Ian Wachtmeister var en lisa för svenska folket! Vila i frid kära gigant!

Ian Wachtmeister var en rebell som ställde upp för svenska folket! Som ställde upp för logik och sunt förnuft mot den idioti som råder i Sverige sedan länge. Läs om när Ian W skåpade ut allt och alla och blev etta på Newsmill bl a. Vila i frid kära rebell!


Ian Wachtmeister utlyste en tävling – Årets Rebell – på sin blogg. Jag kammade hem tredje priset. Första fick Tanja Bergkvist och andra Gudrun Beims. Ni kan läsa mer på Ians blogg.
Jag fick priset med motiveringen: ”Helena Palena känner vi alla igen. Aktiv på denna sida, beredd att strida för sina åsikter. Just nu aktuell i kritiken av vad hon kallar ”idiotin med massvaccineringarna”. Yrke Rebell! Läs mer här!
Ian Wachmeister och jag har en sak gemensam: Vi hade båda svärföräldrar som hette Ebba och Olle. Ganska kul! På bilden från 1939 syns Ian med sin mamma Adrienne – ”Nenne” kallad. Till vänster står Tom – tredje brodern i skaran. Se så kärleksfullt Adrienne tittar på sin då yngste son. Ian har fem bröder. Hans mamma Adrienne de Geer födde sex pojkar mellan åren 1921 – 1945. Bröderna i följd: Nils, Bengt, Tom, Ian, Georg och Sten. Det är nog mycket troligt att mamman satsade på att få en flicka. Hon födde barn under 24 års tid. Det gjorde min mormor nästan också – hon födde fyra barn – två flickor och två pojkar – under 21 år. Nåväl Ians mamma fick in sex flickor i familjen i alla fall genom svärdöttrarnas intåg. Ian har två söner och en flicka och de andra bröderna har också tre barn. Alla fick både pojkar och flickor. Ian beskriver fint i sin bok Rebellerna om sin uppväxt. Hur mamman badade pojkarna och sjöng ramsor för dem. I hushållet fanns även tjänstefolk och Ian skriver att han på så sätt hade två mammor och två pappor.
Kan man säga att Ian blev inklämd som varande den fjärde sonen. Nej, det kan man inte. Läs mer här!

Ian Wachtmeister, här fotograferad år 2001. Foto: Maja Suslin/TT

Ian Melker Shering Wachtmeister af Johannishus, född 24 december 1932 på Nääs säteri i Bärbo (skulle alltså fylla 85 år på julafton) död 11 november 2017, var en svensk greve, företagsledare, politiker och författare. Han var partiledare för Ny demokrati och riksdagsledamot 1991–1994
Ian Wachtmeister var adelsman, son till greve Shering Wachtmeister och Adrienne De Geer. Det blev studentexamen vid Lundsberg, sedan gick Ian Wachtmeister på KTH och blev bergsingenjör.

Ian Wachtmeister har varit gift tre gånger tidigare. Med sin första hustru Ann Dickson fick han barnen Jeanette, 59, Johan, 57, och Jesper, 48. När sajten Bröllopsguiden bjöd in till stor fest på Tändstickspalatset i Stockholm presenterade Ian glatt sin nya hustru för de övriga gästerna, rapporterar Hänt i veckan.
– Vi gifte oss för två år sen i januari i Riddarhuset. Den trettonde på min födelsedag faktiskt och vi har det så trevligt. Bättre än någonsin faktiskt, säger Anna Wachtmeister, tidigare Eckerström.

Lite ur Rebellerna

Rebellerna – en historiebok av Ian Wachtmeister
Många kända personer har strålat samman med Ian Wachtmeister som skildrar och granskar dem. Rebell är det finaste man kan bli i Wachtmeisters egen värld. Författaren tar er med på en lång vandring där ni får möta Winston Churchill, Franklin Roosevelt, Caroline Kennedy, Ehrling Persson, Ingvar Kamprad, Kungahuset, Greta Garbo, Wallenbergarna. Bert Karlsson, Hans Werthén, Napoleon III och skolkamraten Adolf Lundin. Mannen som byggde sjöar och mannen som hade åtta liv är andra spännande bekantskaper.

Tyvärr träffade jag aldrig Ian W i real life! Det gjorde inget för jag kände honom ändå. Men vi hade kontakt och jag blev inbjuden brevledes till hans kontor på Riddargatan i Stockholm men det blev aldrig av att jag for dit. I tidens tand träffas man i stugan i den globala byn: Nätet! The Net! WWW!

Här mer om det jag skrivit om Ian W!

Carl Bildt vs Ian Wachtmeister! Ian tar över Carls skribenter

SD stark kraft på sikt. Wachtmeister mentor åt Åkesson! Sahlin hånar svensk kultur

Wachtmeister etta på Newsmill! Petar ner A Ardin! J Åkesson är en tuffing!
…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Ian Wachtmeister var en lisa för svenska folket! Vila i frid kära gigant!

  1. orglasse skriver:

    Hej

    Personligen anser jag att Ian är den mest intelligente man som suttit i vår Riksdag.
    Han hade förmågan att se genom kulisserna och förstå sammanhangen.
    Men vi kan glädjas åt att han har väldigt många unga som nu kämpar för hans idéer.

