Hur kunde Sverige bli hela världens socialkontor? Varför kom Banki Moon hit?

 

Hela världens socialkontor har öppet dygnet runt!

Hela världens socialkontor har öppet dygnet runt! Kom: En kvinna med tre barn får 22 000 skattefritt i månaden! 

Media i all ära men jag har slutat läsa. Går aldrig in på DN, SvD osv. Klarar mig ändå! Mycket tack vare nätet! Man får nyheterna på Edge – webläsaren som följer med Windows 10. Och för att inte tala om Facebook där folk länkar hej vilt och skriver vad dom tycker! Här kommer en grej som Carolin Dahlman skrev på Kristiandstadsbladet som länkades vidare på FB. Bra skrivet och det är dumt att uppfinna hjulet en gång till så have and behold. Värd att skicka vidare:

Martin Alexandersson: ”Gratis vård, gratis tandvård, återetableringsstöd, efterlevnadsstöd, klädbidrag, dagsersättning. Listan över bidrag som nyanlända kan erhålla är lång.

Tilltron till systemen naggas hårt i kanten, när människor som kommer till Sverige får del av välfärden utan att betala en krona till den. Kraven på motprestationen existerar inte heller.

Samtidigt placeras skattebetalande svenskar allt längre bak i kön och hur förklarar man för en svensk medborgare att deras barn tvingas vänta på tandvård för att ett barn från fjärran länder får gå före?

Dahlman vill se ett system som ett fåtal partier tidigare petat i. En kvalificeringstid där nyanlända måste kvalificera sig för bidragssystemen och där bidragen utgår från en låg nivå och successivt ökas vartefter.

”Asylrätten i all ära, men svenska skattebetalares försörjningsplikt måste begränsas. Respekten för svenska skattebetalare måste höjas. Bidragsströsslandet måste få ett slut.”

Det är många kloka ord från Carolin Dahlman och jag misstänker att dessa inte tas emot särskilt väl i de vänstersocialistiska blaskorna, men hur är det i de högerdominerade? Kan vi i lokaltidningen få läsa en liknade ledartext som Dahlmans eller strider det mot agendan?

För att belysa det absurda bidragsträsk som möter nyanlända där det uppdagades att en trebarnsmor från fjärran land kan hämta hem över 22 000 skattefria kronor varje månad, utan att det ställs ett enda krav på motprestation.

Är dessa bidrag bra för integrationen, eller gör de att nyanlända inte anstränger sig ?

Är det konstigt att svenska skattebetalare reagerar med ilska över detta, eller använder rasistiska ord, som så gärna beskrivs, av de allt som oftast, bidragstagande och lågutbildade vänsterextremisterna?”

Vad tycker du?”

Svenskarna förnedras. Folk blir fattigare och får ingen hjälp. Inget snack när det gäller invandrade.  Verkar som tjänstemännen fått order uppifrån. Kom Banki Moon hit för att göra en Barack Obama. Han kom ju neddimpande i Sverige och i samband med det sa Reinfeldt att alla från Syrien skulle få automatiskt PUT. Och nu får vi läsa att romerna ska få allt som svenskarna får tillgång till. Vi betalar skatt i Sverige för att vi ska ha ett samhälle. Och dom pengarna är tänkta att gå till välfärd för dom som gjort sig förtjänt av den. Men nu har allt spårat ur! Är det inte bättre att lägga krafterna där folk är. Jo, naturligtvis! Men till och med SD tycks ha slutat med den parollen och faller in i resten av PK-kören.  Hur ska detta sluta? Kanske som NWO vill: Bara 500 miljoner människor på jorden. En världsregering (FN) och en religion! Wake up!

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Hur kunde Sverige bli hela världens socialkontor? Varför kom Banki Moon hit?

 1. Helena Palena skriver:

  Ha, ha! Då är vi i alla fall två!

