Björngunnar vill visa CastoroPollux en bild från ett hotell i Moskva!

hund-pa-hotellDen hängde på Presnja Marco Polohotellet i Moskva och jag fann den speciell! Jag trodde först hunden hade gjort märken på marken men det är pengar som ligger framför den ena dörren. Kan pengarna vara ett sätt att lockas med? Och vad gör hunden där?

Det hela kom upp under en ordväxling under inlägget om den verkliga orsaken till kriget i Syrien.

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

23 kommentarer till Björngunnar vill visa CastoroPollux en bild från ett hotell i Moskva!

 1. Helena Palena skriver:

  Vem har målat tavlan?

  Gilla

 2. CastoroPollux skriver:

  Blir nog aldrig kennelägare men är det inte en english bulldog eller något i den stilen? Ett inte oväntat inslag i en fantastisk målning.

  Gilla

 3. Gösta Lilja skriver:

  Det ser ljust ut på andra sidan. Är det kanske gudsord som kommer singlande från himlen?Ingen kamel kommer väl in genom den dörren så det blir väl till att välja den gistna porten till vänster? Och vad är det för konstig davidsstjärna på ingången för husfolket?

  Gilla

 4. Björngunnar skriver:

  Jag har ingen aning vem som målade tavlan, det hängde många tavlor på väggarna och dom var alla till salu.
  Man kan ju fråga folk vilken dörr de väljer och jag antar att det blir olika svar.
  Själv tar jag helt oreserverat bräddörren och det alldeles oberoende om löften om ett liv efter detta.

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Aha! Den vänstra grejen är alltså en dörr! Undrade just. Ser ut som ett illuminatisken av något slag. 😛

  Gilla

 6. Sofia skriver:

  Tack Björngunnar!

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Nu ser jag bräddörren! Där är ljuset! Där bakom finns höns och kossor! Ett levande liv med örter som folk använder till vardag och fest! Naturen är skafferiet och det finns bot för allt i varje blomma! Inget är förstört! Ingen Monsanto! Inga chemtrails! Allt är som det ska vara! Hårt arbete med jorden och ett enkelt liv i fred och frihet är allt som behövs. Dessutom finns där mjöd gjort på honung!

  Bakom den andra dörren häckar ondskan! Satan! Där dricker man barnblod och skär ut organ från oskyldiga! Detta vet hunden!

  Gilla

 8. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Gösta Lilja: Du frågade om den stjärna som fanns på den exklusiva porten. Den är emblemet och symbolen för Tempelriddarorden som finns med lokalavdelningar på många håll i Sverige. (Googla på begreppet). Jag var själv i unga dagar inlurad i en annan orden, som jag lämnade då jag insåg VEM och VAD de arbetade för. Jag har träffat på flera män som lämnat också Tempelriddareorden, på grund av de mentala bindningar som skapas av ritualer och annat obehagligt som förekommer inom de flesta ordenssällskap och binder medlemmarna i en gemenskap som de ofta inte mår bra av.

  Större delen av Sveriges ledarskap inom alla områden, inte minst politiken är medlemmar i en eller annan orden och därmed förpliktade att i första hand agera för de mål som resp. orden företräder.
  De flesta ordnar är inordnade i en internationell hierarki och samverkar inom sina regionala jurisdiktioner för att främja globala agendor av olika slag.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Hunden i konsten. Kolla på Arnolfinis bröllop av Jan van Eyck
  Förr i tiden använde man mycket symboler i sina konstverk. När en person tittade på ett konstverk kunde den läsa konstverket som en bok. symbolerna hade betydelser som många kände till. Se t. ex. Arnolfinis bröllop: en hund betyder trohet, att man är trogen. Mogen frukt betyder att ett äktenskapet skulle bära frukt dvs att man skulle få barn. Mycket utav tingen som är målade i tavlan, stora som små, har en betydelse.
  https://bildpacasa.wordpress.com/symboler-och-kanslor-i-konsten/

  Gilla

 10. Sofia skriver:

  Vandrarstaven till höger om trädgårdsdörren tolkar jag som att
  jordevandringen är slut – staven behövs ej mer på andra sidan dörren.

  Gilla

 11. Gösta Lilja skriver:

  Tack för det Jan-Ola. Man lär så länge man lever.

  Gilla

 12. CastoroPollux skriver:

  Med två kolumner text på bladen blir det en bibel som ligger på pallen. Är det en tärning? Så kan ju lyckan upplevas, att den drabbar bara vissa.
  @Gösta Lilja.
  Enligt pizzabagaren som talade Arameiska så är det korrekt att ordet för rep och kamel som uttalas lika men skiljer sig med en punkt ovan eller under ordet har översatts fel i skriften. Guds ofelbara ord kan ju inte medge fadäsen men det beror väl mer att de som översatte inte förstod textens innebörd (!) och gått in genom fel port.:)

  Gilla

 13. CastoroPollux skriver:

  Försökte räkna mynten men de är fler än 30. Onekligen anspelas på sveket om värdslig rikedom i alla fall.

