Euron starkare än dollarn! Hur ska det gå för den förljugna världen?

Donald John Trump, född 14 juni 1946.

Mordors onda öga skakar våldsamt. Vem kastar härskarringen ner i Mount Doom?

Ingen efterfrågar amerikansk ledarskap längre – beklagar sig INDEPENDENT. Det är naturligtvis CIA som ligger bakom denna personliga tragedi för Trump. Trump är ännu ett offer för CIA:s framfart, skriver Brage Norin,  fysiker och kinakännare.

Vi har nyss sänt iväg 59 Tomahawk-missiler mot Syrien – meddelade Trump glatt till Kinas president under en middag som slår alla rekord i kulinariska upplevelser. Till efterrätt serverades en chokladtårta som får alla experter att tystna. Det var då Trump försökte vara trevlig och överraska Kinas president med senaste nytt. Hur reagerade Xi Jinping?
Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Euron starkare än dollarn! Hur ska det gå för den förljugna världen?

 1. Lars Lindeberg skriver:

  Ja det där Dollarraset syns inte på den svenska Kronan! Så den måste vara värdelös! Idag står den i SEK 8.29 och det är inte mycket den har flyttat sig!
  När skall Sverige braka samman?
  För det kommer det att göra!
  Vad gör du då?
  PS Alla får guldkantade avtal med Donald utom Sverige!DS
  He he he

  Gilla

 2. Brage Norin skriver:

  VEM KASTAR HÄRSKARRINGEN NER I MOUNT DOOM?
  Jag trodde att det skulle bli en kinesisk drake och en rysk björn som tillsammans skulle göra det – men jag hade fel. Det var en ensam förvirrad man som fullföljde uppdraget – Donald Trump!

  Gilla

 3. Martin Nilsson skriver:

  Donald Trump blev förrådd av hans egen familj. Då tänker jag på svärsonen Jared Kushner och dottern Ivanka.

  Än finns det hopp om Trump – men att USA skulle gå bankrutt hade ingen president kunnat undvika.

  Gilla

 4. hllviken skriver:

  Den ”moraliska stormakten USA” förlorar alltmer sin trovärdighet –
  dödsbäddserkännande:

  Gilla

 5. Benny skriver:

  Japp, nu kommer även de som var med om att spränga WTC-7 att träda fram! Precis det som som Trump sa skulle hända i och med att sanningen om 9/11 skulle avslöjas. Inte undra på att etablissemanget i USA är livrädda…nu avslöjas det vilka skurkar som egentligen styr USA!

  Gilla

 6. pelle3blogg skriver:

  Du har nog rätt brage ,,, när nu ohyran lämnar värddjurer brukar dom ju ha nya värddjur att hoppa på ,,, kina indien vad tror du brage?

  Gilla

 7. Brage Norin skriver:

  SVAR till ”pelle3blogg”. Jag läser och läser och läser och försöker förstå det kaos som får hela världen att skälva. Det går så snabbt att det är svårt att hänga med i svängarna. I detta inferno ser jag en röd tråd – ett fallande imperium – USA. Nästan hela världen håller på att frigöra sig från imperiet i väst och söka sin egen identitet. USA är uppenbart på väg att gå under. Jag tror att öst tar över. Jag tror inte att det fallande imperiet i väst har kraft att starta något nytt världskrig. Jag tror på att krigens epok snart är över. När USA faller blir det automatiskt världsfred.

  DET SOM NU HÄNDER I USA ÄR EN MYCKET GRYM LÄSNING.
  * Masskjutningarna ökar epidemiskt
  * Lånesystemen av alla slag är på väg att krascha
  * Den politiska splittringen har lamslagit landet totalt – läget börjar bli farligt.
  * Heroinet från Afghanistan svämmar nu över hela världen – USA drabbas fasansfullt.
  * Trump lyckades tända framtidstron något – men förhoppningarna har grusats ännu en gång.
  * Politisk desperation börjar ta över – imperiet bryts i bitar.

  DET ENDA SOM CIA LYCKATS MED I AFGHANISTAN ÄR OPIUMODLINGARNA.
  Huvudmålet för heroinodlingarna i Afghanistan var naturligtvis Asien, men heroinet har skapat ett grymt helvete även i USA. Huvuddelen av antalet dödsfall p g a överdoser beror på heroin.
  2000 dog cirka 17 000 personer av överdoser i USA.
  2005 dog cirka 29 000 personer av överdoser i USA.
  2010 dog cirka 38 000 personer av överdoser i USA.
  2015 dog cirka 52 000 personer av överdoser i USA.

  DET VAR DÅ HELVETET BRAKADE LÖS.
  2016 dog 59 000 – 65 000 personer av överdoser i USA.
  (en ökning i storleksordningen 20%- på ett enda år!!!)
  ”Drug overdose deaths in 2016 was the largest annual jump ever recorded in the United States, according to preliminary data compiled by The New York Times”.

  2017: Preliminär statistik visar en fortsatt katastrofal ökning av antalet dödsfall. ”All evidence suggests the problem has continued to be even worse in 2017”.

  DEN SOM INTE SER VAD SOM ÄR PÅ GÅNG I USA MÅSTE VARA DÖD.
  Det blir tyvärr som jag skrivit länge. Det blir en våldsam upplösning av imperiet i väst. Jag bävar inför framtiden.

  Gilla

 8. hllviken skriver:

  Hur ska det gå för det svenska folket?

  Helena – du har tidigare skrivit att du inte tycker om Ingrid Carlqvist – lyssna här 53 minuter – jag tror du tycker mycket om henne sedan!

  Gilla

 9. Brage Norin skriver:

  – – DOLLARN FALLER SOM EN STEN – –
  MEN I SKALLEN PÅ CIA STÅR DET STILL.

  21/7 2017: En Euro är värd
  1,165 US-dollar

  9/4 2017: En Euro är värd
  1,085 US-dollar

  20/12 2016: En Euro är värd
  1,039 US-dollar

  Gilla

 10. educaremm skriver:

  Angående sommarprogrammet…..

  Det heter inte – att para sig – när man talar om människor…(Det är djur som som identifieras så …)

  Människor – bildar familj – och äktenskap mellan man och kvinna är till främst för att beskydda, värna och försvara barnens uppväxt…..

  F.ö. vad gäller meningar om att det är kvinnor som måste uppmana sina män till fysiska krig, så kan man anse att någonting sådant är egentligen i dagens värld i Europa och Skandinavien, inte alls ens någonting önskvärt, eller någon framgångsrik strategi….

  Krig kan idag föras genom hormonförstörande medel, genom intensiv hatpropaganda, genom infiltrationer inom varje nation av viljor och intressen, främst ett multinationellt näringslivs intressen, som absolut inte önskar sig några enhetliga nationalstater med några enhetliga befolkningar i Europa, eller i Skandinavien…..

  Därför är fysiska krigföringar idag någonting fullkomligt fruktlöst, meningslöst och egentligen enbart destruktivt att uppmuntra till….

