Fyra år mellan barnen exemplariskt! Grattis Victoria och Daniel!

Bilden från en tysk tidning i mitten på augusti. Familjen semestrar på franska Rivieran och Victoria visar sin mage.

Bilden från en tysk tidning som spekulerade i graviditet  i mitten på augusti. Familjen semestrar på franska Rivieran och Victoria visar sin mage. Häromdagen bekräftade hovet havandeskapet via Instagram.

Grattis Victoria och Daniel till det väntande barnet! Roligt för Estelle att få ett syskon. Det här med att få barn är ju en resa i sig. Hur länge ska man vänta innan nästa barn ska komma o s v. Kan inte vara lätt för kronprinsessan att i det läget ha en hel världs blickar på sig. Nu får Estelle ett syskon när hon fyllt fyra år (fyller 23 ebruari). Nästa barn kommer i mars.

Storebror! Lillasyster eller är du ett inklämt barn?

Det här med befruktning är inget man kan beställa som ett brev på posten. Det är många som sitter och gråter hos barnmorskan över uteblivna graviditeter. Först ska man idag utbilda sig och skaffa ett bra jobb. Och villa och lån och amorteringar på det. Sen ska barnet komma och så blir det inget. Så tråkigt! Men allt kan man inte planera. Och dessutom är man lite till åren när barnen kommer idag. Det är modernt att föda barn efter 30-årsåldern och uppåt idag. Det är lättare att bli med barn 20-årsåldern. Mer naturligt också.

Kan tänka mig att att det har varit en enorm press på Daniel och Victoria. Man kan undra om befruktningen gått till på naturlig väg eller om sperma blev infrusen före Daniels njurtransplantation. För efter en sån operation får man äta mediciner så att inte njuren stöts bort o s v. Är inte så insatt i det men har mina funderingar.

Hur som helst är nästa barns ankomst helt exemplariskt enligt den danske psykologen Oluf Martensen-Larsen. För enligt honom ska det vara fyra år mellan barnen. Instämmer helt i det. Men i våra tider fungerar ju inte det eftersom staten ska ta hand om baenen = 1-åringarna ska växa upp på dagis och med främmande människor. Och så måste både mannen och kvinnan arbeta för att ”make ends meet” (sambeskattningen togs som bekant bort 1971 för att jaga ut båda i arbetslivet). Här kan ni läsa om placeringen i syskonskaran och dess betydelse.

Kollar på familjesidan i min lokaltidning på alla par som fått barn. I regel skriver man där man sitter med den nya babyn att storebror eller storasyster är stolta. Stolt storasyster Molly, 2 år, eller stolt storebror Emil, 3 år o s v. Glöm det! Ungen är inte ett dugg stolt! Det är föräldrarna som tror det. Den nya babyn är i det äldre barnets ögon en inkräktare för barnet har blivit detroniserat i föräldrarnas och släktens ögon!

…….

Detta inlägg publicerades i Människor och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fyra år mellan barnen exemplariskt! Grattis Victoria och Daniel!

 1. Antonia skriver:

  Ja, grattis till dem, hoppas att de får en friskt barn, sen om det är en pojke eller en flicka har ju mindre betydelse.
  Jag har aldrig skaffat barn, och ibland undrar också varför vissa gör det, när det är bara stress hela vägen och så ser de inte så mycket av barnet.

  Gilla

 2. elina skriver:

  Förr i tiden – på min tid alltså – sa man att det skall gå tre somrar mellan graviditeter. Den lilla skall gå, äta själv och vara torr innan nästa barn. Nu mera ser jag slutkörda mammor med två små barn – inte tvillingar – i tvillingvagn och de klagar i tidningar att de äldsta barnet får inte vara i dagis på heltid, bara 15 timmar.
  Nog är det synd om barnen. Kanske också föräldrarna?

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Elina: Det är synd om alla! Så blir det när man lever i en skapad och sjuk värld: Dålig kommunism! Ser alla stressade hjärnor framför mig. Kortslutningar i väntan på den stora aortasmällen.
  Ettåringar på dagis har stresshormoner i saliven. Jesus kan du inte komma tillbaka och frälsa om hela skiten!

  Gilla

 4. Pingback: Tippar att Victoria får en son! | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.