USA inför värnplikt! Pentagons generaler behöver krig! MIK ett omättligt odjur!

Krigshök av rang! Som var i Sverige i höstas och gjorde vad?

Krigshök av rang! Som var i Sverige i höstas och gjorde vad?

John McCain och John Kerry verkar inte komma så bra överens!

”Pentagon är USA:s militära högkvarter. Där finns en politisk ledning bestående av försvarsministern och hans underministrar. De är de som officiellt styr det här men i själva verket så är det helt andra krafter som styr”, skriver Lasse som har koll på världen och det militära.

Vad speglar egentligen de militära utgifter som redovisas i Världen – jo endast viljeinriktningen därför att till de öppna utgifterna så tillkommer alla de hemliga som inget skrivs eller talas om öppet.

Kina, Ryssland, Indien, Brasilien, Storbritannien, Frankrike, Tyskland och en hel radda andra länder använder cirka 630 miljarder dollar på sina krigsmakter per år.

USA själva de tillför öppet 640 miljarder dollar,  det vill säga ungefär lika mycket som resten av Världen använder. Jag tror den officiella siffran är runt 45 % av hur mycket Världen ger sina krigsmakter.

Men det finns ytterligare flera tillförsvägar till det som kallas det militär industriella komplexet att få tillgång till enorma summor att köpa vapen eller driva krig för. USA är här helt ledande och för att förstå deras enorma överlägsenhet på krigets hemmaarena så måste man förstå hur USA styrs politiskt.

En president och hans administration de sitter i fyra eller som mest åtta år. Pentagons Generaler de sitter där i runt 20 år och sedan när deras pensionering kommer då blir de anställda av krigsmateria- industrier. Just nu är fler än 2 000 (2 045 sägs det) pensionerade Generaler anställda för löner på flera hundra tusen dollar per år av de stora företag som ingår i det vi fick av Generalen Presidenten Eisenhower i sitt avskedstal till nationen beskrivna och varnade för – det militär industriella komplexet (MIK).

När företag och krigsmaktens överkommando blir en och samma sak då vill man precis som vilket företag som helst ha tillväxt. Fabrikerna vill gå för fullt och tillverka vapen och Generalerna vill ha krig för genom detta får de mer pengar och det ger fler Generaler och högre löner mer anseende osv.

USA:s krigsmakt har fler än 80 stycken privatjets sådana där business jets och deras uppgift är enbart till för att flyga sina befälhavare till krigsområden eller på inspektionsturer men mest för att föra dem till de fyra verkliga topphotell man har i Världen. Ett av dessa finns i södra Tyskland och ett i Korea samt ett skall finnas på Hawaii men det fjärde har jag ingen uppgift om. Dessa Hotell är de flottaste som finns med golfbanor och enbart till för det man säger i USA – topbrass. Inga under brigadgenerals rank gör sig besvär att åka dit. Tror ni de vill ha nedrustning och en lugnare Värld.

Pentagon är USA:s militära högkvarter. Där finns en politisk ledning bestående av försvarsministern och hans underministrar. De är de som officiellt styr det här men i själva verket så är det helt andra krafter som styr.

Där finns också det som kallas de ”förenta chefernas stab” vilket består av ett tiotal av de högsta officerarna i USA. I princip bara fyrstjärniga Generaler. Här ligger makten över de olika kommandon som finns överallt i Världen. Härifrån styr man den totala bilden av deras militär och vad de skall göra övergripande.

Sedan finns det sju olika kommandon över vår planet med namn som passar de områden de styr över som det Centrala kommandot vilket ligger nere i Florida och styr över Nord- och Sydamerika samt farvattnen runt om dessa två kontinenter. Dessa kommandon har i sin tur runt 900 baser Jorden runt till sitt förfogande sam ett antal Flottor som de kontrollerar.

Ett särskilt kommando är ju det strategiska missil-kommandot som sköter alla kärnvapenmissiler.

De baser som finns är naturligtvis mycket olika i storlek och vad de sysslar med men de finns över hela vår planet. Den som ligger närmast oss finns i Stavanger och har till uppgift att hålla reda på vad som sker inom offshore oljeindustrin i Norge där finns visst bara ett 15-tal personer. Den jättelika basen i Tyskland som heter Ramstein är en jättebas med enorma resurser och ligger bara en stenkast från Opels stora bilfabriker. Ramstein är egentligen en hel stad med butiker familjehus och sjukhus mm.

