NATO/USAs dilemma: Hur förklara för medlemmarna att man tänkte mörda Erdogan?

ERDOGAN TELLS

Alla de som varit på USA:s sida i detta krig så här långt har förlorat och den stora vinnaren är Ryssland och dess ledare Putin. Nato står nu inför ett stort dilemma – hur förklara för de andra medlemmarna i denna Krigsorganisation att man ville mörda Erdoğan, skriver Lasse.

Det som nu pågår i området Norra Syrien – Norra Irak och de angränsande delarna av Turkiet kan bli den tändande gnistan där för ett storkrig.

Statskuppsförsöket i Turkiet har visat sig ingå i en större plan för hur man skulle dela upp dessa länders territorium enligt de önskemål som Obama-administrationen ritat upp. Tänk er själva – Turkiet ingår i Nato men det hindrar inte USA som är Natos främste medlem att försöka sig på ett Statskuppsförsök via ombud mot sin Nato medlem Turkiet och dess demokratiskt valde ledare Erdoğan. Man kan sedan tycka vad man vill om Erdoğan men han är vald av sitt folk i ett demokratiskt val utan allt för mycket kritik från valövervakarna. Man vet idag att två miljarder dollar har utbetalts via Nigerianska banker till personer i Turkiet för att genomföra denna kupp.

Den här kuppen har med all säkerhet planerats under lång tid, och den var en del av den slutlösning på Syrien kriget som USA önskade sig – nu blir det inte på det sättet utan allt har roterat 180 grader.

Erdoğans Turkiet står i tacksamhetsskuld gentemot Ryssland och mot Putin, för det var han som räddade Erdoğans liv genom att avslöja kuppförsöket någon timme innan det skedde. Detta visar också på den Ryska underrättelsetjänstens effektivitet då de kunde få fram dessa uppgifter.

Nato står nu inför ett stort dilemma – hur förklara för de andra medlemmarna i denna Krigsorganisation att man ville mörda Erdoğan.

USA har ett jätteproblem då de tycks få lämna sin stora bas i södra Turkiet och de har ju redan fått flytta sina kärnvapen till Rumänien.

Kurderna som finns i Norra Syrien och Irak har nu fått stora problem då Turkiet nu anfaller dem. USA som skall hjälpa Kurderna med flyg sitter i en rävsax.

Irak är nu därför det område USA får hålla sig till och därifrån skicka sin hjälp till Kurderna – där finns även Svensk trupp som nu håller på att hamna i hetluften ordentligt.

Kurderna är Turkiets främste fiende och det gör att Assad i Syrien blir för närvarande inte deras viktigaste mål. Ryssarna vinner på alla håll, och de senaste uppgifterna är att Kurderna söker stöd hos Iran.

 Som det ser ut blir de stora förlorarna i detta Krig – Saudiarabien – de små Gulfstaterna som tillsammans med Saudierna stött och betalt för IS. USA och Nato förlorar hela sin södra flygel där Turkiet varit deras bas. Kriget mot Syrien förloras och Assad blir kvar så länge.

Alla de som varit på USA:s sida i detta krig så här långt har förlorat och den stora vinnaren är Ryssland och dess ledare Putin. Naturligtvis kommer det här att få återverkningar politiska sådana framöver när man får klart för sig vad som skett.

Det som nu oroar är hur långt man är villig att gå vidare i sin krigsinsats mot Assad, och mot de andra man upplever som fiende i detta mycket svårbedömda krig.

 Lasse

…….

Nato den stora förloraren när Turkiet inte längre går att lita på

 

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till NATO/USAs dilemma: Hur förklara för medlemmarna att man tänkte mörda Erdogan?

 1. Helena Palena skriver:

  MustafaTR71 ‏@mentalitez 21m21 minutes ago
  @HelenaPalena @AJEnglish It’s not backing Kurds but backing YPG=PYD=PKK. Most Kurds in TR are against these marxist terrorists.

  Gilla

 2. Until the US accepts Russia’s position and its Mediterranean base – the efforts to overthrow Assad will continue and it is the people of Syria who suffer most; just as in Iraq and Libya.

  The choice is between the US pursuits as global hegemon – or – a civilised global status quo of respecting other countries sovereignty and their backyards!

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Yes! It`s as simple as that! Hegemon of the world! It was not meant to be that way if you ask nature! Let 1000 flowers bloom! 🙂

  Gilla

 4. Benny skriver:

  Ja, problemet är att ledningen i USA vägrar att inse att de inte kan styra världen som de vill. Visserligen lyckades man med sitt uppsåt i forna Jugoslavien med att förstöra landet men det är väl den enda ”lyckade” operation som USA haft de senaste årtiondena. Allt efter det har varit rader av fiaskon som Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien, Georgien, Ukraina där man helt eller till stor del misslyckats med att nå sina mål. Sen kan det vara som en del experter säger att USA egentligen bara är ute för att starta krig och oroligheter och sedan se till att de pågår i oändlighet till fromma för krigsindustrin och den värdelösa valutan dollar. Att Obama antingen är en komplett idiot eller en marionett står också klart! Är han inte idiot så saknar han ryggrad när han inte lyfter ett lillfinger för att uppfylla sina vallöften och göra slut på krigen. Den skrämmande sanningen är nog dessvärre att oligarkerna och bankirvampyrerna i USA är mäktigare än politikerna och att valet i USA således i stort sett är betydelselöst ifall inte Trump, om han blir vald, sätter oligarkerna på plats precis som Putin gjorde för 15 år sedan. Detta förutsätter givetvis att Trump vågar ta striden med oligarkerna vilket jag starkt tvivlar på. Kuppförsöket i Turkiet, av allt att döma iscensatt av USA(CIA), har satt Vita Huset i en omöjlig sits och det är väl bara Sveriges statsminister Löfven som inte förstår dilemmat när han lallar vidare om Natoanslutning och annat elände.

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Benny: Bra sammanfattning av läget! Man får inte glömma att politikerna kommer och går men finansmaffian består! Det är lätt att styra valda människor. De har ju aldrig startat en business. Lever på det allmänna. Fega. Lättstyrda. Lättskrämda.
  ”Sen kan det vara som en del experter säger att USA egentligen bara är ute för att starta krig och oroligheter och sedan se till att de pågår i oändlighet till fromma för krigsindustrin och den värdelösa valutan dollar. Att Obama antingen är en komplett idiot eller en marionett står också klart! Är han inte idiot så saknar han ryggrad när han inte lyfter ett lillfinger för att uppfylla sina vallöften och göra slut på krigen.”
  Putin är verkligen en klippa. Han tänker på sitt ryska folk. Hade han inte styrt upp landet hade det gått under. Sen tror jag att USA (de som kapat administrationen) är nöjda med bränder och krig här och där för det driver dollarhegemonin runt. Att världen inte vill ha det så det skiter Soros, Kissinger & Co och dom som dom jobbar för rakt upp och ner i.

  Gilla

 6. TACK för exakt beskrivning av Stora Satan!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.