Två valkyrior i topp i Norge! Grattis!

Grattis Norge! Vilken lycka att ha två valkyrior i topp! Erna Solberg ser verkligen ut som en landsmoder och nu har hon blivit det. Vi får verkligen hoppas att hon behåller Fremskrittspartiet i nästa mandatomgång för det var en vinnande häst. Frp-ledaren Siv Jensen var rörd till tårar efter att partiet, som för fyra år sedan för första gången kom in i regeringen, och hoppas få stanna kvar i regeringen.

Siv Jensen, född 1 juni 1969, partiledare för Fremskrittspartiet och även Norges finansminister. Enligt Wikipedia har hon inga barn. Erna Solberg, född 24 februari 1961, i Bergen i Norge, är sedan 2004 partiledare för Høyre och sedan 2013 Norges statsminister. Född: 24 februari 1961. Solberg har två barn och skiner verkligen som en sol. Hon har ett mycket passande namn. Erna är fisk (vatten) och Siv är tvilling (luft). Kan gå mycket bra ihop. Erna Solberg och hennes regering såg uträknad ut i början av året. Men nu hon Stortingvalets segrare. – Detta är en arbetsseger och ett lagarbete, sade hon efter att ha fått fortsatt förtroende som Norges statsminister.

Arbeiderpartiet gör ett katastrofval och Miljöpartiet hamnar under fyra procent! För Jonas Gahr Støre blev valet en stor besvikelse. Han är ledare för Arbetarpartiet men har samtidigt en förmögenhet på 64 miljoner. Det går inte riktigt ihop. Plus så tuggade han om att han och hans parti skulle göra Norge bättre. Det var bara det att det gått mycket bra under Ernas ledning så det fanns ingen anledning att byta. Vad sägs om en arbetslöshet på 3,2 procent!

Solberg medgav också att partiet och regeringen har utmaningar framför sig. Framgent kommer hon att sätta sig ner med de andra regeringspartierna för diskussioner. Frågan om Fremskrittspartiet (Frp) ska vara kvar i regeringen är fortfarande öppen. Tips! Ändra inte på ett vinnande koncept.

Om vi skulle applicera det hela på Sverige skulle det kunna vara Moderaterna och SD som fick bilda regering. Om väljarna får bestämma vill säga. Men det får dom ju! Det är ju demokratiska val! Ska bli kul att se hur etablissemanget kommer att hantera den storseger som väntar SD i valet 2018.

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Två valkyrior i topp i Norge! Grattis!

 1. livsglimtar skriver:

  Önskar så att vi kunde få lite rakryggade kvinnorsom som leder ett vettigt parti, inte som våra flathögar till partier styrda av män eller kvinnor utan sisu eller ryggrad.

  Gilla

 2. JOEL skriver:

  Samtidigt i idiotin som pågår i Sverige!

  ” Göteborg riskerar att bli en militär flashpoint i konflikt mellan Ryssland och NATO. Det är riktigt farligt för Göteborgares säkerhet.
  Aurora bidrar till försämrat säkherhetsläge.”
  https://sv-se.facebook.com/StoppaAurora/posts/1959341384310927

  Gilla

 3. Robin Shadowes skriver:

  Man får väl gratulera bilderbergskan till framgången. Men framförallt gratulera Schlomopartiet till segern.

  Gilla

 4. Benny skriver:

  Joel, hela Sverige håller på att bli ett militärt mål om vi fortsätter dödsdansen mot Nato. Nato måste ju vara den mest inkompetenta krigsorganisation någonsin i historien med tanke på de resurser som pumpas in i denna anfallsorganisation. T ex i Syrien så påstod man sig bekämpa IS men den organisationen växte sig bara starkare tills Ryssland bestämde sig för att nu får det vara nog och snart är kriget över i Syrien där den sista IS-bastionen håller på att falla. I Irak så fick militären vänta med sin offensiv mot IS för att den krigsmaterial man fått från USA i stort sett var värdelös i öknen där det som bekant dammar ordentligt. Varken helikoptrar eller stridsvagnar fungerade bra och Irak hade inte råd med underhåll så man köpte in attackhelikoptrar och annan krigsmaterial från Ryssland innan man kunde köra igång offensiven…ironiskt nog så köptes vapnen med pengar från USA. Sverige ska nog akta sig för att beblanda sig med Nato och USA utan bygga upp en egen militär kapacitet helst i samarbete med Finland så att den blir trovärdig.

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Robin! Om vi tänker bort Deep State och om demokratin verkligen fungerade vore det som hänt i Norge bra. Och det som kommer att hända i Sverige också bra. Men nu är ju men med i bilden. Men i alla fall!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.