Vad gjorde astronauten Buzz Aldrin på Sydpolen?

Vad gjorde den mycket gamle astronauten Buzz Aldrin på Sydpolen. Han blev sjuk och fick evakueras men vad gjorde han där? undrar Skogsflanören i detta inlägg.

Mina vänner det som nu sker är något jag aldrig i mitt snart 70-åriga liv varit med om. Mitt hem ligger i västra Hälsingland cirka sex mil från kusten på en höjd av 125 meter över havet, och här är mars en vintermånad inte en vårmånad utan en ren vintermånad.

 Normalt förr var att sjöarna här frös i november runt den 10 var rätt vanligt. Älven vår brukade frysa till tre veckor senare. Snön kom i etapper därefter, och till Jul brukade det som oftast vara någon decimeter till en halv meter snö. Där vi då bodde var det en väg plogad över sjön och jag tog sparken på julaftonskvällen och åkte ner till kyrkogården och tände ljusen på våra förfäders gravar.

 Allt det här har upphört efterhand då vädret eller klimatet förändrats under nu en 25 år till att vara allt mildare. Denna och förra vintern började inte förrän i januari runt den 10 med snö som låg kvar och därefter en normal vinter för oss här fram till i mars.

 Det normala har varit att älven börjar släppa sin is någon av de två sista veckorna i april. Sjöarna brukar bli isfria runt den sista april och jag vet många sådana då vi hade en liten eld vid vår sjöstrand och festade där sista april och samtidigt så gick isen med det knaster som bara islossning kan ge med detta ljud från ismassor i rörelse. Men det var då det, och under senare del av 1980 – talet började små ändringar att märkas.

 Idag den 27 mars borde det vara datumet den 27 april så stor är nu förändringen här. En och en halv månad senare vinter och nu 1 månad tidigare vår – det är en verklighet. Vi har mycket lite snö kvar och isarna börjar bli väldigt farliga och detta på grund av sol, värme men särskilt blåst. Det är början på våren här och det är alldeles för tidigt. Svanar änder och andra fåglar är här redan.

 De senaste åren har vi också inte sett någon vårflod – det är precis som om att när snön försvinner den bara förintas och det blir inget vatten. Just nu är det 14 grader varmt och jag sitter med öppet fönster fast det är mulet – men det blåser mycket hårt från nord. Här hos oss är det ännu inte torrt men det ser ut att bli så. Vad händer med djuren och vad ska yrvakna björnar leva av när de nu kommer ut en månad för tidigt.

 Mina observationer är lokala och utan större värde men det är något som är fel mycket fel. Det är en omöjlighet att de som sitter på de verkligt styrande funktionerna inte skulle veta förstå vad som pågår. Jag ställer mig följande fråga? Varför detta enorma intresse från de verkliga höjdarna att besöka Sydpolen under den gångna sommaren därnere och den förra dito. Att ta sig ner dit är ju en verklig uppgift att flyga ut från Sydamerikas södra delar med militära plan över sydatlanten ner till de kustbaser som finns på Antarktis, eller från nya Zeeland på den sidan.

 Man kommer då ner till kusten, och där får man sedan åka med andra plan typ Hercules upp till höjd på cirka 3 000 meter med full vinter året runt till de baser som där finns. Men vad gör alla de höjdare som nu farit ner dit som den förre vicepresidenten i USA? Han är en gammal man och varför fara dit ner för det enda som finns är snö is och kyla samt några riktigt stora teleskop riktade rakt söderut och som har en fri sikt in i vårt solsystem och in i vintergatan. Något annat finns inte – inga djur eller något.

 

 Denna station ligger mitt på Sydpolen på mer än tre tusen meters höjd och den har nu gått in i vinterdvala men fullt bemannad. Tänk er kostnaderna att driva den här. Varför?

Den här stationen finns inte utmärkt på kartan över stationer. Den har nummer tre. Det här är den som jag funderar mest över.  Stationen nedan är en annan av dessa utposter.

