Kevinfallet! Rolf Sandberg torterade femårige Robin i fyrtio minuter! Rättskatastrof!

Robin i ett av förhören med förhörsledaren Rolf Sandberg.

Uppgifterna att de mordmisstänkta pojkarna Robin och Christian fått ett alibi av en familj på besök nådde aldrig åklagaren som ledde utredningen. Rolf Sandberg fick till och med sommarprata 2001 varvid han lägger ut pojkarna som mördare rakt ut i etern inför svenska folket. 

Känner mig upprörd över hur fallet Kevin löstes. Såg ni Dokument inifrån som Dan Josefsson gjort? Två avsnitt har visats och det tredje kommer nästa onsdag. Mycket bra gjort av Josefsson.  Fallet tas upp på nytt och pojkarna Robin och Christian har nu den eminente advokaten Thomas Olsson vid sin sida. Annat var det 1998 då fick pojkarna utstå långa och pressande förhör (31 st) utan biträden eller föräldrar vid sin sida. Pojkarna var då fem och sju år gamla! Fem och sju år gamla! Ocn när man tittar på när polisen/förhörsledaren Rolf Sandberg träder in in iklädd uniform och plågar Robin, fem år, uppemot en timme vill man ju bara rakt av gråta! Hur det får gå till i ankdammen Sverige! Så här skriver wikipedia:

”Kevinfallet inträffade den 16 augusti 1998 då den 4-årige pojken Kevin Hjalmarsson i Arvika hittades död. Två bröder, då 5 och 7 år gamla, anklagades för brott och erkände sedan mord. Dock dömdes de aldrig för mordet och är därmed, i juridisk mening, bara skäligen misstänkta.”

Fel! Pojkarna erkände aldrig! De pressades och ord las i deras mun. Men det finns inget bandat där dom erkänner. Finns heller ingen teknisk bevisning. Christian, 7, och Robin, 5, förhördes över trettio gånger under två månader om mordet på fyraårige Kevin i Dottevik. Pojkarnas uppgifter ändrades gång på gång och stämde inte överens med vad polisen redan visste, ändå fortsatte de höras med allt hårdare metoder.

När man ser förhöret med Rolf Sandberg så ser man hur ett barn ändrar sig och har sig för att vara den vuxne till lags. Han kan knapp sitta still och till slut kläcker lille Robin på barns vis att den som gjorde det hette God Jul! Man vill bara hoppa in och krama om den lille gossen.

Sven Åke Christianson (vittnespsykolog) var med i Quickfallet och gjorde bort sig. Detsamma gör han här. Det är slutligen han som driver på och får det till att det är bröderna som gjort dådet. Det får man se i nästa avsnitt. Mamman Eva bryter ihop och tror att pojkarna kan vara skyldiga när  Robin börjar prata om att Kevin mördades med en kniv.  Rolf Sandberg talar inte om för henne att Kevin stryptes till döds. Man förmodar att det var en pinne som trycktes mot hans strupe. Inte ens det vet dom. Hade mamman vetat om att Kevin dog genom strypning hade hon kanske sluppit åka in på psyket.

