen.

  Gilla

 62. Helena Palena skriver:

  Michael! Skrev den här kommentaren just under ett inlägg på facebook av Lotta Gröning som skrev om dom dåliga pensionerna. Och hur många begriper vad jag menar tror du?

  ”Om vi hade en human stat kunde alla få en dräglig pension vid 65 år. Vi skulle inte ens behöva ha ap-fonder o s v som mäklare ska länsa (Allra). I det nya systemet gjordes varje svensk till en börsnisse. För jävligt. Eftersom bankerna skapar pengar ur skuld (ur ingenting vid lånetillfället) skulle staten kunna göra samma sak och alla medborgare skulle kunna må hur bra som helst. Men vi får inte. Privata bankerna sköter det där och skor sig sekund för sekund. För att klara av invandringen måste vi jobba längre. Slavarna måste sugas ut ännu mer. Det är fel på hela upplägget men som sagt dom privata bankerna tillåts att få sko sig.”

  Gilla

 63. Michael Thudén skriver:

  Jo, jag har också svårt att förstå att riksbanken kommit med ett förslag om E-kronor. För Riksbankens uppgift idag är ju att förhindra bankrusningar. Men om allmänna riksbankskonton med E-kronor införs kommer det innebära digitala bankrusningar mot bankerna då folk kommer fly från bankernas kundkonton. Och då bankerna knappt har några pengar (dvs kronor) så kommer de rasa på en gång. Så jag fattar inte heller att Riksbanken kommit med ett sådant förslag.

  Ovan är inte bara bankernas mardröm – det är Björngunnars mardröm också.

  Skrev mer om E-kronan här:
  https://parasitstopp.wordpress.com/2017/09/21/riksbankens-forslag-om-inforandet-av-e-kronan-skulle-doda-bankerna-genom-digitala-bankrusningar/

  Gilla

 64. Helena Palena skriver:

  Michael! Hela den här raddan med kommentarer ska jag spara! Fan det är ju rena upplysningen! Här kan man verkligen lära sig vad som pågår. Nobelpriset i ekonomi skulle syssla med sånt här. Istället får man pris för att rida på bedrägeriet och föra det vidare. Tror Alfred håller på oss!
  Förstår inte heller vitsen med e-kronor. Kan det vara så att Sverige är en experimentstat och man vågar inte ta bort kontanterna rakt av. För vad händer om det elen går och folk inte kan handla på sina kort o s v. Och tänk om strömmen går i flera dar vid krig eller ett sabotage. Det lutar nog mer åt att e-kronorna blir en brygga in i det nya. Inte vet jag! Men inte fan tror jag att NWO vill vara snälla mot oss.

  Gilla

 65. Michael Thudén skriver:

  Japp, som du skriver måste staten ”låna” fullständiga påhitt av bankerna enligt Maastricht och Lissabonavtalet. Staten måste kunna skapa egna pengar och då skulle vi kunna betala all välfärd utan skatt.

  Kommunismen och finanskapitalismen har samma rötter, det var ingen tillfällighet att bankirerna finansierade t.ex ryska revolutionen. Skrev om det här:
  https://parasitstopp.wordpress.com/2017/12/26/sambandet-mellan-dollarn-och-kommunismens-centralplanering/

  Gilla

 66. Helena Palena skriver:

  Michael! Ska göra ett inlägg av hela denna tråd! 🙂 Fy fan va´ folk är lurade. Sveriges tomtar skrev på Lissabonfördraget just innan dom gick på semester och hela riksdagen blev tom. Att vi fick en ny grundlag utan någon debatt kan vi tacka förrädaren Reinfeldt för.

  Gilla

 67. Michael Thudén skriver:

  Japp, folk är så lurade de kan bli – det finansiella systemet är parasitism i kvadrat

  Men du får nog rensa lite av Björngunnars medvetna avledningar om du ska göra ett inlägg (och mina kommentarer om Witte kanske) – han har verkligen försökt dränka den här tråden.

  Gilla

 68. Helena Palena skriver:

  Tar med det här också från Marcus Ljunggren:

  Sedan 1998 (egentligen sedan 1931) har marknaden varit en serie bubblor och haverier, var och en större än den förra. Ett långsiktigt diagram över S & P 500 visar oss precis hur uppenbart det är (och ändå hävdar centralbankerna att de inte kan se bubblor i förväg?…Dessutom har vi i den finansiella näringskedjan flyttat upp i termer av vad som är inblandat i respektive bubbla och krascher av tillgångar.Varför denna fråga?
  På grund av den fruktade ”S – ordet” säkerheterna – kollateralerna.

  År 2008 fick världen en försmak av vad som händer när en större säkerhetsbrist slår mot derivatmarknaden. I mycket förenklade termer, felprissättningar av flera biljoner (om inte mer) dollar i illikvida värdepapper blev plötsligt uppenbara i det finansiella systemet.

  Detta framkallade en säkerhetsbrist i kreditswappar ($ 50 – $ 60 000 000 000 000) när alla började klättra på varandra för att anskaffa kapital eller krävde nya, säkerheter med högre kvalitet på biljoner avslut som visade sig bara vara skräp, varmluft och inte ens fromma förhoppningar.

  Det är därför som amerikanska statspapper haft ett sådant enormt rally efter 2008 års krasch (amerikanska statspapper har fortfarande det högsta betyget som säkerheter på marknaden).

  VAD HAR DETTA ATT GÖRA MED IDAG?

  Jo de flesta bärande tillgångarna – säkerheterna – i den 600 000 000 000 000 $ derivatmarknaden är statsobligationer: amerikanska statspapper, japanska statsobligationer, tyska Bunds.

  Genom att hålla räntorna på obligationerna nära noll och pumpa in över $ 10 000 000 000 000 i det finansiella systemet sedan 2007, har världens centralbanker ”tvingat” investerare att missprissätta de mest värderade säkerheterna som backar upp hela derivatsystemet: statsobligationer.

  Så vad händer när den nuvarande obligationsbubblan spricker och vi börjar se obligationer falla – haverera – som tillgångar i bankernas balansräkningar och marknadens avkastningskrav gör att räntorna stiger – förtroendet för obligationernas värde faller?

  En annan säkerhetsrusning börjar … den här gången med en betydande del av räntederivatmarknaden (mer än 80% av $ 600 biljoner derivatmarknad) som går upp i rök.

  Vid den tidpunkten, är stigande räntor det sista någon behöver oroa sig för. Tillgångarna backar upp en $ 600 000 000 000 000 marknad som själv kommer att falla i värde … vilket innebär att den verkliga krisen … alltså symptomen på krisen 2008 var bara en stilla föraning, kommer att vara över oss med full kraft.

  Det är därför centralbankerna är så engagerade i att hålla priserna låga på obligationer, för att inte likviditeten i systemet skall torka ut. Det är också därför alla centralbankers politik har i hög grad gynnat de stora finansiella institutionernas investerare (För stora för att falla) på bekostnad av alla andra…

  Centralbankerna försöker inte VÄXA EKONOMIN – skapa tillväxt, de försöker att stötta de finansiella institutens derivattransaktioner och möta kraven från den aggregerade räntekostnaden.

  De kommer att misslyckas, så småningom och när de gör det, kommer marknaderna att uppleva en fruktansvärd kollaps, oändligt mycket värre än 2008.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.