Turkiet & Saudi går in i Syrien! Det börjar osa svavel! Nu brakar Nato ihop!

Nu ska jag berätta något för er av stort intresse och som kan leda till mycket allvarliga internationella problem, skriver Lasse i detta inlägg.

Syrien
Mängder av nya flyktingar kommer nu över till Turkiet från Syrien – det är nu Sunnimuslimer som flyr och särskilt familjer där någon ingått i alla av de olika terrorgrupper som bekämpat Assads regim. De flyr nu för livet och de bilder jag sett är det familjer utan män och äldre som flyr.
Vad händer då i Syrien – jo, det att Assads styrkor nu snart har vunnit kriget.
Man har återtagit del efter del av sitt territorium efter att upproret gjort ett klassiskt misstag som Ryssarna vet hur de ska hantera. Det är så här att när upproret började intog rebellerna stora arealer av yta men med få städer. De städer de tog har de hållit ockuperade men även småbyar över hela östra Syrien har de hållit och de har gjort precis det ryssen ville. De gör på samma sätt som Hitlers trupper gjorde i Ryssland under II världskriget. De slåss till sista man för att behålla yta.

Allt handlar om kontrollen över olja och gas genom Syrien.

Allt handlar om kontrollen över olja och gas genom Syrien.

Det gör det lätt för Assads trupper som kan kraftsamla och sedan inta och få av halshuggarna överlever om ens någon. Nu har Assads militär skurit av alla förbindelser med staden Aleppo så den är helt inringad. Aleppo har varit en delad stad under krigsåren men nu kommer den Sunnitiska delen att snart falla.

Det här innebär att alla pengar och folk som Turkiet, Quatar, Saudi, m.fl. USA har investerat i kriget för att få bort Assad är förlorade. Den tidigare Saudiske säkerhetschefen som kallades Bashar Bush hotade ju till och med Putin inför vinter OS i Ryssland för några år sedan att han hade en hemlig armé på 30 – 40 tusen muslimer som han kunde skicka till Ryssland. Det är den som nu går under i Syrien.

Ryssland pulveriserar terrorgrupperna och att de har en massa olika namn betyder inget för de är alla Sunniter och de får sina vapen och pengar och logistik från Turkiet allihopa. Sedan delas räkningen på de som skulle få bygga gasledningen via Syrien till Turkiet och vidare mot Europa. Krigets verkliga orsak är just denna gasledning och kontrollen över vem som säljer gas till EU.

Vad som skett idag är att Saudi nu vill skicka sina trupper till Turkiet för att de ska gå in i Syrien. Turkarna själva vill gå in i Syrien. Men sker det här kommer Nato att braka ihop. Turkiet kan inte och får inte föra anfallskrig då bryter de mot Nato stadgan.
Därför vill Turkiet få igång bråk med Ryssland om flyg.

Krig är nu mycket nära i det här gränsområdet till Europa och om det bryter ut blir det enorma konsekvenser. Vi ska då vara glada att vi inte tillhör Nato – vi och finnarna kan då skratta oss lyckliga. Börjar det här kriget är snart både Ukraina och Baltikum inblandat.

Lasse

Russia:  Turkey preparing to attack Syria

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Turkiet & Saudi går in i Syrien! Det börjar osa svavel! Nu brakar Nato ihop!

 1. Brage Norin skriver:

  GEOPOLITISKA HÄNDELSER FÖRÄNDRAR HELA ASIEN PÅ NOLLTID.
  * Kina och Ryssland utvecklar på några få år ett nationellt samarbete som omfattar allt – en enorm händelse.
  * Kina och Indien sopade snabbt alla gränskonflikter under matten för ett år sedan – ett helt otroligt mirakel.
  * Hör och häpna – Indien och Pakistan sopar nu konflikten om Kashmir under mattan. Vem kunde tro detta?
  * Iran omfamnas av Ryssland och Kina och Indien och Pakistan. Iran vänder sig österut på enda enda gång.
  * Syrien rensas från ISIS legosoldater på några månader sedan Rysslands flyg börjat hjälpa Syriens arme.

