Privatägda banker skapar det ALLMÄNNA betalningsmedlet! Kraschen kommer!

Om man då utgick från att bingen, med måtten 37m*37m*39m, var halvfull som den ser ut att vara, så skulle guldet där i vara värt 5.4 triljoner dollar.

Om man då utgick från att bingen, med måtten 37m*37m*39m, var halvfull som den ser ut att vara, så skulle guldet där i vara värt 5.4 triljoner dollar.

Vad är pengar? Något man kan handla för. Sant. Har sysslat med pengafrågan i många år och skrivit om det. Det som kommer ske är planerat. Liksom kraschen 1929 och 2008. Hur ska annars Feds- och BIS-folket kunna bli ännu rikare!

En smart kille i London – Joris Luyendijk – tar bladet från munnen och säger vad som kommer att hända. Finansvärlden föder och göder amoraliska och giriga individer som driver världen mot kollaps. Men den kommande krasch som han förutser skyller han främst på centralbankerna. Joris Luyendijk, som i boken ”Simma med hajar” har intervjuat 200 personer inom finanssektorn, varnar för att en rejäl bubbla har byggts upp som en följd av centralbankernas vilda penningpolitik med minusräntor och stora obligationsköp.
”Alla har lånat för mycket. Någon gång går räntorna upp och då kommer de att säga att de inte kan betala tillbaka. Då kommer vi att få en ny kris”. Läs mer på DI.

Mattias Burkhard på facebook skrev en bra kommentar om det hela:

”Man kan ju med lätthet säga att det rullar ditåt det graviterar. Svensken är alltså den mest belånade i världen vilket då vid krasch innebär att vi kommer drabbas hårdast av alla.
Lyssna nu för detta är enkelt att förstå: PRIVATÄGDA banker har rätten att skapa det ALLMÄNNA betalningsmedlet. Är inte det som att jag skulle ges rätten att via mitt företag skapa pengar som jag sen kan använda?
Något känns fundamentalt fel!!
Inser man att banker, bara genom ett knapptryck kan skapa nya pengar till privatpersoner, företag, kommuner och till och med staten – inser man fort att banken sitter på ett övertag som överstiger lagar och regler. Och det är precis det vi ser i samhället, dag ut och dag in. Fotfolket har vissa regler medans människor i de övre segmentet har helt andra.
Vi har blivit inlärda, programmerade att vara beroende av staten och att vi alltid måste välja sida. Jag kan idag blicka på hela samhällsdebatten objektivt och se att politiker inte gör ett jävla skit. Det ENDA stora jobb som dom faktiskt gör bra, (fast det är ju inte bra) det är att undanhålla sanningen för folket. Så hur ska du kunna veta att sanningen upprätthålls när du inte gjort något eget arbete över huvud taget? Det enda du säger är att vi penningreformister har fel för att informationen vi tar del av inte är källkritisk. Nej, arbetet är större än den lilla fjärten.
Jag har läst mycket om naturens lagar på sista tiden och det finner sig oerhört intressant att vi människor inte ens förstår oss själva. Så hur ska vi då kunna förstå andra? Oavsett vad du säger, vad du läst, hört eller tagit examen i så finns det lagar i universum som INGEN kan göra något åt. Ett enkelt exempel är om du står vid ett stup, du hoppar och faller. Lagen om gravitation kommer att föra med sig konsekvenser som är helt oundvikliga när du träffar marken. Sånna här lagar finns inbyggda i oss och handlar om allt från dualism till instinkter. Och du kan inte förändra det. Vi undanhålls information om oss själva för att vi ska ha svårt att kommunicera med varandra. Vi går till känsloregistret och blir arga eller irriterade så fort det blir lite svårt. Hade det varit mer konstruktivt att ta ett djupt andetag och bästa vad man känner? – Så att man kunnat prata med varandra istället.
Problemet i detta är att regerande eliten vet om att vi inte kommunicerar med varandra eftersom grundläggande principer undanhålls för oss. Det är därför jag i dina ögon kanske har förändrats. Jag har utvecklats, men inte du – eftersom du inte känner dig själv. Jag blir nästan lite rörd att Di prickar så rätt i denna artikel.”

De flesta runt mig i det verkliga livet vet inte så mycket om det här. Vet inte vilken ondska som styr världen. Tror på allt som sägs i radio och tv och står i MSM. Vet inte ens vad MSM betyder. Det är för sorgligt. Så du som vill läsa mer ombeds gå till bloggen Ett nytt penningsystem t ex och lära dig hur trolleritricket med att skapa pengar ur ingenting och sen ta ränta på luft går till. Läs Ellen Browns Bankerna och skuldnätet. Frank Baum skrev Trollkarlen från Oz för att beskriva lurendrejeriet. Men han vågade inte skriva rakt ut så han gjorde en saga. Nyckeln till det elände vi skådar idag i världen handlar just om detta – hur bankerna tillåts sköta det allmänna betalningsmedlet. Det ska väl Staten göra! Samhället! Vad ska vi annars ha dessa entiter till?

