Ryssarna skrattar åt väst! Tyskland stora offret i sanktionerna mot Ryssland som frodas! 

The Germans may be pushed to the point where they can no longer follow Washington's lead.

Tyska politiker vill häva sanktionerna. The Germans may be pushed to the point where they can no longer follow Washington’s lead.

”The German government has, as of late, become increasingly nervous. It has been trapped by the U.S. administration; the sanctions against Russia have killed their exports, particularly since Germany’s most important export industry was sent reeling by the recent Volkswagen exhaust scandal. There is, however, not much left for the Germans than to issue an appeal for help – Germany is wedged, and it is the people that suffer.” Läs mer!

Elisabeth von Prouss: ”Dessutom att svensk media målar ut Ryssland som ett U- land är lögn. Svenskar tror på det och ryssar skrattar åt de som tror på det. Jag skojar inte utan jag menar det.”

Kommentarer från Facebook under detta inlägg:

Ingegerd Weissbrodt: De ser ut som kejsare utan kläder.. Jag känner en sådan ilska till dem. Hur tusan kan de också vara världsledare. Vad har hänt och vart har de stora kloka tagit vägen??

Jan-Ola Gustafsson: Ingen blir ”världsledare” utan att de som drar i tömmarna bakom kulisserna har petat fram dom som pålitliga lakejer. Tror ni annars att vi skulle haft så utomordentligt mediokra ”statsmän” som statsministrar de senaste åren. Huvuddelen av dem som på scenen styr många länder har i sammanträden eller besök vid Bilderberggruppens årliga möten blivit godkända som mullvadar för deras globala agenda. Den mest kända svensken därvid är Carl Bildt.

Googla på The Bilderberg Group och kolla deras deltagarlistor flera år bakåt i tiden! Gör samma sak med The Trilateral Commission och The Committee of 300 och se vilka svenska finans-, media- och näringslivs- och politiska höjdare som finns i dessa kretsar.Okunskap är Slaveri, Kunskap är Styrka. Sanning är också Styrka. Skaffa Kunskap och försök att förhindra det kommande slaveriet.

Agneta Zetterberg: Det är väl bara för Tyskland att lyfta dessa då!

Helena Palena: Kanske inte så enkelt.

Jimmy Bremer: Läste nånstans att Tyskland förlorar mest på sanktionerna i europa mot ryssland.?

Helena Palena: Synd att strypa Ryssland som försöker återhämta sig från den utsugning som sovjetsystemet innebar. Vi vet vilka som skodde sig.

Elisabeth von Prouss: Helena, egentligen, lider inte Ryssland så mycket alls av sanktioner. Det är här i Sverige skriver tidningarna att Ryssland lider. Det stämmer inte! Jag följer utvecklingen i Ryssland väldigt noga de senaste 3 åren i alla fall, och Rysslands egna matproduktion har skjutits upp i höjden så mycket att Ryssland inte behöver det mesta från utlandet. Man producerar egen mat, EGEN, utan GMO, ekologiska grönsaker och ekologiskt kött, till exempel. Alla mjölkprodukter är närproducerade! Ryska företagare har ”makten” nu kan man säga. Så vem är det som verkligen LIDER av sanktioner är EU länder!

Jag är väldigt tveksam att Ryssland vill att sanktionerna hävs. Kanske för internationellt dammarbetets skull men absolut inte för något annat. Det pratas mycket om det i rysk media. Dessutom att svensk media målar ut Ryssland som ett U- land- lögn. Svenskar tror på det och ryssar skrattar åt de som tror på det. Jag skojar inte utan jag menar det.

Helena Palena: Ryssland är på G! Ja, självklart får vi vinklad info. Putin satsar på självhushållning. Delar ut land till småbruk o s v
Här är det tvärtom och har varit länge. Bönderna dödas. Blir vi avskurna kommer svensken att svälta och frysa ihjäl.

Elisabeth von Prouss:Helena,  tyvärr men det lutar åt det hålet. Med massinvandring på köpet. Jag har sett ett program på TV inte så länge sedan om usa:s bönder där icke bönder utan vanliga människor berättade att det är förbjudet med lag att odla för eget bruk. Och inte alls länge sedan läste jag i någon svensk tidning (jag kommer verkligen inte ihåg vilken det var men jag måste nästa börja leta efter det) att det pratas på politisk nivå om att det ska vara förbjudet även i Sverige.

Agneta Zetterberg: Skogsbönder får inte ens sköta sin skog på gammalt beprövat sätt som skyddar faunan och ger bättre återväxt, som man gör i Finland t e x . De tillåts bara förvalta sin skog som de stora skogsbolagen tillsammans med staten anser att de äger. Vi måste börja odla vår egen mat och gå ihop i en folkrörelse i detta.

