Amerikansk robot sänkte ubåten Kursk – Rysslands stolthet

 

K-141 Kursk var en rysk atomubåt av Antej-klassen, tillhörande Norra flottan, namngiven efter staden Kursk. Ubåten förliste år 2000. Wikipedia Längd: 154 m Byggstart: 1992 Sjösattes: 1994

K-141 Kursk var en rysk atomubåt av Antej-klassen, tillhörande Norra flottan, namngiven efter staden Kursk. Ubåten förliste år 2000. Wikipedia
Längd: 154 m Byggstart: 1992 Sjösattes: 1994

Det blir Grekland som tänder präriebranden. Bara några veckor efter Greklands statskonkurs kommer fler länder att följa Greklands exempel. IMF faller. Dollarn faller. De amerikanska storbankerna slår igen och ett förödande inbördeskrig slår landet i spillror.  Detta visar min kristallkula. Den misstar sig aldrig, skriver Brage Norin – fysiker och kinakännare.  

KURSK En amerikansk robot sänkte Rysslands stolthet – ubåten Kursk. Roboten skapade ett hål i skrovet. Beviset på vad som hänt visades helt öppet. Hålet var ett tydligt bevis på att en projektil utifrån hade perforerat ubåtens yttre pansar. En amerikansk ubåt avfyrade roboten under en rysk marin övning långt inne på ryskt territorialvatten.

Putin var nyvald president i Ryssland. Han lät ”affären” tystas ner, men händelsen fick stora historiska konsekvenser. Händelsen väckte ett djupt ryskt hat mot USA. Förnedring och chock skakade Ryssland. USA:s anseende i Ryssland försvann totalt över en natt. Putin personligen förödmjukades svårt och han glömmer det aldrig någonsin.  

JOINT VENTURE AGREEMENTS  Den kinesiska presidenten Deng Xiao Pings inbjudan till världens stora företag att flytta produktion till Kina var en annan avgörande  historiska milstolpe. Den kraftigt undervärderade valutan Yuan gjorde kinesisk produktion ofattbart billig. Färdiga varor som var  billigare än råvarorna för tillverkning av produkterna i väst, började strömma ut i världsmarknaden.

Den stenrika eliten i väst nappade naturligtvis på den kinesiska inbjudan. Den industriella produktionen i Kina formligen exploderade. Kortsiktig girighet styr väst och utgången var given. Handelsbalansöverskottet i Kina skenade och underskottet i USA:s handeln med Kina steg snabbt. På kort tid blev affärskedjan Wall Mart USA:s största vinstmaskin.

Kina blev på bara 15 år världens största ekonomi – naturligtvis mätt i ”köpkraftsrelaterat” värde. Men det är valutans köpkraft som betyder något. USA:s skulder skenade. USA:s nationella skuld blev astronomisk. Historiens största köprea bäddade för USA:s ruin.

ALLIANSEN RYSSLAND KINA  Ryssland och Kina har på rekordtid – smält samman inom energiområdet. Ryssland och Kina har på rekordtid – samordnat sin rymdverksamhet och sin rymdforskning. Ryssland och Kina har på rekordtid – börjat utveckla ett omfattande militärt samarbete. Ryssland och Kina har på rekordtid – inlett ett mycket storskaligt ekonomiskt samarbete. Ryssland och Kina är huvudaktörer i ”Den Nya Sidenvägen”- historiens största industriella satsning någonsin.  Denna historiska allians var den värsta av alla tänkbara mardrömmar för det amerikanska romarriket. Men detta var inte nog. Ännu en nyckelspelare i öster anslöt sig.

INDIEN ÄR MED  Snacka om geopolitisk katastrof för USA – Indien är med i BRICS-länderna (Brasilien, Ryssland, Indien, China och Sydafrika). Indien har vaknat upp ur sin koloniala slummer. Indiens gamla gränskonflikter med Kina är plötsligt som bortblåsta. Indien, Ryssland och Kina blir de asiatiska storspelarna i framtidens största ekonomiska nav – ”Eurasia”. Europa och Asien möts igen. De möts längs den nya sidenvägen. Jordklotets största landmassa smälter samman ekonomiskt.  USA:s världsherravälde utmanas för första gången efter andra världskriget. Den asiatiska investeringsbanken AIIB och den nya utvecklingsbanken NDB ersätter snart den stenrika amerikanska elitens utpressningsbank IMF.  Utgången blir USA:s öde – ”the financial cliff” – det oundvikliga finansiella stupet.

