Saudi går på oljepumpen! Duger bara till att halshugga folk!

USAs frackingolja är med och rubbar Saudis oljebalans.

USAs frackingolja är med och rubbar Saudis oljehegemoni liksom Kina och Ryssland.

”Beslutet att storsatsa på ISIS i Irak och Syrien har undergrävt förtroenden i hela världen för landet. Det enda dom verkar duga till är att halshugga människor”, skriver Brage Norin – fysiker och kinakännare. 

VÄRLDEN SKAKAR – OLJEPRISET RASAR! SAUDI GÅR PÅ OLJEPUMPEN!

Under sommaren 2014 – 110 dollar per fat. Under hösten 2015 – 50 dollar per fat.

SAUDIARABIEN BLEV RASANDE EFTER USA:s INSTÄLLDA KRIG MOT ÄRKEFIENDEN IRAN.

Oljekranarna öppnades på vid gavel i kungadömet. Hämnden var ljuv.  USA skulle få lära sig en smärtsam läxa. Alla länder som nyss hade börjat tjäna pengar på olja tack vare det höga marknadspriset – drabbades hårt ekonomiskt. Naturligtvis drabbades alla oljeproducerande länder, men för länder med höga produktionskostnader innebar prisfallet på oljan en katastrof.  Flera länder i Sydamerika och Afrika drabbades extra hårt – bland annat Venezuela, Angola och Nigeria.

För Saudiarabien kändes beslutet tryggt. Det var bara att sälja mera olja så skulle det lägre oljepriset kompenseras med högra oljeproduktion. Saudiarabien är det enda land i världen där denna teknik fungerar. Saudiarabien är jordens enda ”swing-stat” vad gäller olja.

OLJAN VERKAR SAKNA PRISBOTTEN.

Under november 2015 fortsatte prisfallet på olja. Strax före jul handlades olja för drygt 36 dollar per fat.

OLJESKIFFER – USA:s NYA OLJEKÄLLA.

USA dubblade sin oljeproduktion på tio år tack vare den nya tekniken – delvis tack vare ett högt oljepris.

DEN SAUDISKA CHOCKEN NUMMER ETT

Skifferolja-producenterna i USA kunde överraskande snabbt sänka sina kostnader i takt med fallet av oljepriset. Saudiarabiens huvudmål med att släppa oljan fri hade misslyckats. USA fogade sig inte i kungadömets planerade krig mot ärkefienden Iran. Alla saudiska framtidsdrömmar om att bli Mellanösterns oinskränkta härskare grusades. 

DEN SAUDISKA CHOCKEN NUMMER TVÅ

Kina gör som dom vill. Kina köpte Iransk olja i en takt som lindrade effekterna för Iran av det våldsamma prisfallet på olja. Saudiarabien misslyckades med att skada Irans ekonomi svårt. Detta var ännu en svår missräkning för kungahuset.

DEN SAUDISKA CHOCKEN NUMMER TRE

Även Ryssland skulle drabbas svårt av det saudiska oljekriget – men det sket sig. Kina och Ryssland sluter sig samman. Kina blev snabbt Ryssland största importör av olja. Kina och Ryssland är enäggstvillingar inom energiområdet.  Ryssland helt sanslösa tillgångar av fossila bränslen är en viktig faktor i skapandet av en trippelallians som snart kommer att förändra världen – Kina, Ryssland och Indien. Saudiarabiens oljekrig fungerade som en katalysator för skapandet av en allians i öster som knappast någon hade räknat med. Det kinesiska draken, den ryska björnen och den indiska tigern slöt sig samman.

DEN SAUDISKA CHOCKEN NUMMER FYRA

Efterfrågan på olja minskar. USA klarade av att minska sin oljeimport. Kina köper mer och mer av sin olja från Ryssland. Saudierna själva drabbas av svåra underskott i sina statsfinanser. Oljepriskriget blev ett stort nederlag för Saudiarabien. 

Beslutet att storsatsa på ISIS i Irak och Syrien har undergrävt förtroenden i hela världen för landet. Det enda dom verkar duga till är att halshugga människor.

MITT FRAMFÖR NÄSAN RASAR VÄRLDEN IHOP – ALLT MEDAN VI DANSAR VIDARE

Egentligen är vi människor lustiga. Vi har kul ända fram till skutan sjunker. Det är bra. God Morgon Öst – god natt väst.

Brage Norin

Brage Norin – Skogså Tankesmedja

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Saudi går på oljepumpen! Duger bara till att halshugga folk!

