Har ISIS gått i fällan i Palmyra? Har Obama misslyckats ännu en gång?

Den största satsningen CIA någonsin efter andra världskriget hållit i trådarna för - uppbyggnaden av ISIS i Irak och Syrien - har slutat i en storkatastrof för amerikansk utrikespolitik.

Den största satsningen CIA någonsin efter andra världskriget hållit i trådarna för – uppbyggnaden av ISIS i Irak och Syrien – har slutat i en storkatastrof för amerikansk utrikespolitik.

 Om detta stämmer har Obama misslyckats katastrofalt ännu en gång. CIA-planen slutar i ett grymt fiasko. ISIS har gått i en stor fälla, skriver Brage Norin, fysiker och kinakännare.

Palmyra hann evakueras innan ISIS armen lyckades ta sig in i staden (- enligt flera källor som citeras av Wikipedia och som bekräftas av  olika officiella syriska källor).

Det handlar om många tusen ISIS-krigare som nattetid hade evakueratfrån Mosul – med mängder av militära fordon. Denna arme av fler än 5 000 ISIS-krigare kunde ostört ta sig genom ett vidsträckt områdesom kontrolleras av USA. Diplomatiska gräl har utbrutit mellan USA och Ryssland. USA har full kontroll över vad som sker väster om Mosul i Irak.

Alla förstår att ISIS-krigarnas uttåg ur Mosul var ett verk av CIA. Anfallet kom överraskande och de syriska styrkorna som var stationerade runt Palmyra tvingades efter våldsamma strider att vika tillbaka. Detta trots intensiva flyganfall av den syriska armen och ryskt flyg.  ISIS drabbades av svåra förluster men lyckades till slut erövra staden. Den stora ISIS-styrkan var absolut tvungen att lyckas ta sig in i staden för att därigenom kunna blanda sig med civilbefolkningen. Men …

Palmyra var redan tömd på folk! Den syriska armen hann tömma staden.

Det innebär att ISIS trupper inte kan skydda sig bakom civilbefolkningen.

OM DESSA UPPGIFTER STÄMMER – (mycket talar för att de är korrekta).

* Har Mosul dränerats på en stor mängd krigare.

* Har Palmyra inte blivit en strategisk ISIS-seger.

* Det blir i stället en massgrav för ISIS.

Har Obamaadministrationen begått ännu ett katastrofalt misstag?

Är operationen genomförd av CIA-agenter som styrs av Washington?  Frågorna är många. Assadregimens historiska seger i Aleppo skulle dämpas effektivt om ISIS operation lyckas. En seger där och en förlust där skulle förstöra segerns sötma. Detta var CIA:s plan

Det syriska folket är segerrusigt. Den syriska armen är segerrusig. Den ryska insatsen för att hjälpa Syrien att skapa fred är en enorm världshändelse. Men om ISIS samtidigt lyckas återta Palmyra?

Allt tyder på att detta var huvudsyftet med CIA/ISIS-operationen.

Om detta stämmer har Obama misslyckats katastrofalt ännu en gång. CIA-planen slutar i ett grymt fiasko. ISIS har gått i en stor fälla.

Palmyra hann tömmas på folk.

 Hur det nu än är firar Aleppos folk segern över terroristerna.

Gatorna i östra Aleppo är fulla med folk som hyllar den syriska armen och landets president al Assad. Folket är befriat från ISIS fleråriga härjningar. Äntligen är helvetet över.

Brage Norin höjdare

Brage Norin – Skogså Tankesmedja

…….

 

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

27 kommentarer till  Har ISIS gått i fällan i Palmyra? Har Obama misslyckats ännu en gång?

 1. CastoroPollux skriver:

  Ett självmorduppdrag så blir man av med många vittnen.. I Palmyra fanns väl inte mycket att göra. De förstörde väl så mycket de kunde från början..? I Mosul har man slaktat färdigt.