Vad gjorde den mycket gamle astronauten Buzz Aldrin på Sydpolen. Han blev sjuk och fick evakueras men vad gjorde han där? Varför tillåter man att han fick åka för det är den amerikanska staten som både ger tillstånd och som står för kostnaderna, det går inte att köpa några turistresor till de här stationerna.

Vad betyder alla hans armband? För den som vill veta mer om Aldrins uttalanden med mer så finns det nog att finna på internet. Han har ju också framfört en del teorier.

Det jag ser och upplever här lokalt i mitt samhälle tror jag har en bäring på vad de gör på sydpolen. Vårt väder vårt klimat tror jag påverkas något enormt av den magnetism vår planet har. Vad vi fått veta är att Jordens magnetfält blivit försvagade. Det vet vi. Vi vet också att vår sol är i ett märkligt tillstånd med dess solfläckar, och här talar man om periodiskt system – men vad då!

 Kan det vara något som påverkar oss magnetiskt något som stör vårt solsystem? Har ni sett filmen av den Danske filmskaparen Lars von Triers film

Kanske svaret på vad som pågår finns där – vad vet jag.

Skogsflanören

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Vad gjorde astronauten Buzz Aldrin på Sydpolen?

 1. Helena Palena skriver:

  Hej Helena, jag fick ganska nyligen höra från en vän (och FB vän) att man hittat varelser, människor? utomjordingar? på Sydpolen. Informationen kommer från David Willkock (?) på cobra.com osäker på hur efternamnet stavas och webbsideadressen, men det uttalas så i alla fall. Hälsningar NN!

  Gilla

 2. KentB skriver:

  Här är lite mer ”info” om vad som pågår i Antarktis. Simon pratar om det 7 minuter in i programmet. Han tar pratat om detta i fler program och sagt olika saker om det.

  Gilla

 3. A map created by Turkish admiral and cartographer Piri Reis in 1513 has intrigued scholars both mainstream and alternative since it was discovered in Istanbul’s Topkapi Palace in 1929. On the alternative side, it’s said that this map may show Antarctica hundreds of years before the continent was discovered (it was discovered in 1818). Furthermore, it is said to depict Antarctica as it was in a very remote age, before it was covered with ice.

  In short, it could indicate advanced knowledge passed down from a prehistoric sea-faring civilization. Mainstream scientists refute this hypothesis, but remain intrigued by the mysteries this map presents.

  http://www.theepochtimes.com/n3/1165572-piri-reis-map-evidence-of-a-very-advanced-prehistoric-civilization/

  We shall not long delay your mission, and you will be safely escorted back to the surface and for a distance beyond. But now, Admiral, I shall tell you why you have been summoned here. Our interest rightly begins just after your race exploded the first atomic bombs over Hiroshima and Nagasaki, Japan. It was at that alarm ing time we sent our flying machines, the “Flugelrads”, to your surface world to investigate what your race had done. That is, of course, past history now, my dear Admiral, but I must continue on. You see, we have never interfered before in your race’s wars, and barbarity, but now we must, for you have learned to tamper with a certain power that is not for man, namely, that of atomic energy. Our emissaries have already delivered messages to the powers of your world, and yet they do not heed. Now you have been chosen to be witness here that our world does exist.

  http://www.gralienreport.com/ufos/the-odd-exploits-of-admiral-byrd-bitter-reality-at-earths-end/

  A strange theory claiming that there is a mysterious pyramid in the Antarctic has emerged.

  Conspiracy theorists have posted a video on YouTube, in which they claim that US Secretary of State, John Kerry, visited Antarctica last week to visit an ‘alien base’ within the pyramid.

  The video suggests that the images have been taken from Google Earth, but it is unclear whether they have been edited.

  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3960052/Is-PYRAMID-Antarctic-Bizarre-theory-claims-alien-base-hidden-huge-triangular-structure.html

  Gilla

 4. Maja Dacke skriver:

  David Witlock-videon var spännande och förklarade det mesta som jag undrat över. Sen är frågan … …

  Jag har läst på flera am. bloggar om Hillerys kloner och undrat … Ja, kan man helt öppet klona får m fl djur så är det väl inget konstigt med människor.

  Den som lever får se … …

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.