 1. Helena Palena skriver:

  Kommentar från signaturen Upplyst: Saudiarabien sattes på kungatronen av Väst och har sedan dess kontrollerats av väst. Förtjänar inte detta att nämnas i artikeln? Det är inte Saudiarabien som skapat ISIS.

  Att frackingindustrin slås ut är något oerhört positivit för biosfären. Inte heller detta värt att nämna?

  Gilla

 2. Brage Norin skriver:

  DET ÄR SÅ MYCKET SOM ÄR VÄRT ATT NÄMNA
  Ett lägre råoljepris betyder att endast de mest lönsamma oljefyndigheterna används. Antalet borriggar sjunker då oljepriset faller och vice versa. Många olönsamma fyndigheter överges. Det är bra för miljön. Produktionskostnaderna av ett fat olja ligger i dagsläget på cirka 50 USD per fat. Hälften av alla oljebolag förlorar idag pengar på den olja de producerar.

  Oljan betyder så ofattbart mycket i dagens värld. Stater som vänjer sig vid lättförtjänta inkomster drabbas ofta av svår korruption. Nigerias ekonomi har kraschat på grund av prisfallet på olja. Olja och naturgas och kol är världspolitik. Det berör miljöfrågor i allra högsta grad. Frackingtekniken medför nästan alltid en miljömässig katastrof

  Historien om Saudiarabiens misslyckade oljekrig är i högsta grad aktuell världspolitik Att det gick så illa för kungadömet – och att det gick så fort – trodde nästan ingen för ett halvår sedan.

  Gilla

 3. Sofia skriver:

  Intervjuer med politiska ledare om NWO (med engelsk undertext):

  http://www.liveleak.com/view?i=5a8_1451921214

  Gilla

 4. Brage Norin skriver:

  SAUDI GÅR PÅ OLJEPUMPEN OCH LOS ANGELES SPRÄNGS I LUFTEN – VAD HÄNDER???
  Ett av USA:s största underjordiska gasförvar har på två månader läckt 70 miljoner kg metangas ut i atmosfären. 70 ”miljoner kg” metangas är en helvetes stor volym gas.

  Mäter man volymen metan när den läcker ut från marken, så betyder det att nästan 100 miljoner kubikmeter metangas släppts ut i atmosfären. Detta är en djävulsk volym. En rektangulär sjö med ett genomsnittligt djup på 10 meter som är en mil lång och en kilometer bred innehåller 100 miljoner kubikmeter vatten. Få sjöar har en sådan vattenvolym.

  Det var en djävla tur att metangas är en lätt gas – som tar sig uppåt i atmosfären. Flera boende nära gaslagret har känt av läckaget under minst fem månader. När det blåser driver gaserna mot omgivande bebyggelse. Massor av människor har drabbats av respiratoriska besvär under lång tid. Sannolikt har gasläckaget ökat med tiden. Även detta är mycket oroande.

  Risken för en förödande explosion i det berglager där metangasen förvaras är stor. Att bergrummet börjar läka stora mängder metan i gasform – och att flödet av gasen är STÖTVIS – betyder att trycket i bergrummet är instabilt. Ett kontinuerligt gasläckage hade inte varit lika oroande. Detta vill de amerikanska myndigheterna inte informera allmänheten om. Jag skulle sticka fort som fan om jag bodde nära metanlagret.

  En enda cigarett kan tända gasen. Om gasen kommer stötvis kan gasen explodera även i sprickan ner till bergrummet. Då skulle helvetet braka lös fullständigt. Då skulle trycket sänkas dramatiskt gång på gång i bergrummet och en serie av våldsamma explosioner skulle komma igång. Bergrummet som är en av USA:s största för lagring av metan skulle sannolikt spränga hela bergskedjan ovanför lagret i luften.

  Hela Los Angeles hotas av gasläckaget.
  2 000 familjer har evakuerats från berglagrets närhet. Över ett tusen personer har frivilligt lämnat sina hem. Flygförbud har införts.Läget är faktiskt livsfarligt. Lagret av metan kokar i bergrummet och det stöts ut väldiga fontäner av metangas oregelbundet. Situationen är kritiskt. Vilken sekund som helst kan det smälla.

  Håll i Wood – ”ta i trä” – blir nog Holly Woods nya namn om dom klarar sig.

  Brage Norin – Skogså tankesmedja.

  Gilla

 5. Sofia skriver:

  Gud låter solen gå upp för onda och goda men förhoppningsvis kommer han styra Los Angeles metangas i rätt riktning 😉
  Må skyddsänglarna skydda de mest skyddsvärda!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.