    Gilla

  2. livsglimtar skriver:

    Jag tänkte på honom, var han höll hus? Dagarna precis före han dog. Brukade läsa hans inlägg med tillfredställelse jag tänkte att det hade varit tyst länge. Tänker nu att vi behöver ju verkligen honom och den person han var, orädd för makten och lät oss ta del av sina många gånger uppkäftiga tankar. Vila i frid ❤
    Tack Helena för fint och intressant inlägg.

    Gilla

  3. Maja Dacke skriver:

    Tack, Helena, för ditt sorgliga meddelande … Också jag tänkte på just Ian häromdagen och undrade – jag visste ju att han var mycket sjuk.
    Ja, han hade behövts bland oss.
    Nu gick jag tillbaka till det du skrev 2010 om Ian. Och det var intressant att läsa kommentarerna – då som nu fanns det många som hade en hjärnskruv på tvären. En del kommer väl att dö utan att få den tillrättalagda.

    Jag läste förresten någonstans att alltför många svenskar har det alltför bra ännu. Skribenten trodde att när medelsvensken får det riktigt tufft personligen på olika plan kommer reaktionen. Och vad händer då? En kula för pannan som i t ex Japan utan tanke på efterlevande? Eller upp på någon barrikad? Jag betvivlar. Vikingarna är utdöda och tiggarpåsarna ligger nog närmare till hands. Också ett sorgligt meddelande.

    Gilla

  4. Pingback: Ian Wachtmeister var en lisa för svenska folket! Vila i frid kära gigant! – Life, Death and all between

  5. Olle Gill skriver:

    Ja, beträffande Ian, så skulle det behövas en regering till 100 % som han och hans ståndpunkt
    för att räta upp denna nation (skuta), som för närvarande kantrar i sådan omfattning, att inga
    länspumpar kommer att räcka till. För att få den tillbaka i normal läge. Att tvinga tillbaka Sverige i
    normalläget, när det gäller kriminalitet av alla slag,..bedrägerier, rån, stölder, våldsbrott, maffia, sexuella övergrepp, olagliga vistelser i riket, passförfalskningar, bidrags fusk, mm. Krävs sådana
    insatser att vi i Sverige aldrig kommer att lösa detta. Metoder som skulle ge effekt är ju uteslutna
    p g a dess brutalitet som då skulle behövas. Vårt land och dess mentalitet tillåter inte sådana metoder,..Om vi vaknat i tid, Då Ian lät meddela till befolkningen om vår situation så var det även
    då redan för sent,..
    Det innebär att varje människa behöver egna öskar och flytvästar för att klara sig från drunkning
    när fartyget Sverige sjunker under ytan,…
    Att bekvämlighets partierna S, V, L, MP, C och M ondgör sig över Ian och sen SD är ju i sig ett frågetecken,..då det är bekvämlighets partiernas politik som skapat SD och dess politiska motpol.
    Därför bör ju inte bekvämlighets partierna kasta en massa osakliga anklagelser på dom son är
    av likalydande åsikter som Ian samt SD i viss mån. M har väl nu också vaknat,..men allt för sent och dessutom var det ju deras förr förra ledare som skapade en allt besvärligare slagsida.
    Som sagt Ian var en av dom första som vågade trotsa galenskapen,..
    OAG

    Gilla

  6. hllviken skriver:

    Hur kan det vara så att hela makteliten är genomrutten?

    Gilla

  7. Helena Palena skriver:

    Bra fråga hllviken!

    Image and video hosting by TinyPic

    Gilla

  8. Helena Palena skriver:

    Gå med i Asocialpartiet! 13
    December 11, 2016 by Michael Thudén

    Ibland blir man uppgiven när man ser hur världen är skaffad där lögnen massmedieras till sanning och man tänker :

    ”Va fan, lika bra att lägga ner och isolera sig och bosätta sig som eremit i en grotta och kommunicera med andra människor vart femte år genom flaskpost”

    Man kanske skulle starta ett Asocialparti?

    Stadgarna skulle vara mycket enkla och klara:

    1) Alla som kommer på möten utesluts från partiet!

    2) Den som försöker informera när möten hålls utesluts!

    3) Den som försöker anordna partimöten utesluts!

    4) Den som svarar på mail, eller dyl utesluts!

    5) Den som försöker värva medlemmar utesluts!

    6) Den som överhuvudtaget försöker gå med i Asocialpartiet utesluts!

    Behöver jag skriva att alla som kommenterar detta blogginlägg utesluts?

    Fast det är ju precis motsatsen vi borde göra men ibland blir man trött!

    Gå med i Asocialpartiet!

    Gilla

  9. hllviken skriver:

    Antisocialt beteende hos makteliten; stoppar sann, väsentlig info till allmänheten!

    http://utmedrapporten.se

    Gilla

  10. hllviken skriver:

    Tips på svar till fräcka invandrare:

    http://www.flashback.org/sp40007866

    Gilla

  11. Blodsven skriver:

    Glömmer aldrig när han fick frågan om Ny Demokrati hade egna ekonomer som kunde sköta finanserna. Han svarade: – Ekonomi är alldeles för viktigt för att låta ekonomer syssla med.
    Klockrent!

    Gilla

  12. hllviken skriver:

    Ian förstod detta:

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.