Aftonbladet kör med Fake News! Sossarna förlorade 75 procent av sina väljare!

Rubriksättaren kör med fake news! Eller med en vinkel from hell!

Det gick dåligt för Wilders han ökade bara runt 25 % – det har gett stora rubriker. Plus 25 % är inge vidare enligt skribenterna jag garvar åt. Men att de Holländska Socialdemokraterna förlorade 75 % av sina väljare det skriver man nästan inget om, skriver Lasse i sin analys av valet i Holland.

Läser dagens tidningar och det är fan i mig god underhållning när de överbetalda skribenterna skall försöka förklara valet i Nederländerna. Han som vann valet i en storseger som Aftonbladet skrev han förlorade 25 % av sina väljare. Någon sa en gång att en sådan seger till och vi är förlorade.

Det gick dåligt för Wilders han ökade bara runt 25 % – det har gett stora rubriker. Plus 25 % är inge vidare enligt skribenterna jag garvar åt. Men att de Holländska Socialdemokraterna förlorade 75 % av sina väljare det skriver man nästan inget om. Påminner lite om en militär kommuniké från det Kejserliga Japanska överkommandot hösten 1944 när de retirerade på alla fronter så meddelande man det Japanska folket följande: ”Vår segerrika armé avancerar bakåt”.

Man kan väl lätt säga att de partier som varit i regering i Holland med totalt 150 mandat nu ser att deras Moderater förlorade 10 av 41 mandat. Deras regeringspartner Socialdemokraterna förlorade visst 29 mandat av 38. Det om något visar väl på att en så kallad stor allians mellan Moderater och Sossar är en säker förlorare. Vi får se om de Tyska sossarna efter detta vill vara i allians med Tant Merkel.

Nu skall Nederländerna bilda en ny regering – vi får se om en tid hur den ser ut. Något som inte skulle förvåna mig ett dugg är om den där Wilders dyker upp i en eller annan form i denna nya konstellation som skall bildas. Tittut säger han ryktet om min död var fel särskilt med fyra nya mandat.

Gårdagskvällens Aftonblad måste väl kunna sägas vara Fake News om något. Ny definition på storseger minus 25 %!

Batra sitter säkert – hon kan nog använda samma metod här i vårt land efter nästa val ”storseger” bara minus 40 % kanske eller något åt det hållet.

Lasse

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Aftonbladet kör med Fake News! Sossarna förlorade 75 procent av sina väljare!

 1. Hans Bodin skriver:

  Batra sitter med två stora sänken. Åkesson och Tobe!

  Gilla

 2. Pingback: Totalförsvaret mot statsterrorism – varning för Nato-övningen på Svenskt territorium | Vetenskapliga partiet

 3. Magnus Holmgren skriver:

  Lite tragiskt att se detta som en seger, men I dessa turbulenta tider får man vara glad åt det lilla.

  Gilla

 4. Hans Nilsson skriver:

  Nu får vi hålla tummarna för Marine Le Pen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.