Fritjof från Västerbotten berättar om bedrägeriet med bankerna!

Sigillet på dollarsedeln! Det allseende ögat i topp. Läs mer på wikipedia och kolla under Pengar på denna blogg!

God eftermiddag Helena!

Jag har producerat en video som nog är min viktigaste hittils: Fractional Reserve Banking:

FRB är, tillsammans med, lagligt betalningsmedel, grundstenarna till monstruös brottslighet som är så gigantisk att den är bortom vanligt folks fattningsförmåga.

Med vänlig hälsning!

Fritjof Persson

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Fritjof från Västerbotten berättar om bedrägeriet med bankerna!

 1. Pingback: Fritjof från Västerbotten berättar om bedrägeriet med bankerna! – Life, Death and all between

 2. Martin Nilsson skriver:

  Varifrån ska bankerna få pengar till ränta som ska betalas till dom som avstår nyttjanderätten under en viss tid?

  I Fritjofs exempel finns det ingen win-win för bankerna. Bara för kunderna (in- och utlånare)

  Gilla

 3. Liliana Semjonow skriver:

  Hej Fritjof Persson, fint att du har gjort så intressant video… Jag vill såååå gärna ta del av din text men klarar inte av att lyssna på backgrunds musiken. Jag mår illa av den och den är alldeles för högt. Har du kanske någon inspelning utan musik som du kan kanske lägga ut?
  Med vänliga hälsningar
  Liliana

  Gilla

 4. orglasse skriver:

  Hej

  FIAT systemet var en nyhet för så där en 12 år sedan. Att man slutade kräva att bankerna skulle ha det kapital de lånar ut ansåg ju varenda en innan dess vara en självklarhet. Men som sagt det blev allmängods för alla som följde ekonomin att så inte längre var fallet ett par år innan finanskrisen bröt ut.

  Hela detta bedrägeri kalls för FIAT.

  Det som nu oroar är hur det skall gå med alla obligationsmarknader.
  För de av er som är intresserade så skall ni veta att de börser som hanterar obligationer är cirka 1000 gånger mer kapitalkrävande än de som köper och säljer aktier.

  Det finns i princip tre olika marknader att handla på det är aktiebörserna, obligationsmarknaderna, råvara och options marknaderna.

  På aktiebörser köps och säljs aktier men även vissa typer av finansiella instrument.
  Obligationsmarknaderna köper och säljer företag eller staters obligationer men även en hel del andra produkter som stöds av värdena på obligationer där fastigheter mm finns som säkerheter.
  Alla råvaror kan köpas och säljas både som vara eller som instrument vilket innebär att jag som säljare av exempelvis säd kan redan nu sälja nästa års skörd i förväg via en option. Dessa optioner kan sedan i sin tur köpas och säljas.

  Det finansiella friheten är idag så stor och omfattande att det inte går att överblicka den. En mycket aktiv så kallad Hedge fond i London som drevs av Hugh Hendry som är en mycket skicklig kapital förvaltare la ner sin fond för ett par veckor sedan, han sålde ut hela innehavet och gav sina investerare tillbaka sina pengar med hög vinst. Han gjorde detta för han sa se sig att hela systemet är i gungning och kommer att fallera. Hugh Hendry såg även 2008 och finanskrisen innan den skedde.

  De med mycket goda kunskaper inom ekonomierna är nu väldigt oroliga för att hela marknaden med obligationer är på väg att fallera, och om detta sker då ni ska ni få se på händelser ni aldrig kunnat ana skulle ske. Hela länder bryter då samman.

  Gilla

 5. Michael Thudén skriver:

  Tyvärr har han helt fel (liksom orglass ovan). Banken tar inte emot inlånade kronor som den sedan lånar ut. Sagan om Fractional Reserve Banking. Det är mao INTE så att någon kommer in till banken med en 1000-lapp och gör en insättning av vilka banken sedan lånar ut 900 kronor och behåller 100 kronor i reserv. Sanningen är mycket värre. Både Bank of England har och t.ex ekonomiprofessor Richard Werner har beskrivit hur det går till. Banken HITTAR PÅ att någon gått in på banken och gjort en insättning på säg 1000kr (en fiktiv insättning kallar Werner det för). Banken skriver sedan upp sin skuld på kundens konto (det är mao kunden som är långivare och kreditgivare INTE banken). Kunden inbillas sedan till att tro att hen har ”lånat” beloppet som nu står på hens konto men kontot berättar ju bara hur mycket banken är skyldig kontokunden (om du går till banken med 1000kronor stoppar ju banken 1000-lappen i kassavalvet samtidigt som banken skriver sin skuld till dig på ditt konto – när du går till bankomaten och plockar ut tusenlappen betalar banken av sin skuld och ditt saldo minskar med 1000).

  Fractional Reserve Banking gör gällande att banken ”lånar ut” 900 KRONOR av de 1000 KRONOR som banken lånat in. Men banken påstår sig ”låna ut” till kontot ochkund kontot kan inte, som visats ovan innehålla kronor överhuvudtaget – banken kan bara ”låna ut” det kontot kan innehålla – dvs bankens skuld till kontoinnehavaren. Banken ”lånar” mao ”ut” sina egna påhittade skulder till kundkontot och inget annat. Mao har ingen bank har någonsin lånat ut en krona till ett kundkonto såsom Fractional Reservbee Banking-myten påstår då det är en omöjlighet.

  Fractional Reserve banking får det att låta som om banken sysslar med vad den påstår sig göra – ta emot insättningar som den sedan lånar ut till kundkonton. Den ger mao bankerna en falsk legitimitet för faktiskt ar det bankerna gör i verkligheten än mer ohederligt (och totalt ologiskt)

  Det är synd att folk fortfarande tror på den där myten. Någon som har kontakt med Fritjof kan få honom att läsa det här:
  https://parasitstopp.wordpress.com/2017/10/10/snalla-glom-sagan-om-fractional-reserve-banking/

  Gilla

 6. Michael Thudén skriver:

  @Orgla
  Problemet är inte FIAT-valutan, dvs kronor, problemet är tvärtom att det knappt finns några kronor. Som jag beskrev ovan kan inte kundkontot hos en bank innehålla kronor – det kan bara innehålla bankens skuld till kontoinnehavaren. Det sjuka är att bankernas skulder (kunders kontoinnehav) räknas in i den sk penningmängden. Därför består den sk penningmängden till 97% av bankernas skulder till kontoinnehavare och endast 3% är kronor. Det är därför bankerna går åt helvete vid bankrusningar – bankerna har inga pengar, dvs kronor, bankerna har bara en jävla massa skulder till kontoinnehavarna. Det är därför som bankerna stänger bankomaterna när folk springer dit i panik för att få ut sina pengar.

  Problemet är mao inte fiat, dvs kronorna – problemet är att bankerna fått hitta på sina egna skulder och fyll kundkontona samtidigt som de lurat kontokunden att hen lånat kronor av banken. Bankernas skulder ska lika lite inga i penningmängden som dina och mina skulder.

  Det mest intressant obligationerna just nu är väl bostadsobligationerna och vad som kommer hända med dem när nu pyramispelet kallat ”bostadsmarknad rasar ihop. Skrev om det här:
  https://parasitstopp.wordpress.com/2017/11/21/det-ingves-varnade-for-2015-haller-pa-att-ske-pyramispelet-kallat-bostadsmarknad-haller-pa-att-falla-ihop/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.