  Gilla

 2. Örjan skriver:

  Detta CIA som styrs av samma krafter som Mossad. Satans, lögnens herrar och ljugarnas hejdukar. De har legat bakom varje satanisk händelse i världen sedan 1950-talet. JFK-mordet, 9/11, knarkhandel och ljugeriet i historieskrivningen mm. Dessa sataniska djävulsmänniskor som även finns i Sverige i det politiska etablissemanget, frimurarna, de militära underrättelseorganen, FRA, SVT, DN och mediefamiljerna etc mm med makt uppbackade av de mest sataniska familjerna på planeten med Rotschild i City of London på topp som lagt beslag på världens penningpress. Men nu börjar deras dagar rinna ut. Det ska bli mig ett sant nöje att se dessa familjer och deras hejdukar som mot sina 30 silverslantar förrått sina närmaste, sitt folk och sanningen, bokstavligen rullas i het tjära och fjädrar – och värre (bättre). Och det ska bli ett sant nöje att delta i arrangemanget. Dessa kreatur förtjänar ingen nåd.

  Gilla

 3. Brage Norin skriver:

  SENASTE NYTT.
  Terrororganisationen ISIS meddelar att massor av människor i de byar som ISIS ”befriat” i Palmyras utkanter har kvävts till döds av kemiska stridsgaser. (CITAT: En nyhetstjänst knuten till Islamiska staten säger uttryckligen att människor dött på platsen av andningssvårigheter efter en attack med stridsgasen sarin). SLUT CITAT Den kemiska krigföringen har bekräftats av många vittnen enligt flera källor på nätet.

  ISIS kemiska attacker mot de isolerade småsamhällen som omger Palmyra var effektiv. De mötte inget motstånd från folket. ISIS måste snabbt in i Palmyra – fortast möjligt. Gasgranater var ett viktigt vapen. Obama bär ansvaret för det som hänt – evakueringen av ISIS.krigarna från Mosul till Raqqa i Syrien och därefter till Palmyra är ett verk av CIA – med 100 procents säkerhet.

  Gilla

 4. Brage Norin skriver:

  Örjan skriver ”Dessa sataniska djävulsmänniskor” som låg bakom JFK-mordet mm. Varför lever Trump fortfarande – trots att han utmanar många satanister? Svaret är solklart – Wikileaks hotar utlämna en miljon mejl som avslöjar sanningen om elfte-september-händelserna i New York 2001. Wikileaks är Trumps livförsäkring. De sataniska djävulsmänniskorna är vettskrämda.

  Gilla

 5. pelle 3 skriver:

  Haha,är du säker på att det är så brage,,,livförsäkringen alltså? Genialiskt isåfall,,,men kan det vara möjligt,var har du fått dessa uppgifter ifrån?
  Jag undrar hur det hänger ihop med faktumet att trump lever,så visst skulle det kunna vara en förklaring

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Örjan: Det är till att ha huvudet på skaft! Javisst ska det bli ett sant nöje! 😛

  Gilla

 7. Brage Norin skriver:

  TRUMPS VAL AV UTRIKESMINISTER OCH NATIONELL SÄKERHETSRÅDGIVARE,
  Trumps val av utrikesminister Rex Tillerson är ett fruktansvärt slag mot de neokonservativa krafterna i USA. Tillerson är vän med Putin. Trump vill avsluta krigshetsen mot Ryssland – precis motsatt politik jämfört med Hillarys krigspolitik. Valet av Tillerson bekräftar alla förhoppningar – det blir stopp för NATO-s krigshets mot Ryssland. Trumps nationella säkerhetsrådgivare Michael Flynn är också för ett närmande till Ryssland.

  HUR SKA EU REAGERA?
  Får EU avsluta sanktionerna mot Ryssland? Blir det nya direktiv från väst?

  HUR MÅR BILDT, RASMUSSEN OCH TUSENTALS ANDRA KRIGSHETSARE?
  I deras mörka hjärnor flyttar de runt sina tennsoldater – men snart måste de gå till sängs.

  VAD SKA AFTONBLADET SKRIVA?
  Idag morrar hatets journalister på AB. Men vad ska de skriva i morgon och i övermorgon? När ger Bonniers nya direktiv till sina politiska journalister? Kommer rysshatets värsta skribenter i AB att få stanna kvar?

