Nordkorea är en USA-koloni! Närmare bestämt ett CIA-fäste!

Syd-Koreas presidetn Moon Jae-In.
Det blir svårt för Donald Trump  att köra tuffa tag mot Nordkoreas kärnvapen om Sydkorea röker fredspipa med diktaturen i norr.

ÄVEN SYDKOREA KOMMER ATT ”SÄGA NEJ” TILL USA.

Var Moon står framgår av hans ord i en bok som nyss publicerades: ”Vi måste någon gång lära oss att säga nej till USA. Det finns fortfarande nära 30 000 amerikanska soldater i vårt land – mer än 60 år efter Korea kriget”, skriver Brage Norin, fysiker och kinakännare.

SYDKOREAS HANDEL MED OMVÄRLDEN 2016.
*SYDKOREAS export till Kina utgör hela 25,1% av landets totala export.
*Exporten till Kina + Hong Kong utgör 31,7% av den totala exporten.
*Exporten till Kina,Hong Kong och EU utgör 41,1% av landets export.
*Exporten till USA utgör endast 13,5% av Sydkoreas totala export.

TABELL 1: South Korea – 8 Top trading partners 2016
Imports (Million €/ %) Exports (Million €/ %) Total trade (Million €/ %)
1 China 78,572 / 21.4 1 China 112,424 / 25.1 1 China 190,996 / 23.4
2 EU 46,848 / 12.8 2 USA 60,307 / 13.5 2 USA 99,506 / 12.2
3 Japan 42,878 / 11.7 3 EU 41,937 / 9.4 3 EU 88,785 / 10.9
4 USA 39,199 / 10.7 4 Hong Kong 29,550 / 6.6 4 Japan 64,888 / 8.0
5 Taiwan 14,816 / 4.0 5 Vietnam 29,546 / 6.6 5 Vietnam 40,869 / 5.0
6 Saudi Arabia 14,184 3.9 6 Japan 22,010 / 4.9 6 Hong Kong 31,050 / 3.8
7 Australia 13,672 / 3.7 7 Singapore 11,583 / 2.6 7 Taiwan 25,798 / 3.2
8 Vietnam 11,324 / 3.1 8 Taiwan 10,983 / 2.5 8 Australia 20,443 / 2.5

CIA:s ”missilkupp” i Sydkorea kommer att misslyckas.
CIA skyndade sig att installera två batterier av missilsystemet THAAD (Terminal High Altitude Defence) i Sydkorea innan den korrupte förre presidenten Park Geun-hye avsattes. Detta gick på nolltid när det stod klart att landets president skulle ställas inför rätta. Den nyvalda presidenten Moon Jae-in påpekade att beteendet var mycket olämpligt. Ett så viktigt militärt beslut måste naturligtvis även förhandlas med landets nya regering.

CIA var uppe i högvarv – och anlände med ytterligare fyra batterier när Moon redan var vald. Han tillsatte genast en utredning om hur detta gick till. Han var tvungen att sätta ner foten. CIA passerade med råge alla gränser för normala mellanstatliga relationer.

Vad man än anser om Trump så är nog alla överens om att han inte är en framstående diplomat. I en intervju med Reuters sa han ”Vi ska skydda Sydkorea, men de måste betala för kostnaderna av THAAD-systemet”. Dessutom påpekade Trump att frihandelsavtalet mellan Sydkorea och USA måste omförhandlas (”It`s a horrible deal”).

Var Moon står framgår av hans ord i en bok som nyss publicerades: ”Vi måste någon gång lära oss att säga nej till USA. Det finns fortfarande nära 30 000 amerikanska soldater i vårt land – mer än 60 år efter Korea kriget”.

EGENTLIGEN TALAR EKONOMI KLARTEXT.
Sydkorea är mycket känslig för konkurrens i världsmarknaden. Skeppsbyggnad och produktion av bilar och elektroniska produkter – är extremt utsatta för konkurrens. Halva Sydkoreas BNP beror av exportindustrin. Ingen nation klarar av att vara ledande inom dessa områden någon längre tid. Detta visar att mycket tunga moln vilar över landet.

Handeln med USA har länge gynnat Sydkorea – men dessa tider är snart över. Hör och häpna – landet har även ett stort handelsöverskott gentemot Tyskland – det land som i sin tur har ett gigantiskt handelsöverskott i sin handel med omvärlden. Sydkorea är ett märkligt undantag. Sydkorea är extremt beroende av handeln med Kina, Hong Kong och EU.

Sydkorea kan inte låta CIA ansvara för landets försvar. Landets befolkning vill bli självständigt – precis som alla andra folk i världen. Trumps uttalande om att USA ska ta på sig ansvaret att skydda Sydkorea föll inte i god jord. Det är precis tvärtom. CIA:s missilkupp i landet kommer att misslyckas – precis som nästan allt som CIA företagit sig överallt i världen.

Cirka en tredjedel av Sydkoreas export går till Kina och Hong Kong. Att tillåta missilsystem – som är speciellt designade för att kunna bära kärnvapen – så nära Kinas gränser, är naturligtvis helt oacceptabelt för Kina. Sydkoreas känsliga ekonomiska situation tillåter naturligtvis inte en så extremt provocerande politik. USA vill inte ha missilsystem som kan användas i ett kärnvapenanfall installerade på Kuba. Kina vill naturligtvis inte heller ha sådana vapensystem i sin närhet. Detta är ju självklart. Det förstår alla.

