Carl Norberg: Fler försöker att göra det allt svårare för dig att flytta dina pengar i kontanter! Är Björn Erikssons Kontantuppror en bluff!

Carl Norberg och Partiet De Fria möter Björn Eriksson i Almedalen.

Carl Norberg och Partiet De Fria möter Björn Eriksson i Almedalen.

Sitter och funderar på om Björn Eriksson är seriös med sitt Kontantuppror? Eller om han är med i toppsmeten och försöker avleda och lura oss. Vad ska man tro i denna sjuka digitala konfettimarknad vi lever under. Lägger in ett inlägg från Carl Norberg. Han och hans parti PDF var i Almedalen och träffade bl a Björn Eriksson – f d rikspolischef. Läs, lyssna och lär!

”Resonemanget är enkelt. De flesta stora finansiella enheter är insolventa. Som ett resultat, om en betydande mängd av digitala pengar omvandlas till faktiska fysiska kontanter, skulle företaget mycket snabbt implodera. Detta är precis vad som hände under 2008 när man var tvungen att göra finansiella soptunnor av Lehman och Bear Sterns …”

Så här fortsätter Carl Norberg på sin blogg:

”Vi kunde helt enkelt inte se det komma alls, herre gud – vi har ju kontantupproret…

Fler och fler institutioner försöker att göra det allt svårare för dig att flytta dina pengar i  kontanter. Globalt har över 5 biljoner i skuld för närvarande har negativ avkastning i nominella termer , vilket innebär att obligationen har bokstavligen en negativ avkastning när den handlas. I den enklaste av termer innebär det att investerare betalar för äga dessa obligationer.

Obligationer är inte unika i detta avseende. Schweiz, Danmark och andra länder betalar nu för insättningar i sina banker. I Frankrike och Italien, är det inte tillåtet att göra kontanta transaktioner på över € 1,000.

Det låter skrattretande för de flesta, men det är nu en realitet i Europa … och i USA, i vissa regioner. Louisiana har gjort det olagligt att köpa begagnade varor med kontanter. Men i Sverige har vi ju som bekant kontantupproret som kommer till allas vår räddning.
Men detta är bara början. Kriget mot kontanter kommer att sprida sig under de kommande veckorna.

Resonemanget är enkelt. De flesta stora finansiella enheter är insolventa. Som ett resultat, om en betydande mängd av digitala pengar omvandlas till faktiska fysiska kontanter, skulle företaget mycket snabbt implodera. Detta är precis vad som hände under 2008 när man var tvungen att göra finansiella soptunnor av Lehman och Bear Sterns …
När 2008 krisen först slog till och kredithaverierna tog vid, var ett av de största problemen för centralbankerna att stoppa investerare från att fly digital dröm – förtroendebaserad ”rikedom” för bekvämligheten av fysiska kontanter. Faktum är att själva ”saken” som nästan fick det finansiella systemet att kollapsa var när insättare försökte dra ut $ 500.000.000.000 från penningmarknadsfonder.

En penningmarknadsfond tar investerarnas likviditet och placerar den i kortfristiga ”höglikvida” skuldebrev och kreditvärdepapper. Dessa medel är tänkta att erbjuda investerare en avkastning på sina pengar, samtidigt som den är mycket likvid (det vill säga investerare kan ta ut sina pengar när som helst).

Detta fungerar bra i teorin … men när 500.000.000.000 $ i pengar togs ut (ungefär 24% av hela marknaden) inom loppet av fyra veckor, talades sanningen om som verklighet i det finansiella systemet och mycket snabbt hade det blottlagts: att digitala pengar är i själva verket inte säkra alls. Det tycks faktiskt på hela taget mest vara så att ettor och nollor i datorer mest är drömbaserad digitalkonfetti styrd och kontrollerad av andras enskilda vinstmaximeringsintresse

Om du vill använda en metafor, då penningmarknadsfond och certifikatmarknaden kollapsade, smörjmedlet som höll det finansiella systemet från att skära ihop, började nästan omedelbart växlarna i systemet för att gnissla och höll på att stanna.
När allt detta hände, insåg de globala centralbankerna att deras värsta mardröm skulle i själva verket bli verklighet: att om en betydande andel av investerare / insättare någonsin försökte att konvertera sin ”rikedom” till kontanter (då särskilt fysiska kontanter) så skulle hela systemet implodera.

Ingen av dessa frågor har lösts, givetvis inte. De stora bankerna kvarstår istället som en så stor hävstång som de någonsin har gjort och i riskzonen för att orsaka implosion bör alltså en betydande andel av kapitalet tillmätas fysiska kontanter.
Europeiska banker som helhet utnyttjas med 26 till 1. Enkelt uttryckt innebär detta att de har bara 1 € kapital för varje € 26 i tillgångar (köps via lånade pengar) som alltså inte ens är kontanter. Det är därför att nu när det blir rörigt i Europa, börjar ECB och EU genomföra kapitalkontroller.