  (Därtill är också sådana krigiska, eller inbördeskrigiska tillstånd, inom de europeiska, eller skandinaviska, nationerna, egentligen och förmodligen alltför mycket önskade av viljor som absolut vill bryta ned nationerna ännu mer, tills ingripande – utifrån – då förmodligen till stöd och hjälp, då menas behövas, vilket de alltför gärna skulle önska sig…. varför alla sådana uppmaningar är fullkomligt lönlösa ….

  Att de olika folken inom Europas (f.d.) nationalstater, dock ännu finns, med alla sina olika språk, specifika traditioner, mat, klädstilar, sånger, berättelser och andra identifierande markörer som varje folkstam där kan känna igen sig själva i, det är dock en verklighet….

  Och naturligtvis på samma sätt, även bland alla de skandinaviska olika folken…..

  Att därför uppmana och förespråka för dessa att tidigt ingå äktenskap, samt inrikta sig på att försöka få så många barn som möjligt, det är någonting konstruktivt….

  Det är egentligen det absolut enda sättet att idag kunna motverka att ytterligare en minskning i barnafödande sker, inom t ex just de skandinaviska länderna…

  Men inte enbart detta, utan även att så många som möjligt, så mycket som möjligt, försöker undvika att låta barnen ta del av all negativ, ja, destruktiv, föraktande, förnekande, förvirrande, förlöjligande, hånfulla propaganda som förmedlas genom tv, och genom en underhållningsindustri….

  Den som kan anses vara nedbrytande på sinnet, och skapa både förvirring och desorientering, samt kunna förråa, sexualisera och vulgarisera, vilket förmodligen också är meningen….

  Gilla

 11. hllviken skriver:

  Jag uppfattade det som Ingrid talade om mannens och kvinnans olika roller: männen försvarar stammens territorium, kvinnan sörjer för att stammen lever vidare. Idag försvarar mannen inte genom att militärt angripa grannländer utan genom det som behövs idag för att försvara de nordiska ursprungsfolkens överlevnad på lång sikt.

  Gilla

 12. educaremm skriver:

  Ps.
  Sedan vad gäller en s.k. feminism, så är det egentligen en fullkomligt absurd ism, och i en realitet en kvinno/moders-förnekande ism, en maskulinitetsdyrkande och en manlighetsdyrkande, ism, samt i grunden en kommunistisk, socilalistisk, liberal och statsekonomisk ism, men blir i en praktisk praktik en människoovänlig ism, därför att den vill förneka skillnader mellan män och kvinnor, (till skada för barn och till skada för familjers mjligheter till sammanhållning..)….

  (Man skulle kunna se en muslimsk kultur som mer överlevnadskraftig, i jämförelse med en västerländsk modernism, därför att en muslimsk kultur vill just främst värna, beskydda, försvara kvinnors kvinnliga/moderliga förmågor, vilket är till gagn för barnafödande, och inom islam föds ju också mycket riktigt betydligt fler barn än inom en s.k. upplyst modernitet….)

  Det är en ism som dyrkat manlighet, och maskulinitet, och som förnekar kvinnors särhet, som förnekar kvinnors s.k. svaghet, och som förnekar kvinnors moderskap, utan alla ideal inom en feminism ställs i förhållande till, och i relation till, i jämförelse till, maskulinitet och manlighet, med dess ideal av prestation, arbetsamhet, perfektion och duktighet.

  En feminism förklarar att kvinnor måste – härma män – , och konkurrera med män, efterlikna män, mäta sig med män, tävla mot män, för att därigenom få ett s.k. – lika värde – som män, vilket är en fullkomlig absurditet…

  Detta därför att det är en envägsvärdering…

  Män kan aldrig någonsin föda barn och kan därför aldrig heller konkurrera med kvinnor på den fronten, inte heller tävla med kvinnor på den fronten, eller mäta sig med kvinnor på den fronten, för att då männen skall bli – lika värda – som kvinnor…

  Det är alltså endast flickor och kvinnor, som skall stressas, pressas, manas och inbillas att deras eget- värde – , står i relation till hur mycket maskulinitet, eller hur mycket manlighet, de kan uppvisa och prestera, för att då kunna anses vara – lika värda – som män…

  Dvs., kvinnor skall mätas, i relation till män, hur duktiga, hur produktiva, hur tävlande, hur konkurrerande och och hur presterande kvinnor kan vara i jämförelse med män, vilket är absurt eftersom män och kvinnor generellt sett producerar, skapar, tillverkar, lever, formerar relationer, intresserar sig för, ofta ganska så olika saker och livsstilar, i förhållande till män, och prioriterar oftast också olika saker, i jämföresle med män, på ett naturligt sätt….

  Män kan aldrig – föda barn – och kan därför aldrig i sin tur – konkurrera med – kvinnor, på några som helst s.k. – jämlika villkor – , för att därmed kunna bli – jämlika kvinnor – , vilket heller inte ligger för de flesta män att vilja göra. De flesta män vill tävla med och mot andra män…

  Att tävla, och ibland också om det så krävs, även att kriga, mot andra män, är män därmot mycket mer intresserade av….

  Men att tävla mot, eller kriga mot, kvinnor, är de absolut flesta män absolut inte alls intresserade av, utan har tvärtom oftast ett inbyggt motstånd mot att vilja göra, (eftesom de flesta män vet att de är både starkare och större än de flesta kvinnor…).

  Det bär för de flesta män emot, därför att det går emot deras stolthet, deras egenkänsla, att tävla mot kvinnor…(därför att man inser det orätta i att tävla mot oftast så pass tydligt svagare motståndare, men också helt enkelt därför att kvinnor är någonting fullkomligt – motsatt – , mot dem själva, och några som de istället vill älska, vill värna, vill försvara och vill beskydda, samt skaffa familj och barn med…..).

  De flesta män föredrar att alltid och i alla sammanhang istället jämföra sig med andra män, och också då att tävla mot andra män, samt att vilja rangordna sina egna prestationer i relation till andra mäns prestationer, samt ingå i tävlingslag och tävla mot andra manslag, samt också då ingå i olika mansgrupper, t ex i arméer, i frimurare, i arbetslag, eller kanske i olika brödragrupperingar av olika slag, inom t ex kyrkor, synagogor eller moskéer, som då ofta är hierarkiska med ledare och följare….

  Det är på sådana vis och sätt som de flesta män upplever en självkänsla i sin manlighet och i sin maskulinitet, som just män, och många pojkar ser upp till och beundrar, samt ser som sina förebilder, sina äldre bröder, sina fäder och även till andra framstående och högpresterande män, samt även historiska s.k. hjältar…

  Män och kvinnor talar egentligen mycket olika språk, vad gäller vilka livsstilsval som görs av respektive, för sin egen trivsel, sitt eget välbefinnande, glädje, harmoni och meningsfullhet i tillvaron…..