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

36 kommentarer till Privatägda banker skapar det ALLMÄNNA betalningsmedlet! Kraschen kommer!

 1. Björngunnar skriver:

  Jag tycker att den här videon passar mycket bra in på artikeln.
  Vi närmar oss judarnas skördetid, de som har djävulen till far och äger bankerna.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Fritjof är mycket bra! Han har helt klart för sig! Heja! 😛

  Gilla

 3. orglasse skriver:

  Hej

  Min Farsa som varit död mer än 30 år sa ofta att Svenska folket det är det segaste folk som finns på denna planet. Han beundrade det Svenska kynnet och den Svenska själen för dess överlevnad.
  Han stod vakt i Boden på 1940 – talet när Tyskarnas ockupationstrupper reste hem eller till Norge. De kom från eller skulle på sin Permis till Berlin och Köln m.fl. platser i det Nationalsocialistiska Tyskland. De hade alla 30 kilo av de bästa livsmedel Norge kunde producera med sig hem till sina familjer. Denna ”gåva” tog Tysken av det Norska folket. Alla Tyska soldater 350 tusen stycken fick detta med sig från ett Norge som nästan svälte.

  Far min sa att det var inte Sverige vi bevakade utan vi stod vända mot Sverige och försvarade Tysken mot eventuella demonstranter mm. Svenska soldater skyddade Nazisterna och Farsan sa att han önskade han fick vända sig om och skjuta ihjäl dessa djävlar. Men det fans ett gäng Svenskar som åtminstone de första åren svansade för Nazisterna men efter Stalingrad så åkte bilderna på Adolf storskrävlaren ner i soppåsen.

  Adolf var också en som skällde Judarna för allt skit som fanns. Men att vara Jude betyder bara att du har en viss tro. Däremot att säga att sionisterna i vår Värld har ställt till med mycket elände det är däremot sant. Men skyll inte på Judarna för det blir liksom bara dumt och dumheten flyter ovanpå som grädde på mjölken.

  Ondska och korruption den är både ras och religionsfri. Den äkta Fascismen likaså. Plutokratin är nämligen namnet på de rikas styre och det är ondska förverkligad. Plutokrater är de som hjälper de superrika att råna hela länder och utarma folk samt ställa till med krig och svält fattigdom. Vill ni se dem i ögonen så se bara i våra tidningar några år tillbaka vilka som skrek högst om att Assad ska bort från Syrien. Man brydde sig inte om att det blev krig utan man skrek om hur hemsk Assad var. Min fråga till dessa i plutokratin är följande. Vad är bättre nu då? En halv miljon döda ETT RUINERAT LAND 12 MILJONER FLYKTINGAR. VAD ÄR BÄTTRE av ert krig?

  Likaså krigen i Libyen och i Irak samt i Afghanistan och på fler platser. Folken lider men en krigare som Obama han fick Nobels fredspris. Världen är galen. Men krig är stora affärer. Med krig finns möjligheten att tjäna verkligt mycket pengar.

  Det penningsystem som Fritjof beskriver kallas för FIAT systemet, och det är enkelt så att bankerna kan genom sin utlåning tillverka pengar. De lånar ut pengar de inte har i kassan. Det kan man göra för nästan alla personer och företag som lånar pengar får dem insatta på ett konto och där finns dom till man betalar räkningar. Då hamnar dessa siffror bara på ett annat konto och så rullar det på. Hela detta system skulle braka ihop på några timmar om alla liksom du och jag skulle begära ut våra slantar från bankerna i kontanter.

  Hela det ekonomiska systemet är en bluff. Allt bygger på lån skulder och att man hela tiden skjuter allt framför sig.

  Men det är inte bara det ekonomiska systemet som är på väg att krackelera utan även det politiska och det är man skiträdd för. Skraj ska de också vara för det kan bli som 1790 – talets Frankrike där man högg huvudena av de rika som korvskivor som Hasse o Tage sa. Spik i foten om ni minns den sketchen.

  Vi lever i mycket spännande tider och många fler får nog samtal från någon Karlsson i en framtid.

  Gilla

 4. Hyllas den som hyllar bör: FRITJOF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Gilla

 5. Det är monopolkapitalistens köptillfälle för att ytterligare maximera sitt ägande och förslava folket… tills de både folket och monopolkapitalisten börjar förstå sin egen belägenhet… och giljotinen måste fram igen. Personligen anser jag att det vore trevligt med ramp och käglor denna gång…
  https://intelligentunionswe.wordpress.com/2011/07/02/historien-om-hur-djuren-loste-problemet-med-den-manskliga-befolkningselefanten/

  …men det får vi kanske vänta med tills djuren gör revolution mot människans girighet…

  …men kanske speciellt trevligt vore det om Soros huvud fick rulla, eftersom han gav sig på Sverige på 90-talet efter att mutkolvarna öppnat upp attackmöjligheterna mot Svergie. (Novemberrevolutionen Dan Josefsson)

  Även England har en oplockad gås med honom och nu hotar Soros USA med något liknande, verkar det.