Tänk på vad som nyligen hände i Grekland. Insättare började fly bankerna i drivor, så de förklarade en ”Bankholiday2. Denna trevliga finansiella semester inkluderar bankfack … så alla ädelmetaller eller fysiska kontanter som grekerna hade gömt undan förblev inlåsta … precis som ”digitala” pengar på sina sparkonton.

Igen, det var omöjligt att få ut pengar från bankerna … även pengar som tekniskt sett inte var ”i systemet” längre utan sitter i säkra inlåningsbanker. Samma drömbaserade digitalkonfetti inom samma valutafinansiella infrastruktur.
Det amerikanska finansiella systemet är inte bättre – det är i själva verket samma men utgör en större del av totalen. I själva verket bestå den stora majoriteten av detta system av digitala pengar. Faktisk fysisk valuta är bara lite över $ 1 360 000 000 000. Bankkonton är $ 10 biljoner. Aktier är $ 20 biljoner dollar och Obligationer är 38 000 000 000 000 $.
Och på toppen av högen ligger derivatmarknaderna, som är på över $ 220 biljoner.
Jämför detta med 1.36 i kontanter. Det är tur att bokföring är det möjligas konst och inte ens behöver ta hänsyn till naturlagarna. Vi anar dock försiktigt att mot tiden kämpar även dumheten förgäves, ibland även ur ett kort perspektiv.

Om du inte tror att bankerna är livrädda för vad denna marknad kunde göra för dem, är det ändå anledningen till att JP Morgan har lyckats få kongressen att sätta de amerikanska skattebetalarna på kroken för dessa derivat avtal, som skattebetalarna ändå inte kan betala.

Märk väl, detta är samma bank som nu vägrar att låta kunderna förvara kontanter i bankfack. Vilket som av en bekant slump även har varit regel på vissa andra håll, som har fått psykologiska tillstånd uppkallade efter sig, sedan länge dessutom.
Men detta är bara toppen av ett isberg. Som alla kan berätta för er, det är nästan omöjligt att flytta stora mängder pengar – betalningsmedel till kontanter i USA. I Sverige – det allra bästaste av bästa länder, ja i Sverige skall vi givetvis inte ens tala om saken, för vi skall ju vara snälla.

God morgon”

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Carl Norberg: Fler försöker att göra det allt svårare för dig att flytta dina pengar i kontanter! Är Björn Erikssons Kontantuppror en bluff!

 1. Antonia skriver:

  Och tyvärr bry sig de flesta medborgare inte ett dugg om detta. De unga är bara glada att det räcker med en plastkort som så fiffigt kan få plats i mobiltelefoners ytterskydd. Resten sköter de i mobilen flyttar pengar på rätt konto när se ska betala.
  Får jag kontant betalt blev också svårt att sätta in pengarna. Enklast är till IcaBanken men de har en gräns på 8 tusen kronor i månaden och ytterligare försvåring genom att maxbeloppet är 2000 kr i veckan. Och det är på minuten.
  Det gör att jag också föredrar kortbetalning för enkelhetens skull. Men jag gillar inte alls idén och känner faktiskt oro hur framtiden kommer kollapsa återigen. Kanske är så att varje generation ska manglas och känna att de lever.

  Gilla

 2. kjell wikström skriver:

  Michael, det är det där som är det svåra, att få folk att förstå att det de har på kontot inte är sedlar och mynt.

  Gilla

 3. Michael Thudén skriver:

  Kjell, japp! Det är ett rent helvete att få dem att lyfta blicken 🙂 eller snarare 😦

  Gilla

 4. Maja Dacke skriver:

  Men vad ska man ha ett bankfack till om man inte får ha pengar eller smycken där?

  För övrigt förvarar jag mest gamla svartvita negativ där – som tar en jädrans plats – och har skrattats ut av min omgivning: – Negativfilmer?!! Inte ska man spara på sådant skräp!

  Och jag har börjat undra: Varför sparar jag dem egentligen? Ingen mer än jag bryr mig ju om dem. Ingen vill ju ha dem efter mig. Guld och diamanter är väl det enda gångbara idag …

  Usch, denna värld!

  Gilla

 5. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Tyvärr har det igenom hela historien varit som ordspråket säger: ”Det finns ingen som är så blind som den som inte VILL se”. Redan under romartiden hade man ett ordspråk som också sa:
  ”LAGEN RUTTNAR I DET LAND DÄR STATEN STYRS AV RÖVARBAND”. och det stämmer tyvärr förvånansvärt bra på vad som har skett i Sverige under de senaste årtiondena.