  PUTIN VILL INTE KRIG. DET VET TRUMP, TILLERSON OCH FLYNN MYCKET VÄL.
  Putin är redan den mest respekterade politikern i världen – utom i den förljugna västvärlden. Kanske blir han snart världspoppis. Han kommer garanterat att tilldelas Nobels Fredspris när CIA-folket i den norska Nobelkommitten rensats ut.

  VARFÖR AVRÄTTAS/AVSÄTTS INTE TRUMP?
  Av den enkla anledningen att Wikileaks hotar att släppa en politisk vätebomb – om Wall Streets ”banksters” försöker tillsätta Hillary Clinton till president. Då släpps en sanning som ”på en enda minut kommer att skaka om USA i sina grundvalar” – precis som chefredaktören på The Guardian uttryckte sig. De verkliga terroristerna riskerar dödsstraff om denna fasansfulla sanning kommer ut. Många neokonservativa politiker och höga militärer i USA är dödligt rädda. De vågar inte plocka bort Trump.

  Alla de dataservrar som hackats av sanningens agenter blev graven för de neokonservativa politikerna i USA. Varje dag under hela presidentkampanjen matades Trump med nya vedervärdiga sanningar om den sjuka Hillary-klanen . Portion efter portion av svineriet serverades. Men Wikileaks behöll strypgreppet – sanningarna om elfte september 2001.

  Gilla

 8. Björngunnar skriver:

  Vad säger kristendomen om de som har djävulen till far?
  Och det är ju inte precis någon ny historia.
  Svenska kyrkan styrs av kabbalister…
  http://experimentlandet.blogg.se/2015/march/i-haven-djavulen-till-eder-fader.html

  Gilla

 9. CastoroPollux skriver:

  ”Svenska kyrkan styrs av kabbalister…” och det tror du på!
  Kyrkans engagemang för Palestinierna är helhjärtad och genuin. Givetvis med försiktiga protester från de dina och från det kabbalistiskt styrda SD. SD borde vara ett problem för dig men som sagt väderkvarnar är ditt huvudsakliga intresse..
  ………..
  Sofia. Det gick få bättre videor av Carola och Livets Hord när hon skrek.. Dull and Tones..

  Bush och blodlines? Skämtet om Bush – som det yttersta beviset på hur ”white Supremacy” degenererar, skrattar du inte åt?

  Vinjetten med ”shapeshifting ufos” är rolig. De ser ut som tagna ur dataspelsålderns ungdom.

  Vampires….

  Gilla

 10. Björngunnar skriver:

  Nej jag är inte intresserad av väderkvarnar.
  Jackee’len är från djävulen.
  Kyrkan liksom Sd är infiltrerat.
  Och jag är inte Sd!!
  Så du hade alla fel!

  Gilla

 11. CastoroPollux skriver:

  SD är Kabbalistiskt och bara för pengarna. Är inte det värre? Nej du är värre än SD men om Kabbalister är ett bekymmer då förekommer det mer av den varan i SD än i ”kyrkans styre”.

  Gilla

 12. Björngunnar skriver:

  Vem som är värst?
  Kanske är de lika goda kålsupare.
  Jesus så, ni har djävulen till far, alltså så han att genetiken r den avgörande faktorn.
  Eftersom jag inte är krisen bokstavstroende så kan jag säga att Jesus inte har hela bilden.
  Människan är en själslig varelse får själen inkarnerar i nya kroppar.
  På samma sätt är det med djuren och även där påstår Vetenskapen , förvillarna att det ligger i generna.
  Men Castoropollux Kaifas lever!

  Gilla

 13. CastoroPollux skriver:

  Så du tror jag vill ha det till vem som är värst! Du hittar fler konstiga ”Kabbalister” i SD än i styret i Svenska Kyrkan. Trist men sant… Din poäng är och förblir uddlös och din bokstavstro så platt som den kan bli.

  Nej han sa att har Ni ”djävulen till er fader” är det dags att omvända sig från villoläror precis som för dig. Det skulle Du begripa om du läst en gnutta NT. Dessutom skulle DU förstå varför återlösningen var viktig efter FALLET beskrivet i GT. Dvs allas vår åtskillnad från Gud och den nåd som vi FRITT kan ”få våra gener” oavsett härkomst, ursprung, att strama upp sig och börja se sig om efter ett liv istället för att demonstrera sitt småsinne i kommentarsfält..

