Kaos överallt när kraschen kommer!

Kö med människor som tänker ta ut sina pengar på Wall Street 1929

Kö med människor som tänker ta ut sina pengar på Wall Street 1929.

Omkring 50 miljoner amerikaner överlever tack vare matkuponger. Över hälften av landets 25-åringar bor hemma hos mor och far. De har inte en chans att komma ut på arbetsmarknaden, skriver Brage Norin – fysiker och kinakännare.

Den första STORA världsdepressionen började efter Wall Street-kraschen i New York i USA den 29 oktober 1929.

Den andra STORA världsdepressionen börjar efter nästa Wall Street-krasch i New York i USA. Den inträffar i år 2016.

Första kraschen: Städernas befolkning led fruktansvärt, landsbygdens folk led mindre och skärgårdens folk led minst.

Folk som bodde nära havet och som hade egen brunn, ett potatisland och ett utedass klarade sig bra. Havet gav människor marin kost. Fisken saltades hårt och kunde långtidsförvaras. Med ved i järnspisen kokades fisk och potatis och spisen värmde huset. Hönor som värpte ägg fanns överallt. Kläderna tvättades i vedeldade vattenvärmare på gården. Så har människor levt i många århundraden.

Sovjetunionen drabbades inte alls av denna depression. Tvärtom upplevde Sovjet ett ekonomiskt uppsving i början av 30-talet, men för många länder i världen var depressionen ett mänskligt helvete.

Andra kraschen: Ett storskaligt inferno i städerna, på landsbygden och i skärgården – överallt kaos.

På 30-talet bodde folk på landet och jordbruket sysselsatte omkring halva befolkningen. Vi befann oss närmare jorden och naturen. Situationen idag är helt annorlunda. Några få procent jobbar inom det storskaliga jordbruket. Folk bor i städer. När dollarn faller senare i år, kommer framför allt städerna att drabbas fruktansvärt. Problemet är att kriminaliteten kommer att göra livet osäkert var man än bor. Den andra depressionen kommer att drabba väst minst ett hundra gånger värre än den första depressionen. Det amerikanska romarriket går under i ett storskaligt inbördeskrig. Massor av storstäder kommer att brinna. USA blir sig aldrig mera likt.

Ryssland, Jugoslavien, Argentina, Grekland – listan är lång på stater som i nutid har upplevt en STOR depression.

Italien, Spanien, Portugal, Irland, Ukraina – listan är lång på stater som just nu håller på att förvandlas till ett helvete på jorden. Hela Sydamerika är redan i depressionens förlamande grepp. Läs nu noga – USA är också inne i depression. Precis all statistik visar detta.

Jag menar all SANN statistik. I desperation ljuger United Bluff sina medborgare rakt upp i ansiktet. Dollarns köpkraft rasar – inflationen har nått tio procent – arbetslösheten som har passerat över 25 procent ökar snabbt – skuldsättningen ökar lavinartat både individuellt, delstatligt och i landet som helhet. USA:s officiella skuld har på kort tid ökat från tio tusen miljarder dollar till nästan tjugo tusen miljarder dollar (”trillioner” dollar). Landet är redan i en astronomisk konkurs.

Hör och häpna – räknar man med kostnader för olika beslut som saknar ekonomisk täckning blir skulden tre gånger högre. USA:s politiker ”har tappat kontakten med verkligheten” – precis som Dave Walker skriver. Han var tidigare chef för den amerikanska motsvarigheten till Sveriges Riksrevision. Använder man sann statistik är USA redan inne i en depression utan återvändo. Omkring 50 miljoner amerikaner överlever tack vare matkuponger. Över hälften av landets 25-åringar bor hemma hos mor och far. De har inte en chans att komma ut på arbetsmarknaden. Allt går så snabbt utför att jänkarna börjar förstå att det slutar i en ny STOR depression. Statens desperata ljugande håller inte i längden. Stackars alla ”ihjäl-ljugna” amerikaner.