  Gilla

 6. Pelle skriver:

  Trump’s EU ambassador hints euro ‘could FAIL’ in 18 month

  Rothschild Family Wealth Is Five Times That Of World’s Top 8 Billionaires Combined
  http://www.activistpost.com/2017/01/rothschild-family-wealth-five-times-worlds-top-8-billionaires-combined.html

  William Engdahl explains:

  “Soros’ connection to the ultra-secret international finance circles of the Rothschilds is not just an ordinary or accidental banking connection. The extraordinary success Soros has on the high-risk financial markets cannot simply be explained with “gambler’s luck”.
  Soros has access to information channels, both government and private.
  http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/secretsoc_20century/secretsoc_20century10.htm

  George Soros: An American Oligarch‘s Dirty Tale of Corruption – F. William Engdahl
  http://thenewsdoctors.com/george-soros-an-american-oligarchs-dirty-tale-of-corruption-f-william-engdahl/

  Gilla

 7. Brage Norin skriver:

  INFORMATIONSKRIGET RASAR MED FULL KRAFT.
  Tiotusentals desinformatörer har släppts lös på nätet. Nu är attacken på sanningen våldsam. Lögnernas arméer har gått till anfall på bred front. Tusentals lögnvideo strömmar ut på nätet. Ytterst få vet vad som är sanning eller lögn. Målet är att skapa en total förvirring. Storsatsningen är desperat och kaotisk.

  Sanningen kommer att segra – på grund av att människorna tvingas leva i verkligheten. Verkligheten är den enda informationskälla som påverkar människans historia. Individer kan påverkas av ord men kollektivet vaknar endast upp om verkligheten väcker dem.

  FAKE NEWS-kriget kommer också att misslyckas. Mörkrets krafter misslyckades att stoppa Trump vid valet till presidentkandidat för det Republikanska Partiet. Detta var ett äkta mirakel. Mörkrets krafter misslyckades att stoppa Trumps vinst i presidentvalet. Detta var ett ännu större mirakel. Han hade praktiskt taget hela världens onda krafter emot sig. Den ofattbara hotkampanjen mot Trumps elektorer blev en chock för de onda krafterna – det var Hillary som drabbades. Ett nytt amerikanskt rekord slogs. Ingen presidentkandidat har övergetts av sina elektorer i den omfattningen som Hillary fick vara med om. Anklagelserna att Putin låg bakom Trumps vinst rann också ut i sanden. Putins påstådda försök att ”hacka” det amerikanska elnätet blev ännu en praktskandal.

  VERKLIGHETEN HAR REDAN TAGIT ÖVER SOM FRÄMSTA INFORMATIONSKÄLLA.
  Folk ser med egna ögon att de stenrika har stulit för mycket. De fattiga blev för många och folk ser sanningen. De friheter som Wall Street skriker om, handlar om friheten att stjäla allt. Det handlar om att dränka oss med knark. Det handlar om att dränka oss med pervers pornografi. Det handlar om att dränka oss med dold reklam för pedofili. Det handlar om att ta bort pengarna från marknaden. Det handlar om att krossa kulturer. Det handlar om att sprida terror till varje stat för att skapa rädsla. Det är ondskan som löper amok. Den nakna verklighet har väckt oss.

  FOLKEN RESER SIG NU MOT ONDSKANS PLANER PÅ EN VÄRLDSDIKTATUR.
  Men folken reser inte på sig kollektivt förrän allt rasar samman. Detta år är verkligen lovande. År 2017 förändras världen. Andra halvåret 2016 påbörjades den onda världens fall. Mordors rike i väst tappade greppet om världen. EU skakades i sina grundvalar. Storbritannien och USA sluter sig nu tillsammans. Brexit blir verklighet. Processen tar inte två år – för om två år finns inget EU att förhandla med. Italiens bankhaveri och det franska presidentvalet är spiken i kistan för EU-projektet.

  ALLA FOLK I MELLANÖSTERN STRÄCKER ARMARNA MOT RYSSLAND OCH KINA.
  Dessa stater lägger sig inte i andra länders inre angelägenheter. Detta är den diplomatiska grundregeln – ett mycket vinnande recept. Precis denna historiska lärdom har Trumps nya administration insett. Steg för steg vaknar den politiska idén att Nord- och Sydamerika måste satsa politiskt som Asien har gjort. Den nya sidenvägen är det gigantiska infrastrukturprojekt som nu snabbt enar Asiens folk. Västeuropas öde är att vända sig österut och haka på tåget. Öst väntar bara på att detta ska hända.

