Rädda oss från bankens giriga käft!

Kö med människor som vill ta ut sina pengar på Wall Street 1929.

Detta inlägg skrevs 10 oktober 2010! Läs kommentarerna!

Har ni tänkt på en sak? Det ältas och det tältas i alla möjliga frågeställningar men hur många är det som skriver om det viktigaste: Pengarna? Som vi alla måste ha. Nej, det är för svårt. Nej, inte alls. Man måste inte vara nationalekonom för att förstå att vi är lurade. ”Hela vårt moderna finanssystem bygger på ett pyramidspel som för eller senare leder till katastrof. En ny kollaps lurar därför alltid runt hörnet. Det menar ekonomen Larry Kotlikoff vars radikala idé om ett helt nytt bankväsende får stöd från allt fler höjdare” skriver Andreas Cervenka. Yes! Äntligen börjar det hända något. Vi är många som har bloggat och skrivit  om det sjuka i systemet. Läs mer här!

På bloggen Ett nytt penningsystem får ni lära er hela upplägget! Lite ur Thudéns bok:

Förord
Detta är en ”Crash course” i hur penningsystemet fungerar. För att förstå hela systemet måste man utgå från att bankerna ”lånar ut” sina egna skulder till kundkonton. För bankerna är givetvis detta faktum något som de till varje pris vill dölja – det låter ju inte så trovärdigt att man ”lånar ut” sina egna skulder.

Jag tror inte det finns en enda förklaring som utgår från att bankerna ”lånar ut” sina egna skulder till kundkonton (inte ens från penningreformister – jag tror jag är ganska ensam om att tjata om vi använder bankernas skulder som som substitut för pengar). Men har man inte den utgångspunkten förstår man inte hur betal och clearingsystemet fungerar eller vilken funktion Riksbankskontona har. Läs mer här!

Intressanta grejor från Stan också!
…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Rädda oss från bankens giriga käft!

  1. hllviken skriver:

    Är detta historisk kuriosa i sammanhanget – eller inte?

    http://carlnorberg.wordpress.com/2017/10/09/wallenberg-kreuger/#respond

    Gilla

  2. Helena Palena skriver:

    Det är inte kuriosa. Ett utdrag ur hur det går till. Keuger – vilken man! Vilken svensk begåvning. De tog honom av daga för han tänkte bl a låna ut pengar till länder mot låg ränta. Sånt går inte för sig! Han blev bara 52 år. Så otroligt synd på en sån rar ärta!
    Ivar Kreuger, född 2 mars 1880 i Kalmar stadsförsamling, död 12 mars 1932 i Paris, var en svensk ingenjör, företagsledare, finansman och grundare av Kreugerkoncernen

    Gilla

  3. hllviken skriver:

    Följden blev att svenskt näringsliv styrs av förövarna.
    Lägg till Olof Aschberg och hans krets!

    Gilla

  4. Rayne Storme skriver:

    Bonnier och Stenbeck lär också varit inblandad i mordet på Kreuger. Min enda källa på detta är en video från förra årets bokmässa. Tyvärr tog Thorells Estoniabok bort fokuset på Nya Tiders andra bokrelease som handlade om konspirationen mot Kreuger.

    Gilla

  5. Pingback: Rädda oss från bankens giriga käft! – Life, Death and all between

  6. Pingback: Betala med mobilen | Helena Palena

  7. Pingback: Sverige världens första kontantfria land! Varför är vi så korkade? | Helena Palena

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.