VÅRT STORA PROBLEM ÄR VÅR HJÄRNA – VI KAN INTE TÄNKA KLART.

Av någon lustig anledning blundar vi automatiskt för verkligheten om vi uppfattar den skrämmande. Detta måste vara någon form av psykologisk självbevarelsedrift som alldeles uppenbart är kontraproduktiv. Vi blir handlingsförlamade när vi borde bli uppmärksamma. Om vår hjärna fungerade rationellt skulle vi inse att det nu är dags att vakna upp från fantasivärlden.

Till och med en person som gång på gång har bländat mig under min akademiska vandring – en person som jag samarbetet med länge – är inte helt säker på att dollarn faller. Detta trots att han är väl påläst. Jag är mentalt golvad – jag är förstummad. Jag förstår inte hur man kan blunda inför en så övertydlig verklighet.

Manuset vi bevittnar är som en science-fiction film – fast allt sker på riktigt. Bankkraschen startar i södra Europa. Det kan bli Grekland, men just nu ser det ut som om det blir Italien som inleder den ekonomiska härdsmältan. EU har inte en chans att överleva en italiensk bankkrasch. En dominoeffekt är helt oundviklig. Den största europeiska banken Deutsche Bank är nerlusad med amerikanska statsskuldväxlar. När dollarn sviktar kollapsar Tyskland ekonomiskt och Japan följer efter i den finansiella konkursen. Endast ett parveckor senare slår de amerikanska bankerna igen och förklarar ”Bank Holiday”.  God natt väst!

JAG ÄR ABSOLUT SÄKER – DET ÄR INTE NÅGOT FEL PÅ MIN HJÄRNA.

Det är alldeles för många kunniga ekonomer som ser samma skeende som jag. Alla dessa människor kan inte vara mytomaner. Kanske har jag råkat ut för fenomenet ”selektiv perception” – att jag bara tar in fakta som redan passar mitt tänkande. Men jag har faktiskt ansträngt mig noga för att inte falla i denna försåtliga fälla. Jag har länge försökt väcka andra tankebanor – utan att lyckas.

Jag har blivit ”tvärsäker”. Dollarn faller snart – men den finansiella krisen startar i södra Europa. Sannolikheten att kraschen inträffar redan i år 2016 är mycket hög. I mitt huvud är detta ”nästan säkert”.

Nästan alla har satt på sig skygglappar. In i det längsta hoppas vi. Vi beter oss som vi alltid har gjort. Vi vill inte tro på världskrig och finansiella katastrofer. Vi vandrar lugnt vidare förblindade av rädsla för verkligheten. Vi är handlingsförlamade och tänker inte klart. Vi är inte ”vid våra sinnes fulla bruk” – det är bara att konstatera. Vi klarar inte av att handskas med skrämmande information.

Personligen gläds jag åt dollarns fall. USA har drivit nästan alla krig i världen efter det andra världskriget. När USA faller skapautomatiskt fred i världen. Långsamt men säkert närmar sig diplomatins tidevarv på jorden. De stora krigens epok är definitivt över. Krig finns inte ens på agendan – vare sig i Ryssland, Indien eller Kina. De vill göra business och bli rika som alla andra stater. När alla krigens moder – USA – faller, kan vi äntligen ringa ut de tusenåriga krigens helvete från jordens yta. Det är någonting att se fram emot.

Brage Norin

Brage Norin – Skogså Tankesmedja

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Kaos överallt när kraschen kommer!

 1. Lars Lindeberg skriver:

  Ja, ett troligt scenario! Där är inte mycket du kan göra för att lindra! Efter ett par dagars kaos sitter du mycket illa till!