”När polisen misstänkte att Christian, 7, och Robin, 5, kunde vara de som dödade Kevin förhördes de över 30 gånger på två månader. Brödernas uppgifter var svåra att ta fasta på och ändrades flera gånger.
De stämde inte överrens med vad polisen redan visste – ändå gick förhören vidare med tuffare metoder, skriver SVT Nyheter på onsdagen. Robin sa att han sett att Kevin dödats med en kniv i magen – så visste polisen att det inte gått till.
Förhören med pojkarna började efter att Christan, dagar efter mordet, sagt till sin pappa att han hade sett Kevin dödas. Pappan körde därefter till polisstationen för att berätta om det han hört, skriver SVT. I bilen ska Robin ha sagt liknande saker.
– Tar en kniv i magen. Den var ”görvass”. Kunde skära sönder det här taket till och med, förklarar den då femårige Robin om hur han menade att de som dödat Kevin hade gått till väga.
Förhören blev hårdare med barnen
Christian och Robin blev då vittnen i utredningen, som dokumentären visar.
När SVT i dag (onsdag) kan visa inspelningar från förhörsrummet 1998 framkommer det att pojkarna först berättar att Kevin mördades med en kniv. Något som inte stämmer. De sa även saker som de kort efter inte kom ihåg.
Efter månader av förhör med pojkarna gick tillslut polisens ledare Rolf Sandberg in i förhörsrummet. I ett förhör med Robin, 5, som blev huvudvittne i utredningen pressar han pojken hårt om händelsen nere vid vattnet, som Robin ska ha sett.
I dokumentären kan man höra delar av det.
– Bror din, då, var han med till vattnet? Såg han vad som hände?, frågar Sandberg Robin.
Tidigare hade Robin sagt att han inte var det.
– Ja, svarar han då.
– Förut sa du att Christian inte var med, säger han.
– Ja, just det, svarar Robin och vrider på sig.
– Var han med eller inte? säger polisen.
– Inte.
I dokumentären på SVT säger journalisten och producenten Dan Josefsson att det var här – vid detta skede i förhöret – som Rolf Sandberg sannolikt började misstänka att bröderna tillsammans dolde något.
En annan pojke som träder fram i dokumentären berättar att han var med om ett förhör där polisen röt och slog näven i bordet.
Men åter till det presenterade förhöret med Robin.
– Nu har du sagt två saker: att Christian var med, och att han inte var det, säger han i förhöret.
Svaren som den femårige pojken kunde ge polisen var dubbla. Han var med, och han var inte med.
– Får jag klargöra en sak. Titta mig i ögonen nu, säger Rolf Sandberg med en stark ton. Var Christian med eller var han inte med?
Sedan fortsätter de hårda frågorna.
– Gjorde Christian något med Kevin också? Va? Gjorde han det?
– Vad gjorde han på Kevin då?
Sandberg tog tag i pojkens händer..När Robin börjar vrida på sig, titta bort och peta sig i ansiktet tar Sandberg bort hans arm, och ber pojken att titta på honom.
Först säger Robin i förhöret att Christian knuffade Kevin, något han kort därefter säger inte har hänt. Och berättar istället att Christian cyklade hem.
Meningarna går fram och tillbaka i förhöret om vem som knuffade vem, Robin har märkbart svårt att svara på frågorna som Sandberg ställer. Pojken svarar ”Just det”, när Sandberg visar en bild på en pojke som Robin tidigare nämnt.
– Nej, inte ”just det”! Nu sa du att din bror ”böttade” honom i vattnet.
Därefter är förhöret slut, när en poliskollega kommer in i rummet.
– Nu tror jag att vi ska bryta, säger polisen.
– Jag tog många beslut som var höga insatser. Och tar man höga insatser, ju större blir fallet. Och så måste man också ta konsekvenserna om det hade gått åt skogen eller om vi gjort helt åt helskotta fel, va. Jag hade varit beredd att kliva av om det hade blivit fel, säger Rolf Sandberg i dokumentären.
I slutet av dokumentären hörs ett förhör med Christan där han säger:
– Jag vill hämta mamma.

Ju större blir fallet! Måste säga att bilden av Rolf Sandberg inte är till hans fördel. Skulle inte vilja vara i hans kläder. När man tittar på andra avsnittet så ser man att Rolf Sandberg är helt desperat av allt tryck från omgivningen att lösa fallet. Han säger ungefär så här: Vi hade ju ingenting att gå på. Vi hade ingenting. Och då förstår man att genom att lägga skulden på pojkarna så var saken biff. Alla  nöjda och glada utom Robin och Christian som fick sina uppväxter förstörda. Hela utredningen är en katastrof. Pojkarna hade hela tiden alibi  i och med att det kom en familj till dom som dom var med hela kvällen. Ungarna lekte och sen åt dom middag. En 10-åring vittnade om att alla barnen var tillsammans. Hans mamma hade sagt åt honom att hålla koll eftersom han var äldst. Sen for hela högen och fiskade. Och detta försvann helt ur utredningen.

Christian och Robin. Hoppas pojkarna får ett stort skadestånd för sveda och värk.

Uppgifterna att de mordmisstänkta pojkarna Robin och Christian fått ett alibi av en familj på besök nådde aldrig åklagaren som ledde utredningen. Uppgiften stannade hos poliserna som utredde mordet på fyraårige Kevin i Arvika. Det säger den pensionerade chefsåklagaren. Herregud hur det får gå till! Läs mer!

Har ni inte sett videon med förhören så titta! Stackars barn! Hoppas dom får ett mycket fett skadestånd för en förstörd barn- och ungdom. För ett förstört liv. Kolla här!

Rolf Sandberg fick t o m sommarprata 2001. Snacka tuppkammen växte på honom. En egotrippare av guds nåd. Men hans eftermäle kommer att bli mycket svärtat. Här lite från flashback:

Lyssnade lite på Sandbergs sommarprat. Han säger att bröderna visste precis vad de gjorde när de mördade Kevin. Det var ingen lek som spårade ur utan de ville att Kevin skulle dö enligt Sandberg.
Han verkar också framställa området där mordet skedde som ett område med många soc.fall och liknande som inte har koll på sina barn.