  Tanken på en amerikansk variant av sidenväg från Alaska ner till Argentina har vaknat. Problemet är att idén kom för sent. CIA har förstört alla möjligheter att lyckas. USA är oundvikligen på väg mot The Fiscal Cliff. Redan i år kan detta ekonomiska vulkanutbrott inträffa. Det andra amerikanska inbördeskriget är oundvikligt. USA går under. Imperiet spricker. Flera delstater frigör sig. Hawaii blir till 100 procents säkerhet en egen stat. Alaska återförenas med Ryssland. Även denna historiska händelse är absolut säker.

  Trump kom in för sent. Dessutom är ondskan blind och galen. Allt är kaos i USA. Landet exploderar med stor sannolikhet redan i år. Trump får rädda det som räddas kan. Hoppas han får samma framgång som Putin. Ryssland återhämtade sig – men det tog över ett helt årtionde att rädda landet.

  Morgondagens värld är en värld i fred. Vi har något stort att se fram emot. Först i en sådan värld kan vi utveckla de nya kärnkraftsreaktorer som kommer att lysa upp morgondagens jordklot. Dagens primitiva kärnkraft är ett minne blott inom 50 år. Kolfiberbaserade gjutmaterial måste ersätta dagens cement. I en värld i fred är nästan allt möjligt. I en värld i krigstillstånd är nästan ingenting möjligt. Framtiden är ljus – men fy fan vilket mörker som väntar väst.

  PS: Jag skriver inte så mycket under våren – sommaren – hösten. Fiske och byggverksamhet tar snart över. Verkligheten håller dessutom på att ta över ansvaret för att sprida sanningar..
  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gilla

 8. Björngunnar skriver:

  Norrlänningar, man begrip va dom säj…

  Gilla

 9. pelle 3 skriver:

  Min särbo var ilsken på putin igår,,,,han ska ändra nån lag då karlarna får klå upp sina fruar säger hon,,,,nån som vet hur det ligger till med detta?

  Gilla

 10. Brage Norin skriver:

  NJUT AV DEN POLITISKA FARSEN.
  En mer underhållande teater kommer det inte att bjudas på under vår livstid. Om man har lite sjuk humor kommer man att vrida sig av skratt. Man kommer inte att hånskratta – man kommer att ”asgarva” helt okontrollerat. Den politiska pjäsen som utspelas mitt framför våra ögon slår ut allt vad Monty Python-gänget har producerat. Precis allt är fullständig galenskap. Endast ”Gökboet” med Jack Nicholson kan mäta sig med det skådespel som vi nu bevittnar.

  Vilket folk reste sig först mot drägget som stal allt? Det var ett heroiskt folk i väst som gjorde uppror. Trump gick i spetsen för upproret och kommer att gå till historien som nationens räddare. Den genomkorrumperade och genomruttna makteliten i Washington sopades undan. Hur var detta möjligt? Hur är det möjligt att besegra ondskan i ett enda historiskt svep?

  Trump är inte bara USA:s hjälte – han är även världsfredens hjälte.
  Putin och Xi Jinping och Trump är en trio som förändrade världen på nolltid. Trump stack sitt svärd mitt i pedofilmonstrets hjärta i New York. Det moraliska förfallet inom det styrande drägget i Washington hade nått ända ner till helvetets botten. En blå klänning med torkad presidentsperma från det ”Orala Rummet” är huvudattraktionen på det erotiska museum i Las Vegas som berättar om förfallet inom den genomruttna ”makteliten” i USA.

  EN MERA FÖRLJUGEN VÄRLD ÄN DEN ”FRIA” VÄRLDEN HAR ALDRIG SKÅDATS.
  Sveriges politiska haveri är det en tragedi i kubik. Att höra på hönorna i Sveriges Riksdag som uppenbarligen lever i en värld som inte längre existerar – slår ut all galenskap. Hur i helvete är detta skådespel möjligt? Hur har vi fått in så många blinda hönor i en enda församling? De surrar vidare om demokrati och friheter trots att några få nästan stulit allt i dessa friheters namn. De vaknar inte ens upp när det bevisas att 8 personer har lyckats stjäla hälften av allt. Hur reagerar de? ”Oj vad duktiga dessa 8 har varit” – precis så tänker de giriga hönorna.

  Varför??? Därför att de var nöjda med smulorna från de stenrikas bord. De fick komma in i gräddfilen när de valdes in i hönshuset – Sveriges Riksdag. Alla blev korrumperade. De är så förblindade av sin girighet att de paniskt slår vakt om sina förmåner. Vi har lyckats välja in ett förljuget pack som älskar att prata skit om ”mänskliga rättigheter” från talarstolen.

  TRUMP OCH PUTIN GÖR UPP.
  Vad säger alla skamsna politiker i de ”fria” länderna i EU? Vad ska dom göra när den gamla husbondens röst har tystnat? Margot Wallström som är en fin förvirrad människa, tyckte att det var bra att få träffas och lära känna varandra efter det senaste mötet med EU:s utrikesministrar.