  DEN AMERIKANSKA MILITÄRENS PLANER MISSLYCKAS EN EFTER EN.
  USA:s största strategiska satsning under efterkrigstiden går upp i rök – på några ”historiska sekunder”. Attacken mot Iran ställdes in. Försöket att störta Assads regim misslyckades. Hela den gigantiska satsningen på det nya ISIS-kalifatet havererar. CIA:s försök att dra in Ukraina i krig blev ett stormfiasko. Afghanistan blev också ett stormfiasko. Libyen blev ännu ett stormfiasko.

  Nu står dom där – USA:s ”allierade” i Mellanöstern, Turkiet, Saudiarabien, Qatar och Israel – förvirrade och paralyserade. USA som fått Saudiarabiens olja serverat på guldfat i över ett halvt århundrade – reser plötsligt sig och går. Saudiarabien och Israel blir vansinniga. Iran skulle krossas – men mitt framför näsan blev det tvärtom. Iran blir i stället en regional stormakt – lika snabbt som en blixt slår ner.

  VAD ÄR DET SOM SKER? VARFÖR GÅR ALLT SÅ FRUKTANSVÄRT SNABBT?
  Efter statskuppen i USA, som ägde rum efter terrorattacken i New York den elfte september 2001, tog ”det militärindustriella komplexet” makten i USA. Kompletta politiska dårar tog makten i USA – efter att först ha dödat nära 3 000 amerikaner i New York. Detta terrordåd mot den egna befolkningen kommer att få ett helt kapitel i framtidens historieböcker. Det var på ren svenska ”totala galningar” som tog makten i USA i september månad 2001.

  Sedelpressarna av dollar började köras dygnet runt i USA. Flygplanslaster med dollar flögs till Irak och Afghanistan. Korruptionen exploderade. Mubarak blev snabbt ägare till över 400 miljarder blodsdollar. Bankerna i EU tvingades acceptera hans dasspapper. Mubarak var följsam och belönades rikligt. Krigarhövdingarnas herresäten i Kabul växte som svampar ur jorden. Opiumodlingarna i Afghanistan slog ut hela jordbruket. Blodsdollarns terror är obeskrivlig. Miljoner människor flyr CIA:s krig i Mellanöstern. Massor av människor från Afghanistan väller in över EU:s gränser. Ingen som samarbetade med väst törs stanna kvar.

  SVERIGE – SÅ ENASTÅENDE BEDRÖVLIGT.
  Vi hjälpte lydigt till i kampen för demokrati i Libyen. Vårt stolta svenska stridsflyg var med. Vi slogs med soldater och vapen för flickskolor i Afghanistan. Massmedia spydde ut dessa perversa lögner vareviga dag. En sjukare massmedial kampanj har aldrig inträffat i svensk historia. Massmedia lyckades söva ner oss så att vi tappade hela vårt politiska förstånd. Lögnerna fortsätter nu att strömma fram i alla våra CIA-styrda massmedia – som om ingenting har hänt.

  Ondskans välbetalda lögnare verkar inte fatta att det militärindustriella komplexet störtar USA ner i avgrunden och att denna process går snabbt. Förstår ni inte att vi snart måste säga – God Natt Väst och God Morgon Öst.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gilla

 2. Hans Nilsson skriver:

  Det tycks bli en händelserik tid innan man släcker de ljusblå.

  Gilla

 3. Björngunnar skriver:

  Det verkar som om ärlighet varar längst och hut går hem!
  Tyvärr är Sverige ockuperat av satan, djävulen, belsebub och detta gör folk betryckta.
  Jag tror det finns ett kollektivt undermedvetande och vad folk intuitivt förstår är att Sverige är på fel sida.
  Detta förtar livsglädjen för medans det blir bättre i öst blir det allt sämre i Sverige.
  Söndra och härska har förlamat folket ,ett ljus i mörkret är fotbollshuliganerna och jag som aldrig intresserat mig för bollsport.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.