USA STÖRTAR IN I ETT STORSKALIGT INBÖRDESKRIG  Massmorden i de amerikanska städerna ökar dramatiskt. Spänningarna har nått en kritisk nivå. Ett enda skott från en vit polisman kan tända eld på en hel stad. 50 miljoner amerikaner överlever p g a matkuponger. Den amerikanska medelklassen har halverats på rekordtid. Städer och hela delstater är konkursmässiga. Närmare 20 procent av världens långtidsdömda fångar finns i USA. Landets största business är fängelser.   Wall Street har blivit världens största kasino. Spel och dobbel har ersatt nästan all normal sund börshandel. Girigheten är på väg att skapa fullständigt kaos i USA. Den amerikanska drömmer förvandlas till den amerikansk mardrömmen mitt framför våra ögon.

EN TRESTEGSRAKET – RYSSLAND, KINA OCH INDIEN  * Ryssland skulle delas mellan den stenrika amerikanska eliten och en klick ryska ”oligarker”. Allt var klart. Även Boris Jeltsin hade de grepp om – men Putin vände upp och ner på allt. Den ryska björnen var skadad – men inte död.  * Kina skulle samarbeta med USA – det var tanken. Kina skulle hjälpa den stenrika eliten i väst att erövra världen. Men Kina hade egna ambitioner. Den kinesiska draken lät sig inte heller styras.  * USA tappade även kontrollen över Indien. Därmed var ett storskaligt asiatiskt samarbete ett faktum. Nästan halva världens befolkning har nu börjat samarbeta på alla fronter. Ingen kraft i världen kan stoppa skeendet. Många fler länder i Asien har också stigit på tåget. Den historiska utvecklingen går snabbt.

EUROPA HAR INGET VAL  Tysklands extremt viktiga exportindustri har absolut inget val. EU erbjuder inga framtidsmöjligheter för den tyska industrin. Hela södra EU är på väg att förvandlas till ett katastrofområde. EU blev inte den framgångssaga som Europas politiska ledare hade hoppats på. Tyskland måste vända sig österut för att ha en chans.   Alla vet detta – men insikten måste mogna fram. Antiamerikanska stämningar sprider sig som en löpeld i Europa. Frankrike är snabbt på väg att frigöra sig från USA. Europa börjar vakna – steg för steg.   USA försöker desperat att förhandla med kineserna, men detta är förgäves – till ett hundra procent förgäves. Tusentals politiska och  ekonomiska och militära beslut visar detta övertydligt. Den historiska tärningen är redan kastad.

DET FINANSIELLA STUPET ÄR NÄRA  Över en natt tappar amerikanska statsskuldväxlar sitt värde. Hela västvärlden sitter i fällan. Deutsche Bank är nedlusad med dessa dasspapper. Angela Merkel sitter i en rävsax. Tyskland måste bryta med USA – för sin egen långsiktiga överlevnad. Det finns ingen annan väg. Världen håller andan.

GREKLANDS STATSKONKURS INLEDER  USA:s FALL Det blir Grekland som tänder präriebranden. Bara några veckor efter Greklands statskonkurs kommer fler länder att följa Greklands exempel. IMF faller. Dollarn faller. De amerikanska storbankerna slår igen och ett förödande inbördeskrig slår landet i spillror.  Detta visar min kristallkula. Den misstar sig aldrig.

Brage Norin höjdare

Brage Norin – Skogså Tankesmedja

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Amerikansk robot sänkte ubåten Kursk – Rysslands stolthet

 1. orglasse skriver:

  Ja det var intressant att läsa det du skriver men troligen är det mesta från din ”kula” något du själv både hoppas och tror på. Många av oss som försöker följa vad som sker vet att man ofta tar fel och därmed är alltid lite ödmjukhet att rekommendera.
  Du har säkert en del guldkorn i dina tankar men slutsatsen den betvivlar jag.
  Som jag tidigare skrivit i svar på dina artiklar så har USA en formidabel krigsmakt.
  Nu avgår General Dempsey som deras högste militäre chef och ersätts av en Obamaman.
  Låt oss titta lite grann på vad USA kan ställa upp för vapen som inte finns någon annanstans. Vapen som idag bara USA har och där deras olika kommandon är absolut oövervinneliga.
  1. Satellitsystem – troligen cirka 20 år före alla andra.
  2. Kärnvapen – högre kvalité och av mycket moderna typer.
  3. Flygvapen – bättre och mer av allt än alla andra globalt sett.
  4. Marin – överlägsna alla andra tillsammans.
  5. Armé – mycket bra men med brister, hårt utnyttjad sedan 15 år tillbaka.
  6. Officerskår – bättre utbildad och bättre betald än Världens övriga.
  7. Datasoldater – Världens bästa de kommer från Cisco, MS, osv.
  8. Specialtrupper – mer och bättre än allt annat.
  Deras stora svaghet är utspridningen av sina trupper på mer än 700 baser Jorden runt. Andra svagheter är att deras fotsoldater ofta är från underklassen. De har liten eller ingen utbildning annat än den de fått av deras Krigsmakt. Deras armé är hårt sliten efter de senast årens krig. En svaghet är den du Brage tar upp och det är att många länder börjar se USA inte längre som en vän och allierad utan som en farlig och opålitlig mobbare.
  Min slutsats är att om Brage får rätt då går USA i krig, och detta krig det slutar för oss alla mycket illa.
  Min inställning är att om vi kan låta bli att kriga kommer det efter en kort eller längre tid att ske de förändringar som måste till i USA hur som helst. Vi skall inte hoppas eller tro på en snabb omställning av USA där våld vinner.
  Bättre en mager kompromiss än en fet process.

