Löfte från Mosspartiet: Ingen mossa bara frossa!

Apropå ”klimatförändringar”?

Jag bra undrar vem som har bestämt det absoluta århundrade som Jordens temp var som den skulle vara? Dessutom i vilken del av jorden och vart på jorden var den perfektaste klimat tiden? Då allt var till allas gagn. Vidare varför det varit ett flertal istiden genom jordens historia, för att sen förändras till avsmältning som den senasteistiden för ca 20 000 år sedan? Vem har bestämt att man 1850, vilket är ett årtal man nämner när mätningar inleddes av jordens lufttemperatur. Vad var det för kalibrerad mätutrustning av kvicksilver och vid vilken mätenhet? Vem har bestämt att den s.k. uppvärmning som man kan ana beror på människan och dess förbrukare av fossila bränslen.

Kan det inte vara så att den uppvärmning som startade för 20 000 år sedan ej har avstannat, utan har perioder av varmare några hundra år för att sen bli kallare några hundra år, o s v.

Om nu jordens temperatur ökat några grader, så är frågan hur hade det varit om temperaturen gått i motsatt riktning? Jag inbillar mig att detta varit värre. Jordens förändring i så väl klimat som jordskorpans förskjutningar kan ju vara av sådan art att vi inget kan göra. Men lugn bara lugn. Energiskatt – på bränsle, el, resor med flyg, industriskatter med utsläppsrätter mm, och speciellt om allt utförs i Sverige. Då är jordens framtid räddad.

Svara på dessa frågor den som nu vet, och inte tror eller antager! Vänligen från också en som funderar hur fisket ska gå i Norge om någon vecka, samt ja även vårfunderingar.

Olle i Nörrbo

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Löfte från Mosspartiet: Ingen mossa bara frossa!

 1. elwee skriver:

  Mellan 1880 och 2015 steg medeltemperaturen från 288 K till 288,8 K.
  Detta är väl inom det naturliga ripplet, men faktum är att vi är på väg mot en ny istid där det kommer att vara ca 2.5 km is över Stockholm om ca 60 000 år. Milankovitch teorier föreskriver detta och de stämmer förvånansvärt exakt historiskt sett.

  Gilla

 2. Pingback: Löfte från Mosspartiet: Ingen mossa bara frossa! | Peter Cooney Enabler

 3. Soo65 skriver:

  Att den globala uppvärmningen är ett ”hoax” kanske är sant, men om man tror att man suga ut all olja ur jorden plus använda kol och förbränna detta under 100 år utan några som helst konsekvenser, så kanske man ska fundera ett varv till.

  Gilla

 4. Hans Nilsson skriver:

  Eftersom jag anser att Putin är mycket klok man litar jag på hans ord att människan inte orsakar den globala uppvärmningen.

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Hans! Putin är klok. Han har gjort det bra mot alla som vill in i Ryssland och roffa och suga ut igen. Solen som bestämmer! Mot naturen står sig människan slätt! När Moder Jord ruskar på sig hoppar lopporna! Gnäll inte över den nyttiga koldioxiden! Ta hand om all plast i haven och naturen istället. Men inte ens det mäktar man med. Fy!

  Gilla

 6. Olle Gill skriver:

  Jo,..en sak till som jag tror att ingen tänker på,..!
  Enligt grova siffror är vi tydligen ny sju miljarder människor på jorden. Har någon räknat vad varje
  person andas ut i koldioxid/ dygn per år på en livslängd,..På halva Japans yta bor det 69 miljoner
  och Japan är 1/5 del så stort som Sverige till ytan,..alltså ca 69 miljoner bor på Götalands yta,..
  De har bilar, motorcyklar, mopeder, traktorer, båtar, flyg o s v.
  Och vi tror att våra kor har någon som helst påverkan på vårt klimat,..!?
  Vad är dom säger ungdomarna,..jo ORKA!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.