  Gilla

 2. Sofia skriver:

  Vi är nog överens om att det är politiken som artikeln beskriver –
  som vi hatar 😉

  Gilla

 3. Använder du verkligen Fönster10? Den loggar ju alla tangenttryckningar. När dom slutar supporta Fönster7 så kommer jag bojkotta Pyttemjuk och gå över till Linux/Ubuntu istället.

  Gilla

 4. Sofia skriver:

  Vi svenskar har sedan urminnes tider fått kämpa och även konkurrera om grindslanten som rikemannen kastade åt ungarna som öppnade och stängde grinden åt honom. Det nya är att hela världen kommer hit för att konsumera det vi producerat;

  Gilla

 5. Aprilskämt? Tyvärr inte…

  Gilla

 6. Hans Nilsson skriver:

  Sverige har varit hela världens socialkontor i mer än 40 år. Skulle detta vara en nyhet för någon så vill jag hälsa han/hon/hen välkommen till verkligheten. Det finns möjligheter att minska sina skatteinbetalningar genom att enbart köpa det man inte kan undvara. Ett sätt att tjäna några tusenlappar per år är att inte köpa några tidningar. Jag personligen har inte köpt någon tidning alls sen tidigt 2010 förutom en Nya Tider. Jag kommer 160829 efter 48 år att lämna arbetslivet och kommer därefter ALDRIG någonsin att ta ett handtag eller böja ryggen för något som kommer att vara beskattat. Resten av mitt liv skall jag lägga stor vikt vid att leverera in absolut minimum av skatter i alla dess former.

  Gilla

 7. Maja Dacke skriver:

  Hans, jag har inte haft någon tidningsprenumeration sedan 1970-talet – förutom tidskrifter o d som jag fortsätter med … Nya Tider. TV-licens med TV-innehav hade jag under samma tid. Men hur kan man klara sig? Jodå, jag hade full tillgång till media därefter men smutsade inte mitt hem med detta. Och jag upptäckte mer och mer hur onödigt detta var.

  Sedan kom Internet och jag tillhörde tidigt dem som ‘var på’at’ så att säga, men det var inte mycket att hämta där förrän runt sekelskiftet. Och jo, radion och löpsedlar kunde också ge info … Numera lyssnar jag knappt på svensk radio heller – den är förresten inställd på dansk radio … 24syv.

  Och, Hans, såsom smålänning är jag sedan barnsben sparsam med inköp och utgifter – och därmed ytterst miljövänlig … som jag f ö redan berättat för Helenas följare. Jag och Ingvar Kamprad alltså.

  Men hur jag ska kunna minska skatten på min pension har jag inte lyckats klura ut. Den ev skatteminskning som jag nu fått – jag har inte kollat exakt – den kompenserades med kraftigt nedsatt bostadsbidrag som redan var minimalt.

  (Jag förstod genom att få bidrag till hyran att jag var/är fattigpensionär. När det nu minskat rejält har jag alltså blivit rikare, mindre fattigpensionär!!!)

  Gilla

 8. Sofia skriver:

  Hans & Maja, ni är förståndiga –
  hoppas att de flesta svenskar snart inser det som ni förstår.

  Gilla

 9. Maria Nilsson skriver:

  På frågan om det kan skrivas likadant i andra lokaltidningar så tror jag det nu, det är nån barriär som har rämnat och jag tycker Helena kan ha en speciell sida där vi kan lägga in insändare och artiklar från våra lokala tidningar där folk protesterar.

  Gilla

 10. Hans Nilsson skriver:

  Den direkta makt som Svenska folket har över sina val i livet kan påverka mer än man tror. Hela folket har konsumentmakt och den skall man använda till det yttersta. Man kan börja med att inte slänga var tredje matkasse som man köper. Här finns pengar att tjäna. Jag anser också att de som har Swedbank bör överväga starkt om det inte är dags att byta till en bank som vill ha kunder som är mer än löne och lånekunder. Skatt på lön och pension kan man inte påverka men väl hur nettot används. Jag hoppas också att Svenska folket skall komma till insikt men jag tvivlar starkt på om det kommer att hända. Får Brage rätt i vad som kan komma kanske redan i år kommer det att bli katastrof för större delen av befolkningen. Det är inte många idag som har någon framförhållning alls det är för dagen som gäller.

