Tänker hon ta livet av sig eller tar hon en selfie?

Take a shot! What a fashion!

Take a shot! What a fashion!

Selfiesticks med fjärrutlösning! Rotar i gamla bilder och hittade den här. Tagen för fem år sen cirka med en Sony Walkman. Utan sticka. Med hjälp av armen. Tänk hur människorna är funtade. Så kluriga. Finns det ett behov så kommer en teknisk lösning! Googlade på selfiestick och upp kom 98 700 resultat på fyra sekunder.

Ser det ut som kvinnan på bilden tänker ta livet av sig. Ja, nästan! Men det tänker hon inte. Det finns alldeles för mycket kul att syssla med. Apropå bilder! En sån massa som ligger dolda på stickor och i datorn. Synd! Jag framkallar ofta dock alldeles själv. Tar in bilderna i photoshop och tar bort färgen eftersom jag kör med svartvit skrivare. Sen redigerar jag sidor och lägger till text och skriver ut. Först skriver jag ut på Distiller och får en pdf och sen skriver jag ut på min gestenerskrivare. Går fortare än att gå direkt på skrivaren. Sen plastar jag in och sätter bakom glas och ram och så ger jag bort. Kan redigera tidningssidor. Det är kul! Det är väldigt skapande att sätta ihop text och bilder.

P.S. Min första mobil – en Sony Ericsson – hade jag i tio år. Den jag tog bilden med i fem år och den jag har nu – en Sony Xperia – har jag haft snart ett år. Om alla vore som mig fick mobilindustrin klappa ihop. D.S.

…….

Detta inlägg publicerades i Människor, Tips! och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Tänker hon ta livet av sig eller tar hon en selfie?

 1. Antonia skriver:

  Jag tror att nyhetens behag kommer avta och folk kommer lugna ner sig och köpa färre nya mobiler. Intressant att mobiler var först som tegelstenar, som började mobilerna krympa. Jag hade den minsta fån Motorola. Nu går åt det andra hållet igen. Telefonerna blir bara större och större, återigen behöver man en extra väska för att kunna ha den med sig. större. Rundgång.
  Jag själv har ingen stor telefon, men den är lagom för det mesta, kommer använda så länge den fungerar. Man vet inte heller hur de kalibrerar idag telefonerna – hur länge ska de hålla. Det är ju ingen bizniss om ingen köper nya. Så de anstränger sig till det yttersta för att få oss att köpa nytt.
  Har inte heller selfiesticka. Jag vill inte skrämma folk. 🙂

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Antonia: Ja, den första datorn rymdes ett stor rum. Det går mot större igen. Min Walkman var så liten. En musikmobil fast jag aldrig lyssnade på musik på den. Förstår inte varför jag köpte den. Jo, jag gillade den röda färgen. Så enkelt kan det vara.

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Ja, vi lockas av olika saker.

  Gilla

 4. Hans Nilsson skriver:

  Den första mobiltelefonen jag köpte var en eriksson i folkmun kallad hajen den andra är en nokia och den har ja fortfarande. Om alla vore som jag hade mobilindustrin varit död och begraven sen åratal tillbaks.

  Gilla

 5. Magnus Johansson skriver:

  Mobiltelefoni och annan trådlös telekommunikation är en sanslös chansning med folkhälsan. Jag talar aldrig i mobiltelefon och det gör nog inte Olle Johansson heller: https://www.youtube.com/watch?v=cczGVhd63pM

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.