Helena Palena: NWO har såna planer för alla på sikt. Vi kommer inte att få använda våra fröer och samla regnvatten. Vi ska använda GMO som Ryssland säger nej till. Vilken jävla tur att Ryssland går emot. Bra att få info om vad som skrivs i Ryssland.

Agneta Zetterberg: Åja, nog borde vi kunna bjuda på motstånd när det gäller detta!!!

Elisabeth von Prouss: Det stämmer. Det är förbjudet i Ryssland med GMO produkter. Det står till och med på nästan alla förpackningar:”UTAN GMO”. Jo, de frön som säljs nu i Sverige räcker till 1 år och sedan gror de inte och man måste köpa nya. Köpa köpa köpa- det är ju det som är syftet av ”dem”… Jag vill odla EGET.

Helena Palena: Ja! Men hur många är det som begriper vad som pågår? Kanske bombningarna IS kan få opinionen att inse vad som sker trots västmediernas demonisering av Putin och Ryssland.

Elisabeth von Prouss: Helena, svensk (och inte bara svensk) media kommer att göra allt för att svensken inte vaknar ur ”koman”. Tyvärr. Jag vet inte vad som måste hända för att svensken ska vakna. Föra propaganda, kanske? Genom att sprida kunskap? Genom alternativa tidningar, facebook sidor? Så att de kan läsa själva. Men det är deras vilja som spelar roll. De flesta vill inte ens lyssna på att det KAN vara annorlunda.

Helena Palena: Hjärntvätten har pågått för länge. Och detta eviga tugg om höger och vänster när det i självs verket är finansoligarkin som skor sig medan dom spelar ut båda sidorna mot varandra.

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Ryssarna skrattar åt väst! Tyskland stora offret i sanktionerna mot Ryssland som frodas! 

 1. Björngunnar skriver:

  Ja allt som är skrivet här stämmer!
  Jag är bonde, har varit i Ryssland och gillar folket och landet.
  Hela den svenska politiska adeln är under, ja ni vet vems kontroll.
  Sälja gården o flytta till Ryssland och öppna lantbruk där eller ta emot flyktingar i mitt stora hus?
  Svenskar som flyr multikultiterrorn alltså riktiga flyktingar.
  I Sverige är deprimerande att bo, här finns ingen framtidstro.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Björngunnar: Instämmer!

  Sofia: Finns det ord? Allahu akbar är Jackélens motto! Kunde hon inte ha tagit något svenskt. Eller måste alla smörja islam!

  Gilla

 3. orglasse skriver:

  Håkan Juholt valdes med acklamation det vill säga ingen var emot när han blev Socialdemokraternas partiledare. Detta var emot många av de mäktigas vilja – de som fanns på sidan om som Björn Rosengren m.fl.. Juholt blev också mycket illa behandlad och avlägsnad. Vad är skillnaden på honom och Lövfen, Sahlin, och de andra i toppen? Jo de andra har alla varit på Bilderbergers årsmöten – vilket inte Juholt hade! Hajar ni.

  Carl Bildt, Fredrik Reinfeldt och mängder av andra politiker från den sidan har också mer eller mindre regelbundet farit på Bilderbergs möten. Leif Pagrotsky var till och med inbjuden till Bretton Woods II norr om New York häromåret där man tog beslut om en ny Världsvaluta. Naturligtvis utan insyn från media. Soros betalade för det spektaklet.

  Dessa kabaler av personer från bankerna (Wallenbergs från Sverige) och andra personer från storindustrin (alltid någon från de Svenska storföretagen) tillsammans med politiker från hela Världen samlas för hemliga möten där de avhandlar framtiden för 100 – tals miljoner människor. Detta sker utan insyn från folken eller från media.

  Vet ni vad detta egentligen är? Jo det är den renaste formen av Fascism den som Benito Mussolini skapade. Det är treenigheten mellan storbanker, storföretag och de politiker som innehar makten. Man månar om varandra och när politiker slutar så tas de väl hand om av de andra som ger dem uppdrag där de snabbt blir mångmiljonärer i Euros.

  Bilderberger = Fascism
  Trilatterala kommittén = Fascism
  De 300 hundra familjernas kommitté = Fascism

  Vi måste inse att vi lever i ett Fascistiskt system och vi styrs av Fascister – de märkliga är att många av dem som styr oss förstår inte ens att de är Fascister för Fascism är ett ekonomiskt system och har inget att göra med ras eller religionshat.
  Det enda som kan befria oss är om nationen går ihop vi blir mer måna om oss själva kalla det gärna nationalism att vi värnar om Sverige. Vårt fosterland är viktigare än allt annat.