  Gilla

 11. Rekommendera gärna alternativa banker, please. Ett problem är hur man ska få ut kontanter om det bara finns en sorts bankomater.

  Gilla

 12. sommar39354volvo skriver:

  Det var väldans vad FN chefen Ban ki Mon var försiktig och diplomatisk i sitt uttalande, där
  han vädjade till hela världens ledare och i synnerhet till ett 70-tal ledare, att ta sitt ansvar för
  de Syriska flyktingarna som endast är 2% av alla som har vällt in i Europa och till Sverige i synnerhet! I Grevens tid fick då äntligen Sveriges ambivalenta brödpolitiker igen sina såll av gränser till slut, men 160 000 s.k. flyktingar, hann ändå att smita in i vårt mycket ekonomiskt,
  socialt ansträngda land. Men långt ifrån av alla dessa hjordar av lycksökare var det bara ett
  fåtal Syrianska flyktingar som anlände till Sverige, och de flesta var vuxna ensamkommande
  män utan fruar och barn som hann att invadera och smita in i vårt land, innan gränsvakter å
  poliser placerades ut på strategiska platser och landets gränser stängdes för gått, men ändå
  för sent! Det land som har skickat flest vapen till Syrien, är USA, och därför borde Ban ki Mon,
  ha nämnt något om att också USA borde ta emot sin del av alla dessa flyktingar! Drottning
  Noor av Jordanien, har tagit sitt ansvar genom att ta emot miljontals flyktingar från Syrien och
  hon har talat i FN, om sitt lands flyktingsituation.

  Gilla

 13. Janne D. skriver:

  Varför fortsätter vissa ”upplysta” att kalla verifierbara psykopater för ”ledare” när ska en spade kallas spade ?
  Bästa sättet att undvika skatt/rån är att sluta tänka Jag/mig/mitt och göra ALLT man kan och lära barn/gränsfall och framförallt barnbarn att tänka självständigt och vikten av samarbete utan inblandning av ”hydran”, det krävs vilja och moraliskt stöd för att motverka hydrans programmering vilken är äckligt effektiv, läs Ola Alexander Frisks ( så knullar staten din själ ) för insikt.

  När nästkommande generationer från barnsben förhoppningsvis följt sina föräldrar/släktingar/grannar/vänner i det dagliga livet i potatislandet, hönshuset, lagårn, fiskebåten, älgskogen, riphaget, vedbacken, bikupan och ej att förglömma skymningstimmen, där äldre bla. berättar att ALL sk. skatt är rån, och att det är sanslöst att vart 4:e år tro sig kunna delegera nåt till andra som man själv inte besitter, ser vi med glädje efter varann så behövs ingen parasitklass och deras sk. tjänster, deras ”trackrecord” borde säga allt men förnekelsen hos både manliga och kvinnliga kärringar av idag är grotesk.

  Går det att ruska om dessa eller ska de som vill och orkar endast koncentrera sig på att i praktiken finna en bättre väg och statuera exempel för nästkommande generationer majoriteten påstår sig värna om och rida ut denna sorgliga mänskliga ekvation vi idag bevittnar ??? Nån sund jävel borde väl klara sig och garantera att framtida hydror aldrig glömmer hur en böld i häcken känns.

  Gilla

 14. Josef Boberg skriver:


  Grundorsaken till flyktingkrisen är krig – och krig kan stoppas (det är inget aprilskämt).

  ALLA PÅGÅENDE KRIG I VÄRLDEN KAN STOPPAS FÖR GOTT INOM MAX TRE MÅNADER

  De globala oligarkerna = de 13 finansfamiljerna – som styr = vanstyr världen ekonomiskt = politiskt – sedan mer än 100 år tillbaka – har överst på sin agenda att i all oändlighet torgföra att det finns brist på pengar. Det har dom ju lyckats bra med – därför att brist på pengar kan nog sägas vara den allt överskuggande och världsomspännande ”religionen” i världen i dags dato. Såväl på individnivå som på nationsnivå osv.