  Att kvinnor inom en modernitet, eller inom en materialistisk kommunism och socialism, blivit hjärntvättade, liksom även många män blivit, och sedan mer än hundra år tränats till att vilja tävla mot män, vilja konkurrera mot män, för att därmed inbillas och anses kunna uppnå någon inbillad form av frihet, eller någon form av s.k. jämställdhet (med män), är egentligen någonting absurt….

  En feminism är en absurd ism, en förvillande ism, och en ism som främst har ett kommunistiskt eller ett socialistiskt, eller nyliberalt, samhällsekonomiskt vinstintresse som motivation.,,,

  För en socilistisk stat finns en motivation och en anledning till att kunna föra ut kvinnor på en lönearbetsmarknad, så att kvinnors arbetsförmågor där kan föras in under lönerarbete, löner vilka då i sin tur har möjlighet att kunna beskattas av staten…

  Denna möjlighet till ökade skatteintäkter av också kvinnors lönearbete, ger en ökad vinst i statskassan, (vilket i sin tur ger möjlighet för staten att kunna uppta banklån, som då är lån vilka i sin tur medborgare måste betala räntor på, den s.k. statsskulden, i år efter år, årtionde efter årtionde, århundrade efter århundrade, osv…)

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  educaremm! Det heligaste av det heliga är kvinnans förmåga att ge liv! Allt är besudlat. Vi blir blåsta på alla fronter dygnet runt. Jag svarade en mycket religiös och troende kvinna. Då gick hon i taket. Hon var så nöjd med sin Gud Fader, Son och den helige ande. Hon kallade mig feminist när jag berättade att jag var tealog och dipomerad av Birgitta Onsell.

  ”Det är du som är kyrkan! Säg det till Påven! Trodde du var vaken! Men du sover ju! Det enda vi behöver göra för att få en bättre värld är rycka undan golvet för bankerna/centralbankssystemet och kyrkan!
  ”Åh, Herre Gud är du upplärd av den fjollan…” I mina ögon är det du som är fjollan. Inte Birgitta Onsell som verkligen gjorde ett försök att åtminstone få in ett förklarande förord vid den nya bibelöversättningen 2000. Men icke!
  ”Man kan inte Diplomera folk i andliga ting” Nä! Jag är diplomerad i KUNSKAP OM GUDINNAN. Du har ett kort perspektiv – 2 000 år! Herregud hur länge har människan funnits på jorden? Går man 75 000 år tillbaka träder en annan bild fram. De första prästerna var kvinnor. En ung fjunig och osäker kille som börjar läsa teologi får snabbt tuppkammen att växa. Där får han lära sig att det är mannen som gäller. Att mannen är bättre än kvinnan. Du har en egen gud! Men bibelns gud heter Herren Sebaot och han är inte nådig mot kvinnor och barn. Det är mannen som är människan! Normen!
  ”Kyrkan har inget med Gudstro att göra…” Du tycks ha din egen kyrka där den heliga ande utgjuter sig bara för dig.
  Feminist! Nej! Möjligtvis rättviseist! Kyrkan har allt med gudstro att göra. Kyrkan skulle inte finnas utan Bibeln. Att du har en egen gud står klart. Men det är inte det jag skriver om. Jag skriver om kvinnosynen i Bibeln och kyrkan.
  ”Du Helena skriver här om villfarelser långt tillbaka i tiden och dessa har inget med andlighet eller Gudstro att göra, så mycket borde du förstå.” Din långa harang om din gud som är personlig. Det är den ju inte alls. Du återkommer ju hela tiden till Jesus och Helig Ande och treenigheten. Du är ju hjärntvättad. Det är sorgligt att läsa.

  Det är just människans behov av ANDLIGHET som kyrkan utnyttjar. Det handlar om makt över sinnena. Gud är uppfunnen. Bibeln består av sagor. Eller tror du att Gud har skrivit Bibeln. Ingen vet hur den ultima makten ser ut och varifrån vi kommer. Dock är det säkert att människan inte började med att dyrka en manlig gud och hans son. Gud Fader, Son och Helig Ande! Du nöjer dig med det! Good Lord! Var kommer Gud Moder, Dotter och Det Heliga Ägget in?
  Religionshistorikerna är eniga om att dom första gudomarna var kvinnliga. Man dyrkade naturen och kvinnans förmåga att föda. Så gott som alla symboler i kyrkan och moskén är från gudinnetiden. Korset symbol för trädet = Moderkakan. Brer man ut den ser det ut som ett träd. Nämnvärt i sammanhanget: Jordens högsta bergstopp hette en gång CHOMOLUNGMA. vilket närmast betydde världens modergudinna. Namnet ändrades dock i mitten på 1800-talet till Mount Everest till åminnelse av en engelsk ingenjör som gjort förtjänstfulla mätningar i landet.
  Bibeln börjar med att elda upp den gamla tron Klart att Bibeln måste börja med att elda upp det gamla. Hur skulle man annars få makt? ”Men så här skall ni göra med dem. : Ni skall bryta ner deras altaren, slå sönder deras stoder, hugga ned deras aseror och bränna upp deras avgudabilder i eld.”

  I antiken när man kom till olika ställen ställdes alltid frågan: Och vilka gudar tillber ni här? En enda gud blev ett måste. En enda gud som juden- kristendomen och islam har gemensam. En manlig sådan. Omstöpelsen började med att Zeus födde en kvinna ur huvudet. Och Adam kvinnan ur ett revben. Man tog ifrån kvinnan förmågan att föda. Herregud vilket maktövertagande. Ja! Och sen vet vi hur det gick. Men, man kunde inte helt eliminera kvinnan i religionen så på ett kyrkomöte i Nicacea 325 e. kr. slängde man in Maria. En jungfru förstås! Under 325 år fanns hon inte ens! Märk väl: En kvinna kan inte tala direkt till gud!
  Till och med wikipedia kan förmedla hur det var en gång!

  Gudinnors natur
  Gudinnan är den första kända gestalten i människans pantheon. Hon är både Moder Jord och en kosmisk Himmelsgudinna. Gudinnan har och har haft många olika namn och tagit gestalt för människor på olika sätt i olika tidsåldrar och kulturer världen över. Därmed kan gudinnetron ses som polyteistisk (tron på många gudomliga krafter) men i grunden är den monoteistisk (tron på en gudomlig kraft) eftersom det är olika aspekter av en Gudinna som genom tiderna haft ett numinöst och transcendentalt innehåll. Hon är en allomfattande gudom som väver samman allt som existerar i kosmos. Hon är både jord och himmel, både liv och död och genom henne skapas allt.
  Till skillnad från gudar, som överträder naturlagarna så följer gudinnorna/mödrarna naturlagarna eftersom de är naturen och kosmos. Detta innebär också att de inte härskar över en skapelse, utan verkar i sig själva emedan de är själva skapelsen. Eftersom naturen rör sig i en ständig cirkel av födelse, liv, död och återfödelse bär gudinnorna/mödrarna alla dessa aspekter. Därmed är cirkeln också en symbol för gudinnorna/mödrarna.

