Nobel! Varför går inga pris till afrikaner och muslimer?

nobelpris

Kan det vara så att det är skillnad på folk var de har för genetisk eller kulturell bakgrund, undrar Lasse.

Antalet Nobelpris

Nästan hela Afrika med 1 miljard innevånare har väldigt få Nobelpris. Litteratur tror jag en Nigerian fick.

Länder med muslimsk befolkning får inga Nobelpris – varför? Svaret är nog att eftersom de ska be fem gånger per dag så har de inte tid att vare sig jobba eller läsa.

 Vet ni hur många böcker som publiceras i arabvärlden skrivna av araber per år – 200 stycken ungefär, det publiceras det per vecka i bara vårt land.

 Något som man också bör förstå är att de av judisk bakgrund har nog en 20 procent cirka av prisen men de individerna kommer från många länder.

 Kan det vara så att det är skillnad på folk var de har för genetisk eller kulturell bakgrund?

Lasse

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Nobel! Varför går inga pris till afrikaner och muslimer?

 1. Björngunnar skriver:

  Einstein och Obama fick nobelpriset.
  Nobelkommittén liksom så mycket annat är infiltrerat.
  Infiltratörerna ger priset till den som gynnar deras syften.
  Samma sorts människor har tagit kontroll över Sveriges riksdag genom att kontrollera alla partier.
  Till den som uppfinner ett massförstörelsevapen som atombomben borde väl inte ett nobelpris delas ut!
  Försåvitt inte mänsklighetens utplånande står högt på agendan!

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Jo, men utplånandet står ju högt på agendan. Det ska ju bara finnas 500 miljoner kvar enligt Georgia Guidestones. Så då har dom att göra! Indeed!

  Gilla

 3. Björngunnar skriver:

  Det förklarar också varför (((dom))) läckte atombombens hemligheter till Sovjetunionen och också varför man inte avrustat atomvapnet utan vidareutvecklat det.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  När man vet vad som pågår och vilka som styr är det lättare att hålla koll! Finns inte ord för vad jag avskyr ränkspelarna.

  Gilla

 5. Brage Norin skriver:

  Jag föreslår INTE Paul Craig Roberts, Ron Paul, William Engdahl eller Pepe Escobar till Nobels fredspris – trots enorma insatser för att sprida sanningar – äkta nakna sanningar om världen. Då når INTE ut till gräsrötterna. De når INTE ut till världens unga generationer. Det är precis på samma sätt med bloggare som publicerar massor av artiklar skrivna med ett trist akademiskt språkbruk. Även de når bara ut till ”troende”. Trots alla referenser till källor når de inte ut till rätt läsekrets.

  Jag föreslår ETT HUNDRA BLOGGARE i världen – Helena Palena är en av dem – till Nobels fredspris. De upplåter sina bloggar för en massa åsikter som skakar det korrupta politiska etablissemanget. Hon skriver själv korta lysande artiklar på sin blogg som biter effektivt – artiklar som går hem.

  Hon låter massor av åsikter publiceras på sin blogg – även om hon inte alltid själv delar alla uppfattningar. Hon låter också hundratals åsikter komma fram som kommentarer till artiklarna. Hon censurerar inte debatten – ibland kommenterar hon lite tokiga inlägg. Hon gör en djävulskt fin insats i det världskrig som nu pågår mellan sanning och lögn.

  Att nå ut till RÄTT LÄSEKRETS är helt avgörande om vi vill förändra världen..Detta sköts av sådana som Helena. Det finns tiotusentals sådana sanningsspridare i världen – hjältar som förändrar världen. Tyvärr förändrar inte lysande artiklar med akademiskt språkbruk världen.
  De når bara en isolerad grupp – akademikerna. Detta faktum begriper de inte själva.

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Brage: Tack! Tror det finns runt 1 000 inlägg på min blogg. De flesta har jag skrivit själv. Skulle jag få Nobels pris skulle jag tacka nej. Det är så infiltrerat och förstört. När såna som Zvi Brzesinski, Henry Kissinger och Obama ens kommer på fråga då är det kört för världen. Godnatt! Ridå!

  Gilla

 7. Stig Palm skriver:

  Vad säger de Socialdemokratiska Rasbiologerna om detta?