  Men alla principer har undantag – och undantaget från brist på pengar är pengar till krig. Historiskt så har det aldrig varit något bekymmer med det – och än mindre är det så i dags dato.


  Varför ?

  Tja… – följer hen pengarnas väg så upptäcker hen att det är samma oligarker som direkt eller indirekt sponsrar krig – som tillverkar vapen och ammunition till båda sidorna i alla krig – och tjänar multum med slantar på det.

  Alla pågående krig skulle avslutas inom max tre månader – ifall oligarker ej höll igång dem. T ex krigen i Mellanöstern – som kontinuerligt har pågått sedan 1940-talet.

  Kommer det att ske inom överskådlig tid ?


  Jag är halvvägs 150 år LivsErfaren – och kommer med en dåres envishet att så länge som jag fortfar att andas att torgföra att brist på pengar är en ren bluff – som bör förpassas dit där den hör hemma = soptippen. Jag har ju bl a detta blogginlägg om det som jag har namnat: ”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV – ELLER ?”

  Suveräna Pengar = digitala ”sedelpresspengar” i lämplig mängd – som Riksdagen rekvirerar från Riksbanken till sina budgetunderskott – när det är underskott i nationalbudgeten – p g a nödvändiga infrastrukturinvesteringar, social välfärd osv. Detta som alternativ till ”eviga” skatte- och avgiftshöjningar.

  Det finns ingen risk för oönskad inflation eller urholkat penningvärde i detta – så länge som arbetslösheten ej går under tre procent. Den svenska öppna arbetslösheten är för närvarande ca 7,5 % + en eller annan dold procent.


  Brist på pengar-tänket är helt enkelt grundorsaken till alla världens eländes eländen – som jag upplever det.

  Det går ej att lösa ett problem med samma tänkesätt som skapade problemet. Det är omöjligt.

  Så dags snart för att släppa taget om den världsomspännande ”religionen” brist på pengar – eller ?

  – slut citat härifrån.

  Gilla

 15. Janne D. skriver:

  Ja du Josef, dessutom så skulle ALLA sk. skatter/rån försvinna, inkomstskatt, moms, punktskatter, inflation, licensavgifter, böter, mm. mm.
  Fö. så är böter ett stoort miljöproblem, då måste folk pendla ännu mer till jobbet för att betala dessa sk. böter, så lägg ner orättsväsendet och värna miljön, för fru justitia har aldrig haft rättvisa för ögonen då hon uppenbarligen har svårt att se med tanke på ögonbindeln hon har på skallen.
  Våra gemensamma förehavanden ( det allmänna ) behöver inte gå med vinst utan som du förespråkar att ankdammen där vi vistas i tillhandahåller valuta/stålar utan att gå omvägen via privata rånare/banker/politiker mfl endast går plus minus noll, för till syvende å sist så är det endast när vi lättar på våra arslen och utför något som nån annan uppskattar så uppstår det ett VÄRDE, testa att lägga en hög med miljarder i valfri valuta bredvid en bunt med ritningar på ett fiiint bygge, sitt sen bredvid och observera hur detta bygge fortskrider om inte en enda käft börja ratta spadar, armeringsjärn och betong,

  Och då kan ju vän av ordning fundera på hur många parasiter/akademiker/papegojor som försörjer sig på de som tilklhandahåller ett äkta värde, för tex. en sk. professor i genusvetenskap skapar väl för böveln inget reellt värde utan skaffar sin falukorv och ekologiskt dunkvin på allmosor från riktiga människor som svettas på fabriken eller jobbar ännu hårdare som egna företagare i tron på att man jobbar åt sig och de sina haha vilken tragisk illusion, been there, done that, have the T-shirt.

  Googla ”Max Nebraska” ett tankefrö på under 10 minuter, väl investerad tid för genuina ”samhällsintressenter”

  Må väl.

  Gilla

 16. Pingback: KRYSSNINGSFARTYG TILL DE ASYLSÖKANDE - JMM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.