Turk-Cypern ligger pyrt till! Putin i sitt tal: Vi är på grekernas sida!

CypernVi får ju inte höra och läsa vad Putin egentligen säger i sina tal. Senast nu sitt tal till nationen. Det kan ni läsa här. DN, AB och resten framställer ju Ryssland som stora hotet. Och det är Rysslands fel att Turkiet sköt ner två piloter o s v. Är man läskunnig och tar del av andra källor i världen så framstår ju Sverige som The Pond (Ankdammen nummer ett). Så befriande att läsa denna analys av Lasse A. Have and behold!

”Jag har försökt analysera vad Putins tal kan komma att innebära för Turkiet.

Cypern som till hälften idag ockuperas av turkarna sedan 1973 har vid ett antal tillfällen varit i ropet då Grek-cyprioterna har gett sig in på att stärka sin krigsmakt. Turkarna har då direkt hotat Cypern med att ta mer av grekernas del. Cypern är en republik och det turkarna gjort är helt fel och olagligt. De har stulit land av grekerna.

Ryssarna är på grekernas sida och om något i Grekland kan samla stöd för Putin så är det om han ger sig på deras arvfiende turkarna och i synnerhet på Cypern. Jag tror därför att nu kommer Grekcyprioterna att få S-300 luftförsvarssystem från ryssarna utplacerade på Trodosbergen vilka är cirka 2 000 meter höga. Med detta så dominerar man hela denna del av Medelhavet med dessa missiler.
Om  turkarna sedan gör något tror jag att det blir ett krig på Cypern och då blir det stort för där har engelsmännen sin stora flygbas men även sin jättelika avlyssningsanläggning utanför Famagusta.

Cypern blir det som kommer att lösgöra krafter som blir omöjliga att styra och om Grekland, Cypern går i krig mot Turkiet är det två Natoländer mot varandra och då backar ryssen upp grekerna.

De´ ni!

Lasse A

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Turk-Cypern ligger pyrt till! Putin i sitt tal: Vi är på grekernas sida!

 1. Mona Pitsillides skriver:

  Cypern invaderades 1974……Har väl ingen större betydelse i sammanhanget men rätt ska vara rätt …..

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Mona: Ja, rätt ska vara rätt. På Facebook har det blivit debatt bland folk som bor på Cypern o s v. De skriver att Lasse inte kan Cypernfrågan. Här kommer ett svar på det från analytikern i fråga:

  ”Personligen har jag tjänstgjort på Cypern i basker blå.
  Har varit på ön kanske 10 månader totalt och ytterligare en 20 gånger där under åren.

  Jag känner personligen den familj varifrån en av de tidigare talmännen i deras Parlament tillhör.
  Dessa personer jag är bekant med tillhör den absolut översta eliten på ön så även om det nu är ett antal år sedan jag var dit så känner jag väl till de bakomliggande faktorer som finns runt den politiska och ekonomiska elitens vilja och önskemål inför framtiden för deras republik.

  Man vill få tillbaka Cypern under en laglig kontroll.

  Detta kommer att ske när Turkiet blir försvagat av andra mer viktiga skeenden och de inte kan till ön överföra trupp.

  De andra verkliga hot som Ryssen nu kommer att stödja är både Kurdernas och Armeniers helt rättvisa krav på den Turkiska staten och vad denna stat gjort mot dem.

  1923 massakrerade man i Izmir flera hundra tusen Greker. Om detta vet Svenska folket zero.
  1½ miljon Armenier mördades av Turkarna i slutet på det första Världskriget och en tid framåt främst i östra Turkiet.

  Kurderna har varit utsatt för Turkisk terror fram till denna dag.

  Turkarna under det Ottomanska väldet våldförde sig på hela Mellanöstern ända långt ner i dagens Saudiarabien. Turkarna var hatade och det var Engelsmännen i första hand som jagade bort dem och tog över tillsammans med Frankrike dessa enorma arealer som Turkarna fick fly från.

  Turkiet slogs för Tyskland i det första Världskriget.

  Stora delar av Balkan styrdes en bra bit in på 1900 – talet från Turkiet och deras välde var grymt. Grekerna har fått smaka på Turkisk konfekt många gånger.

  Jag har en familj i Libanon som jag känner väl en kristen familj vars förfader cirka 1910 blev ihjälslagen av en Turkisk underofficer i en by som heter Alma al Chab. Gubben hade inget gjort men Turken ville väl visa sin makt så han slog ihjäl honom sedan tvingade han familjen att begrava gubben mitt i vägen så när Turkarnas vagnar och hästar passerade över graven kunde hästarna skita på gubbens grav.

  Denna familj gillar inte Turkar.

  Som en liten parantes om religion kan det vara värt att veta följande.

  De rätt trogna gamla Turkarna de gick med byxor som var väldigt stora och hade enorma veck. Det jag lärt mig beror detta på att när Mohammed skall återfödas skall det ske genom rumpan på en karl, om detta är sant eller inte vet jag inte. Men det är troligt för de gamla därnere i området det vill säga Turkiska Sunnimuslimer dessa gubbar gick alla med byxor som räckte för tre rövar och med stora veck under där profeten skulle hamna när han kom tillbaka.

  De skyltar som Turkarna satt upp efter taggtrådsgränsen genom Cypern där det står nästa gång så är det bäst ni lärt er simma greker. Vad betyder den ur Turkisk synvinkel.”

  Gilla

 3. Hans Nilsson skriver:

  Turkiet är enl min mening inte ett land som skall vara en del av EU. Efter att jag läst parantesen är jag än mer övertygad Det skulle heller inte Sverige varit om min röst varit avgörande. Men av helt andra orsaker.

  Gilla

 4. Sofia skriver:

  Enligt privat källa har Turkiet invaderat Irak.

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Kommentar från Lasse: Alla land affärer som görs på norra Cypern är ur internationell lag helt olagliga då de som säljer inte äger marken.

  Samma sak som hände i Östtyskland kommer att ske på Cypern när Turkiet försvinner.

  Alla Turkar som kommit dit som bosättare i de f.d. Grekiska husen och gårdarna måste lämna ön detta vill även de Turkiska Cyprioterna.
  Marker, hus, gårdar och all annan fast egendom som tillhört Greker före ockupationen kommer att återlämnas det vet Turkarna.
  Massmorden som skedde på Grekiska cyprioter efter invasionen 1973 kommer att behövas ställas inför den internationella domstolen i Haag. Här fanns även brott mot Turkiska Cyprioter från grekiska dito men mycket färre antal brott.

  Turkarna bävar för den här dagen och den kommer att ske när Turkiet blir försvagat genom något annat troligen i öst och i nordväst Turkiet.

  Gilla

 6. Chris Christofi skriver:

  Cypern har varit ockuperad sen 1974 och inte 1973.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.