  Gilla

 8. Benny skriver:

  Björngunnar, Einstein uppfann inte atombomben den är ett resultat av ett storskaligt industriellt projekt och sammanställande av olika forskares arbete både innan och efter Einstein. Dessutom tyder ny forskning på att Mileva gjorde mycket av arbetet som Einstein senare tog allt cred för. Och nog verkar Einstein ha ”inspirerats” väldeliga av både Maxwell och Poincare med relativitetsteorin. Obama, en av USA:s värsta krigspresidenter genom tiderna fick Nobelpriset av idioterna i Oslo. Man kan bara konstatera att Nobelpriset devalverats ordentligt och att man inte alltid är speciellt rätt ute när man delar ut priset oavsett om det är fredspriset eller forskning det rör sig om.

  Gilla

 9. Stig Palm skriver:

  Eller litteratur – Dylan – och popsång?

  Gilla

 10. Björngunnar skriver:

  Jag skrev väl inte att einstein fick nobelpriset för att han uppfann atombomben?
  Sedan kan man ställa frågan beroende på hur man definierar intelligens, är det intelligentare att skapa en bomb som dödar miljarder människor eller är det bättre att rida på kameler i jaga kor?

  Gilla

 11. gunnarthorell skriver:

  Märklig fråga.

  Hur många indier, kineser?
  Hur många latinamerikaner?
  Indonesier?

  Klart att antal nobelpris har med begåvning att göra, men också med utbildningsstandard, nivå av politisk frigörelse.

  Afrika hör väl till de områden som lidit mest av kolonialismen.

  De islamska länderna var en gång högkulturer som låg före Europa, men besegrades på sextonhundratalet o koloniserades under 1800-talet.

  Idag koloniseras de igen.

  Att bli bombad tillbaka till stenåldern kan inte vara direkt gynnsamt för forskning, utbildning osv

  Gilla

 12. pelle 3 skriver:

  Vad händer med oligarkerna i usa vid en dollarkrach brage?

  Gilla

 13. Brage Norin skriver:

  Svar till ”pelle 3”.
  Jag är absolut säker på att oligarkerna i hela den sjuka västvärlden går under. De faller en efter en som käglor. Fast processen startar inte i USA. Först när dollarn faller drabbas Wall Streets oligarker. Läs vad som just nu händer i Ukraina:

  ÄNNU EN OLIGARK ÄR PÅ VÄG ATT FALLA – UKRAINAS PRESIDENT.
  Extremt besvärande dokument har släppts av ”oligarken” Alexander Onishchenko. Stora belopp från IMF har pumpats in i presidenten Poroshenkos egna fickor. Presidenten har flera militära företag som har erhållit mycket lukrativa militära kontrakt. Ukrainas krigföring i Donbass-regionen i östra Ukraina har inbringat stora pengar till Poroshenkos konton. IMF:s pengar har gått rakt ner i presidentens fickor.

  Wall Streets neokonservativa politiska representanter i USA:s regering har åkt på en käftsmäll. Hur blir banden med den nya amerikanska regeringen när Trump tillträder? Panik har utbrutit i Ukrainas regering. Wall Streets försök att plundra Ukraina har som vanligt skett med hjälp av IMF. De otroliga sanningar som nu avslöjats gör att Ukrainas regering lever farligt. Sanningarna kommer snart att komma ut på nätet. Det ukrainska folket är inte att leka med.

  En stor delegation ukrainska politiker har nu åkt till Washington för konsultationer. Jag råder dem att söka politisk asyl och att inte återvända till Ukraina. De bör även ta över sina familjer. De har mördat alldeles för många människor. De har tjänstgjort som CIA:s förlängda arm i Ukraina. Trumps nya stab vill inte träffa den ukrainska delegationen (the new administration has refused to hold any talks with them).

  De styrande i Kiev är chockade över Trumps seger. Poroshenko har personligen hånat Trump flera gånger – bland annat efter valet. (Poroshenko’s insincere congratulations confirmed that Trump takes insults seriously..)

  Fan vad fort allting går. Syriens folk är snart befriat. Därefter befrias Libyens folk. Sedan är det Ukrainas tur. Folk efter folk efter folk bryter sig loss från Wall-Street oligarkernas terror.

  DET MÅSTE VARA TUNGT FÖR CARL BILDT. Han kämpade så tappert på barrikaderna i Kiev – och så går det så här. Stackars Carl.

  Gilla

 14. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  För många år sedan hade någon gjort en sammanställning av vart nobelprisen hade gått. Det visade sig då att en uppseendeväckande stor del hade tillfallit just ”egendomsfolket” men som bodde i ett antal västländer. Det finns säkert någon ”kalenderbitare” med tid och ork att göra en liknande högaktuell sammanställning och se om det tidigare fortfarande gäller.