  Visst är det bra att lära känna varandra – men hennes uttalande vittnar om total förvirring. Vad ska alla mutade chefredaktörer och politiska skribenter skriva – när mutdollarnas flöde sinar? Efter Stalingrad svängde det snabbt i Sverige – men hur ska vi nu agera? Efter en svensk jättesatsning på projektet ”En Svensk Tiger” fick vi fast en stackars människa som gärna ville bli erkänd som superspion. Vem ska vi nu få fast efter jättesatsningen på kampanjen ”Putin avlyssnar dig”?

  Luta er bekvämt tillbaka i sofforna. Den första akten i Gökboet har bara börjat.
  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gilla

 11. Hans Nilsson skriver:

  När man har en peng på banken en peng i madrassen ett hyfsat stort matförråd, vapen att försvara sig med oberoende av PK människor då kan man tämligen lugnt luta sig tillbaka och beskåda de yra hönsens skådespel. Vi får hoppas att Ryssland, USA och kinas ledare finner att de har så pass mycket gemensamt så att en inte behöver känna sig lite utanför. De är ju inga barn utan vuxna och kloka ledare så de finner nog på lösningar. Valen i Europa kan ytterligare höja vår och sommartempraturen inom EU. Cecilia Malmström och andra EU kramare skall kanske ha lite extra psykofarmaka i beredskap om det värsta för dem men det bästa för oss andra inträffar. Jag satsar en peng på Le Pen.

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Den djupa staten går in på fjärde varvet! Och Sverige är kärnan i det hela. Lyssna på Carl Norberg:

  Gilla

 13. Brage Norin skriver:

  FRIHETSGUDINNAN LER FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ LÄNGE. HON LER NÄR HON SER USA:s HJÄLTE TRUMP.
  * Trump måste sätta tvärstopp på invandringen. Landet mals sönder om den okontrollerade invandringen inte stoppas.
  * Trump måste återindustrialisera USA och bryta all ingångna handelsavtal. Ingen annan lösning existerar för landet.
  * Trump måste avbryta epoken ”söndra och härska”. Aldrig mer lägga sig i andra länders inre angelägenheter blir ny diplomati.
  * Trump måste avbryta krigshetsen mot Ryssland och Kina. Ingen nation i öst har krig på schemat. Krig är extremt kontraproduktivt för öst.
  * Trump måste dra oljeledningen från Kanada över ”godkänd” mark. Provokationerna mot indianerna måste upphöra.
  * Trump måste tillfälligt lägga frågan om klimatet åt sidan. Först måste nationen räddas. Det är ett akut nödläge i USA.
  * Trump måste uppmuntra EU att spricka. Västeuropas folk behöver hjälp. Vi behöver inget Europas Förenta Stater.
  * Trump måste uppmuntra Storbritannien att bryta sig lös från EU. USA:s historiska band med England måste återknytas.

  SEDAN ÄR DET DAGS FÖR SVÄRDSHUGGET MITT I HJÄRTAT PÅ SIONISMEN.
  * Wikileaks måste släppa sanningen om ”nine-eleven”. Detta vapen MÅSTE snart avlossas.
  * Trump måste knäcka nacken på de ”neokonservativa” krafterna. Sanningen om vad som hände den elfte september 2001 i New York är giljotinen.
  * Trump måste vänta fram tills detta vapen har avlossats innan freden i Mellanöstern kan förverkligas. Han måste avvakta med frågan ett tag.
  * Trump måste passivt acceptera att Hawaii och Alaska bryter sig loss från det amerikanska imperiet. De hör inte hemma i USA.
  * Trump måste låta Kalifornien bryta sig loss för att senare återförenas med USA. Delstaten har cancer och måste först dö innan delstaten kan smälta samman med USA.
  * USA:s återuppbyggnad blir Trumps verk – precis som Rysslands helande var Putins verk.

  SVERIGE MÅSTE UTARBETA EN NATIONELL RÄDDNINGSPLAN.
  Vi måste välja en grupp som börjar dra upp riktlinjerna för framtiden i vårt land. CIA:s femtekolonn har skadat vårt land tillräckligt. Det blir fullständigt kaos i Sverige om politikerna i hönshuset får fortsätta att hålla i rodret för vårt land sedan EU-projektet havererat. Denna händelse börjar bli akut. Det råder en total politisk villervalla i Sveriges Riksdag.

  Problemet är att motståndarna till globaliseringen är så förbannat splittrade. Makt korrumperar. Ekonomiska privilegier korrumperar. Våra makthavare går under om de tillåts köra i en egen fil ”politikernas gräddfil”. Vi äro alla innerst inne giriga. Vi ser tyvärr bara flisan i grannens öga. Vi ser inte bjälken å vårt eget öga. Kanske är detta genetiskt betingat. Detta grundproblem måste lösas om demokrati ska kunna återupprättas i vårt land.

