Vår politiska ledning här i kommunen är under totalt sammanbrott!

Hej!

På bilden nedan så såg min barndoms jular ut på 1950 – talet med snö och ofta stjärnklara kalla nätter.
Gårdarna ute på landsbygden var då fortfarande bebodda och livet var mycket enklare på många sätt.

Jultomte idyll

Idag här i min hemort steg solen upp 9,40 över skogen på andra sidan sjön. Himlen är blå denna dag före dagen.
Solen färgade skyn orange och det var mycket vackert med ett par grader kallt och isen ligger spegelblank på Kyrksjön.
Men inte ett korn snö finns det och gräsmattorna är gröna och bara för ett par dagar sedan var det 10 grader varmt och det har regnat flera dagar.

I min lokaltidning står det om ett stort gängbråk utanför Lidl i går kväll vid sju tiden där en flicka i 17 års åldern fick stryk. Troligen de vita schackpjäserna mot de svarta. Mitt samhälle går idag inte att känna igen längre allt är förändrat. De gamla säkra inslagen från förr är borta som Luciatåget, Julskyltningen, och belysningen över vårt samhälles gator som var så vackert är också borta. I stället för tomtar med vitt skägg är det nu andra personer med skägg som fyller våra Hotell, Motell, gamla byggnader och gatorna runt om här i bygden.

Ja sannerligen Julen detta år är något som jag förstår så väl är inledningen på något nytt, något osäkert, något vårt folk borde ha sluppit undan. Vår politiska ledning här i kommunen är under totalt sammanbrott där tillsatta chefer får sparken, säger upp sig, avgår osv.

Julefrid råder inte och det budskap som Julen förr gav det är idag borta glömt. Efter Julen kommer ett Nytt år och det gamla försvinner och väl är det.

Vad det nya året innebär vet väl ingen och därför önskar jag heller det inte välkommet. Hur som helst vill jag att ni ska ha det bra dessa få lediga dagar som nu kommer som bör vara en Jul en familjehögtid och något barnen älskar.
Inför nästa år bör vi alla stå upp för det vi tror på och kanske blir vi tvungna återigen att kämpa för det gemensamma.

Lasse

…….

Annonser
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vår politiska ledning här i kommunen är under totalt sammanbrott!

 1. Brage Norin skriver:

  Här upp i norr ligger snön så vackert. Trädens grenar är pudrade med vit snö. Det är så vackert. Det är totalt tyst. Bäckens porlande hörs inte längre under snön. En total tystnad råder.

  Min fru lyssnar varje Jul till Carolas julsånger. DVD-spelaren står på och Carolas fantastiska röst fyller huset med glädje. Precis allt är som i himlen här uppe i ödemarken.

  Vi dricker vårt vatten från en ”kallkäll-sjö” – Djuptjärn. Inga tillflöden till sjön finns. Miljoner små paddor hoppar runt när det regnar på sommaren. Naturen mår bra. Ingen bilism, inga industrier och bara några fast boende i vår lilla by Ubbyn. Vi stortrivs i tystnaden – men kanske måste man vara född här för att trivas. Tur är väl det. Eljest hade vi aldrig fått njuta av tystnaden.

 2. Vickan E skriver:

  Fint Brage. Men vad händer om alla flyttar ut från sin tätort? Jag tackar Gud varje dag för att människor inte kan och vill bo där jag bor. Tyvärr kommer man bli tvungen att flytta när människorna hittar hit.

 3. Antonia skriver:

  God Jul till dig Helena! 🙂

 4. Hans Nilsson skriver:

  God Jul och Gott Nytt År alla Sverigevänner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s