  Gilla

 15. Hans Nilsson skriver:

  Det är bara en tidsfråga innan även Calle Bildt blir en PUDEL. Det är kanske dags att bygga om några fängelser till kennlar för bara en ras pudlar.

  Gilla

 16. pelle 3 skriver:

  Hoppas du har rätt brage,,jag hade annars kunnat tänka mej att oligarkerna skulle dra nytta av en dollarkrach,skapa anarki,sedan kanske med natos hjälp skapa ”ordning”,,,
  Att det blir en dollarkrach borde oligarkerna vara väl medvetna om,konstigt om det inte finns en plan för detta hos utsugarna ?

  Gilla

 17. Olle Gill skriver:

  Med risk att klassas som den värsta av alla avarter, tänkte jag svara med min teori som ej bygger på mer eller mindre hjärnkapacitet. Min fantasi och tro om svar på frågan är;
  Eftersom en teori bygger på att människans uppkomst är någon stans i Afrika, vilka sakta spred sig norrut och sen fördelades runt jorden p g a klimat – isar och sjövägar. Eftersom alla djur inklusive människan är i sin natur bekväma av sig, gör man inget mer än vad nödvändigt är. Då i första hand att skaffa föda. Fanns födan lätt åtkomlig och riklig året runt behövdes ingen lagring
  för att ha till svåra tiden.
  Under dessa tider som människan spred sig jorden runt, befanns sig vissa släkten där istider och
  enorma klimat skillnader uppstod. Där d v s norr om Medelhavet tvingades människan att över-
  vintra i varma boenden, eld för att värma, mat för att lagra som – fryst – torkad – rökt -saltad o s v.
  Tar vi Europa för 5 000 år sen och deras övervintrings problem kontra söder om Medelhavet och
  deras vintrar och födotillgång torde skillnaden vara enorm.
  Utifrån dess ursprungs problem antar jag i min teori att de folkslag som höll sig i de områden där
  vintern återkom, tvingades människorna att alltid lösa problemen innan det var för sent. Här tror
  jag har varit ursprungsskillnaden mellan folken som nämns av frågeställaren. En process som på-
  gått i tusentals år. Att Européerna åkte både väster ut och till viss del öster ut är ju känt,..men här
  är också en viss sanning i min teori om att även ost Asien med bl a Kina och Japan har liknande uppfinnings rikedom med ursprung från samma teori om att överleva, och därmed uppfinna först
  boende – jakt för pälsar – mathållning året runt – vapen förbättringar – klädes förbättringar – o s v.
  Jag är helt övertygad att detta nu verkligen kritiseras av alla som aldrig tror på människans arv i
  genetiken och härkomsten o s v. Oavsett så hade detta skett om klimatet varit tvärt om. Att dom i
  norr hade haft mat året runt men dom i söder tvingats till komplicerat närings sök och skydd för
  kyla och vinter.
  Vi är så fixerade av nutiden att vi inte förstår den långa process om pågått under människans tid
  på jorden.
  Tack för ordet.

  Gilla

 18. Brage Norin skriver:

  SENASTE NYTT – SYRIEN. DE ”VITA HJÄLMARNA” – SLÄPPS INTE UT FRÅN ALEPPO.
  Orsak: de är CIA-agenter. Putin är säker liksom den ryska och syriska säkerhetstjänsten.

  NÅGRA KLIPP FRÅN NÄTET:
  * Busted: Syria’s “White Helmets,” the CIA’s Secret Weapon to Aid ISIS
  * US Attempts to Rescue White Helmets Spies from Eastern Aleppo City.
  * ‘White Helmets’ NAILED AGAIN in Shocking Fake Video (Video).

  VAR UTBILDADES ALLA DESSA NYA LIVRÄDDARE – ”DE VITA HJÄLMARNA”?
  Massor av artiklar på nätet – som göms bland miljoner lögner – berättar samma historia. CIA utbildade dem i de väldiga syriska flyktinglägren inne på Turkisk mark. Flera hundra skickades till östra Aleppo. De vita hjälmarna finns nästan bara där. Ingen vit hjälm har observerats i någon av de många städer som varit belägrade i flera år av ISIS. Det var CIA:s ide att förklä sina agenter som vita sjukvårdsarbetare.

  VARFÖR FÅR WHITE HELMETS DET ”ALTERNATIVA FREDSPRISET”?
  SVAR: Av samma anledning som Obama erhöll Nobels fredspris. Den norska Nobelkommittén är nedsmutsad – liksom Right Livelihoods priskommitté.