  Vill Du fortsätta läsa skriften uppochner ska du ju inte sluta. Risken är ju stor att du blir besviken om du inte fortsätter bekräfta dina föreställningar.. Å andra sidan är belöningen oändlig över att finna hopp och tro, se den omvandlas i förvissning och ”sagan” materialiseras och bli sann.. På ett sätt som du inte behöver tvivla på..

  Vetenskapen forskar mest på det de anmodats att forska i efter den lönsamhet de förväntas producera och bringa fram i patenterbara produkter. Genetiken vill inte medge varför vitaminer och mineraler, essentiella oljor osv är så livsnödvändiga och att vitaminbrist, mineralbrist ger genetiska skador. Det skulle ju hindra dem från att tjäna pengar på de nya genetiskt baserade medicinerna som ju måtte bli både dyra och kräva astronomiska vinster de med.

  Så du behöver ju inte tro mig men redan på 80-talet skrev ju Matti Tolonen om just vitaminer och mineraler och hur viktiga de är för vår hälsa och hur enkel vägen KAN vara till bättre hälsa om man förstår sambandet. Hittar Du hans bok ska Du hugga den. För där berättas vad vetenskapen de facto visste om skadeverkningar och läkedom men talade så tyst om.. Om generna är en cykel med styre, så kan du ju ta den vart du vill om du förstår att DU de facto har kontrollen och makten.

  Så vill Du verkligen anta den bistra sanningen att Jesus inte förstod gener ska du inte klaga på om du aldrig kommer bli nöjd med någonting.. Ditt missnöje styr dina val, åsikter och beslut. Så har det väl varit länge ändå och har du inte förstått det där med cykeln varken för din hälsa eller din tro, ska du ju fortsätta i dina hjulspår.. De är ju åtminstone bekanta och inte så osäkra.. Dessutom kan din vänkrets ställa besvärliga frågor.

  Ingenting är ödesbestämt utom att människan alltid har ett val. Givetvis ska ju krafter påstå annat men som sagt ett val, flera val kan alltså på flera plan vända ett dystert öde till något helt annat.

  Gilla

 14. Björngunnar skriver:

  För att komma fram till min insikt kommer det aldrig att räcka med att läsa böcker av vilket slag det vara må.
  Kristendomen och monotheismen utlovar ett paradis i nästa värld och tänk på dig själv.
  Infiltrering och söndra o härska är metoder som egendomsfolket använder.
  Schakalen är ett exempel, Reinfeldt ett annat…

  Gilla

 15. Göran Persson skriver:

  Alla på det här forumet verkar vara roliga! Var får man tag på de preparaten som skapar dessa tankar! Silky Road?

  Gilla

 16. CastoroPollux skriver:

  Läsa böcker NEJ, men mycket dumheter kan komma på pränt…

  ”Kristendomen och monotheismen utlovar ett paradis i nästa värld och tänk på dig själv.”

  Mitt nästa liv är NU. Slå upp det eller läs mitt inlägg igen här ovan.. Mitt lilla stalltips till Herr Ovan.

  Du är ju säker på att böcker inte ger svar så varför saknar du kunskap som kan omsättas i intelligens då? Som du ropar får du ju svar….. Har du ens övervägt konsekvenserna?

  Gilla

 17. CastoroPollux skriver:

  Sofia.
  När väl den insikten presenterades att vid skriftens tillkommelse fanns redan en etablerad förställning av ”ormen” som en benämning av människans innersta vilja. Det ser ju ut att stämma oerhört väl med den inre konversation som anses beskriva fallet i 1 Mos. Då är vi alla lika och lika ansvariga att lösa problemet.

  björngunnar
  Antalet åsnor som uppenbarligen tycker sig kunna tala för både mig och andra bekräftar väl vad jag redan påpekat. Viljan finns ju men förmågan haltar och skriar.. Åsnesparkarna ska tydligen verka imponerande..