  Gilla

 2. Thomas Skogman skriver:

  USA kommer inte att stillasittande acceptera sin undergång utan snarare lär det skall införas ”demokrati” i många fler länder, med tillhörande krig som följd,,faktum är att faller USA har vi ww3 som ett brev på posten

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Anders Kohler Helt Korrekt!
  Tilläggas kan att deutsche bank har den största derivatives exponeringen av alla banker.. när dom faller så faller alla andra på rad.
  Deutsche bank är idag ”leveraged” med ca: 70 gånger sina tillgångar.
  Men det är ändå ingenting mot vad Goldman Sachs är.. dom har en derivat exponering på ca 45 trillioner, medan deras egna kapital endast är ca 113 miljader .. Dvs. dom är leveraged med 385 gånger sitt kapital.
  det betyder att om dom gör en förlust på endast 0.2 %, så är dom bankrutt.
  För den som inte fattar vad Derivatives är.. titta på denna 20 minuters video så får ni se hur sinnessjukt det globala finans-systemet är samt opererar.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Thomas Skogman: Ja! Förmodligen. Men då blir det inte så mycket kvar för dårarna i NWO att förvalta. Kanske dom har strykit med själva på kuppen får man hoppas. I alla fall några. Har dom tur hinner dom ner i sina bergrum. Hoppas wifi funkar bara.

  Gilla

 5. nNick skriver:

  Nej snälla. Den började från Tyskland tre år innan, 1926, och nådde USA 1929.

  ”Den första STORA världsdepressionen började efter Wall Street-kraschen i New York i USA den 29 oktober 1929.”

  Gilla

 6. nNick skriver:

  ”Personligen gläds jag åt dollarns fall.” Då har du har mycket glada tider länge. Dollarn har fallit över hundra år nu…

  Gilla

 7. orglasse skriver:

  Hej

  Brage har nog helt rätt men just tidsaxeln är alltid svår att vara säker på. Många har spått att det här ska hända ända sedan 2010, och än rör liket på sig. Om det händer 2016 eller 2018 betyder ju absolut ingenting egentligen för efter kraschen blir inget sig likt någonsin.

  Alla blir förlorare ingen blir vinnare.

  Vad en dollar var värd i köpkraft för 100 år sedan – kostar idag 100 dollar.
  För hundra år sedan fick en amerikan en kostym för 20 dollar, och idag kostar en sådan 2000 dollar och det gäller då en skräddarsydd.

  När jag besökte USA för första gången 1964 kostade en cheeseburgare hos McDonalds och en burk Coca Cola 25 cent. En dollar var då värd 5,25 i Svenska kronor. Priset blir då 1,30 kronor för en måltid för burgarna då var stora och mycket saftiga – inte som nu en torr sula.

  1916 kostade ett once guld 18,99 dollar och idag 1230 dollar.
  Den som spar i fysiskt guld har sin förmögenhet kvar.

  Gilla

 8. Benny skriver:

  Ett ”normalt” land hade fått kasta in handduken för länge sedan men vanliga ekonomiska regler gäller inte för USA och det beror på att alldeles för många rika och mäktiga runt om i världen är beroende av att dollarn inte kraschar. Kina bidar sin tid och säljer sina i praktiken värdelösa USA-papper lite då och då samtidigt som man stärker sin guldreserv. Ryssland gör en liknande manöver som Kina för övrigt. Det borde alla andra länder också göra och Tyskland försökte för några år sedan få tillbaka sitt guld från USA men se, det gick inte alls, och det beror på att Fed givetvis förskingrat tyskarnas guld för länge sedan. Jag tror att det hänger helt på när Kina bestämmer sig för att sänka USA:s fejk-ekonomi som kraschen kommer och den dagen vet man endast i politbyrån i Peking. När riksbankschefen i Kina säger till ledningen att nu är vi förberedda då kommer kollapsen för dollarn som ett brev på posten. Men 2016 är nog lite för tidigt, men naturligtvis kan dollarn kollapsa helt utan att Kina ens försöker påverka det som sker.

  Gilla

 9. Brage Norin skriver:

  DEN ANDRA STORA DEPRESSIONEN ÄR SNABBT PÅ VÄG.
  Den inleds med en recession som sprider sig som en löpeld till land efter land. Allt går mycket fort. Jag saxade litet här och där på nätet för att spegla detta skeende:

  March 3, 2016
  Rio de Janeiro (AFP) – Brazil’s economy shrank by 3.8 percent in 2015, the government said Thursday, with the biggest contraction in 25 years set to push the Latin American giant into its worst recession for more than a century.