Baserna har sedan förberedda krigsinsatsförråd eller flygfält och ankringsplatser dit förband kan tillföras om det behövs med flyg direkt från USA. En sådan plats heter Verdal och ligger cirka 3-4 mil norr om Trondheims internationella flygplats. Där finns idag fyra bergstunnlar fyllda sedan i fjol med allt som en amerikansk division behöver. Där finns allt från stridsvagnar till jeepar och traktorer och bränsle ammunition mm för runt 20 000 man. Fyra mil från den svenska gränsen och fem mil från Storlien ungefär.

Det finns även utanför Bodö i Norge en förberedd ankringsplats för ett amerikanskt hangarfartyg med sina cirka 20 följefartyg och ubåtar. Så här ser det ut Jorden runt men mest runt Rysslands och Kinas gränser.

USA har en formidabel krigsmakt, men de har ett gigantiskt problem. USA:s officerskår är den bästa Världen skådat efter det II världskriget då de tyska var den förnämsta officerskåren. De amerikanska officerarna är välutbildade och de har hög motivation och bra betalt.

Men nu kommer vi till deras problem och detta problem kan bli deras akilleshäl. Det är deras soldater de vi kallar för meniga som där i USA kallas för privates. Vilka är dessa soldater och varifrån kommer de och vilken är deras motivation osv.

USA-soldater kommer till mycket stor del från underklassen. De har dålig eller ingen utbildning. De är färgade eller svarta amerikaner. De blir soldater för att kunna komma vidare senare i livet. De tränas till en uppgift men de kan denna uppgift och oftast inget mer. Deras motivation är svag deras löner även i krigsområden är inget att hurra för. De måste hållas i mycket hård disciplin annars rasar det snabbt så det finns mycket militärpolis.

Sedan har krigen i Irak och Afghanistan inneburit att dessa yrkessoldater blivit tvungna att göra kanske uppemot två till fyra år i tjänst utomlands har de fått stora mentala problem inom sina divisioner. Antalet självmord är enormt.

USA:s krigsmakt har ett fotfolks problem och de klarar inte idag ett nytt markkrig i vare sig Irak eller Syrien. De saknar soldater – därför har man nu börjat att tala om att återigen inkalla vanliga amerikaner till tjänst i deras krigsmakt. Det här ni läsare! Det är om de ger sig in på detta en enorm politisk bomb. Att medelklassens pojkar skall tvingas in i militärtjänst därför att man slitit ut underklassens soldater det vill ingen Mamma till söner i USA gå med på inom medelklassen. Där är vi idag.

Nu var John McCain ute och sa att det redan var beslutat att USA skall skicka till Irak 10 000 man och att Saudi och Quatar skall sända 90 000 man för att bekämpa IS. Detta är mycket underligt för att det är ju Saudi och Quatar som så här långt betalt för IS. Något stämmer inte här utan man vill nog få igång ett större krig än idag i Syrien.

I fredags sa  utrikesminister Kerry att man i FN kommit överens om att bekämpa IS gemensamt med Ryssland.

Det jag drar ut av detta är att Senator John McCain företräder Pentagon som vill ha krig. John Kerry utrikesministern företräder President Obama som inte vill ha mer krig. Vad säger ni?

Lasse A

Imperiets dollarparasitism vacklar alltmer

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till USA inför värnplikt! Pentagons generaler behöver krig! MIK ett omättligt odjur!

 1. Brage Norin skriver:

  DET VAR EN SUVERÄN ARTIKEL. USA:s KRIGSFÖRSÖK ÄR SOM EN TRESTEGSRAKET.

  DEN STORA DJÄVULEN MISSLYCKADES FÖRST MED KRIGSFÖRSÖKET I UKRAINA.
  Det gick inte enligt dina onda planer i Ukraina. Tyskland och Frankrike förrådde dig – USA. De slöt fred med Ryssland till din stora vrede. ”Fuck the EU” ropade du.

  DEN STORA DJÄVULEN MISSLYCKADES SEDAN MED ETT ANDRA KRIGSFÖRSÖK.
  USA drog igång det största projektet i CIA:s historia – ”the Proxy War” i Syrien. Men ännu en gång grusades ondskans planer – trots tiotusentals inhyrda legosoldater. Ryssland stoppade dig. Förvirring – vilket krig återstår?

  DEN STORA DJÄVULEN GÖR ETT SISTA DESPERAT FÖRSÖK – ETT TERRORKRIG MOT EU.
  Obama talar precis som Goebbels om världsfred – men menar terror. Ser ni inte att Obama och Usama är dubbelagenter – de bästa CIA haft? Känner ingen igen Carl Bildts röst. Den är ju ett eko från avgrunden.

  SER NI INTE BARNENS TOMMA ÖGON – NÄR DE FLYR KRIGEN?
  De flyr ju från alla de krig som USA skapat. Varför blundar ni? Ser ni inte att det ser ut som efter det andra världskriget. Varför är ni tysta?