  perseptionsförmågan som ens egen värsta fiende kanske kan återspegla utsagor som denna. ”Jesus sa, ”ni har djävulen till far, alltså sa han att genetiken är den avgörande faktorn.” (rättat, eftersom tangetbordsinställningarna verkar genetiskt betvingande)
  Vad gud bestämt är att inget är förutbestämt eller hopplöst utom att det kan gå åt helvete om människan inget gör, inte väljer, som att se sig om efter ett djupare, konstruktivare sätt att leva, tänka och existera.. Givetvis gäller det om man är omskuren eller inte. Särskilt betonat med en djup ironi genom hela GT in i NT. ”Omskär era hjärtan istället”. Traditionen är givetvis bekvämare än ta tjuren vid hornen, se efter i spegeln och faktiskt hitta guds personliga omsorg.. Sitt personliga värde…

  sofia
  Det är väl en hopplös värld, under våld och maktmissbruk som hud gestaltas i ditt videoklipp.
  Att skrämma människor i frimurarinitiering ser ju som en sport. Skull and Bones går ingen ur utan att förlora sitt liv… So what. Det finns ju bättre klubbar, men vill man gena till helvetet så hindrar inget utom det kommande uppvaknandet.

  Frimurarklubben Castro och Che var med i hade tydligen en helt annan agenda än ”sko sig”. Förse ”alla med verktyg att trivas, lyckas, njuta, vara trygg” låter som förtjusning vid initieringen.. Till och med Carola kanske kan lära sig något..

  Vill man istället sitta vid David Ickes fötter och få träsmak finns ju inget som hindrar utom de förspillda förhoppningarna.. De flyktiga drömmarna som likt ormar ringlar bort ur synfältet.

  Gilla

 18. Björngunnar skriver:

  Vad säger bilden?
  Till mig är bilder en typisk lögnbild.
  Den vill ge sken av att människan härstammar från afrikanska apor och att allt blir bättre och bättre.
  Vilket är omvänt om det verkliga förhållandet.
  Dessutom ,om man tar en titt på da Vinci ‘s tävla nattvarden i sitt restaurerade och ursprungliga skick så sitter hans fru på hans högra sida.
  Barnen är inte med på bilden.

  Gilla

 19. Björngunnar skriver:

  Att Jesus blev född mitt bland ormarnas avkomma är ju märkligt.
  Om han var av guds egendomsfolk?
  Äpplet föll visst långt från trädet.
  Sofias video om Skallar o Ben där finns en vanlig andeutdrivning, är det bättre att anden, andarna är kvar eller blir utdrivna?
  Jesus drev också ut andar ur en galen (ond) man, men sen står det att han efter förhandling med de onda andarna placerade dem i ett antal grisar.
  Det sista är naturligtvis ljug.

  Gilla

 20. Helena Palena skriver:

  Castor: Nej, det är inte märkligt! Det är gjort med vilje. För länge sen – innan alla kvinnohatande religioner – dyrkade man kvinnan och födandet. Gudinnan som haft olika namn och kommit i olika skepnader – var bästa vän med ormen. Så enkelt var det med det. Och vill man sno av någon makten är det demonisering som gäller. Läs gärna Birgitta Onsells böcker så förstår ni vad som pågår.

  Gilla

 21. CastoroPollux skriver:

  Den Nordiska apan kanske inte har några fördelar annat än sin kyliga hållning till ett varmare klimat.. Darwin lära garanterade väl att de rika skulle vara rika och de fattiga fattiga utan att behöva blanda in gud, kyrkan och kraven på bättre mänskligare villkor..

  Så du ser hopplöst på tillvaron. Det är ju en början till förändring. ”Det som är botten i dig är ju botten i mig” som Ekelöf sa.. Ser vi olika ut på utsidan är vi ändå samma hopplösa existenser, med eller utan hår, utan mening.. Apan har egentligen mindre bekymmer och inte särskilt många val. För denne existerar ingenting utanför gruppen, vare sig hans domän är och varit Afrika eller inte.

  Så Du bryr dig om vad Da Vinci hade för sig! Slipper Du tänka på ditt eget öde då? Alla uppfinningarna? Skapandet! Bränner du upp dem i sinnet?

  Vad ser du egentligen? Att gräset är grönare på andra sidan? Förändrar det något eller förstärker?