  Vet du vad den helige ande är egentligen? Det är det som håller ihop kyrkan och det är därför kvinnor inte kan få abort. Och katolikerna inte får använda kondom. Och kvinnor inte kan bli präster! Den helige ande är lika med mannens säd. Man trodde att mannen ensam alstrade barnet. Kvinnan var bara som en blomkruka för näring o s v. Hon är alltså inte släkt med barnet. Inget har ändrats i denna fråga även fast van Baehr upptäckte däggdjurens ägglossning 1827. Och således även kvinnans. Nä! Påven och hans prällar kör på som vanligt!

  Gilla

 14. educaremm skriver:

  Helena Palena:…”när jag berättade att jag var tealog och diplomerad av Birgitta Onsell”….
  Helena Palena,
  Tack för den informationen. Kände inte till Birgitta Onsell. Slog på namnet. Tydligen en hel – rörelse – ..(!)…
  Intressant….

  Men, men, vad gäller förmågor att just – bygga samhällen – , samt kanske då också både viljor, tendenser till, samt önskningar om, att kunna erövra andra samhällen, andra riken, andra domäner och andra stater, samt också att då kunna – erövra – , dessas eventuella hövdingar, deras eventuella kungar och styresmän, samt deras eventuella rikedomar, så handlar det nog ändå oftast om en nödvändighet att just kunna – kontrollera – dem, oftast då med hjälp av – propaganda – , samt just att kunna – domesticera dem till lydnad – , dvs., att kunna skapa just en villig till lydnad och följsamhet hos de erövrade männen, dvs., den manliga krigsmotparten hos dessa erövrade riken…

  Då har det förmodligen alltid handlat om förmågor att både kunna skapa – propaganda – , samt om att kunna förmedla – läror – , (- Gudomliga Lagar)som då ger just – Auktoritativ Auktoritet – , till en sådan eventuellt erövrande – krigsmakt – , som då erövrat, besegrat och underkuvat en annan, främmande, eller kanske rent av fientlig, kultur….

  Att i sådana sammanhang då vilja formulera just – Gudomliga, religiösa, Lagtexter – , som alltså då sanktionerar och ger s.k. – Gudomlig Auktoritet – , åt dem som erövrat något folk, någon nation eller någon fiendestam, (vilket alltså är den krigiska verklighet som har förekommit mellan olika folk och stammar genom hela mänsklighetens historia), så kan man ur ett sådant perspektiv förstå viljor till att ge just – krigiskhetens Gud – (- Härskarorna Herre – ? Kanske ungefär som: – Diktatorernas Diktator – ?), ett inflytande, en makt och en auktoritativ myndighet, för att just kunna utöva MAKT, och just kunna KRÄVA LYDNAD, (från de erövrade krigarna?), inför…. …
  Det är nog delvis därför som just olika typer av – underkuvande propagandatexter – , eller som just s.k. – Heliga (krigar-) Läror – , har velat utvecklas, (för att kunna banka i huvudet på de erövrade?), och för att genom dessa kunna betvinga de erövrade just till en – lydnad och följsamhet inför de – Gudslagar – , som då har ansetts just vara – Heliga (KrigarGuds-) Lagar…(alltså – lagar – , som menats vara – Heliga Lagar – vilka då har just givits – Auktoritet – att kunna döma utifrån…Sådana – Heliga Lagar – -, har då menat kunnat avgöra vilka inom (den erövrade) folkstammen som då kan anses vara – goda eller onda -….(Dvs., i princip vilka som då har kunnat anses vara – Lydiga – , respektive – Olydiga – , dvs., vilka som velat underordna sig själva och bugat inför de – Nya (Segrar-) Makthavavarnas viljor, krav och villkor – , samt de som då i den besegrade stammen, som då låtit sig övertalas, indoktrineras, uppskolas och undervisas, samt kanske även mutas, alternativt bestraffats, till just en Lydnad, en följsamhet och en underdånighet inför en Segrande – Krigsmakt – …(Så som just hela – krigarhistorien – , dessvärre ser ut inom hela den mänskliga historien… )..

  Det är kanske inte för inte Jahve, eller kanske även s.k. Herren Sebaot, också vill kallas för just – HÄRSKARORNAS HERRE – , (liksom även inom en hinduism finns berättelser om just – Segrande Krigare – , och kanske även inom de flesta religioner, eller läror, (…t ex inom en hinduism där en krigare, Arjuna, (krigaren som tröttnade på att kriga, ändå blir uppmanda av Krisha, Guden, att trots allt fortsätta sitt eviga, och – nödvändiga och oundvikliga krigande – …., (mellan främst – gott och ont – )…

  Gilla

 15. Lars Lindeberg skriver:

  Sedan 1980-talet har kvinnorna fostrat sina pojkar som flickor, kastrerat sina pojkar, de kallas unisex! Det är kommunisterna som driver detta!
  Påföljden har blivit där finns inga män i Sverige bara fjollor!
  Svensk militär består idag av fjollor!
  T.o.m. ÖB är en fjolla!
  Sveriges Försvar är obefintligt idag och kan inte klara sin uppgift!

  Se själv vilken skam de visar upp!

  Gilla

 16. educaremm skriver:

  Helena Palena sa:…”Men, man kunde inte helt eliminera kvinligheten i religion, så på ett kyrkomöte i Nicacea 325 e. kr. slängde man in Maria. En jungfru förstås.”…

  ——
  Relgion kan vara snåriga och svårtydliga saker, samt även i vissa fall ganska så komplicerade saker, eftersom det handlar om just – gudomliga spörsmål – , eller alltså om frågor som i princip är – omätbara – frågor, eller som är just psykologiska, eller s.k. – existentiella frågor – , vilka ofta då är saker och ting som svårligen i någon egentlig fysisk bemärkelse låter sig mätas, vägas, ses, kännas eller smakas på, annat än just på ett – existentiellt plan – , (alltså på ett mer teoretiskt psykologiskt och abstrakt plan….)…

  De ur-samhällen, som människor bildade när de började att slå sig ned och bli bofasta, ville nog, på förekomna anledningar, försöka att skapa Lagar för sina möjligheter till (fredlig, harmonisk, rättvis), samvaro…
  Lagskrivare behövde nog vara mycket kloka, förståndiga och inte minst psykologiskt insiktsfulla, vilka då tog i beaktande, samt hade insikter om och kring, hur människor fungerade på just både ett socialt och ett psykologiskt plan, samt samhällets förmågor till just samvar, som en förutsättning till överlevnad…….
  Att – Gudslagar – , ansågs behövas, som ville klarlägga, samt deklarera, förklara, beordra, postulera de regler som skulle vara – bra för samhällets fortlevnad – , och också vilka lagar och regler som skulle kunna ses som stå i – överensstämmelse med vad Guden önskade Sig – , de nedtecknades då i – texter – …
  De nedtecknade – Lagarna – , antogs att i Sin Tur, vilja välsigna, vilja stödja, samt vilja ge framgångar till hela församlinge, eller hela samhälet, och förutsätta vissa beteendemönster, vissa förhållningssätt….
  Då antogs det att dessa lagar skulle kunna ge framgångar, både i krigstider och i fredstider…

