Ida och Socker-Muffen! Äter ni danska grisar!

Ida o Socker-Muffen 1

Stänger några dagar! Under tiden får ni titta på något underbart! Kan vara skönt med tanke på vad som händer i världen! Hur man plågar barn och djur! För att inte tala om smågrisarna i Danmark. Inte konstigt alls att dom har så mycket MSR-bakterier. Moder Jord slår tillbaka. En mycket farlig bakterie! Får man den kan man bli pestsmittad. Det visade programmet som gick häromkvällen. De små nassarna tas från sin mamma alldeles för tidigt. För att dom ska klara det får dom antibiotika en masse plus foder när dom ska ha mjölk. Så naturvidrgit så man vill gråta! Men vad gör man inte för att tjäna en spänn! Man gör tamejfan vad som helst!

På bilden är Ida fem år och lilla Muffen fem veckor. Idag är dom 11 och fem år. Muffen blev långhårig. Jättefin! Mamman Ugglan och pappan Tiger var korthåriga. Då går det. Men två korthåriga katter kan inte få en långhårig. De var sex i kullen. Vi sparade tre och har två kvar. Elsa, hans syster, är korthårig. Så här såg hon ut när hon var lika liten. Hon har gula fläckar lite här och där efter sin pappa. Bild på Elsa som vuxen och på Muffen.

Ida och Els Beskow

…….

Detta inlägg publicerades i Djur, Politik och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Ida och Socker-Muffen! Äter ni danska grisar!

 1. Antonia skriver:

  Svårt att välja vilken som är sötast. En äkta sötchock. 🙂
  Vi hade 2 dagar i veckan utan kött när jag var barn. Mina föräldrar har det fortfarande så. Jag är inte vegetarian, men äter väldigt lite kött dock.

  Gilla

 2. CastoroPollux skriver:

  Min vilda kisse som anlände från vildmarken, men trots det förvildade livet var en kelig krabata, fick först heta Dizzy Mizz Lizzy, men nu blir det Pussy Riot.

  De Danska avelssvinen säljs på export också sedan länge…. Fördanskat svinkött är tyvärr spårbart utifrån MRSA.. Kött industrin och livsmedelsindustrin tävlar med politikerna om de värsta skandalerna.. och det svårtydda namnet, när väl sm*tth*lv*t*n når människan redan innan födslovåndorna ebbat, ut kallas den något helt annat.. Kan det bli bättre fördolt..?

  Smittor lekte maktens män och vidhängande kvinnor med för mänsklighetens bästa (?) redan för mer än ett halvt sekel sedan… Det är inte klokt vad man hinner med under det rätta tempot..

  Gilla

 3. Sofia skriver:

  Vintern kommer…

  Gilla

 4. orglasse skriver:

  Hej

  Griskött är om det lagas rätt mycket gott och användbart – men det gäller att man vet vad man sysslar med för de som skall föda upp dessa djur. När jag var barn och vi talar då om 1950 – talet då gick sista mig veterligen det stora larmet om att vi hade ett utbrott av den mycket farliga sjuka som grisar kan ha som heter Trikinos vilket också smittar människor. Vi barn som då gick i skolan fick lämna uppgifter till vår lärarinna om vi visste om våra föräldrar köpt någon gris eller griskött direkt från en bonde. Man var mycket rädd för svartslakt som kunde ha denna fruktade sjukdom.

  Hos oss köpte vi alltid en hel gris till Jul som slaktades, och vi hämtade två halvor hos den bonde som fött upp grisen. Dessa hans svin gick ju ute en stor del av året och rotade i backen och det är visst där som den fruktade sjukan finns. Det blir små vita maskar i musklerna som till slut dödar sina offer. Svin som föds upp inomhus tror jag inte får denna sjukdom och därför har vi få utbrott av Trikinos idag men äldre tillbaka var denna sjukdom fruktad.

  Men svin kan liksom oss människor ha en mängd överförbara sjukdomar som är mycket farliga. Därför är dessa svinstallar som dom är och för där skall de vara skyddade, men när det nu blir nya otäcka sjukdomar som kommer då måste man återigen förändra för slaktsvinen och vad det innebär får vi väl se.

  Det är väldigt synd om dessa djur enligt hur vi människor ser på ett liv och hur detta liv bör få levas. Vi nyttjar djuren väldigt omänskligt men vi kan också konstatera att djuren vet inget annat, och de dör efter ett antal månader och de behöver aldrig svälta vilket de gör ute i naturen. Fungerar det rätt slipper de också både rovdjur och plågsamma sjukdomar i sina korta liv.

  De som slutar äta kött kan så göra i dagens samhälle där det finns möjligheter att kompensera för de proteiner och andra ämnen som våra kroppar behöver och som kött ger oss. Idag finns ett utbud av ersättnings varor som ger kroppen det den behöver utan kött. Men som sagt det är idag och hur det ser ut om en kort eller lång tid vet ingen. Grisen har försett oss människor med kött under hela vår existens.

  Rent prismässigt betalade mina föräldrar på 1950 – talet för den gris vi köpte väldigt mycket pengar per kilo. Idag är priset för griskött mycket lågt, och alla har råd att äta detta kött, så var det inte förr i tiden. En fläskfilé då på den tiden var riktig lyxmat och idag kan du köpa en ½ kilos filé för 30 – 35 kronor.

  Muslimer och Judar äter inte fläsk – de säger att de fått det från Gud. Jag tror inte på detta utan vad jag vet är att då på den tiden när dessa förbud tillkom enorma utbrott av särskilt Trikinos i Mellanöstern, och folk som åt av grisarna fick sjukdomen och dog av denna hemska sjukdom. Då tillkom denna bestämmelse för att stoppa sjukdomen genom ett förbud från Gud. Inget ont i det men det kommer inte från Gud fader.

  Grisen är inte mer oren än något annat djur men den är liksom människan känslig för sjukdomar, och detta har gjort att det finns två vägar att se på problemet. Det är att förbjuda folk äta detta kött eller att skydda djuren från de sjukdomar de kan råka ut för. Därför finns svinstallar idag.

  Personligen är jag väldigt förtjust i vissa delar av grisens kött, och eftersom det också är billigt kött äter jag det ofta. Har mycket svårt för vurmen för djurskydd åt vissa djur men andra är ointressanta. Därför vill jag ställa en fråga till er – vad tror ni fisken känner när den håvas in i en trål och kläms ihjäl där under kanske en timmes trålning. Lider en fisk mindre än en gris ?

  Svaret på denna fråga är moralisk, och om man nu skall diskutera etik på grundval av vad vi konsumerar blir frågan väldigt bred, och den kommer att innehålla nya frågor. Vilket i slutändan kommer att ge svaret att vi kanske är för många människor.

  Gilla

 5. Brage Norin skriver:

  ”Vi kanske är vi för många människor” skriver signaturen ”orglasse”.
  Gammalt tillbaka åt vi grisar som fötts upp hemma på bondgårdarna. Det var en fest utan like när julgrisen slaktades. Men det stämmer – det levde inte så många människor då. Tanken slår mig – kanske grisen är lösningen på överbefolkningsproblemet. Jag måste nog ta mig en kopp kaffe till så att hjärnan klarnar. Det kan väl inte vara så enkelt???

  Gilla

 6. kao skriver:

  Äter inte griskött pga alla larm under årens lopp. Men alla djur som lever och slaktas i djurfabriker lever dåliga liv och riskerar att dra på sej sjukdomar pga djurhållningen och tillförseln av antibiotika och annan skit och det är människans fel.
  // Kao

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.