  Gilla

 2. Brage tar upp ett scenario som inte alls ligger långt ifrån verkligheten.
  Trots att det ligger lite av ”konspirationsteori” bakom orden så väcker de ändå en eftertanke.
  Den nu av PK-media upphaussade flyktingfrågan är dock något Brage missat i denna artikel och missar därmed tyvärr något väldigt väsentligt.
  USA, Kina, Ryssland och Indien tar knappt emot några flyktingar alls utan ser med glädje att dessa tar sig till Europa då det ju drabbar Europas ekonomi.
  Inom EU så käbblas det om vem som skall ta ansvar. Men det talas inte om de verkliga problemen utan om kvoter.
  Sveriges regering har satt sig i en veritabel rävsax genom att utan folklig majoritet tillåta att Sverige som nation tar emot dubbelt så många flyktingar som de övriga Nordiska länderna gör sammanlagt (Eurostat 201505).
  Ingen från EU håll ifrågasätter varför flyktingströmmen går mot norra Europa eller vilka krafter och finansiärer som ligger bakom flyktingströmmen.
  Det finns ju trots allt länder i flyktingarnas närområdet med ett stort kapital, samma religion och även stora outnyttjade landområden som vägrar att hjälpa sina religionsbröder/systrar.

  Frågan handlar egentligen inte om människoliv utan om vem som tjänar mest på att läget är som det är? Det är ruskigt ur ett humant perspektiv men dessvärre en tragisk sanning.
  Notera bara hur många företag i Sverige som sysslar med flyktingmottagning, och vilka vinster de gör.

  Något märkligt är det.
  Men devisen ”Follow the money” är väl inget som politiker i Sverige eller EU hört talas om?

  Gilla

 3. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Helt underbart att Brage fått tag på bilder från det bärgade vraket av U-båten Kursk. På dessa ses mycket tydligt ett grovt ingångshål från en projektil – av kalibern att döma en torped av något slag. Mina kontakter i Ryssland skickade en rad bilder av just denna skrovskada i samband med
  att ubåten tagits upp, och en hemsida som administreras av den rysk-ortodoxa kyrkan hade också dessa bilder. De publicerade också artiklar om sänkningen, skrivna av ryska militärer som berättade att vid tillfället planerades förevisningen av den ryska superkaviterande torpeden Shkval som har en oerhörd hastighet i vattnet och att bland annat kinesiska militärer var inbjudna.

  En omfattande mörkläggning skedde emellertid, vilket tyder på att något mycket märkligt måste ha utspelat sig i samband med Kursks sänkning och närvaron av amerikanska ubåtar i övningsområdet är dokumenterat. Tyvärr försvann många bilder snabbt från nätet men jag tog några kopior och ska nu leta rätt på den låda där jag sparade dem.

  En svensk TV-dokumentär om sänkningen producerades några år efteråt och finns att ta del av på navyskipper.blogspot.se/2013/08/tretton-ar-sedan-tragedin-nar-ryska.html
  Det finns all anledning att på nytt borra i detta ärende, eftersom flera källor uppger att sänkningen var en oerhörd skymf mot och kränkning av den nya ryska nationen som ingalunda har försvunnit
  vare sig ur befolkningen eller ledarnas minne.

  Gilla

 4. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Filmen finns tyvärr inte längre kvar i denna angivna artikeln men en hel del annan information.
  Den gick dock i svensk TV och heter Kursk-Ubåt i grumligt vatten. den kanske går att hitta någonstans, eftersom den tog upp en hel del intressanta frågor.