  I ur- samhällen, där människor var mycket beroende av väder och vind för sina skördar, så fanns det nog föreställningar om att – Guden – (gudarna), i själva verket ville ha – ersättningar, eller mutor, eller betalningar – , för eventuellt uppvisade lagövertramp som antingen individer eller som hela samhällen då antogs ha begått, just inför – Gudens Lag – …., och på så vis växte s.k. – Blodofferkulturer – , fram …

  (Kanske s.k. blodofferkulturer verkligen kan anses ha uppstått ur den verklighet och ur det fakturm, att innan den unga kvinnan kan bli med barn, så måste hon alltid – ha blött – , (alltså alltid ha menstruerat)..
  Innan hon hade menstruerat, kunde hon alltså inte bli – med Liv – , (alltså inte bli gravid…), och detta förunderliga, detta märkliga fenomen, kanske då ansågs – Komma från Gud – ….
  Innan – Guden var villig att något- Nytt liv – , (i form av ett barn), så var – Blod – , en förutsättning för dettta….

  Antagligen tänkte man sig inom sådana blodofferkulturer att:
  – Om vi – offrar blod – , (dvs., offrar – Liv – ), till Guden, så kommer Denne att verkligen vilja ge oss – Liv – , tillbaka…
  Att offra blod/liv antogs skulle förmåg Guden, eller gudarna, att vilja bli – Godmodigt inställda- , eller vilja bli – Förlåtande och Överseende – , mot eventuella – Lagöverträdelser – som då samhället och människorna eventuellt kunde ansetts ha begått, (vilket då antogs vara vad som kanske framkallat dåligt väder, missväxt, sjukdomar bland djur och människor, nederlag vid krig, osv., et cetera)..
  Men vid blodofferkulturers ritualer, där blod offrades, så antogs då att Guden skulle vilja ge (tillbaka), alla de förutsättningar för just – Liv – som ansågs behövas…(Dvs., bra väder, goda skördar, friska djurbesättningar, friska människor, harmoniska förhållanden, många barn, och överallt möjligheter att just kunna – Segra – , och – Besegra – , olika sorter av svårigheter och eventuella motgångar av olika slag som än stöttes på, och då inte minst eventuella svårigheter i form av just – Krig mot fiendestammar – , osv….)

  Helena Palena sa, ungefär: ….”Helig Fader, Helig Son och Helig Ande, ska det verkligen räcka…? Var kommer Helig Moder, Helig Dotter och Heliga Ägget in i Heligheterna…

  ——
  På något ställe i GT står det att: – Enbart det helhjärtade, och det därmed s.k. rena, (dvs., det som är utan tvivel, utan misstro, utan tveksamhet, eller det som är utan velighet, i sin tro på Guden…), anses vara det som kan vinna – framgång – ….
  Alltså, Guden menas avkräva en – helhjärtad tilltro – , dvs., en – ren och inte trasig – , övertygelse och tilltro, för att kunna anes vilja välsigna och vilja ge – framgångar och Liv – , osv….

  Alltså Guden anses avkräva en – s.k. renhet och hängivenhet – i tro och lydnad…
  Guden anes alltså vilja avsky alla former av s.k. – Ljummenhet i tro och tilltro…där olika former och grader av s.k. halvhjärtad tro, eller som då kanske kan kallas för s.k. – oren tro – , eller -oren tillit – , är just halvhjärtad tro, eller ett tvesamt tilltroende och en tveksam tillit…

  Dessa former av s.k.- Ljummenhet – , menas då Guden vilja – Spotta ut ur Sin mun- (och antas alltså inte vilja välsigna eller vilja ge framgångar till de som då anses vara just – Ljumma i sin tilltro och tro på Gudens, eller på gudarnas förmågor att kunna bistå, eller på deras förmågor att kunna – Ge Liv – , osv. ….
  Alltså de ljumma, de halvhjärtade, de fega, de hariga, de mesiga, de veliga och de vacklande menas då Guden vilja s.k. – Spotta ut ur Sin mun – ……

  Det är förmodligen där som de s.k. – Vestalerna – , kommre in i den kulturella, eller i – Kultiska – , traditioner…
  Vestalerna, dvs.,- unga jungfrur – , som inte hade varit med någon man, bebodde templet, för att dessa, genom sin s.k. – Orördhet – , dvs., genom deras s.k. – Renhet – , då skulle kunna beskydda och bevaka, genom sina – Renhjärtade böner till Gudarna – , det övriga samhället..
  Dessa – Vestalers Jungfrulighet och därmed s.k. Renhet – , som gudarna, eller som Guden då antog kunna se på med – Godkännande – , deras böner antogs då vara förutsättningar för framgångar i krig….

  Därifrån kommer nog berättelsen om den – Jungfruliga Guda-modern – , som genom sin – Renhet – , eller genom sin – Jungfrulighet – , ansågs kunna föda fram en – Gudason – ….(en Gudason, som då antogs vara kapabel till – Seger – ….över all världens svårigheter, brister, trasigheter och tillkortakommanden osv., et cetera…)…

  Så, det antogs, och det antas, att det endast är ur en s.k. – Jungfrulighet – , alltså endast ur en s.k. – Renhet – , (en s.k. helhjärtad-het), som någonting kan – Gudomligt – , (medvetande), kan födas, eller att några former av s.k. – Gudomliga ingripanden – över huvud taget då menas kunna ske…….(Utan – jungfrulighet – , dvs., utan renhet, så menas ju Guden vilja spotta – ljummenhet – , dvs., – ohelighet – , …Ut ur Sin Mun…)

  Så, det är en psykologisk, eller en existentiell, eller en sociologisk förklaring, till hur man kan förstå berättelser om just – Det Jungfruligas förutsättning för, eller villkor för , – Det Gudomligas Födelse – …..

  (..Dvs, nödvändigheten av det renhjärtade, som grund för det gudomliga…. vilket ses som en förutsättning för att ett – Det Gudomligas Födelse – , kan ske…. (Dvs. att ett gudomligt medvetande kan födas, kan växa, och kan bli till inom och hos människan …)

  Gilla

 17. educaremm skriver:

  Ps.