  Gilla

 4. Kalle skriver:

  Intressant diskussion. Ryssland är ett svårt land att förstå sig på. Ännu svårare är så klart den ryska federationen. Det enda som är säkert är att man i sin långa historia tytt sig till starka ledare och Putin kan väl liknas vid en modern Tsar. Det förefaller vara betydligt bättre än det system vi har i Sverige idag med en ”wannabe” svetsare och fackpamp vid rodret eller med Reinfeldt som ju inte arbetat en enda dag i sitt liv. Vad jag förstår är Putin synnerligen välutbildad och, även om jag inte är helt övertygad, så tycks det finnas en viss självständighet från NWO.

  Jag är inte rätt person att analysera varför starka ledare passat Ryssland men kan säga något om den ekonomiska biten. Alla läder som är rika på råvaror riskerar att hamna i en situation där man exporterar sina råvaror i utbyte mot avancerade produkter. Nackdelen är att landet självt då aldrig bygger upp det som krävs för avancerad tillverkning. Varför göra det när det bara är att exportera sina råvaror? Sanktioner behöver därför inte bara vara av ondo. Nu tvingas Ryssland att göra mycket mer själva och det kanske blir så på sikt att de inte längre köper europeiska industriprodukter.

  Europa betalar nu ett högt pris för att vi allierar oss med USA och Tel Aviv. Istället för att ha en sund och bra relation med Ryssland och Kina tittar vi på vad ledarna i USA och Israel tycker och tänker och sedan gör vi ofta som de säger. Tyskland måste befria sig från sin skuld annars kommer Europa aldrig att kunna komma tillbaka. Det vet de utvalda. Därför finns det inget som är viktigare än att fortsatt se till att Tyskland alltid måste känna att de bär på en skuld – en evig skuld. Då böjer de huvud för makten och därmed är hela Europa under deras kontroll.

  Gilla

 5. Björngunnar skriver:

  Svar till Kalle o Palena.
  Ryssland har också visat i praktiken att det går att säga nej till ni vet vilka!
  Att det skulle kunna ske i Sverige betvivlar jag starkt!
  Jag ser det också som positivt att Ryssland ordnar med sin egen livsmedelsförsörjning.
  Detta är basen i en nation och något som ni vet vilka hatar.
  Svenska kyrkan och svenska bönder skall bort!
  Kyrkan är redan en rochefordost och bönderna slår igen.

  Gilla

 6. Helena,

  The issue you raise of global injustice is not limited to Sweden – and – others have suffered longer and harder than the Swedes… with little redress in sight – or – promise thereof….read on:-

  Dear Prime Minister Cameron,

  I noted your recent generous offer of 25m pounds as a partial contribution for the repatriation of Jamaicans imprisoned in Britain. The problem, as I understand it, is that since Britain is a signatory to the European Convention on Human Rights (ECHR) so then the appallingly bad prison conditions in Jamaica, if the UK convicts were transferred to a Jamaican prison, would breach the ECHR provisions and amount to cruel and inhumane treatment. Your offer then, being faced with a call for payment of reparations for slavery, is to substitute an offer of increased aid for the Caribbean and avoid reparations payments – is this not your strategy? Seems less than clever at best and at worst a racist insult. Forget the examples of the Canadian apology to the First Nation natives and reparations paid by the Canadian government; or, the substantial payment to the Jews for a significantly shorter historical time of suffering a crime against humanity; or the apology by the Government of New Zealand and payment of reparations to the Maoris – simply ignore these – right? One really can’t deny that these quite recent precedents do exist – can one? So what makes the Caribbean claim that different?

  The figure of 400m pounds to the Caribbean in aid, is a paltry sum when viewed in the overall context of the UK’s overseas aid budget being/ is more than £11 billion annually, with not much at all coming to the Caribbean as bilateral aid. More importantly, when viewed in the overall historical context of the 300 years of free labour building Britain during the slavery and colonial period, the figure offered as presumably an alternative payment for reparations is simply laughable. Britain has no problem with the funding; it does, however, have a huge problem with its global credibility if this issue of reparations is viewed with honesty and sensibly with sensitivity and open eyes. It is a drop in the bucket for Britain to address this claim – but it seems as if some have no shame!

  Consider your family’s own benefit by inserting the name Cameron to ascertain how much was paid as reparations to the Cameron slave owner family – https://www.ucl.ac.uk/lbs/

  Might I also contrast your approach to payment with a reflection on British responsibility in a modern sense, for the care and protection of persons who suffer from mental illness in the Turks and Caicos Islands ( TCI). The Islands do not have a mental hospital, but instead a section in the Lunatics Ordinance in the TCI requires transfer of the mentally ill to be hospitalised in Jamaica. Indeed the Turks and Caicos finds itself under ECHR jurisdiction. Yet, to save money the British Governor declared the prison a hospital for the care of the mentally ill. See below, the treatment of a Jamaican schizophrenic inmate, if you doubt me ( he died in his cell):-

  http://www.mentalhealthworldwide.com

  Might I therefore suggest that for the UK to meet its ECHR responsibility in the Turks and Caicos Islands, the 25m pounds be diverted and applied now as a matter of necessity and urgency to its own British colony for a state of the art mental health hospital. Thus, then the UK meets its ECHR obligations in its own colony of the Turks and Caicos Islands.