  EN HUVUDFRÅGA.
  Frågan om den svenska krigsmakten är känslig. Statens band med Wallenberg måste till varje pris brytas. Banden som förbinder finansimperiet Wallenberg med staten Sverige är vårt lands cancersvulst. Svulsten måste opereras bort en gång för alla för att vårt land ska kunna bli en självständig nation. ”Finansfamiljen Wallenberg är en skamfläck på Sveriges baner”.

  Låt denna fråga bli den minsta gemensamma nämnaren för en svensk räddningsplan. Om vi inte lägger en massa konfliktfrågor på hyllan kan vi aldrig påverka Sveriges framtid. Vi måste ta fram en serie förslag som kan ena alla friska krafter i landet. Vi är tvungna att dränera träsket Sveriges Riksdag för att rädda vårt land.

  Morgondagens värld är redan här. Hjärnorna hos dagens svenska politiker har cementerats i en värld som inte längre existerar. Dessa politiker måste rensas ut från riksdagen fortast möjligt. Vi har flera stora svenska tänkare. Hans Blix är enastående. Lars Bern är en historisk tungviktare. Det finns många som skulle kunna platsa i den politiska räddningsstyrka – som vi så väl behöver. Vi behöver akut ett genomtänkt förslag till svensk räddningsplan.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gilla

 14. Ulrik Tuvelid skriver:

  Pelle 3 ang Ryssland här är sanningen om Rysslands nya lag.. Aftonbladet idag: ”Hustrumisshandel snart lagligt i Ryssland”. Men hur ligger det till med den saken egentligen?

  Det handlar överhuvudtaget inte om att ”hustrumisshandeln blir laglig”. Enligt lagförslaget som gick igenom den andra läsningen idag i det ryska parlamentet (Duman) så kommer en misshandel (mot en familjemedlem – inte enbart mot en hustru) – som sker för första gången och som inte leder till några kroppsliga skador – inte att klassas som brottsmål utan som en administrativ rättsöverträdelse och man kommer att utdöma administrativ påföljd på det i form av penningböter, samhällstjänst eller 15 dagars frihetsberövande.

  Det förtydligas också att vid ett andra misshandelstillfälle kommer förövaren att dömas enligt den ryska brottslagen. Men redan vid första tillfället åker man alltså på penningböter m.m.

  De som lade fram lagförslaget menar att det har varit alltför enkelt att starta upp brottsmål efter bara en anmälan från ett barn, en granne eller någon anonym anmälare. Ett brottsmål rullar då per automatik igång även om det saknas medicinska bevis eller annan expertis som styrker det hela. När brottsmålet är igång aktualiseras genast frågan om administrativa tvångsåtgärder (sådana som tvångsomhändertagande av barn från familjen, begränsning i föräldrarnas vårdnadsrätt m.m.).

  En annan viktig aspekt av lagändringen är att den tar bort en objektiv motsättning gentemot en annan lag. I juni 2016 togs misshandeln mot främmande personer bort från den ryska brottsbalken. I samband med det uppstod en situation då misshandeln utanför familjen började klassas som administrativ rättsöverträdelse, medan misshandeln inom familjen fortfarande sågs som brott som skulle dömas enligt brottsbalken. Det nya lagförslaget syftar till att harmonisera den ryska lagen i det avseendet.

  Opinionsundersökningar i Ryssland har också visat att endast var tredje ryss ser misshandeln inom familjen som något absolut otillåtet. Dumans ordförande Vjatjeslav Volodin har sagt att dumaledamöterna har tagit hänsyn till de sociologiska studierna, enligt vilka 59% av ryssarna anser att man inte ska reglera obetydliga familjekonflikter alltför hårt.

  Som sagt, den s.k. ”avkriminaliseringen” betyder inte att det blir ”fritt fram att misshandla” i framtiden. Det är är fortfarande olagligt att bära hand på sina nära och kära, men påföljden blir nu mer sansad och mer i linje med övrig rysk lagstiftning.

  Bakom den nya lagen ligger Jelena Mizulina (Rättvisa Ryssland), Galina Karelova och Zinaida Dragunkina (båda Enade Ryssland) samt några andra ledamöter från Enade Ryssland.

  I sammanhanget är det intressant att notera hur Aftonbladet försöker bunta ihop Putin med den nya lagen (se hans namn ovanför artikeln). Till dem som inte vet det, så fattar Putin inga lagar i Ryssland. De lagstiftande instanserna i Ryssland är fortfarande Duman och Federationsrådet, medan Putin är endast en s.k. ”konstitutionell garant”. De lagar som antas i och av de lagstiftande instanserna är Putin skyldig att underteckna så länge de inte bryter mot något inom den ryska författningen. Har lagarna blivit framröstade i enlighet med den ryska grundlagen så kan Putin inte stoppa dem – även om han ogillar dem.

