När kommer tiggeriförbudet? Varför plockar dom inte bär?

När kommer beslutet om tiggandet och dess laglighet?

Tiggare

 I vart fall så är skogen full av bär, men man tjänar nog mer på tiggerier, annars vore dom i skogen! Eller är dom i själva verket så lata, att man sitter på en plats och låter andra fylla på.

O A G

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till När kommer tiggeriförbudet? Varför plockar dom inte bär?

 1. hellertz skriver:

  I Örebro har flera av tiggarna plockat blåbär och svamp och säljer. Frågan är om dom vet vart dom ska ta vägen för att göra det? De behöver nog en handledare då för att hitta skogen och för att hitta bär- och svampställen.

  Gilla

 2. Olle Gill skriver:

  Knappast behöver man handledare för det, dom har ju hittat alla andra ställen och idéer på vart man ska sitta,…Kan man ratta omkring i sina bilar från Rumänien,..kan man ratta omkring och leta
  bär på alla hyggen som finns,..Problemet är väl i så fall, handlederna på dom själva,..det är lättare
  att hålla en tiggarburk än en bärplockare. Det Du nämner om flera tiggare som plockat? Hur vet Du att det är dom som är tiggare,…kanske det är deras chefer,..!?
  Nog om det,..”det krävs mindre kraft och energi att få en krona än att tjäna en krona”,..Samt varför
  ska vi ha dessa individer tiggande här då även deras hemland är med i EU – tillika får ersättning från Sverige för att ta hand om dessa, tiggande människor.
  Helt klart får dom mest pengar på detta sätt,..och dessutom slipper dom redovisa och skatta!!???/

  Gilla

 3. Sofia skriver:

  Den stora gruppen från Rumänien och Bulgarien som ”campar” på många platser i Sverige bryter mot många lagar och trivselbud. Att de inte avkrävs samma beteende som andra grupper kan man misstänka är politiskt styrt ovanifrån.
  Jag känner ingen sympati för dem.
  Däremot:

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Visst är det styrt uppifrån! Sverige ska förstöras. Liksom andra nationer i Europa på det att globalisterna lättare kan inför sin agenda!

  Gilla

 5. Stig Palm skriver:

  Har någon någonsin sett en Zigenare som velat arbeta i likhet med andra i samhället?
  Har någon sett att en Zigenare velat bli en del av samhället?

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Eva: Tror skogsägarna hellre ser dem utanför butikerna än i sin skog.
  Verkar vara en korkad pensionär som ger pengar. Utan pengar i
  muggen – inga tiggare på gatorna. Hur självklart som helst!

  Gilla

 7. Stig Palm skriver:

  Jag säger som alltid; mata inte måsarna eller duvorna och de försvinner. Behövs ingen lag mot tiggeri. Enbart detta.

  Gilla

 8. Stig Olsson skriver:

  Deras iphones kanske inte har någon täckning ute i bärskogen…

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Lasse: Var på vårt närsjukhus idag.

  Vi ingången innanför dörrarna satt tre stycken Romer med bagage och allt.
  Stora plastsäckar med grejer.
  Sedan gick jag genom den sluss man numera måste passera för att komma in till akuten.
  Satt sedan en timme i väntrummet och flera personer kom in men inga Romer.
  När jag gick ut efter besöket var de borta.

  Har hört att de smiter ner i källaren och bor där bland lakan och kläder som de sjuka sedan skall ha på sig.
  De har var så skitiga så det var hemskt.
  Lortiga fötter är ett förnamn det här var ingrodda fötter.
  Kläder som var hur skitiga som helst.
  Det är fruktansvärt synd om dem men det måste vara något fel på dem för ren kan man väl hålla sig trots man är fattig.
  Jag förstår inte hur våra politiker kan låta det här fortgå.
  Klart att dessa människor behöver hjälp men de blir inte hjälpta av att parasitera i vårt land. De skall få hjälp i sitt hemland.
  För dem att komma hit och se hur bra vi har det och sedan tigga ihop lite pengar som de skickar hem. De får aldrig äta det som köps på ICA av dem som ger bort en tia eller två.
  De här människorna behöver hjälp att studera att lära sig de grundläggande reglerna i ett samhälle att hålla sig rena och att skicka sina barn till skola.

  De är en djup djävla skam att våra politiker inte ger dem hjälp på hemma plan det är ju i alla fall länder som är med i EU och det finns bidrag att få och söka.
  Jag tror de gärna vill exportera dessa stackare till oss här i högan nord som efter 100 års arbete med våra egna har lyckats få dem att bo på en plats och att bli någorlunda rumsrena om du förstår vad jag menar.