  VAD SÄGER BILDEN! Tja du. Tänk om ursvensken hade förstått livet då hade Åkesson & Co sluppit göra reklamfilmen med barnvagnarna. Nu berättade ju Åkesson hur hopplöst många Svenskar har det. De vill inte ens skaffa barn eller se dem som en tillgång. Synen på andra att de barnen ger dem bidrag, ja den är ju lika vanlig bland ursinnets bleka Svenskar..

  Så varför har ursinnet gått vilse? varför har de inget att hoppas på, var är möjligheterna? Uppenbarligen slipper Åkesson säga något alls om hur han vill förbättra skolan? Utan istället låta vinstintressena dra slipstenen så de med kirurgisk precision kan skilja ut oss och brännmärka oss än ödesdigrare och konsekventare…

  Gilla

 22. Brage Norin skriver:

  FÖRBERED ER FÖR HARMAGEDDON – DET ÄR JÄTTEKUL.
  * Pelle Holmlund och Hans Marklund har skrivit den ultimata svampboken.
  * Brage Norin vet allt om blåmusslor. De klättrar upp för alla timmerstockar under bryggan i Ekkeröy i Varangerfjorden..
  * Att fånga några rådjursbockat varje vinter är en bagatell – åtminstone för ett orakel i norr.
  * 400 kg havregryn, ett hundra kilo ris, 50 kg smör i frysarna, eget elaggregat – allt är färdigt.

  DET SKA BLI EN FRÖJD ATT MÖTA DOLLARKOLLAPSEN..
  Djävlar vilket kaos som väntar. När dikena fylls av ihjälsvältande akademiker öser vi in marin kost i norr. Rökt gädda från skogssjöarna – rökt i ”Kalixröken” – är en delikatess. Havregrynsgröt med lingonsylt och mjölk gjort av ”skummjölkspulver” – som klarar tre års förvaring. Fy fan vad nyttigt. Gårdsbrunnen har snart en mycket vacker hinkanordning som lock. Vår nya utetoalett är som en dröm. Välkommen dollarkrasch!

  TROR NI INTE ATT DOLLARKRASCHEN SKAPAR ETT HELVETE I VÄST?
  Då får ni skylla er själva. Jag har varnat er i många år. Ni har fått nog med information. Man måste ha två sparkar med skidor som medar för att komma ut på isen och vittja gäddsaxarna. Pettson och katten Findus har visat vägen. Vi har fått all information vi behöver.

  VI BEHÖVER DEN GAMLA FINA SVENSKA KULTUREN TILLBAKA.
  Vi behöver ett politiskt uppvaknande. Vilka ska ta över?..

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gilla

 23. CastoroPollux skriver:

  Du kommer alltså aldrig fatta att GT är en process mer än en historia. Det är ju trots allt profetior om du förstår vad det är som åt ett folk som ska komma befrias som dessa uttalas. Det finns en högre mening i det eftersom löftet om befrielse ju kom att gälla alla människor. Det folk som skulle burit detta budskap led alltså under både förtryck och korruption av sina egna, dvs prästerskap o skriftärde och andra som alltså såg till att upprätthålla det status qou som gynnade några få. och lämnade andra åt ett dystert öde.

  Du kan alltså inte förstå vad det innebär att ha lämnat ett tillstånd där livslögnerna adderar mer apokalyps åt tillvaron?

  HUR vet du att det var andeutdrivning.? Är du medlem? Inte heller Carola blev av med sin märkvärdighet trots förnedringen och vrålen i livets hords hägn..
  Så du trpor att det är andeutdrivning bara någon skriker? Hoppas du inte försöker tolka skriften. Det skulle se rätt konstigt ut med dina förutsättningar.

  Det sista är faktiskt en ironi. Bibeln är full av sådan.. Den som ägde grisar var Jude och sålde alltså griskött fastän han alltså inte borde befatta sig med det.. Sant eller inte , men sedelärande är det.. Det finns mycket du saknar av den varan. Ska du inte skaffa dig någon som lär dig förstå skriften? Den djupare meningen, de bildliga beskrivningarna som når djup du aldrig kan ana.