  Oleg Mezjuev

  Gilla

 15. pelle 3 skriver:

  Tack björngunnar och ulrik,,det förklarar saken

  Gilla

 16. Björngunnar skriver:

  Den verkliga giljotinen är 911, elfte september, World Trade center som judarna sprängde.
  Neocons kallas i folkmun i Usa för judarna, varför är inte svårt att lista ut.
  Ett av Trumps vallöften är att tillsätta en riktig utredning och då är det ofrånkomligt att judarna ligger väldigt illa till och att huvuden måste rulla!

  Gilla

 17. Björngunnar skriver:

  Ungern gör motstånd mot Zion,s välde.

  Gilla

 18. Förmodligen kan det gå så, men det är inte enbart judar inblandade i sprängningen.

  Det verkar vara psykopater ur alla de abrahamitiska religionerna som dyrkar Mammon.
  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2015/10/05/vad-har-wtc-911-och-23-biljoner-i-usa-gemensamt-folj-pengarnas-vag/

  Förmodligen går historien så långt bak i tiden till Bush den äldres dagar :
  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/01/19/underrattelsetjanst-tre-fraktioner-av-cia-som-styr-varlden/

  Humagate-skandalen visar att kontakterna upphållits länge med extrem islamism:
  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/11/06/oversattning-william-engdahl-det-verkliga-huma-gate-brottet-ar-det-muslimska-brodraskapet/

  Många i den initierade sekten och familjemedlemmar och vänner till dem har sannolikt länge vetat om att tornen skulle rasa och exakt vilket datum:
  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/08/23/konspirationsteori-undersokning-av-sambandet-mellan-wtc-911-och-filmen-tillbaka-till-framtiden/

  Vissa ur sekten verkar dessutom ha varit där för att ”dokumentera händelsen”:

  Det rör sig således om en sekt som anser sig tro på samma höga väsen, men vilket väsen exakt detta är… låter jag vara osagt.

  Gilla

 19. Björngunnar skriver:

  Mitt tredje öga säger att de skyldiga är judar.
  Troligt är väl att även hos dem finns det fraktioner som Bolsjeviker och Mensjeviker, kommunister , socialdemokrater och till detta får läggas Birgitta Olsson och Fredrik Reinfeldt för att bevisa att inget parti finns som inte tagits över.

  Gilla

 20. Vetenskapliga partiet har de inte tagit över även om det helt klart kan vara rasistiska judar som ligger bakom både Sverigedemokraterna…

  …och Nordiska Motståndsrörelsen, då NM medvetet valt den rasistiska vägen, vilken alls inte lockar röster i Sverige. De fick bara 0,07% i valet.

  Gilla

 21. Björngunnar skriver:

  Vilket val var Nordiska motståndsrörelsen med i!
  Symbolismen säger mer än ord?
  https://goo.gl/images/z9nmFp

  Gilla

 22. Björngunnar skriver:

  Men det är en annan grupp!
  Där fanns tom. en person som var sniper åt judarna i Ukraina.

  Gilla

 23. Berra skriver:

  Visst skapar bankerna pengar. Jävla as. Men om ingen efterfråga pengarna då? Dom kan väl iaf inte tvinga folk att ta emot dem? Folk är lite lätt blåsta som går på all reklam att bara låna och låna hela tiden. Fick i brevlådan idag om nått jävla bluestep. Låna trots anmärkningar stog det. 500 000 skulle jag få.. Jag torka mig i röva med det brevet. Jag tror fler än jag skulle behöva göra så.

  Gilla

 24. Björngunnar skriver:

  Låna och lev som en kung, räntorna drar du av på skatten.
  Man skulle kunna tro att bankerna styr riksdagen, eller så vet man det …

  Gilla

 25. Hans Nilsson skriver:

  Sveriges BNP drivs i stort av att staten och folket lånar så att man kan leva över sina tillgångar. Lån är ett sätt att sätta guldkant på tillvaron ett annat är vin och sprit för att döva sin ångest. Denna modell kommer att bli förödande för 100 tusentals låntagare när dagen kommer att räkenskaperna skall göras upp.

  Gilla

 26. Michael Thudén skriver:

  @Berra
  Nä, bankerna skapar inte pengar, Helena har helt rätt när hon skriver att bankerna skapar ett betalmedel. Men bankerna vill gärna få oss att tro att bankernas skulder (för det är det enda ditt konto kan innehålla) ÄR pengar, dvs kronor. Läs gärna det här:

  Risken och vansinnet i penningsystemet ligger i att bankerna får låtsas att deras skulder är pengar

  Gilla

 27. Anna skriver:

  Har ett radikalt alternativ! Tänk om Europas skuldsatta stater skulle ställa in betalningarna för sina statsskulder för dessa banker, samtidigt upprätta statligt kontrollerade banker och även en egen Valuta? Om man skulle börja trycka pengar själv och se till att länderna överlever en väldigt kaotisk tid men medborgarna är säkrade det mest grundläggande nödvändigheter i sin vardag?
  Skulle vi kunna bygga upp en sund framtid utan överflöd för en minoritet och en utbredd fattigdom som är redan en realitet för ca 1/3 av Europas befolkning?
  Privata alternativ är önskvärd och nödvändigt men inte i den kaosliknande former utan kontroll och alternativa möjligheter.
  Jag läser oändliga analyser -mest på tyska – om det kommande totala finanskrisen men aldrig ett ord om hur detta skall hanteras! Att det växer nationalistiska krafter betyder varken rasism eller fascism. Det är bara krafter som värnar om nationens överlevnad. Men den överlevnaden är obefintligt om man inte skrotar den globala bankeliten! Och det är kanske det simpla orsaken varför dessa krafter är så utmanande för globalister!