MYSTERIET NORDKOREA.
Nordkorea har inte krigat mot något annat land under 64 års tid. Efter Koreakrigets slut 1953 har det varit fred i landet. Inte en enda person som ingår i landet militär har någonsin varit med i något krig. Landet ingår inte i någon militär allians med något annat land. Landet är mycket litet – bara lite större än Norrbotten. Landet är dessutom extremt fattigt. Alla de militära hot som landets ledning skrämmer omvärlden med är att betrakta som perversa skämt. De måste vara beställningsverk av CIA. Det finns ingen annan förklaring. Inget land i historien har någonsin betett sig på ett så enastående märkligt sätt.

Om den tysk-amerikanska historikern William Engdahl har rätt så finns det ett land där CIA har lyckats synnerligen väl – Nordkorea. CIA har fått landets ledning att göra precis allt som CIA önskat sig. Kärnvapenhoten mot Japan, mot Sydkorea, mot Guam och även mot själva USA är ”mitt i prick” vad CIA behöver. Det är dessa ”beställda hot” som CIA använder sig av för att utrusta Sydkorea med ett missilsystem som är speciellt designat för att bära kärnvapen. Nordkorea är sannolikt en USA-koloni precis som Engdahl skriver. Sanningen om mysteriet Nordkorea kommer fram förr eller senare. Framtiden kommer att ge oss facit.

Gissningsvis kommer Sydkoreas nya president Moon att ”säga nej” till USA:s missilsystem i landet. Han vet sanningen om Nordkoreas hot. De perversa hoten från norr kan landet lugnt strunta i. Trump har redan trampat i klaveret. Herrefolket i USA behöver inte skydda landet från ”fienden i norr”. Hans uttalandet har retat upp Sydkoreas folk. Sydkorea vill också bli en självständig nation. Den amerikanska militära närvaron i landet måste få ett slut. De närmare 30 000 amerikanska soldaterna måste helt enkelt skickas hem.

Frågan om det i verkligheten är Nordkorea som utrustas med amerikanska kärnvapen – och att hoten mot Sydkorea är en vilseledande CIA-manöver, har diskuterats på nätet i flera år. Jag börjar mer och mer tro på att detta är sanningen.

Brage Norin – Skogså Tankesmedja

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Nordkorea är en USA-koloni! Närmare bestämt ett CIA-fäste!

 1. Gösta Lilja skriver:

  Jag har letat på nätet efter stilleståndsavtalet från 1953 men inte hittat det någonstans. En av punkterna var, tror jag, att USA skulle lämna området. Någon egentlig konfliktorsak mellan syd och nord finns knappast. CIA;s beprövade teknik att finansiera och beväpna olika sidor är ökänd och måste beaktas i alla konflikter. Hoppas att THAAD-systemet skickas tillbaka med vändande post.

  Gilla

 2. orglasse skriver:

  Hej

  En stor del av Sydkoreas börs ägs av amerikanska företag och banker, procentmässigt vet jag inte men det är en betydande del. USA har ett enormt inflytande i detta land liksom även Japan har.

  Sydkorea är liksom Tyskland fortfarande efter lång tid ockuperade av USA och detta på gott och ont. Om inte USA stött Sydkorea så hade det för länge sedan blivit intagit av Nord.

  Nordkoreas viktigaste bundsförvant var efter kriget där som slutade 1953 det Sovjetiska Ryssland. Man var i princip styrda av Stalin. Efterhand har Rysslands intresse för dessa märkliga personer som styr Nordkorea som en familjeangelägenhet minskat. Kina tog över efterhand, och har hjälpt nord under lång tid men även deras intressen blir nu störda av Nords märkliga politik.

  Nordkoreas krigsmakt är i princip på 1960 – tals nivå med inslag av lite mer aktuella vapen a la 1980 – tal, samt ett program för missiler och atomvapen. Deras krigsmakt trots dess storlek överlever inte ens en dag om USA så vill.

  Tre fulla Hangarfartygsgrupper kommer snart att finnas på plats utanför Nordkorea.
  Detta har aldrig hänt att tre grupper samtidigt finns vid ett objekt.
  Samtidigt har Sydkoreas amerikanska baser försträckts något hiskeligt.

  Personligen är jag helt övertygad att vi har ett krig där inom veckor.
  Kina och Sydkorea får städa efter kriget, och sätta till ny ledning för landet.
  USA kommer att genomföra en städning av detta land.

  Vad Sydkoreanerna i gemen vill i den här frågan saknar betydelse liksom vad deras regering vill. Det är vad Sydkoreas militär vill som gäller tillsammans med USA:s militär, och de vill få bort en loppa som kliar.

  Gilla

 3. Knox skriver:

  ”Landet är mycket litet – bara lite större än Norrbotten”…Näe på cirka 120 000 kvadrat-km så är NK snarare snäppet större än Bulgarien och snäppet mindre än Grekland. Bagatell i och för sig hehe.
  I övrigt en mycket intressant teori. Jag har aldrig tänkt i dom banorna om NK, alltid fint med nya vinklar och teorier. Härligt 🙂

  Gilla

 4. Lars Lindeberg skriver:

  Ja Brage! USA är byggt på lögner och bebott av bedragare! United Bluff! Biggest in the world! I truten!

  Gilla

 5. Brage Norin skriver:

  Sorry – jag borde ha skrivit Norrbottens län (Area: 99 000 kvadratkilometer). Här uppe i norr används nästan aldrig begreppet landskap. Få vet vad landskapet Norrbotten är.

  Gilla

 6. Andersson skriver:

  USA petar in en pinne i brasan lite då och då så att den inte slocknar. Nordkorea är ju anledningen till att de kan ha militär närvaro så nära Kina. USA behöver Nordkorea!

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Mao for till Paris och utbildade sig i den rätta läran. Sen for han hem till Kina och våldtog landet. Nordkorea är skapat i samma syfte. Man måste ha något att hålla upp som pendang till kapitalismen. Hur ska man annars kunna lura människorna! 😛

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.