  – Vestalerna – , alltså de Romerska rikets jungfrur, s.k. tempelvestaler, som levde inom templet…

  Dessutom angående kristendomens kulturella språk, och traditioner, så, är det ett intressant fenomen att man – förlade – Jesus födelse vid tiden för – Vintersolståndet – …(då alltså – Solen – vänder i sin bana och – Återuppstår – …)…

  Vad gäller – Julträdet – , så anses det väl också ha en mängd olika kulturella anspelningar…
  Detta med att det skulle likna en – moderkaka – , som menas kunna se ut som ett träd, när den vecklas ut, tillhör kanske inte de vanligaste – förklaringarna – …

  (Mer kanske då något av ett slags – livsträd – , (ett släktträd?), som förgrenar sig ut i evigt växande grenar, för just alla olika släkter som finns runt jordklotet…..Vilket då därför kanske vill – hyllas – , och – äras – … Men såsom – moderkaka – …? ….Nja, vet inte…… Eller kanske, varför inte… Även där finns ju verkligen en anledning till en hyllning av – det ständigt växande livet – …..)…

  Gilla

 18. Helena Palena skriver:

  Du pratar om romarriket. Du får gå mycket längre tillbaka. Läs gärna min förra kommentar en gång till. Religionshistorikerna är eniga om att dom första gudomarna var kvinnliga. Man dyrkade naturen och kvinnans förmåga att föda. Jesus födelse är lika skapad som kyrkorna i norden. Det gick ju bra att forma om oss nordbor när man byggde kyrkorna på våra heliga platser. Det tog sin tid men i alla fall.

  En gudinna är en kraft eller övernaturligt väsen förbunden med kosmos och med jorden. Gudinnor är ofta både immanenta och transcendenta i sin karaktär. Gudinnor, eller som de vanligen benämndes i samlar- och jägarkulturer, Mödrar (Moder jord, Moder sol, Moder måne etc.), är människornas ursprungliga sätt att närma sig det heliga-

  Till skillnad från gudar, som överträder naturlagarna så följer gudinnorna/mödrarna naturlagarna eftersom de är naturen och kosmos. Detta innebär också att de inte härskar över en skapelse, utan verkar i sig själva emedan de är själva skapelsen.

  Det otvivelaktigt första ”människoträdet”, är livsträdet- moderkakans stam och grenverk. Våra förfäder, förlevande, såg och lade samman. Moderträdet – släktträdet. För dem alla var jorden och alla träd heliga. Och människorna planterade ”vårdträd” framför ingången till sina hus. Jesus förbannade berget: ”Häv dig upp och kasta det i havet”, och det skall ske bara ni tror: Bergen de heliga? Den äldsta traditionen talar om berget som den kvinnliga principen och bergskulturen var uppenbarligen vida utbredd.
  ANAPURNA – ett annat av Himalajas toppar – har dock undgått patriarkalisering. Namnet är liktydigt med Det stora närande bröstet eller Givarinnan av all föda (Uppg. Harry E Wedeck/Wade Baskin i Dictionary of Pagan Religion, 1974).
  På Island står Helgafjäll, ett minne från tiden då berget uppfattades som heligt att ingen otvagad (?) fick titta ditåt och inget levande väsen, vare sig människa eller djur, fick då tillfogas någon skada. Den gamla benämningen Moderberget är alltjämt i bruk (Ström 1967).

  Idag är det kvinnliga det mest besudlade och jagade. Det är fritt fram. Lyssna på invektiven i det allmänna rummet. Det finns ingen fredad plats. Man skulle kunna tänka sig att kyrkan och gud skulle borga för det. Istället är Bibeln och Koranen kvinnoförtryckarböcker. Borde inte en kvinna bli hyllad när hon fött barn? Jo! Men det är inte länge sedan en kvinna skulle kyrktas (kyrktagning) efter en förlossning. Hon var oren mycket längre när hon födde en flicka t ex. Dessutom skulle hon när hon blivit ren igen få komma in i kyrkan igen. Och dessutom skulle hon ge prästen och klockaren gåvor. Finns det ord? Nä, det gör det inte. Läs mer på nätet, bl a på Tealogen.

  https://tealogen.wordpress.com/

  Gilla

 19. educaremm skriver:

  Kanske jag inte skulle kommentera mer omkring dessa frågor…..risken är att det blir för mycket……

  Men, men….
  ……
  Att det genom historien har funnits en enorm bekräftelse av kvinnligheten, och kvinnligheten främst då i former av moderligheten, kvinnlighetens förmågor att föda barn, nära dem, amma dem och ge dem livsförutsättningar, och då inte enbart de egna barnen, utan också för hela hennes familjer och sedan hela hennes släkt, hela hennes ätt, hela hennes klan, och också i en förlängning också hela hennes nation, det är nog en historisk verklighet….

  Människan har nog mycket tidigt insett att kvinnors reproduktionsförmågor, deras barnafödandeförmågor, är en förutsättning för fortlevnad av dem alla….

  Kanske kan man kalla detta för ett slags Ur-sprungligt hyllande av en slags – Ur- moder- , en slags dyrkan av en slags Ur- Gudinnefunktion – , som funnits just alltsedan mänsklighetens Ur-tider, men kan även handla om mer naturliga förhållanden….
  ….
  Det är också intressant i sammanhanget att titta på naturen, och på de djurflockar som är ledda av gamla, kunniga, erfarna och insiktsfulla – Matriarker – …
  Alltså djurflockar som leds av gamla honor, som hela djurflocken då följer, sätter sin tillit till, lyder och underordnar sig – ….

  T ex då elefanthjordar, lejonhonor med sina valpar, eller t ex vildsvinshjordar, myrsamhällen eller bisamhällen med sina drottningar osv., et cetera….

  Alltså de – Gudinnor – i naturen som då – föder alla ungarna – inom flockarna, eller andra grupperingar av djurliv där inflytelserika honor har just roller som just – inflytelserika Matronor – , som hela flockarna är beroende av…..

  Detta fenomen inom naturen är naturligtivs intressanta fenomen, men man skall nog inte glömma bort i sammanhanget att dessa – s.k. – matronor – , eller – Supermödrar – , är oftast just släkt med absolut alla de som omger henne…

  Det är hennes EGNA ungar eller kalvar, och deras ungar och kalvar i sin tur, samt även deras i sin tur, samt hennes – systrars – , och hennes – kusiners – , ungar och kalvar i sin tur, och också hennes – mostrars – ungar och deras ungar i sin tur osv. ……

  Dvs., alla som befinner sig inom Matriarkens – domän – , eller – flock – , eller – samhälle – , är alltså matriarkens – EGNA – släktingar, som hon tronar över och leder, och vilka då Hon ensam är – Superhonan – , för….

  Hon är då tillförtrodd att just pga sin ålder att då kunna göra korrekta och kloka bedömningar, veta var vatten finns, veta var mat finns, och veta hur man skall fånga in maten osv., et cetera… …
  ….

  Men, när man inom en moderna s.k. feminism, emellertid vill försöka att påvisa, mena, anse och tycka att för att det genom historiens gång har funnits en Ur-kvinnodyrkan av just kvinnors förmågor att kunna föda barn, (som även till vissa delar finns även i vårt samhälle där just framför allt unga flickor och kvinnor vill dyrkas i diverse modelltävlingar och andra sammanhang, där unga kvinnor gärna vill lyftas fram i det s.k. rampljuset….), att detta skulle betyda att det inom en s.k. – modern feminism – , skulle vara viljor att just – försvara – just denna specifika kvinnliga modersförmåga som en feminism handlade om, så tar man miste om och kring feminismens moderna s.k. – kärnbudskap – ….