  Själv blev jag åsyna vittne till hur en person skakade i hela kroppen slutade med det på befallning. Du kan ju tro att det var riggat, men det hände ju så mycker fler ”underverk” under dessa sessioner. Religiösa var det sista de var.. F.ö. konstaterade ju det förskräckliga exet att ”de botar inte människor med guds kraft där” som en garant för vi höll oss på jorden där sakerna behövde hända. Inte i ett då, en framtid utan just i det nu vi befann oss. Det måste väl imponera.

  Lite bättre påläst kunde du ju varsnat att han föddes bland ett folk de flesta i Jerusalem såg ner på… Det klargörs i ”kan något gott komma från..” Du hittar det nogmen får leta själv. Du missar ju det väsentliga var du än pekar med din trubbiga käpp. Försöker du göra narr av dig?

  Skriften gör faktiskt tydligt både fördomar och förutfattade meningar vilket ju vi som ickejudar står upp till halsen i.. Det kan ju tyckas att ingen behöver hjälp då eftersom allt man tycker ser ut att hänga ihop.. Ett nystan med knutar ser intressantare ut än dina tankegångar. Din logik slår knut på sig själv och innerst sitter du och kan ingen annat.

  Om ett folk kan behöva gud, ett ljus i tillvaron för att inte gå vilse eller bli offer för rasistiska och fascistiska strömmar kan ju inte SD utgöra stjärnan eller ens ledbelysning för blinda..
  http://wp.me/p1zCpc-7jB2
  Länken till inlägget ovan är En gammal historia som alltså SD genom att rösta fritt spelrum för sänkta löner banar väg för mer lönedumpning och konkurrens. http://wp.me/p1zCpc-7kzz

  En Stjärna i Öster mot en hjärna med för mycket i västen..
  https://castoropollux.wordpress.com/2012/12/31/andens-tid/

  Tittar du upp mot himlen en mörk natt kan ju gud verka långt borta. Men ljuspunkterna slocknar aldrig, har ett mönster, de rör sig i strikta banor. Hur förklarar du det? Hur förklarar du att gud föddes på ett av de minst framträdande platserna och ändå läste lusen av den tidens ledare, korrupta, maktmissbrkare.
  Tycker du att det ser ut som en dröm en fantasi kan du ju prova att säga något ärligt från ditt innersta och se om röd tråd börjar avteckna sig..

  Var det bättre att Carola fortsatte sponsra Ulf Ekmans pensionsavtal medan resten av anhängarnma fick träla…

  Tror du kvinnan i videon blev befriad? Hur fan kan du tro det! I en förening som hotar med ond bråd död. För det garanterar korruptionen ett kvitto på.. De satte mer skräck i henne än vad du vill vara med om..

  Gilla

 24. Björngunnar skriver:

  Därefter talade Jesus till folket och till sina lärjungar

  2

  och sade: »På Moses’ stol hava de skriftlärde och fariséerna satt sig.

  3

  Därför, allt vad de säga eder, det skolen I göra och hålla, men efter deras gärningar skolen I icke göra; ty de säga, men göra icke.

  4

  De binda ihop tunga bördor och lägga dem på människornas skuldror, men själva vilja de icke röra ett finger för att flytta dem.

  5

  Och alla sina gärningar göra de för att bliva sedda av människorna. De göra sina böneremsor breda och hörntofsarna på sina mantlar stora.

  6

  De vilja gärna hava de främsta platserna vid gästabuden och sitta främst i synagogorna

  7

  och vilja gärna bliva hälsade på torgen och av människorna kallas ‘rabbi’.

  8

  Men I skolen icke låta kalla eder ‘rabbi’, ty en är eder Mästare, och I ären alla bröder.

  9

  Ej heller skolen I kalla någon på jorden eder ‘fader’, ty en är eder Fader, han som är i himmelen.

  10

  Ej heller skolen I låta kalla eder ‘läromästare’, ty en är eder läromästare, Kristus.

  11

  Den som är störst bland eder, han vare de andras tjänare.

  12

  Men den som upphöjer sig, han skall bliva förödmjukad, och den som ödmjukar sig, han skall bliva upphöjd.

  13

  Ve eder, I skriftlärde och fariséer, I skrymtare, som tillsluten himmelriket för människorna! Själva kommen I icke ditin, och dem som vilja komma dit tillstädjen I icke att komma in.