  Gilla

 28. Helena Palena skriver:

  Anna: Pengarna är svaret. Vi lever under FED och BIS. Enligt Maastricht måste staterna i EU låna pengar mot ränta på marknaden. Får inte göra en Hitler eller en Lincoln. Det är det dom är rädda för. Tänk BB som läggs ner i Sollefteå. Kommunen/ länet skulle kunna ge ut egna pengar och bara jobba på men det får dom inte. Istället lägger man ner en fungerande verksamhet! Banksystemet suger ut människorna dygnet runt. Det rullar dit det lutar. Rakt i fickorna på finansoligarkin.

  Man kan ha en ekonomi utan pengar (byteshandel) men man kan inte ha pengar utan en ekonomi.

  Vad ska man med en kasse sedlar till om ingen gör något och det inte finns något att köpa?

  Gilla

 29. Anna skriver:

  @Helena! Helt utan pengar går inte att skapa goda ekonomiska förutsättningar. Byteshandel kombinerad med pengar är Ingen dålig alternativ. Men det finns ytterligare en möjlighet: nämligen en sund och kontrollerad balans mellan marknadsekonomi och planekonomi! Kommunisterna hade planekonomi som har varit ett misslyckande eftersom de producerade tillräckligt för befolkningen men pga brist på värdet av pengar hade få möjligheter att konsumera.
  Väst hade marknadsekonomi som har betytt -åtminstone på senaste 30 åren- att det produceras mindre och mindre andel varor i de länderna där konsumtionen har ökat mest. Marknaden och profiten har styrt…..rakt ner i avgrunden! Alltså värdet på tillverkning har minskat men penningmängden har ökat!
  Helmut Schmidt var Tyskland BK. Han sa så för ett antal år sedan: Ett sunt samhälle med realistisk tillväxtmöjligheter består av 70 % Produktion och 30 % tjänstesamhälle! En sådant fördelning är det optimala eftersom Produktion inom landet säkrar arbetstillfällena, folk med inkomst kan konsumera varor och tjänster! Det är ett utbyte mellan den producerande och den som erbjuder sina tjänster! Så länge finns balans är Ingen risk för överhättning av ”marknaden”!
  Hur har vi egentligen i Europa? Produktionen har försvunnit till låglöneländer! Tjänstesektorn har vuxit men det betydde också stora lönedumpningar och konkurens om jobben. Köpkraften minskar, färre avstår att köpa tjänster men konsumtionen hölls vid liv med banklån och snabbkrediter!
  Ett sådant System är dömd till undergång tyckte herr Schmidt! Och där är vi nu……..hur skall vi vidare?
  Helena! Om det hade funnits en gnutta planekonomisk tänkande i Sverige hade ni haft BBn kvar. Planekonomi är nämligen en balans till de ”onda marknadskrafter” som har fått att rasera det bästa vad västeuropa har byggt upp efter VKII. Planekonomi står även för ”samhällsnytta” som har blivit en skällsord för kapitalister………Men mina tankar är kontroversiella, inte minst att planekonomi kopplas till kommunism. Men det har ingenting att göra med Politik, snarare hur ett samhälle skall överleva och skydda sig mot plundring!

  Gilla

 30. Helena Palena skriver:

  Anna: Det hela är väldigt enkelt! Banker ska förmedla pengar. Det gör dom inte längre. Numera är det digital konfetti. Staten ska ge ut pengarna. Sen får banker konkurrera om pengarna som vilka andra företag som helst. Går det dåligt får det bli konkurs och skattebetalarna ska inte rädda banken som görs nu. Då skriker vän av ordning kommunism. Så har man lurat oss så en sån viktig funktion skräms bort av ett rött ord. De vet hur man ska dra en slipsten. Jesuiterna spelar ut båda sidor mot varandra och i topp sitter Lucifer och styr.

  Vi ska betala skatt till samhället för viktiga funktioner för annars blir det inget SAMhälle. Men nu lever vi i en förljugen värld som blåser allt och alla. En sån måste falla!

  Gilla

 31. Anna skriver:

  Tack för sammanfattande. Så har jag tänkt också…….

  Gilla

 32. Pingback: Donald Trump slänger en bomb i knät på Wall Street: Skriv av Puerto Ricos skulder! | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.