  En feminisms kärnbudskap vill inte i första hand fokusera på, eller försvara, hävda och beskydda just – moderlighet – , utan verkar mer vilja kritisera, eller hysa en vissa avsky för, kvinnlighetens premisser och deras specifika förmågor ( i relation till män)….

  Detta då genom att vilja titta avundsjukt mot just maskulinitet och manlighet i alla former, och se dess – övertag – , eller dess – fördelar – , som man tolkar det hela, som mer eller mindre – kvinnoförtryckande – ….

  Kvinnans förmågor att just föda barn, verkar man inom en s.k. – modernitet – , eller inom en feminism då mer vilj förneka som någonting viktigt, eller någonting värdefullt….

  Eller en feminism verkar i alla fall inte vilja upphöja och erkänna just moderskapsförmågorna som just det specifikt specifika kvinnligas exklusiva och värdefulla förmåga….

  Istället vill alltså en feminism försöka att – härma – en manlighet och en maskulinitet, för att då menas kunna känna sig vara – lika värd – , som männen….

  En feminism verkar alltså vilja adoptera konkurrens, tävling, maskulinitet, manlig livsstil, som då menas vara en förutsättning för att kvinnor skall kunna anse sig vara – lika värda – som männen…. (på bekostnad då av det som är det specifika för just – kvinnor – , unika förmågor att kunna bli mödrar….)..

  De som kan bli – mödrar – kan också, potentiellt sett, i en framtid, bli – mormödrar – , och även eventuellt också mormors-mödrar ….

  Kvinnors väg till att bli – Matronor – , eller att bli – Gudinnor – , går alltså genom att kvinnorna själva föder många barn, som i sin tur föder många barn, och de i sin tur föder många barn…

  Hela stora släkter, ätter, klaner och ätter, kan då sluta sig samman kring deras gemensamma – Gammelmormorsmormor – , som då blir en – Gudinna – , eller just en – Ledarhona – (om man så vill), för just alla SINA EGNA släktingar och anhöriga… ….

  Några sådana enormt aktade och inflyteslerika positioner, kan kvinnor inom olika karriärsliv och lönearbetsliv naturligtvis aldrig någonsin uppnå….

  Dessa – Matronapositioner, som hela släktens Ur-mamma, förutsätter att kvinnor föder tillräckligt många barn i relativt unga år……mellan ca 18 upp till ca 35-40 år…..

  Alla barnen och barnbarnen, osv., blir då fler efter åren går, och samlas då kring den – Matrona – , som alla har – emanerat från – som då alla är hennes EGNA släktingar, och som för dem då blir deras – Ur-moderfigur – , och kanske också deras – Gudinne-figur – …..

  Gilla

 20. educaremm skriver:

  Ps.
  Alltså, så som unga kvinnor i västvärlden blir beskrivna och avbildade idag, (inom massmedier, film, teater och reklam), så framställs de mer som – pinuppor – , eller som översexualiserade våp, eller som – horor – , eller som framför allt fullkomligt ointresserade av alla former av – moderlighet – , samt ofta också som varande i total avsaknad av alla fokus på att kunna vara just- mammor – …

  Allting annat, alla andra roller, och framför allt då s.k. – sex, sex, sex- anspelningar, verkar vilja försöka ges prioritet, värde och fokus på….samt också då utseende, kläder, smink och allmän s.k. – tillgjordhet – ….(falskhet, spel, låtsas…)..

  (Det finns ett engelskt program, där två engelska kvinnor – modellerar om – , olika – vardagliga kvinnor – (som de tycks fånga in på stan och övertygar dem om att vara med i programmet…)…

  De säger då till dem:
  – Om du bara klär upp dig, sminkar dig, tuffar till dig genom att försöka se mer – sexig – ut, så kommer allting att bli så mycket, mycket roligare och bättre för dig, du kommer att bli mer framgångsrik i att kunna träffa någon och ha sex med, samt lyckas bättre i ditt arbetsliv, och bli mer uppskattad och gillad, omtyckt och respekterad, et cetea osv. …

  Budskapet är alltså att absolut allting beror på endast på utseende…och detta samtidigt som de båda programledarna verkar vilja försöka framstå som representanter för en s.k. feminism ….

  Det hela är absurt och förvridet, ur ett rent överlevnadsperspektiv….

  (Man skulle nästan då, ur främst ett överlevnadsperspektiv för familjers, släkters, klaners och ätters fortsatta liv, och i en förlängning för hela folkstammars och hela folks fortsatta liv, samt för då alla olika kulturers och språks, berättelsers, sångers osv., fortsatta liv, nästan vilja föredra t ex då islams ansträngningar i att försöka beskydda, värna och försvara just unga kvinnors – familjära och moderliga potential – , framför det engelska programmets överlevnadsfientliga, kulturfientliga, förförande, förledande, vilseförande och sexfixerade budskap. …. )…

  Gilla

 21. Helena Palena skriver:

  Uppskattar dina långa kommentarer. Nu står Annie, Anna och Ebba i tv och utlyser misstroende mo tre ministrar. Unga kvinnor ska det vara även inom politiken. Sverige är en likkista som läcker som ett såll. Allt går för sig. Ingen bryr sig. Politikerna lyfter lön och ser bara sin egen näsa. Lägg därtill den osynliga handen som styr (Deep State). Frågan är väl om dom tre näbbgäddorna ovan är så mycket bättre. Nej, det är dom inte. Alldeles för unga och lättstyrda. Spelar ingen roll vad som sker i mitten när skalet är centralbankssystemet och EU som styr hela tillställningen. Det kan ruttna hur mycket som helst i mitten med andra ord.

  Islam är inte bättre. Vi behöver inte föda en massa barn för att få den cred vi ska ha. Det enda som behövs är att skapa en ny religion eller rensa bort allt kvinnofienligt i Bibeln och Koranen. Birgitta Onsell försökte få in ett förklarande tillägg till den senaste bibelöversättningen 2000. Hur gick det? Ingen som lyssnade. Nu blir det bara värre i väst med gruppvåldtäkter och annat våld. Ingen gör något. Däremot kan man höra våra politiker hela tiden hinta om att vi alltid haft det så i sin rädsla att bli stämplade som rasister och nazister.

  Det finns inget hopp! Männen är så lyckliga över att det nu är nerskrivet att pojkar är bättre än flickor! Och att feministerna inte bergriper det jag skriver om är en annan sak. De hatar bara män. Det är helt fel väg att gå. Endast UPPLYSNING kan frälsa oss!

  Gilla

 22. educaremm skriver:

  Tack…

  Dock, kan erkännas att mina kommentarer riskerar att s.a.s. kunna – dra iväg – och leva sina – egna liv – , …Vilket naturligtvis inte är bra….

  (Borde kanske försöka driva en egen s.k. blogg, hur man nu gör det i verkligheten. Är dålig på data och internet. …)..