  Gilla

 5. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Min underrättelsetjänst har hittat filmen på sajten dokumentarfilmer.se/kursk-ubat-i-grumligt-vatten/ och är 43:58 minuter

  Gilla

 6. Pingback: Amerikansk robot sänkte ubåten Kursk – Rysslands stolthet, av Brage Norin | Arab Nyheter

 7. Hans Nilsson skriver:

  Håller de som är födda i slutet på 40 och vi som är födda på 50 och 60 talet oss vid liv ett tag till kommer vi alla att vara med om Sveriges uppgång och fall. Kan bli spännande.

  Gilla

 8. zetatronica skriver:

  Intressant läsning, men här är ett inlägg som ”känns” mer realistisk med vilka parametrar som utlöser kollapsen och 3:e världskriget.
  http://meantime.lehost.se/featured/flyktingstrommar-ekonomisk-kollaps-3e-varldskriget/

  Gilla

 9. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Till Hans Nilsson: Intressant reflexion! Min far (1907-1997) hade en sorts profetisk förmåga. Han talade om svåra omställningar i framtiden, men sa att han inte får uppleva dem – men att jag, om jag blir lika gammal som han blev, kommer att få uppleva detta. Jag har ca 17 år ”kvar” innan jag uppnår den ålder då pappa gick vidare.

  Till Zetatronica: Den amerikanska frimurarhövdingen Albert Pike (som står staty i Washington DC)
  skrev i slutet av 1800-talet en bok med titeln ”Morals and Dogma”. I denna beskrev han att världen ”behövde” 3 världskrig innan den var mogen för Den Nya Världsordningen – en global stat där de forna nationalstaterna är avskaffade. På monumentet The Georgia Guidestones i USA finns de tio främsta målen angivna på flera språk. Det främsta är en kraftig minskning av jordens befolkning för att eliminera mängden av ”useless eaters”. Det förefaller som om man nu håller på att skapa en global oro som kommer att kunna explodera i mycket omvälvande händelser.
  Våra barn och barnbarn kommer förmodligen att få det mycket annorlunda än vad vi har haft.

  Gilla

 10. zetatronica skriver:

  @Jan-Olof Gustafsson. Tack för tipset om frimurarhövdningen Albert Pike. Skall läsa in mig på honom.
  Jo, Georgia Guidestone känner man till… Massuppblandningen som sker nu bland befolkningen är ett steg i den riktning som du skriver. Jag tror faktiskt att inom väldigt snar framtid kommer konflikter och oroligheter börja komma på allvar. Se bara vad som händer nu när Usa, England, Ryssland och Frankrike går in i Syrien och bekämpar Islamiska Staten. IS har sedan innan (och även nu) sett till att tusentals ”soldater” är infiltrerade i Europa och finns även i andra världsdelar som Usa och Asien. Som hämnd mot räderna som görs mot IS kommer de aktivera dessa ”soldater” och kommer utföra terrordåd runt om i västvärlden. (ironiskt nog, utför de arbete åt eliten utan att själva vara medvetna om det).

  Vi är inte mentalt förbereda på att hantera detta, (vi har varit invaggade i sådan trygghet och är inte vana vid sådana oroligheter). Det räcker ju att internet eller strömmen ligger nere en timme i Sverige, så får ju folk panik…
  Man beräknar att det finns runt 40 miljoner muslimer runt om i Europa och eftersom de är troende är de också lojala mot sin religion. Exempelvis så bar inte kvinnor förr Hijab, utan klädde sig som västerländska kvinnor men under 1980 – 2000-talet har det ändrats till att ingå som ”muslim”. Detta införde Muslimska brödraskapet dels för att kunna identifiera kvinnorna vid invasion, men också ett perfekt sätt att förtrycka kvinnorna (få makten över dom). Så det blir rätt idiotiskt när man hör okunniga politiker och annat folk att som säger att det tillhör deras religion.

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Zeta: Nej man behöver inte ha slöja och lakan för att vara muslim. Världen borde gå mot sekulariseringen. Istället blir det nog en moské i varje svensk kyrka. Vi har 3 300.

  Gilla

 12. zetatronica skriver:

  @Helena, Du har helt rätt, 🙂 Men i texten gällde det ju Muslimska brödraskapet ang. Hijab.

  Gilla

 13. august jonsson skriver:

  ”Amerikansk robot sänker ubåten Kursk”`! Ah.., pure ”bullshit ifrån början till slut”! Detta är lika troligt som att det växer ”gröna oaser på planeten Mars baksida!!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.