”När vi förhörde människor där Kevin bodde klev vi in i miljöer som vi inte trodde existerade. Det var povert, torftigt, utan normer, med vuxna som knappt kan ta hand om sig själva”.
Lyssna ungefär vid 21:22.
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/622600?programid=2071

Rätt magstarkt av Sandberg att uttala sig i radion på det viset att killarna ville döda Kevin och visste precis vad dom gjorde och att föräldrarna var svaga. Än värre när han säger att de visste exakt vad de gjorde när de döda Kevin, de VILLE att han skulle dö och de visste hur de skulle döda Kevin. Låter som han diktar ihop en fiction roman.

Uppdatering: Christian och Robin frikänns helt

…….

 

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Kevinfallet! Rolf Sandberg torterade femårige Robin i fyrtio minuter! Rättskatastrof!

 1. Martin skriver:

  Så där förhör man inte barn. Man leker fram svaren med dockor där barnen själva beskriver saker utan någon stress eller press eller så ger man dem penna och papper och låter dem rita och berätta.

  Gilla

 2. Den genomäcklige Sandberg har gått i pension efter ett liv som präktig polis det kvittar nu vad som kommer fram det ändrar ändå inte hans yrkesliv. Visst lite pinsamt är det kanske men han har sin höga pension och sitt fina anseende ändå och glider runt i fina bekantskapskretsar fast han svek hela Sverige genom att uppföra sig som ett svin.

  Gilla

 3. sHelena Palena skriver:

  Rolf Sandberg fick t o m sommarprata 2001. Snacka tuppkammen växte på honom. En egotrippare av guds nåd. Men hans eftermäle kommer att bli mycket svärtat. Här lite från flashback:

  Lyssnade lite på Sandbergs sommarprat. Han säger att bröderna visste precis vad de gjorde när de mördade Kevin. Det var ingen lek som spårade ur utan de ville att Kevin skulle dö enligt Sandberg.
  Han verkar också framställa området där mordet skedde som ett område med många soc.fall och liknande som inte har koll på sina barn.

  ”När vi förhörde människor där Kevin bodde klev vi in i miljöer som vi inte trodde existerade. Det var povert, torftigt, utan normer, med vuxna som knappt kan ta hand om sig själva”.
  Lyssna ungefär vid 21:22.
  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/622600?programid=2071

  Rätt magstarkt av Sandberg att uttala sig i radion på det viset att killarna ville döda Kevin och visste precis vad dom gjorde och att föräldrarna var svaga.
  Än värre när han säger att de visste exakt vad de gjorde när de döda Kevin, de VILLE att han skulle dö och de visste hur de skulle döda Kevin. Låter som han diktar ihop en fiction roman.

  Gilla

 4. Patrik skriver:

  40 minuter säger all media men såg ni inte programmet?? På videon står klockan på 14:48 när Sandberg kommer in och förhöret avbryts 15:38 det är 50 min!!!!
  5 åringens förhör börjar också redan före kl 14 men hur länge före ser man inte!!

  Gilla

 5. susanna skriver:

  Det här fallet visar att det måste bli rutin med bevistalan när barn under 15 utpekas för ett allvarligt brott och att de inte pekas ut som skyldiga och göms undan i soc och polisutrednngar

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Patrik! Ändrade i texten och skrev uppemot en timme.

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Lasse Olsson från facebook:
  Svenka Pååålisen i högform. Det var inte första och inte heller sista gången blå-muppar dabbat sig.

  I del 2 så röjer sig pååålis Rolf Sandberg med indirekta erkännanden om grova tjänstefel. Han oroade sig över vad som skulle hända honom om han inte löste fallet. Trycket från allmänheten och media var stort att fallet skulle lösas.

  Bäst är förhöret med 5-årige Robin som visas live där man klart och tydligt ser Rolf Sandbergs desperation och hur han som en jävla ångvält går på det stackars barnet.

  FY FAN.

  En kollega kommer till slut in och avbryter förhöret då denna förmodligen har insett vad Rolf Sandberg pysslar med. Så börjar Rolf Sandberg och jollra om sport och att han är en idrottsman. Att han skjutit på mål men missat.

  Jollret och tramset vet inga gränser.

  Men det mest förvånansvärda är hur hans kollegor har tigit som muren om denna SKIT ända fram tills denna dokumentär. Men det är klart… De är rädda om sitt eget jävla skinn de fega krakarna.