  Vi har länge anklagat tyskarna för att vara fega – att de inte vågade opponera sig mot Hitlers krigsplaner. Hör och häpna – trots att vi får yttra oss är nästan alla TYSTA. Vilket enastående ryggradslöst beteende.

  Vi vägrar ställa frågan om vem som organiserar alla krig. Vi mörkar frågan i vår hjärna – medvetet eller omedvetet. Nåväl EU – terrorn kommer till slut att tvinga dig ner på knä – tills vi människor vaknar upp ur vår kollektiva rädsla. Nu ska vi kriga mot terrorn tillsammans med terrorns arbetsgivare USA. Så djävulskt sjukt.

  ETT NYTT KRIGSPUSSEL BÖRJAR LÄGGAS.
  Qatar vill köpa flera tusen (!) BUK-missiler från den svarta vapenmarknaden i Ukraina. Vapen som man kan komma över för några hundra dollar, säljs nu för en förmögenhet till Qatar. Är det någon som tror att dessa vapen, som blev kvar i Ukraina när Sovjetunionen kollapsade, ska användas vid slakt av kameler? Nej – vapnen är avsedda för nästa krig. Men dessa vapen är bara en liten pusselbit i det nya krigspussel som nu börjar läggas av CIA – i samarbete med bland annat Saudiarabien, Turkiet, Israel och Qatar.

  Ett sista desperat krig förbereds nu för fullt. Varför? Därför att krig är det enda som kan rädda Wall Streets ”banksters” från ättestupan – ”the Financial Cliff”. USA har gett upp försöken att starta ett storkrig mot Ryssland och Kina. Nu återstår bara ett möjligt mål – EU. Med terror som vapen ska skräcken i Europa få oss att kapitulera för USA. Den stenrika eliten som stal allt i USA lämnar nu det amerikanska folket att svälta ihjäl. Wall Streets likmaskar söker desperat efter ett nytt värdträd.

  HUR KOMMER DET ATT GÅ?
  Det blir ett inledande kaos. Men även detta sista försök kommer att misslyckas. USA störtar utför stupet lika säkert som amen i kyrkan. EU kommer att drabbas fruktansvärt – men det är ingenting jämfört med det öde som väntar det amerikanska folket. Ett förödande inbördeskrig i USA är oundvikligt. Snart förändras världen mitt framför våra ögon. God Morgon öst – God Natt väst.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gilla

 2. Sofia skriver:

  21 december! kommande natt är den längsta detta år;
  ord och musik dagen och natten till ära!
  Lyssna intensivt särskilt på den allra sista meningen!

  http://gloria.tv/media/S2nRFYrAtXa

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Brage: Man kan lägga till Georgien! Före Ukraina men det sket sig också.

  Gilla

 4. Fred skriver:

  Brage – du bör nog läsa på lite om hitler och tredje riket. För de kämpade mot samma krafter som driver USA idag – satan. Hitler försökte undvika krig och mäkla fred, men misslyckades. Vinnaren skriver historien. Framtiden får visa hur historien om Putin och Obama kommer skrivas.

  Gilla

 5. Michael Thudén skriver:

  Det stora motivet för krigen är att behålla dollarhegemonin. USA behöver inte vinna krig, USA behöver bara förstöra landet genom krig (alternativt destabilisera det) så att landets valuta går åt helvete så kan USA/Israels finansmaffia köpa upp allt gratis med dollar. Endast USA kan skapa dollar från ingenting och köpa upp allt gratis – ”smash and grab”!

  Men dagarna är räknade som USA kan hålla i härskarvalutan- precis såsom ekonomiprofessor Michael Hudson påpekar i inlägget som Helena länkade till (tack Helena), Beskrev med enkla illustrationer hur framför allt Kineserna och Ryssarna (men även hela BRICS och SCO) detroniserar dollarn här:
  USA-Shylock har hamnat i ett hörn

  Som Brage skriver blir de alltmer desperata.

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Fred: Det är Lasse som skrivit! Inte Brage!

  Gilla

 7. Brage Norin skriver:

  INGEN KAN FATTA HUR SNABBT VÄRLDEN FÖRÄNDRAS – ÖST HAR VAKNAT OCH INGEN KRAFT I VÄRLDEN KAN STOPPA UTVECKLINGEN. USA:s dollarimperium är snart över!!!
  Låt mig ta ett enda exempel – rostfria stål. Kinas produktion av rostfria stål har exploderat under de senaste tio åren. Från futtiga 4 % av världsproduktionen har Kinas andel stigit till över 50 % – på ett enda årtionde (data 2013). Indien kommer troligen att lyckas med sitt mål att bli världens näst största tillverkare av rostfria stål mycket snart. Världen förändras i raketfart!