  Helena Palena sa: …”Vi behöver inte föda en massa barn för att få vår cred.”…..”Feminister bergriper inte det jag skriver om. De hatar bara män.”…” Det är helt fel väg att gå. Endast UPPLYSNING kan frälsa oss.”…

  Undrar om s.k. feminister i själva verket hatar den samhällleliga s.k. – Makt – , och det samhälleliga s.k. – inflytande – , som de tycker sig se att män, i kraft av sin egen maskulinitet och manlighet då menas lyckas – tillskansa sig själva – …?

  (Den makt som då en feminism menar sker just på bekostnad av kvinnor…? Genom, som en feminism då menar, kunna s.k. förtrycka kvinnor? …Samt att de också då kallar det hela för just – könsmaktsordning – ? Samtidigt vill de – lära ut -, att om flickor och kvinnor bara lära sig att s.a.s. – tala maksulinitetens och manlighetens språk – , samt att anamma maskulinitetens och manlighetens livsstilar, så kommer också de själva att kunna erövra samhälleligt inflytande och samhälleliga s.k. – maktpositioner – med högre löner, mer makt, mer inflytande osv. ? …..(SOM OM detta verkligen vore vad majoriteter av flickor och kvinnor innerst inne, och i verkligheten, verkligen önskade sig?… Vilket det alltså oftast inte alls är, eftersom de flesta flickor och kvinnor i just en verklighet oftast är betydligt mer fokuserade på familjebildning och på både sin egen trivsel, harmoni, välbefinnande, samt på sina EGNA barn, barnbarn och barnbarnsbarns väl och ve… Detta, vilket alltså är vad som ger – de flesta kvinnor – , den största glädje, mest meningsfullhet och mest motivation i tillvaron. ….)…

  Vad som däremot oftast ger största glädje, meningsfullhet och motivation i tillvaron, för de flesta pojkar och de flesta män, är just tävlan, konkurrens med andra män, samt en strävan efter just maktpositioner och därmed, i de flesta mäns perspektiv, möjligheter till inflytande och att kunna – sätta dagordningar – . De vill sätta dagordningar efter sina egna ideal och viljor och kunna styra, ställa och beorda andra till en – lydnad och underkastelse – , eller till en följsamhet och trohet mot – kungamakt – , (dvs., mot en – kungamaktesinnehavare – , vare sig dessa är ordförande, kungar, tsarer, presidenter, faraoner eller kejsare osv., et cetera… )…

  En psykologisk, existentiell drivkraft finns alltså hos de flesta män, alltså att kunna se sig själva som segrare, som förstaplatsinnehavare, genom att kunna erövra, kunna besegra, kunna inta ledarpositioner, kunna komma först, och att kunna bli – störst, bäst och vackrast – , Detta för att då kunna skapa omkring sig trogna anhängare, trogna soldater, trogna hirdmän, trogna krigare, och att också då kunna – dra till sig kvinnor – …
  Krigarna, hirdmännen, de trogna, som då med livet som insatts, är villiga att försvara just – , – kungamaktsinnehavaren – , eller – troninnehavaren – , osv., och som tillsammans med sin – ledare – , kan dra ut i erövringskrig, i strider samt i maktstrider et cetera. ….

  Denna grundpsykologiska verklighet hos det manliga psyket, samt manlighetens och maskuliniteten generella sätt att vilja fungera, går att iaktta, och bevisar också sig själv genom hela krigarhistoriens gång, och genom alla de grymma, obarmhärtiga, kyliga, hatfyllda, paranoida, hysteriska och storskaliga samt småskaliga krig, bataljer, revolter och mord, som överallt och alltid har försigått genom historien…

  Ofta har dessa krig förekommit för kunna bekämpa, bekriga, slå ned eller döda fiendestammar, eller motståndare, samt ofta också endast för att kunna erövra andras stammars land, samt andra stammars samlade rikedomar av olika slag…

  Krig har också i en realitet ofta inneburit viljor att helt och hållet kunna – tillintetgöra – en annan folkstam, som då har setts som en fiendestam….(även mellan olika indianstammar, samt mellan olika stammar i Afrika (hutuer och tutsier var de senaste), samt även då i också i Asien, och också då inte minst i Europas alla krig, och då de hemska två senaste storkrigen i ganska så färska minnen….

  Vid sådana bataljer och krigföringar så vill man då först försöka att döda krigare, soldater, som aktivt deltar i krigföringarna….men när länder har besegrats, och just Segrarmakter utropar sina segrar, så handlar det ofta om att vilja förnedra, förlöjliga, håna och bespotta de besegrade….(som för att riktigt eftertryckligt vilja poängtera hur – rättfärid – , de egna segrarna då har varit, när man har besegrat, dödat och tillintetgjort, så pass hemska, onda och elaka – fiender – , osv. )…

  Dessutom, inte att förglömma, när en sådan seger har vunnits, (och i gamla tider ville man då oftast också mörda och döda även de gamla människorna ur folkstammen som besegrats, alltså de som just inte hade deltagit aktivt i några krigföringar, och som då ansågs vara för gamla för att kunna vara användbara, eller värdefulla som t ex slavarbetskraft osv. )…

  MEN, ett viktigt MEN, de unga, arbetsföra männen, ur en besegrad stamm, kunde då ofta tas till slavarbetssysslor av olika slag. De kunde då underkuvas, kränkas, hånas och smädas…, och detta psykologiska, maktfullkomliga översittarfenomen hos en segrande stam, upprepades då ofta också även mot de UNGA KVINNORNA ..

  De unga kvinnorna, som t ex i GT blir beskrivna som – de som inte hade haft någon make eller man – , blev då ofta antagna till tjänarinnesysslor, eller som slavinnor…Man man ville nog ofta också hos dem just försöka att uplåna alla – minnen – , av just – den egna stammen – …
  Hos sådana unga slavinnor som också då på likartade sätt som de unga männen blev slavar, ville då ofta just bespottas, förnedras, hånas, förlöjligas och kränkas, och de blev förmodligen också ofta våldtagna samt förvandlade till sexslavar för segramaktens män.
  Att hos dem försöka – utplåna alla minnen – , genom att förnedra dem, bespotta dem och håna dem, det ansågs förmodligen som en slags psykologisk – självförsvarsåtgärd – , för segrarstammen att göra, för att på så sätt kunna försäkra sig om att de inte försökte – sätta sig upp mot – , döda någon eller mörda någon, eller försökte återvända till sin egen folkstam osv., et cetera…

  Dessa psykologiska och sociala beteenden, som genom historiens alla krig, både små och stora sådanan, har påverkat mäns rusiga, stolta och högmodiga segrarbeteende, de behöver tas i beaktande samt försöka att förstås och inses som just både exitentiella, psykologiska och sociologiska latenta beteendemönster och inklinationer, som gäller just överallt, och i alla tider, som en krigisk, brutal och primitiv sida inom människans natur. ….

  Att INTE vilja veta, eller kännas vid, eller försöka att förstå sådana beteenden, är nog att vilja försöka att göra sig själv både blind, döv och stum, inför människans s.k. mörkare sidor. …….

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.