  Att det hela handlar om ett ”justitiemord” är så klart och tydligt att till och med idiot förstår och begriper detta. Det är skandalöst hur Svensk Polis agerar men tro för fan inte att detta var ett undantag för det har hänt förut och det kommer att hända om och om och om igen.

  Fanns det någon rättvisa så skulle samtliga inblandade, påååliser som pyskologer, buras in på livstid för brott mot mänskliga rättigheter och nyckeln slängas bort.

  Svenka Pååålisen gör själ för sitt öknamn.

  Gilla

 8. Karl N. skriver:

  Ett rättsskandal och ett maktmissbruk ovärdig en rättsstat.

  Gilla

 9. Birgit skriver:

  Rolf Sandberg
  Hur kan du bära detta på ditt samvete ???????

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Ingrid Harrysson, Anders Östman och Rolf Sandberg vilka nollor! Har sett tredje delen av dokumentären och måste säga att mer korkade poliser får man leta efter.

  Gilla

 11. Richard Ric Karlsson skriver:

  Sandberg, Harrrysson och Christiansson, vilka äckliga jävla människor alltså. Inkompetenta så jag blir illamående. Fy fan.

  Gilla

 12. Pingback: Christian 7 år: Man kan inte minnas om man inte vet vad som hände! Kevinfallet! | Helena Palena

 13. Bertil skriver:

  Jag hoppas Svenska Folket nu ger pojkarna skadestånd. Om de inte lagligt kan få skadestånd bör en insamling till pojkarna ske. De har lidit enormt länge för nåt de aldrig gjort. Utan har blivit torterade av Korkade människor som sedan gjort karriär på fall som nu avslöjat sig
  vara rena humbugen.

  Jag kommer direkt skänka pengar om nån startar en insamling till pojkarna.
  Ekonomiskt oberoende är det minsta de kan få som gottgörelse.
  kan ett hockey proffs tjäna hundratals miljarder för att vifta med en puck så kan vi betala dessa pojkar.

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Bertil! Håller med. Tar för givet att killarna får skadestånd. Om inte får vi återkomma! 🙂

  Gilla

 15. Håkan skriver:

  Ja,att saker inte är lätt att utreda i sådana här fall är uppenbart.Men ingen kan ju påstå att polisförhör att trevligt för för någon,barn eller vuxen.Ingen ser ju hör oskyldiga reagerar när dom blir oskyldigt häktade för grovt,brott.våld eller sexualbrott.Man kan ju föreställa sig förvisso.Hur barn reagerar när dom i förhör ska vittna om våld i när relationer kan vara olika.Dessutom har en fyraårig pojke blivit bragt om livet.Men om bröderna är oskyldiga vet jag inte

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Håkan! När man inte satt sig in i fallet då vet man inte. Leif GW säger att killarna är 100 procent oskyldiga. Det säger jag med efter att ha sett igenom dokumentärens tre delar och läst på. Bara att titta på hur barnen vrider och vänder sig säger allt.

  Gilla

 17. Carmelita skriver:

  Takk for ditt syn på saken!
  Meget bra skrevet.

  Det første jeg må si er dette: Hvilke flotte gutter/menn!!
  Å velge å stå frem offentlig krever enormt mye mot!
  Etter alt hva disse to guttene har vært gjennom, er det utrolig at de er mentalt friske!
  Å få en slik behandling som man ser i avhør, kunne de to ha blitt så ødelagt at de hadde søkt comfort i rus.
  Mange barn som opplever store traumer i barndommen, klarer ikke konsentrere seg på skolen. De blir utagerende, og havner desverre ofte i et dårlig miljø hvor de starter med rusmidler.
  Det hadde ikke vært underlig om en eller begge guttene hadde vært tunge rusmisbrukere nå.
  Jeg er så glad for at det ikke skjedde med dem!
  Jeg klarer ikke si med ord hvor mye respekt jeg har for disse guttene!
  Mange mennesker drives av hat, og desverre kommer det til å være boen som vil trakassere, mobbe, og vise sitt hat overfor guttene.
  Jeg håper de klarer å føle all den støtte og kjærlighet som kommer fra alle vi som er sikre på at de er uskyldige. Og at kjærligheten er sterkere enn hatet.