  Prime Minister Cameron, I go further. It is absolutely appalling the approach that you have taken to this quite serious and important issue of reparations in the Caribbean. I shall substantiate and validate my last comment. It was you who recently referred to the “swarms” of refugees/ migrants into Europe. Do you not understand that it was British policy to support the US in its invasion of Iraq and then, as the whole world sees, made Iraq a ‘failed state’. Then even with that recent miscalculation the UK again was fully committed to the bombing and destruction of Libya. Tell me – where do the majority of these terrorists and refugees come from? Whose policies bred them; who funded and trained them; and – who now with astounding consistency wants to have the Caribbean abandon its claim for reparations? Who? There is nothing that you say and/or do that can be wrong – is it not so?

  The real legacy and issue in the Caribbean is the lack of inter-generational capital at the end of the slavery and colonial period which can be discerned by considering the following data – in data. This represents GDP per capita as sourced from the International Monetary Fund. Draw your own conclusions based on reliable sources.

  In both a historical and contemporary sense there remains a case for reparatory justice. The way forward will have to be, by your choosing after having addressed the Jamaican Parliament, a case before the international Court of Justice and an assessment of the claim’s total value.

  Again, the approach via aid is wholly inadequate. As you well know this is a device to get British companies overseas work; monies not even leaving Britain in certain instances; high end professional jobs and consultancies on construction and other projects for British professionals; and at a disproportionate advantage to the donor country. “Aid” in this sense is false symbolism and not exactly reparations – is it not – and if your approach were to be accepted, you would in actuality be pacifying the Caribbean’s claim for reparations at knock down basement bargain price. Let’s analyse for a moment. In the 1830s there was a politically motivated prolonging of the emancipation declaration. In fact, there were women groups and persons of conscience in Europe who well before Wilberforce and Pitt had wanted immediate emancipation. But, what actually happened? The politicians prolonged the process to ensure that they could pay to the enslavers ( and themselves) the spoils of the enslavement and then left the enslaved with not one jot for their centuries of extracted free labour. Is this not simply disgraceful? Do you not have a human conscience? Look at what the Canadian and the New Zealand governments did – do you not have an iota of equivalent grace and dignity? When we move forward to the proposed 25m pounds prison ‘contribution’ to Jamaica are you for a moment in any way aware of what you are saying and doing? You are going back at least two centuries in your approach to this issue of reparations. First, the idea of paying not the group descended from the people who worked and laboured but the ones who by force, violence and torture had labour extracted for free over centuries is nothing short of disgraceful. Indeed that was then, and you, no doubt will say that this is now. But the British response as then is being replicated now. Why so? Well – you are offering to pay just about nothing and you are ensuring that yet again Britain takes all the lucre, but pretend that the UK is doing some great good for the Caribbean. Not so?

  Your motive and approach is fully understood. However, weighing the horrors and contemporary consequences of slavery, is it you as Prime Minister or is it Britain as a country that is so shameless and blameless? Just consider the recent case of the Kenyan claims for compensation for being tortured in concentration camps during the Mau Mau period. The UK went as far as hiding some of the official records and files from the claimants’ lawyers, until discovered and released under court order.

  Thus, here we go again. But, isn’t it not now time that we address this reparations claim in a mutually respectful, honest, dignified and just manner? No less should be sought; no less is deserved to the Caribbean.

  Prime Minister Cameron, truth be told, I am a “nobody human rights lawyer”. You are perfectly free to ignore my correspondence – or – you might from your high office begin to consider the quite substantial issues I have raised. Myself, a humble person, not in the least with any states’ resources at my disposal. But – again – truth be told – I have my mind, my heart, my conscience and I would like to believe, the capacity of any other human being who believes that the cause that I have here defended and supported is a worthy and perfectly justifiable cause, and can now say ( to yourself Prime Minister Cameron) – why not so?

  Respectfully,
  Courtenay Barnett ( a supporter of the reparations claim)

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Courtenay: Do you expect you get an answer from (slaveowner) Cameron? When did you send it. The world really, really needs liberation of all kinds and sorts! Now!

  Gilla

 8. Helena,

  Really don’t expect an answer.

  I just got an email from the Editor of ”Pazambuka” which I believe is the largest online publication. He wants to publish the letter. I this way at least the world will know.

  I thought it disgusting that he should refer to the refugees coming into Europe as ”swarms” – as if he was referring to insects and not human beings.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.