Håkan Juholt har på fötterna! Lagarna efterlevs inte!

Hur gammal är din son? Fyra? När han är gammal kommer han inte att leva i en demokrati utan i en teknokrati, eller en diktatur.

Det är ovanligt med en före detta politiker som säger något off the hook! Som säger något som man inte ska på den nivån. Men Juholt klarar kanske inte av att vara så förljugen som man måste vara för att hålla sig kvar i etablissemanget. Redan Vilhelm Moberg sa att vi lever i en demokratur. Oh ja, visst väntar diktaturen runt hörnet. Om den inte redan är här förstås!
Diktatur eller teknokrati kommer att styra Sverige när våra barn växer upp säger Håkan Juholt i en intervju i Svd: – Sverige är på väg att avveckla demokratin.

I intervjun säger Juholt bland annat att ”Visst, jag ser en risk att det kan bli diktatur på sikt”. Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) är förvånad över hur Socialdemokraternas förre partiledare pratar om Sverige.
– Det är ju anmärkningsvärt. Det är ambassadörers, precis som regeringens, uppgift att föra fram korrekta bilder av vårt land och främja vårt land i världen, säger Alice Bah Kuhnke.
TT: Tycker du att han gör det här?
– Det har jag ingen kommentar till, det får du fråga utrikesministern om hur han jobbar, säger Alice Bah Kuhnke.
Wallström: Han lär sig
Margot Wallström säger om Juholts uttalande att hon inte publikt tänker ”argumentera med en av mina ambassadörer”.
– Han får nog förklara själv vad han tänker, säger hon i samband med dagens EU-utrikesministermöte i Luxemburg.
– Han lär sig nog också inom kort, skulle jag tro, vad det innebär att vara en ambassadör, tillägger hon.

Håkan Juholts tid som partiledare för Socialdemokraterna blev rekordkort; från mars 2011 till januari 2012. Det var efter den så kallade Juholtaffären och sedan allt sämre opinionssiffror för partiet samt intern kritik mot hans ledarskap som ledde till att han avgick.
I januari i år meddelade regeringen att Juholt utses till svensk ambassadör på Island, en post han tillträdde i september.
I en längre intervju från Island med Juholt som Svenska dagbladet gjort, spår Juholt en dyster framtid för den svenska demokratin.
– Hur gammal är din son? Fyra? När han är gammal kommer han inte att leva i en demokrati utan i en teknokrati, eller en diktatur. Det är så in i helvete sorgligt. Jag är ledsen att säga det, men jag är 100 procent säker. Vi håller på att avveckla demokratin, säger Juholt till SvD:s reporter och fotograf då han möter upp dem i Reykjavik.
Hotet enligt Juholt består inte av en övergång till en diktatur med rullande stridsvagnar på Sergels torg, utan vad han kallar ett expertstyre där medborgarnas värderingar får stå tillbaka.
“Demokratin glider oss ur händerna, färre vill bli folkvalda och partierna tonar ned ideologin”, fortsätter han och varnar för vad som kan komma längre fram; “Visst, jag ser en risk att det kan bli diktatur på sikt”.
Juholt och hustrun säger sig vara klara med Sverige på ett bra tag och under de tre, fyra år som väntar på ambassadörsposten på Island har de inte några planer på att överhuvudtaget besöka Sverige. Vänner och släkt möter man istället i exempelvis Paris eller spanska solkusten.

”I en demokratur (notera ordet noggrant) råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedian domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps.” Vilhelm Moberg (1965)

”Demokratur är ett begrepp skapat av den franske sociologen Gerard Mermet, och betecknar ett samhälle som till ytan är, det vill säga nominellt, en demokrati, fast som i praktiken saknar en reell och vidare omfattande yttrandefrihet, som saknar en möjlighet för dissiderande politiska grupper att föra sin talan på lika villkor, som saknar ett fullt ut rättssäkert rättsväsende (där lagar och regler tillämpas och appliceras olika beroende på vilket politiskt läger man tillhör), där man riskerar att bli av med sitt jobb för sina åsikters skull, där man som dissident/dissiderande grupp riskerar att bli utsatt för politiskt våld av politiska motståndare (och där staten ser mellan fingrarna med detta). Ytterligare ett kännetecken för en demokratur är när lagarna som finns inte efterlevs (av staten själv).

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Håkan Juholt har på fötterna! Lagarna efterlevs inte!

 1. Leif of Godland skriver:

  Tack, Håkan Juholt.  Och tack, Vilhelm Moberg.

  Gilla

 2. Pingback: Håkan Juholt har på fötterna! Lagarna efterlevs inte! | Arab Nyheter

 3. Josef Boberg skriver:

  Så länge som det finns Liv i Oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens länder – så finns det hopp om en annorlunda ordning – eller ?

  Om mitt hopp på min blogg under rubriken: ”OM HUR NATIONALEKONOMI-FÖRSTÖRANDE BANKSYSTEM KAN VRIDAS RÄTT”

  Gilla

 4. janne skriver:

  Läs Betongväldet, det får säkert en del ögonlock att öppna sig. Boken finns på nätet.

  Gilla

 5. Michael Thudén skriver:

  Psykopaten Brzezinski beskrev vad Internet skulle vara till för redan 1971 i boken ”Between Two Ages: America’s Role in the Technetronic Era”:

  ”The technetronic era involves the gradual appearance of a more controlled society. Such a society would be dominated by an elite, unrestrained by traditional values. Soon it will be possible to assert almost continuous surveillance over every citizen and maintain up-to-date complete files containing even the most personal information about the citizen. These files will be subject to instantaneous retrieval by the authorities. ”

  (någon som kan se t.ex facebooks roll i detta?)

  Men istället för att skapa ökad kontroll för psykopateliten har Internet öppnat informationsdammen och de kan inte längre ljuga ikapp med sanningarna som väller över dem. Brzezinski har ändrat sig och tycker nu att det är lättare att mörda en miljon människor än att kontrollera dem. Orsak enligt Brzezinski? Jo, att folk för första gången i världshistorien vaknat (hans ord i videon nedan).

  Gilla

 6. hllviken skriver:

  Se in i ZB´s ögon; huiii vad kusligt!

  Gilla

 7. hllviken skriver:

  Zionistjuntan i Sverige kontrollerar det svenska folket inifrån myndigheter och media.

  http://www.gangrapesweden.com/larsilshammar.php

  Gilla

 8. Adolf skriver:

  Michael!
  Brezinsky can inte komentera om ett Internet som inte fans 1971! TCP/IP fans ju inte ens
  först senare. Internet som vi ser det idag är först med Tim Berners-Lee, du kan inte övervaka någon hämta in info om inte folk först är tillgängliga på ett nät. Int ens 1990 var internet någon känd sak förutom inom universitetssfären. En tumregel ge inte Brezinsky mer ära än han förtjänar!

  Må så vara att han är en psykopat men en ganska lam sådan, inte värre än Kissinger.

  Gilla

 9. Michael Thudén skriver:

  Jag skrev inte att han visste vad internet var för något men helt klart förutsåg han vad dåtidens datorer skulle användas till i framtiden.

  Faktiskt är han som tur är död nu – en psykopat mindre. Men du har rätt i att Kissinger är snäppet värre.

  Gilla

 10. Blodsven skriver:

  Hade Juholt sagt detta om han fortfarande varit partiledare? Skulle inte tro det…

  Gilla

 11. Pingback: Är svensk demokrati på väg ut i kylan ? | ulsansblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.