  Selv bor jeg i Norge, og husker lite fra saken da den skjedde.
  Jeg har nå sett Fallet Kevin, og er rystet i hele min sjel!!
  Jeg har ikke grått så mye på mange år, som jeg gjorde da jeg så denne dokumenaren!
  De to guttene ser ut til å ha ulik personlighet. Lille Robin virker veldig tillitsfull, og en som stoler på alle.
  Christian virker mer tilbakeholden.
  Robin svarer på alt han blir spurt om. Jeg tror ikke han forstår mye av hva de spør om. Spesielt i avhøret med Sandberg blir dette tydelig.
  Jeg vet ikke hvor mye et barn på år forstår. Men jeg tror at de ofte blir forvirret av spørsmål med flere betydninger. Et barn på den alderen forstår ja eller nei- spørsmål.
  Ex: ”Var Christian med?” Det er lett å svare på, for man har bare to valg.
  Hvis man derimot spør: ”Var Christian med, eller var han ikke med?”
  Da kan barnet fokusere på den siste delen, ”ikke med”, og svare ja. (Ja, han var ikke med. )
  Og da tolker Sandberg det til, ja, han VAR med.
  Forstår du hva jeg mener?
  Det ble stilt så mange doble soørsmål i det avhøret at den lille gutten på 5 år er helt forvirret. Han bare svarer for å.gjøre de voksne fornøyd.
  Man ser hvor ukomfortabel han er. Hver gang han blir utilpass, tar han seg i ansiktet. Når han blir enda mer forvirret og ukomfortabel, begynner han å.vifte med hånda og armen. Å bli holdt fast av en person i uniform som er meget streng og myndig, må være SÅ skremmende for en.liten gutt! Man ser at han.blir mer og mer urolig i kroppen, og armen hans beveger seg hele tida.
  Han vil bort, men klarer ikke, eller tør ikke si ifra. Jeg tror ikke engang han forstår at han.kan spørre etter sin mamma.
  Han er så tillitsfull at han er helt sikker på at de voksne bare vil det beste for ham.
  Det er så vondt å se på!

  Så er det rekonstruksjonen på flytebrygga. Robin forstår jo ikke hva dette er!
  Han forstår ikke hva de vil, men prøver gang på gang å gjøre det han.tror de vil at han skal gjøre.
  Rekonstruksjonenvmed Christian er fryktelig å se. Jeg gråt og gråt!
  Han er 7 år, og forstår nok mer rundt dette med skader, drap, og døden. Han.har mistet vennen sin! Man kan se at han har masse tanker han holder inne i seg selv.
  Slik jeg tenker, må det være horribelt traumatisk når de kommer med den dukka! Den er på størrelse med et barn, og er livløs! Jeg er sikker på at han får masse grusomme bilder i hodet om.hva som har skjedd med Kevin, når han ser den dukka.
  Han legger seg ned på brygga og stenger helt av. Det er så vondt at jeg har ikke ord!! Han såkakte eksperten fra Quick-saken må være CRAZY!
  Hva er det han sier? At barn fortrenger minner så dypt, at man må bare pushe enda hardere for å få frem minnene!
  Han burde bli stilt ansvarlig!!
  Jeg tror ikke ho dama som foretok de fleste avhørene, mente å være stygg med barna. Jeg tror at ho var overbevist av Sandberg om at guttene var sktldige. Og ho.ble styrt av de andre i politiet, mye via mikrofonen i øret.
  Jeg tror heller ikke han andre politimannen som deltok i dokumentaren mente å.skade guttene. Jeg tror også han ble pressa og ble overbevist om at det de gjorde, var riktig.
  Det siste avhøret med Christian er så hjerteskjærende. Jeg ble iskald og begynte å riste da jeg så det. Jeg satt helt stiv og ristet. Det er noe av det groveste jeg noengang har sett blitt gjort overfor et barn.
  Når han henger seg fremover i stolen, er der som.om han ønsker å dø. Det er helt grusomt, forferdelig, horribelt.
  Man skulle tro det var 1898, ikke 1998!!
  Politiet bruker akkurat samme metoder på en 7 år gammel gutt, som de bruker på voksne!!
  Det er mange voksne som har brutt sammen og tilstått etter 5 timer i avhør!
  Jeg synes så synd på mammaen når ho ser dette sammen med guttene. Ho ble også bearbeidet og manipulert av politiet. Det ble faren og stemora også.
  Dette er en SKANDALE!
  De skulle fått 1 million hver i erstatning for hvert avhør!

  Jeg håper familien har fått oppfølging i etertid. Vet du noe om det? Fikk barna krisehjelp etter avhørene? Trolig ikke.
  Ekspertene oppfordret foreldrene til å prate om Kevin LIKE FØR LEGGETID! Og når de feks tok et kveldsbad. Det vil si i de situasjonene et barn skal føle seg mest trygg! Og da skal de prate om drap! Slik at barnas underbevissthet skulle drømme frem det de har fortrengt!!
  Hva slags GALSKAP ER DETTE??
  Nei, nå må jeg avslutte!
  Takk for ditt syn på saken, og at du delte dine meninger!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.