Evet! Heja Erdogan! Kör hårt!

Osmanska riket eller Ottomanska riket, var en 600-årig stormakt som uppstod i Anatolien i slutet av 1200-talet och bestod till den 29 oktober 1923.

Evet! Yes! Heja Erdogan! Kör hårt! Kanske Erdogan rentav av har sina förtjänster!

« Breaking News »
Turkey charges 17 US VIPs with involvement in coup attempt
DEBKAfile April 15, 2017, 4:59 PM (IDT)
New York Senator Chuck Schumer and former CIA Director John Brennan are among the 17 American politicians, bureaucrats and academics under investigation by the Turkish judiciary on the charge of involvement in the coup attempt of July 2016. They are accused of links to exiled Turkish politician Fethullah Gulen, head of an alleged terrorist network. The prosecutors said a red notice could be issued by Interpol against the suspects.
A popular referendum takes place in Turkey Sunday to confirm President Tayyip Recep Erdogan’s bid for expanded powers.
http://www.debka.com/newsupdatepopup/20366/Turkey-charges-17-US-VIPs-with-involvement-in-coup-attempt

Om det skulle bli en utrensning i Sverige á la Turkey! Vilka ligger risigt till tro du? Så gott som alla inom media, politiken, byråkratin och lärosätena i min värld. Det har gått för långt här. Finns inget hopp.

…….

 

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Evet! Heja Erdogan! Kör hårt!

 1. Brage Norin skriver:

  TURKIETS PRESIDENTEN FÅR INTE BARA CEREMONIELL MAKT I FRAMTIDEN.
  Vid dagens omröstning tilldelades det turkiska presidentämbetet även en stark politisk ställning, precis som i många andra länder i världen. När 99,17 procent av rösterna räknats leder ja-sidan med 51,20 procent mot nej-sidans 48,80 procent. Det visar siffror från den turkiska nyhetsbyrån Anadolu (en seger med 2,4 procentenheter för ”Ja” – cirka 1,3 miljoner röster). I storstäderna Istanbul och Ankara blev valet mycket jämnt. I östra Turkiet är siffrorna klart till nej-sidans fördel.

  Valdeltagandet blev väldigt högt 85,7 procent. 48 miljoner av drygt 58 miljoner röstberättigade gick till valurnorna. Detta var unikt. Det turkiska folket har verkligen ställt upp i detta val.

  Trots en lindrigt uttryckt massiv kritik mot Erdogan i Tyskland, säger cirka 63 procent av den röstberättigade turkiska befolkningen i landet ”Ja” – till den ändrade författning.

  Turkiet har den 16:e april 2017 beslutat om en ny författning. I Sverige har kungen bara ceremoniell makt. Så var det även med den turkiska presidenten – tidigare. Med denna förändring hoppas det turkiska folket att skapa en stabilare politisk situation i landet. Militära kupper har plågat landet länge. Situationen att ha en stat i staten – en militär som avsätter valda regeringar gång på gång – tillhör nu förhoppningsvis Turkiets förflutna.

  Den senaste militärkuppen som misslyckades var organiserad av CIA. Flera hundra människor dödades. Inte en enda artikel i ”den fria västvärlden” beklagade sorgen. Hela den förljugna västvärlden VET att CIA hade ett mycket stort inflytande inom den turkiska krigsmakten. Nu är denna epok över. Turkiet blev därmed den första NATO-medlem som befriade sig från CIA:s femtekolonn inom militären. Hela Turkiet är renat från västs agenter. Väst sörjer djupt.

  DET ÄR BARA ATT GRATULERA DIG – PRESIDENT ERDOGAN.
  För ett år sedan hade det turkiska folket sagt ett klart nej till ändringen av den turkiska författningen. Idag är läget helt annorlunda. CIA:s misslyckade kupp har fått konsekvenser som få anade från början. Idag är Turkiet en självständig stat som inte styrs av främmande makt – det vill säga USA. Detta är det allra viktigaste. Turkiet driver sin egen politiska agenda. Detta skapar en frihetskänsla hos det stolta turkiska folket.