  VAD HÄNDER NÄR DE VITA HJÄLMARNA FÖRHÖRS?
  Deras rapporter kommer att sammanställas i en ”vitbok”. Putin är mycket nöjd.

  Hundratals försök att få loss de vita hjälmarna har gjorts av den förljugna världen. Frågan har gång på gång på gång tagits upp i FN. Rader av statsöverhuvuden har tagit upp frågan. Massor av möten för att lösa frågan har ägt rum. En så omfattande diplomatisk aktivitet har sällan skådats i historien. Oj vad den ”fria” världen kämpat. (Naturligtvis har inte den förljugna världen talat i klartext – men nu när så många civila redan har evakuerats – börjar orden klarna):

  ETT SISTA DESPERAT FÖRSÖK: (10:e dec 2016)
  Germany and France – withdraw White helmets from Aleppo. ​Tysklands Frank-Walter Steinmeier och Frankrikes Jean-Marc Ayrault vädjade till Assads regim att släppa de medlemmar av White Helmets som önskade att evakueras. Ordvalet hade klarnat!

  DE VITA HJÄLMARNA KOMMER ATT FÅNGAS IN – TROTS DET FINA FREDSPRISET
  Putin har flera gånger antytt orsaken. Dessa vita hjälmar var med stor sannolikhet de CIA-agenter som ansvarade för att det ryska militära fältsjukhuset bombades i smulor just när det öppnades. Man behöver inte läsa mellan raderna för att förstå Putins uppfattning.

  SNART FÅR TRUMP BEVISEN PÅ BORDET – ISIS ÄR CIA:s VERK.
  Trump fick bevisen om familjen Clintons ofattbara korruption av Wikileaks. De helt sanslösa bevisen om The Clintons knytning till barnpedofilringen runt Epstein – har bekräftats av flera andra källor. Aldrig i mänsklighetens historia har så djävulska anklagelser riktats mot någon politiker. Barn försvinner efter att ha drogats och utnyttjats i vidriga sexuella aktiviteter. Där var Bill Clinton stamkund!!! Vad ska man säga? Jag är ordlös.

  VAD ÄR DET SOM HÄNDER???
  * Italien exploderar av förakt mot det korrupta packet i Bryssel.
  * Brasilien kokar över av hat mot korruptionen i landets politiska styre.
  * Ukrainas folk exploderar när korruptionen runt CIA:s president Poroshenko avslöjas.
  * Syriens och Iraks väldiga legoarmé ISIS bryter plötsligt samman – på en ”historisk sekund”.
  * Barnpedofilringen där både Bill och Hillary är inblandade – det värsta som avslöjats någonsin.

  Kan någon förstå vad som händer – varför går allt så fort?

  Gilla

 19. livsglimtar skriver:

  Olle Gill jag gillar dina tankar om människans utveckling.

  Gilla

 20. Björngunnar skriver:

  I själva verket är detta den klassiska förklaringsmodellen.
  De saknar utmaningar och därför gör de Inga framsteg…
  Men vad vet vi om afrikanernas utmaningar?
  Det är mer troligt att det omvända förhållandet gäller.
  Utmaningarna i Afrika är så stora att ingå framsteg göres.
  Ser vi till hur afrikaner och en del araber uppträder i Sverige och jämför deras uppträdande och vilket resultat det får på oss svenskar så undrar jag, att ha flyttat dem hit innebär det att vi får det bättre eller sämre?
  Här serveras allt på fat, varför all kriminalitet och våld och hur är det med viljan att bidra i det nya samhället?
  Dessa invandrare uppfödda i förtryck fortsätter med förtrycket av sina landsmän och av oss…
  De lever i ett stort förtryck och de utsätter sina värdar för ett stort förtryck, eller utmaning om man så vill.
  Vi kan inte lösa dessa problem.
  Hur har det gått att skicka u-hjälp till dessa länder.
  Hövdingen köper en Mercedes 600 för pengarna alternativt vapen.
  Är den hövdingen någon som inte innebär en utmaning?
  Samma typ av utmaning borde vara lätt att flytta till Sverige för att förklara det missmod som åtminstone jag känner inför våra hövdingar, politiker, fackföreningspampar , jurister, kort uttryckt alla medlöpare till förtryckarna som inget annat tillverkar än utmaningar.

  Gilla

 21. Sofia skriver:

  Svenskvänner önskas få en glädjefylld Luciadag!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.