  Mars 21 2016
  Sao Paulo (AFP) – Brazil’s political crisis is increasing pessimism about Latin America’s largest economy on the markets, which now expect a recession of 3.6 percent this year, the central bank said Monday.

  17 Mar 2016
  Japan exports fall for 5th month in February. Exports fell 4.0 per cent year-on-year in February, Ministry of Finance data showed on Thursday (Mar 17), more than the median estimate for a 3.1 per cent annual decline.

  8 /3 2016 Sv D – Kanada bromsar in.När BNP-siffror för årets andra kvartal offentliggörs bevisas det – recession i Kanada.

  18 mars 2016
  Nigeria´s Economy in Recession, says Economist

  15 MAR 2016
  USA EXPORTS SIGNAL A DEATH BLOW FOR THE U.S. ECONOMY
  Exports fell precipitously during the last two recessions, and now it is happening again. So how in the world can anyone make the claim that the U.S. economy is in good shape?

  21 MAR 2016
  USA HOUSING CRASH
  We just got more evidence that a major economic slowdown is underway here in the United States. Existing home sales were down a whopping 7.1 percent during the month of February, and this represented the biggest decline that we have seen in six years. This is yet another sign that we are in the early stages of a new crisis

  5 Mars 2016 Sannolikheten USA-recession är 100 procent Finansveteranen Jim Rogers, som är bland annat gammal partner med George Soros, är övertygad om …

  Taiwan, Ukraina, Australien, Angola, Argentina …hur många länder som helst är på väg mot recession – det går snabbt.

  DET ÄR INGET SNACK OM SAKEN – IMF VARNAR
  När IMF skriver att risken för en global recession är 30 % – då är risken exakt 100 procent.
  Oj, oj, oj – den kris som väntar kommer att skaka oss alla. Den löpeld av recessioner som nu sprider sig i världen är bara början. Majbrasan har just blivit tänd.

  Gilla

 10. Jag hoppas innerligt att deras underjordiska baser blir en dödsfälla. Att det störtar ihop så att dom inte kommer ut därifrån. Även om jag själv aldrig kommer överleva för att håna dem så jag det i förskott istället. Må dom sitta där nere och ruttna tills mat, vatten och syre tar slut, vilket nu som kommer först.

  Gilla

 11. Freja skriver:

  Fy fan vad bra! Tack för informativ post. Hur ska man förbereda sig? Hur kommer det gå med alla svenskar som har höga bolån? Kommer bankerna ta våra pengar?

  Jag ser med glädje fram emot USAs fall. De har gjort så ont i denna värld att man inte ens orkar bry sig längre. Och de bara fortsätter mer och mer. Vill att alla länder ska gå med i NATO. Sverige ska vara centrum för att invadera Ryssland. Hur orkar dem egentligen? Kan de inte ta hand om sig själva istället? Jag kommer att fira den dagen då USA bryter samman. Det förtjänar USA och deras människor förtjänar frid.

  Gilla

 12. STORA SATAN, vämjeligaste terroristen, som vadar till halsen i blodhavet den djävulen skapat, har en enda chans att undvika totalkollaps, och det är att få till stånd ett totalt världskrig, vars start kan skyllas på Putin/Ryssland. Detta har fanskapet jobbat på i fler år redan, alltså ngt misstag eller av Stora Satan påhittat misstag av Putin.
  Stora Satans vapenfabriker, Mac Donatld Douglas & General Electrik, världens väldigaste, står nu med sprängfulla lager. Antingen klarar de religiösa Djävlarna som styr Stora Satan, att lura in Putin till misstag, så de kan skylla på Ryssarnas aggressivitet – och därmed dra igång tömningen av vapenlagren, eller uppstår en hela landet förlamande arbetslöshet med följd social-politisk oro och ekonomisk totalkollaps. Detta som ”grädde på moset”, dvs Brage Norins klockrena ekonomiska analys här ovan. JUBLA ska jag när Stora Satan går i graven!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Gilla