  Om Erdogan begår svåra inrikes – eller utrikespolitiska misstag, är det det turkiska folket som får klara av uppgiften att avsätta honom. Det var det turkiska folket som räddade honom undan CIA:s organiserade militärkupp. Det turkiska folket är mycket modigt. Få folk i världen har reagerat mot en militärkupp som detta folk. Vilket unikt agerande! Det är bara att ta av sig mössan och visa djup respekt.

  MAN MÅSTE BEUNDRA DET TURKISKA FOLKETS MOD.
  Sök er så fort som möjligt österut. Varken Ryssland eller Kina kommer någonsin att lägga sig i ert lands inre angelägenheter – detta är en principfråga i öst. Den gamla amerikanska diplomatin att alltid intrigera och bygga upp nätverk av hemliga agenter, att muta med dollar, att organisera statskupper och militärkupper, att mörda politiker och att organisera terrordåd – är snart över – tack och lov.

  Mordors rike kollapsar äntligen. Jag kan garantera att det inte blir något nytt världskrig. Detta snack är bara skitsnack. Det blir en lavin av bankkollapser som sänker hela den sjuka västvärlden i graven. Precis exakt så blir det. USA är mycket nära sitt öde – ”The Fiscal Cliff”. De scener som strax kommer att utspelas i USA vill ingen se på. USA:s kollaps är tragisk men den är absolut oundviklig.

  En värld i fred är på väg att födas. Att få leva i en fredlig värld är något mycket stort. Diktatorer av alla slag sitter löst i en värld utan yttre fiender. Äkta demokrati kommer att börja spira i framtidens värld. Det blir kolsvart före gryningen – men vi får försöka övernatta så gott det går. Inom något årtionde har historien stabiliserats. Se framåt. Framtiden är definitivt ljus.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gilla

 2. hllviken skriver:

  Man kan tolka Erdogans utspel på olika sätt;

  Gilla

 3. Erkan K skriver:

  Dina inlägg är så fruktansvärd bra skrivna Brage.

  Alltid ett nöje att läsa de även om man inte instämmer med ”allt” alltid.

  Gilla

 4. Erkan K skriver:

  hllviken

  Vet du i vilket sammanhang han nämnda detta eller har du bara hört/läst detta från msm i vinklad version?

  Gilla

 5. hllviken skriver:

  Det finns en omfattande ryktesspridning att Gülen är djupt involverad i Frimureriet.

  Det är näst intill omöjligt för oss här i Sverige att veta vad som egentligen sker i det som synes ske.

  http://freemasonsfordummies.blogspot.se/2016/08/turkish-coup-leaders-branded-as-masonic.html

  Gilla

 6. HYLLNING till Brage och Helena för klockrena analyser av vad än aktuellt betydande!!!

  Gilla

 7. Brage Norin skriver:

  VÄRLDEN VERKAR GALEN. TRUMP SLÅR NÄVEN I BORDET – GÅNG PÅ GÅNG.
  Trump har troligen mist nattsömnen i minst en månad. Han verkar vara mentalt utslagen på något helgalet sätt. Är han drogad? Han kommenterar händelser på ett märkligt känslosamt sätt. Han berättar för Kinas president Xi Jinping under en fantastisk lyxmiddag att han nyss har sänt iväg massor av Tomahawk-missiler mot Syrien. Detta var sjukt. Denna historia måste slå alla rekord i politisk galenskap. Det måste ha hänt något helgalet med Trump.

  * Att sätta in 59 Tomahawk-missiler mot en nästan övergiven syrisk flygplats var att slå näven i bordet. Han förvarnade de han inte ville bomba – ryssarna – som naturligtvis varnade Assad. Han varnade även de egyptiska militärer som möjligen vistades på den militära flygplatsen.

  * Att släppa en elva tons bomb kallad ”The Mother of All Bombs” – på ett tillhåll av ISIS-krigare i Afghanistan var nästa slag i bordet. Detta var ännu en militär framgång hävdar Trump. Flera analytiker är överens om att talibanerna är på väg att segra i Afghanistan – men ISIS har ytterst små grupper av krigare i landet. Trump bombade ett känt ISIS-tillhåll – men han bombade inte talibanerna.