  Gilla

 10. Berra skriver:

  Tiggarna är duperade. Dom kan tycker jag stanna hemma och odla potatis och mata hönsen som deras förfäder alltid gjort och överlevt. Skillnaden nu är att dom vill ha mobiler och Ipads och då duger det inte att vara självförsörjande på mat. Dom har alltså fallit i konsumtionsfällan och elitens suktade efter rikedomar. Världen är sjuk och ett sjunkande skepp.

  Gilla

 11. Chris Johanson skriver:

  Fy fan vilken ynkligt inlägg !!! Du kan väl hämta några av tiggarna ,ge dem hinkar o ”plockare” och köra ut dem till ett bra ställe . Och sedan hämta dem o köra till en uppköpare och sedan ”hem” .Dessutom är faktiskt en del av tiggarna långtifrån fysiskt kapabla till att överhuvudtaget gå i skogen!!! Skäms inte ni övermätta svenskar någonsin ???

  Gilla

 12. Chris Johanson skriver:

  Till ”Berra”! Undrar vem som är duperad? Kan du inte skriva lite här vad du själv ”pysslar” med och vad du anser dig vara för slags människa. Är det de tiggande o fattiga människorna som får världen- o jorden- att gå under? Undrar en mörkrädd Chris

  Gilla

 13. Håkan skriver:

  Finns alltså två läger ang tiggarna. De facto bryter de mot lagen i ett flertal fall. T ex skulle inte jag och mina vänner få ha ett tältläger i en park eller en obebyggd tomt, skulle nog bli bortkörda ganska omgående. Det är också så att flertalet tiggare blir påflugna och lite aggressiva om någon säger nej. Det jag har sett är kvinnliga tiggare som har centralstationen som sin plats. Precis som många här säger ge dom inga pengar så tar det antagligen slut med tiggeriet. Här i Sverige finner man dom lite överallt i städerna likaväl som i småbyar. Har rest ganska mycket i Europa och normalt finns ser man inga tiggare även om det förekommer, vilket mest är i större städer. Före 2011 blev tiggare utvisade med motiveringen att dom saknade försörjning. Tycker att det är väldigt tråkigt att vissa människor stöder tiggeriet och säger att det är inte olagligt att vara fattig. Nej det är inte olagligt att vara fattig men att uppträda hotfullt är det. Likaväl som att bygga tältläger. Med stor sannolikhet är det en del kriminalitet i dom grupperna också. Många tigger ju hela dagen och då kanske man kan se det som ett arbete och då bör dom ju betala skatt på sin inkomst. Men det allra bästa vore om tiggeriet försvann ifrån gatan och samhället.

  Gilla

 14. Gunn Wahlström skriver:

  tiggar damen utanför kvantum i karlshamn är ingen eu-tiggare. hon bor i en lägenhet i stan.hon äger tre bilar tilldammans med sin bror.normalt går hon i vanliga kläder. ingen sjal om huvudet o är rökare..en vännina till mig bor i samma hus som henne och har många gånger tidigare stått utanför huset o rökt samtidigt.så hon är inte ”ny” i sverige.

  Gilla

 15. pplopp skriver:

  Deras egna politiker ska steppa upp och hjälpa sitt eget folk!
  Och det var tänkt att man skulle kunna åka fritt mellan EU länderna för att söka jobb eller studier i 3 MÅNADER!!! Vissa har jag nu sett i över 1 ÅR!
  Sen har man ta mej fan inte rätt att komma hit här och bryta mot våra lagar precis som det passar en!
  Såg förresten en dokumentär om just romer i Rumänien, där stod de framför kameran, och på reporterns fråga varför de inte tog ett jobb? blev svaret, ”vi vill inte jobba, det har vi aldrig gjort och kommer aldrig att göra heller, det ligger inte för oss”
  De har utarbetat sitt sätt att tigga under massa år, det är SJÄLVVALT!!
  Jag erbjöd en som satt utanför Konsum ett arbete, jag tror aldrig jag hört så många ursäkter för att slippa ta jobbet, skall tillägga att det var ett helt ”vitt” jobb med reglerad lön.
  Så sluta tyck synd om dem, de vill faktiskt inte jobba!

  Gilla

 16. forystablogg skriver:

  Man måste förstå deras kultur för att förstå tiggeriet. För dem är det skämmigt med lönearbete. Och de har en djup misstänksamhet mot majoritetssamhället. Om de var tvungna att registrera sig och skatta för inkomsterna skulle de försvinna illa kvickt. Tiggeriet är en affärsidé. De räkanar inkomster och kostnader. Kostnader i form av städning etc bekostar vi. Inkomsterna är skattefria. Självklart att om kalkylen går med plus att de sitter här.

  Gilla

 17. Stig Palm skriver:

  Och som jag tidigare nämnt här; vi det arbetande folket bestämmer tiggarnas framtid?
  Behövs ingen lagstiftning mot det hela, enbart sluta ‘mata fåglarna’ och de försvinner.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.