 13. Ja alla dessa varningar, oavsett utgången borde fler tänka lite mer på hur vi klarar oss i ett allt mer ” instabilt” samhälle som måste ha energi och fungerande infrastruktur. Det som hände på trettiotalet kommer att vara en lätt bris i jämnförelse med hur den moderna människan ska lyckas klara livhanken vid en större kris. Våldet kommer eskalera och hur skyddar vi samhället utan ett fungerande civilförsvar? Jag tror nästan att vissa gör allt för att tvinga in landet i Nato. Det räcker med att våra privatägda banker tagit makten i Sverige för att inse det eller så glor man på Sporten..

  Gilla

 14. The crisis is not only a looming economic crisis; in politico-economic ways it can be linked to the mass migration into Europe:-

  ”Jon Rappoport: Brussels Attacks – The Next Step: Bye Bye Europe

  Posted By: NaturalWisdom
  Date: Wednesday, 23-Mar-2016 00:09:01

  In Response To: CNN Airs CCTV Footage From 2011 Claiming it Was from Tuesday’s Brussels Attacks (NaturalWisdom)

  Brussels Attacks – The Next Step: Bye Bye Europe
  Jon Rappoport | Activist Post
  Mar 22, 2016
  http://bit.ly/1ZqMWkO

  [snip]

  Hours after Donald Trump suggested the US should downsize its role in NATO, bombs went off in Brussels.

  In the wake of the attacks, the Globalist party line is shaping up: Downsize? Absolutely not. NATO must respond. Led by the US, it must, wait for it, invade Syria, an ISIS stronghold. With ground troops.

  Don’t even bother trying to figure out the logic behind that idea. It goes something like this: get rid of President Assad (who is in a war against ISIS) because somehow the Brussels attack is all his fault.

  Led by the US, NATO should attack ISIS in Syria—ISIS, the group funded and backed and armed by the US government. Perfect.

  Gibberish.

  I can just hear a US general trying to decipher his marching orders: “Let’s see, we have to go into Syria and get rid of President Assad, and he’s the one fighting against ISIS. Hmm. And we also have to decimate ISIS. In other words, we should more or less level the whole country, wipe out everybody, and turn the place into a wasteland worse than the wasteland it already is. Right? And while we’re doing that, we have to ignore the fact that our government shipped weapons to ISIS from Libya. How about this instead? Locate the key people who are urging this insane military campaign and put them in prison where they can’t do more harm. Or let’s launch an operation against the moon. That would be good, too.”

  French President Hollande is also right up there on the insanity index. His latest statement, after the Brussels attacks, assures one and all that this is a war against Europe, not merely Belgium. But he is the one who has been asserting that Europe has no right to question the flood of immigrants streaming across the continent. Border controls? No, no. What possible relationship could any of these immigrants have to terror attacks? They were trained outside Europe on how to mount bombing operations against civilian populations, after which they came into Europe with that intention? Sure, but so what?

  Housed within Brussels, of course, is the headquarters of the European Union, which is Globalism Inc. for Europe. Its covert aim is to drown all nations of the continent in immigrants, so that within a few decades there will be no more recognizable countries—at which point a simple declaration that all of Europe is one indivisible entity will carry the day. This intention must never be spoken of. It must be hidden. Instead, the population of Europe must enlist in a universal, what shall we call it, Tolerance Corps, grinning from ear to ear wherever they go, urging acceptance of the new status quo, now and then grieving as new terror attacks blow people up. Who could doubt the efficacy and wisdom of this plan?

  Do not offend the people who are blowing you up. Do not realize who is covertly backing the people who are blowing you up. Instead, rely on these backers to stop the people who are blowing you up.”

  Gilla

 15. Sofia skriver:

  HYPERINFLATION – TYSKLAND – 1923

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.