  14

  Ve eder, I skriftlärda och fariséer, I hycklare, ty ni utplundrar änkors hus och håller för syns skull långa böner. Därför skall ni få dess hårdare dom.

  15

  Ve eder, I skriftlärde och fariséer, I skrymtare, som faren omkring över vatten och land för att göra en proselyt, och när någon har blivit det, gören I honom till ett Gehennas barn, dubbelt värre än I själva ären!

  16

  Ve eder, I blinde ledare, som sägen: ‘Om någon svär vid templet, så betyder det intet; men om någon svär vid guldet i templet, då är han bunden av sin ed’!

  17

  I dåraktige och blinde, vilket är då förmer, guldet eller templet, som har helgat guldet?

  18

  Så ock: ‘Om någon svär vid altaret, så betyder det intet; men om någon svär vid offergåvan som ligger därpå, då är han bunden av sin ed.’

  19

  I blinde, vilket är då förmer, offergåvan eller altaret, som helgar offergåvan?

  20

  Den som svär vid altaret, han svär alltså både vid detta och vid allt som ligger därpå.

  21

  Och den som svär vid templet, han svär både vid detta och vid honom som bor däri.

  22

  Och den som svär vid himmelen, han svär både vid Guds tron och vid honom som sitter därpå.

  23

  Ve eder, I skriftlärde och fariséer. I skrymtare, som given tionde av mynta och dill och kummin, men underlåten det som är viktigast i lagen, nämligen rätten och barmhärtigheten och troheten! Det ena borden I göra, men icke underlåta det andra.

  24

  I blinde ledare, som silen bort myggan och sväljen kamelen!

  25

  Ve eder, I skriftlärde och fariséer, I skrymtare, som gören det yttre av bägaren och fatet rent, medan de inuti äro fulla av vad I haven förvärvat genom rofferi och omättlig ondska!

  26

  Du blinde farisé, gör först insidan av bägaren ren, för att sedan också dess utsida må bliva ren.

  27

  Ve eder, I skriftlärde och fariséer, I skrymtare, som ären lika vitmenade gravar, vilka väl utanpå synas prydliga, men inuti äro fulla av de dödas ben och allt slags orenlighet!

  28

  Så synens ock I utvärtes för människorna rättfärdiga, men invärtes ären I fulla av skrymteri och orättfärdighet.

  29

  Ve eder, I skriftlärde och fariséer, I skrymtare, som byggen upp profeternas gravar och pryden de rättfärdigas grifter

  30

  och sägen: ‘Om vi hade levat på våra fäders tid, så skulle vi icke hava varit delaktiga med dem i profeternas blod’!

  31

  Så vittnen I då om eder själva, att I ären barn av dem som dräpte profeterna.

  32

  Nåväl, uppfyllen då I edra fäders mått.

  33

  I ormar, I huggormars avföda, huru skullen I kunna söka undgå att dömas till Gehenna?

  34

  Se, därför sänder jag till eder profeter och vise och skriftlärde. Somliga av dem skolen I dräpa och korsfästa, och somliga av dem skolen I gissla i edra synagogor och förfölja ifrån den ena staden till den andra.

  35

  Och så skall över eder komma allt rättfärdigt blod som är utgjutet på jorden, ända ifrån den rättfärdige Abels blod intill Sakarias’, Barakias’ sons blod, hans som I dräpten mellan templet och altaret.

  36

  Sannerligen säger jag eder: Allt detta skall komma över detta släkte.

  37

  Jerusalem, Jerusalem, du som dräper profeterna och stenar dem som äro sända till dig! Huru ofta har jag icke velat församla dina barn, likasom hönan församlar sina kycklingar under sina vingar! Men I haven icke velat.

  38

  Se, edert hus skall komma att stå övergivet och öde.

  39

  Ty jag säger eder: Härefter skolen I icke få se mig, intill den tid då I sägen: ‘Välsignad vare han som kommer, i Herrens namn.’»

  Gilla

 25. CastoroPollux skriver:

  Det är bättre du läser själv. Skenhelig är inget kul.

  Straffet för att vända sig mot den korrupta religionen blev hårt… Andra lystrade och förstod.

  Tror du på äpplen eller päron?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.