  USA har gett upp tanken på ett globalt storkrig. De har inte en promilles chans att kraftsamla inför en sådan uppgift. Nationen är fullständigt och totalt splittrad ända in i CIA. Det planerade terrorkriget är sjukt dåligt planerad. EU lever mycket farligt.

  Jag är beredd att hålla vad (med äran som insats) USA kollapsar 2016.

  Gilla

 8. R Ericksson skriver:

  En mycket bra artikel , men tyvärr glömde han sionisternas roll i det hela

  Gilla

 9. Hej Helena! Det här var riktigt intressant. Trevlig sammanställning. God Jul & ett Gott nytt år

  Önskar Dig

  Helena

  Skickat från min iPhone

  > 21 dec. 2015 kl. 13:13 skrev Helena Palena : > > >

  Gilla

 10. Brage Norin skriver:

  Hur väl man än är påläst om vad som händer på marken – så är man halvblind om man inte vet vad som pågår inne i bankvalven. Miljoner TACK för dina tappra försök att sprida information om denna vita fläck på kartan. Politik handlar om pengar – och utan kunskap om pengar blir man lätt förvirrad.
  Jag tror att jag är den enda i Sverige som inte löste ut min doktorshatt – än mindre lät mig promoveras till doktor vi någon domkyrka. Varför inte ta ut min doktorshatt och promovera Michael Thudén till ”ekonomie doktor” – som tack för dina ekonomiska förklaringar. Då kommer hatten till användning. Kanske du redan har en hatt – vad vet jag.

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  R Ericksson: Nä, tror inte han glömde dom! Han skriver ju ”styrs av andra krafter”!

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Brage: Han kan gärna få din hatt! Vi får ha en sammankomst och supa till lite! Då kan han få den! Han behöver ingen hatt för han är ändå bäst i klassen när det gäller pengarna! En fasa för bankväldet med andra ord!

  Gilla

 13. Björngunnar skriver:

  Brage ta Freds uppmaning ad notam!
  För att få förståelse bör man ha hela pusslet !
  The greatest story never told, titta på den och en annan bild tonar fram.
  Till detta kan läggas att jag tror den här storyn är långt mycket äldre än vi kan föreställa oss, långt mycket äldre…

  Gilla

 14. Michael Thudén skriver:

  Helena och Brage
  Nä, jag behöver ingen hatt. Hur pengar funkar är ingen raketforskning, Brage 🙂 . Tvärtom faktiskt. Fysik bygger på reduktionism – att försöka förenkla komplicerade saker i en så enkel formel som möjligt. Det finns mao ett sanningssökande i fysiken där lögner skalas bort. Ekonomi och särskilt när det gäller pengar är faktiskt direkta motsatsen – precis allt är lögner och teorier är till för att göra lögnerna maximalt komplicerade. Det är därför som naturvetare som du behövs när det gäller att röja upp ibland alla lögnerna, Brage. Du skulle ha julafton varje dag med din skarpa Ockhams rakkniv.

  Jag tror inte jag är ”bäst” på pengar. Däremot försöker jag vara ärlig och då framstår man som ”bright” i den intellektuella inaveln kallat ekonomer (fast jag är själv inte ekonom – har bara läst 20-poäng nationalekonomi för länge länge sedan).

  Det svåraste är mao att få folk se att allt är så extremt enkelt uppbyggt – folk har inbäddats i så många lögner att de tror att det är svårt och obegripligt. Bara det fakta att ett kundkonto endast kan innehålla bankens skuld men aldrig pengar är nästintill omöjligt för folk att smälta.

  Har blivit lite tvång det här med att skriva om pengar. Varje gång jag ser eller hör en lögn i media så kliar det i fingrarna – och när media skriver om pengar är det alltid lögn. Det tar, som du varit inne på tidigare, Brage, alltför mycket tid och kraft att skära i alla lögner – de växer ju ut lika fort igen i medias lögnväxthus – lite Sisyfos sten över det hela.
  Man har ju ett liv att leva också. Egentligen är jag en ganska barnslig person och tycker inte om att bli tagen på för stort allvar – blir nästan generad över era snälla ord. Jag fick en tavla av min dotter som hon målat i födelsedagspresent där hon på baksidan skrivit:
  “Growing old is mandatory. Growing up is optional.”
  Det sammanfattar ganska bra vem jag är. För att citera Oscar Wilde:
  ”Life Is Too Important To Be Taken Seriously”

  Jag har en annan blogg där jag visar en del av min lekstuga 🙂 – kolla gärna in så kommer ni nog tappa idéerna om att ge mig en doktorshatt tämligen snabbt 🙂

  Art, inventions and the stuff in between

  God Jul på er!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.