  * Möjligen sopar han näven i bordet även i Nordkorea – vi får avvakta. Kanske även Nordkorea måste skrämmas rejält. Om Trump mist förståndet blir det ett nytt rejält nävslag i bordet. Om USA förnedrar Nordkoreas president så bevisar detta att CIA har tappat kontrollen över Nordkorea.

  FÖR NÅGOT ÅR SEDAN HADE CIA GREPPET OM NORDKOREA.
  Nordkoreas presidenten var kär i en amerikansk basebollspelare. CIA beställde hot på hot från Nordkorea – och landet ställde upp på alla galenskaper. Den tysk-amerikanska historikern William Engdahl skriver att Nordkorea fortfarande är en CIA-kontrollerad lydstat, men jag är säker på att CIA har förlorat greppet om landet.

  Om Trump slår näven i bordet på ett sätt som förnedrar Nordkoreas president – så bevisar detta att CIA förlorat kontrollen över landet. Då har Engdahl fel – vilket är mycket ovanligt.

  Den nya amerikanska utrikespolitiken väcker stor förvåning och förvirring. Men vad går denna politik ut på? Ingen expert är enig med någon annan expert. Ingen vet säkert vad som hänt i maktens korridorer i Washington. Hela världen är förbluffad.

  EN MÖJLIG OCH TROVÄRDIG FÖRKLARING.
  Jag misstänker att Trump drogats och lurats att begå idiotmisstag. Han har betett sig så helgalet att han nu kan avsättas när makteliten finner det lämpligt. Detta är en rimlig förklaring. Om han på grund av hot mot barn och barnbarn har tvingats att fatta dessa tokbeslut får framtiden utvisa.

  CIA HAR TVINGAT TRUMP PÅ KNÄ – VAD HÄNDER HÄRNÄST?
  Jag misstänker även att Rex Tillerson informerat både den ryska utrikesministern Lavrov och Putin om vad som hänt. Den gemensamma presskonferensen i Moskva på onsdagen efter mötet med Lavrov och Putin var en mycket märklig uppvisning. Tillerson demonstrerade övertydligt motsättningarna mellan USA och Ryssland – medan han bemöttes synnerligen vänligt och diplomatiskt i fråga efter fråga. Konferensen var misstänksamt ”teatral”.

  HUR REAGERAR KINAS PRESIDENT XI JINPING?
  Kommer Trumps delikata chokladtårta att gå till historien? Hur reagerar världens komiker? Trumps beteende vid lyxmiddagen med Kinas president måste rimligen bli komikernas absoluta favorithistoria. Stackars Trump – jag sörjer. Han gjorde en fantastisk insats – men han dukade under till slut. Vad har hänt i Washington???

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja (en förvirrad tankesmedja).

  Gilla

 8. Martin skriver:

  Det handlar om kontrollen över vapenindustriaktier, olja, guld och droger. Ja. De är galna, ungefär lika galna som de människor som röstar in dem, istället för att rösta på bättre alternativ utan förbindelser med monopolkapitalet.

  Även de som är välkänt giriga säljer sig givetvis gärna till monopolkapitalet. Att rösta på Trump, en välkänd lögnare och girigbuk, har därför lett till exakt det ni nu ser. Att en gammal hund ska ändra beteende förefaller osannolikt.

  Rösta rätt i valet! Rösta på de partier som inte är förbundna med monopolkapitalet eller girigbukar!

  Gilla

 9. Gamlingen skriver:

  Fråga till Martin: vilken eller vilka partier är inte förbundna med monopolkapitalet eller girigbukar?
  Jag följer de politiska partierna och deras agerande rätt så noga och hittar ingen parti som jobbar för att medborgarna och landet ska ha det bättre.

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  My goodness! Tror du har rätt Gamlingen! Det är inte klokt! Inte på en enda fläck!

  Gilla

 11. pelle3blogg skriver:

  Jag köper brages ide om att trump är drogad,,,annars spelar han drogad,,,gamlingen har en ide som stämmer,,tyvärr

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.