  Gilla

 14. Gösta Lilja skriver:

  @CastoroPollux.

  Ett rep genom ett nålsöga, Ja det var ju en viss skillnad. Jag måste erkänna att jag blandade ihop nyckelhål och nålsöga i det tidigare inlägget. Dörren saknar nämligen nyckelhål. Kamelen tycks vara frikänd i alla instanser. En komet tycks också vara på ingång i tavlan. Ett gammalt järtecken.

  Gilla

 15. Maja Dacke skriver:

  Helena – hunden i konsten … svensk mästare … Lars Vilks …

  Gilla

 16. CastoroPollux skriver:

  Det måste ju upprört redan den tidens lyssnare om en karl stod och sa att det är svårt att få en kamel genom ett nålsöga.. Gud vad sömmerskorna, skinnarbetare, mattmakare och korgdito måste tittat på varandra och undrat! Det minsta man kan begära av språket och av gud är logik.

  Förvillelsera fortgår. Murens försvarare har ju uppfunnit en modern låg port för de troende att begrunda. Varför någon skulle försöka få kameler genom den passerar lika obemärkt…

  Gilla

 17. CastoroPollux skriver:

  Vilks har bara lyckats ge terrorn motivation. Det kan knappast kallas att lyckas. Vilks är ett hot mot sin egen säkerhet och därmed vår.

  Charlie Hebdo fick folk att skratta, det var ett större hot än alla de med webbsidor i Frankrike som onekligen är rasister och inkrökta men slapp alltså angrepp trots att de är genuina och genetiska fiender..

  Vilks har ingen humor och som radions debattörer så klart konstaterade de döda i attentaten där Vilks deltar är alltså en del av hans konstprojekt. Det är väl dags att sluta inbilla sig som han gör.. Hela USA’s krig kan ju kallas ett konstprojekt för fred om de principerna Vilks anger och omfamnar ska få råda och kallas giltiga.. Åka och krama Sion i USA, kan ingen vantolka. De hatar alla muslimer och försvarar övergrepp Israel begår…

  Tänder Vilks eld på sitt hus har han ju lyckats..

  Gilla

 18. CastoroPollux skriver:

  En Fransk Bulldog sa någon över axeln. Det förändrar ju inte så mycket i sak. Att hålla folk borta går lika bra med en sådan. Tre brädor för treenighet.

  De utslängda smulorna representerar vad etablissemanget tycker att folk kan få dela på

  Bra där Gösta om att dörren till vänster – hoppsan, saknar lås. Medan den högra blott kan öppnas på begäran och ovillkorligen helst inifrån.

  Gilla

 19. Björngunnar skriver:

  Intressanta upplysningar!
  Jan Olof G.
  Tempelriddarorden, är det inte den som introducerade Livets ord i Sverige?
  Som sagt, när man lyfter på en sten finner man alltid samma djur under den.
  Cia och Mossad , där finner man många do!

  Gilla

 20. Björngunnar skriver:

  Vet någon vad lejonet symboliserar?
  När jag var i de gamla judiska i kvarteren i Girona i nordöstra Spanien fanns det två olika portkläppar, dels drakar och dels lejon.
  Har lejonet av juda med detta att göra?

  Gilla

 21. Sofia skriver:

  Enligt Carl Jung betyder lejon evangelisten Markus [katedralen i Chartres]
  Historien bakåt:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Cultural_depictions_of_lions

  Gilla

 22. CastoroPollux skriver:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Cultural_depictions_of_lions

  ”Judah is a lion’s whelp; On prey, my son have you grown.”..

  Precis vad Bg letar efter och inte särskilt hedrande, trots sitt bibliska ursprung… Men å andra sidan är det ju en i många stycken en omfattande beskrivning i och ur GT av hur man lurar, bedrar, mördar och förtrycker varandra. En i allt mänsklig beskrivning av en utveckling i skugga… Den återuppstår (!) också i NT med maktmissbruket och dess kamp mot vägen, sanningen och livet.. En sann beskrivning av guds väsen. Inget att gå och vänta på tills man dör alltså.

  Om GT är människans försök att nå gud med mer eller mindre lyckat resultat, är NT beskrivningen av hur gud vänder sig, sträcker sig, ner till mänskligheten.

  I en metabetydelse blir ju bilden av Jesus, lejonet av Juda, en helt annan.. ”on prey, my son have you grown” genom alla de som nått och fått förlåtelse, ändå är den så avskydd av de som inte förstod vinken, gärningen och det slutliga offret. De föredrar våldet som kompensation för den makt de åtrått och bevakar. Ett Kain o Abel. En avgrund skiljer dem åt men ryms ändå i vad som kunde varit ett och samma sinne..

  Därför är ju allt som solidariserar sig med sanningen så förhatligt eftersom det personifierar det goda och hotar alltid lögnen.. Påminner om falskspelet och smärtan vid tanken på vad som kunde varit. Ett bättre, förnöjsammare alternativ om allas lika glädje, värde och existens..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.