  Gilla

 6. klyvnadenstid skriver:

  PDF kräver ju själva att kontanterna skall bevaras, förstår inte vad det är för problem med det. Huruvida Björn Eriksson kommer att vika ner sig för påtryckningar gör väl inte kravet mindre viktigt.

  Förstår inte hur detta kan vara något som leder oss fel, hur i helvete kan det vara fel att försvara kontanterna, för mig obegripligt.

  Gilla

 7. Johnny skriver:

  Att ta ut mindre belopp i bankomaterna funkar väl hyfsat för de flesta och det skulle bankerna kunna ha ett intresse av att minimera för att folk skall använda digitala pengar via kort i stället, det finns begränsningar på kontantuttag via bankomat, ex 10.000 kr per vecka eller likanande.

  Men det är också riktigt besvärligt att sätta in kontanter på kontot och få dem digitaliserade. vid belopp på bara 10.000 kr blir du utfrågad av bankpersonalen var pengarna kommer i från och de vill se kvitton, avtal, etc. Använder du Nordbankens insättningsautomat, max 20.000 kr/månad, så får du hem ett brev med ett antal A4 sidor med frågor och du skall skicka in kopia på giltig leg etc. Det är ju en ganska korkad policy om bankerna nu vill ha in kontanter på sina konton, speciellt om de skall göra s.k. bailin, dvs ta en summa pengar från insättarnas pengar som man gjorde på Cypern.

  Gilla

 8. Michael Thudén skriver:

  @Jonny
  Det gäller att få folk att inse att bankernas skulder (dvs ditt kontoinnehav) inte är pengar – de fungerar bara som betalmedel. Vid en bankrusning (såsom sist i Grekland) så visar det sig ju ganska omgående att bankerna inte kan betala sina skulder till kontoinnehavarna och bankomaterna stängs.

  Om din polare Nisse sa att hans elräkning ÄR pengar skulle du troligen tycka han är en idiot. När banken påstår samma sak, att bankens skuld, dvs ditt kontoinnehav, ÄR pengar så anses du vara en idiot om du ifrågasätter detta. Men idiotin ligger i att vi inbillats tro att bankernas skulder (ditt kontoinnehav) ÄR pengar.

  Det är, som sagt, viktigt att förstå skillnaden mellan betalmedel och pengar för att förstå att bankernas skulder (ditt kontoinnehav) inte heller är pengar.

  Säg att Nisse lånade 50 kronor av dig. Du kan då köpa en öl för Nisses skuld om pubägaren går med på det. Du behöver bara fråga pubägaren:

  -”Är det ok om Nisse betalar senare? Han är skyldig mig 50kr och jag har inga pengar”

  Nisses skuld fungerar ovan som ett betalmedel men du kan omöjligt hävda att du betalat med pengar, dvs kronor.

  Det är ingen skillnad på bankens skuld till kontoinnehavare och Nisses skuld ovan. När vi betalar genom kontona använder vi bankens skuld (ditt kontoinnehav) som betalmedel istället för pengar (kronor) – dvs både Nisses skuld och bankens skuld fungerar som BETALMEDEL MEN ÄR INTE PENGAR.

  Faktum är att inte ens bankerna själva internt ser sina skulder till kontoinnehavarna som pengar eller ens betalmedel – det kräver betalt i kronor från riksbankskontona (innehåller digitala kontanter). Jag beskrev det väldigt enkelt med en balansräkning i nedan blogginlägg:
  https://parasitstopp.wordpress.com/2015/07/22/nej-bankernas-skulder-dvs-ditt-kontoinnehav-ar-inte-pengar-illustrerat-med-bilder/

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  klyvnaden: Det är väl ingen som säger att det är fel att försvara kontanterna. Frågan är hur pass medveten Björn Eriksson är. Vem tänker han på i sitt uppror. Alla människor eller växlingskontoren o s v. Han kanske är ärlig i sitt uppsåt men ganska okunnig om vad det är som styr. Målet för NWO är ett kontantfritt samhälle där alla har ett chip i handen. Då kan dom sopa banan en gång för alla med sina enorma skuldberg. Det viktigaste kanske är att kontanter är anonyma. Ingen vet var du varit. Du kan sjoksa och ha dig. Tjäna lite svart här och där. Men med ett kort/chip blir du sökbar helat tiden. Storebrorssamhället i sin prydno som Orwell varnat oss för.

  Gilla

 10. MetalHeadViking skriver:

  Personligen litar jag inte ett skvatt på denne Carl Nordberg efter det som Henning Witte och Jüri Lina avslöjat om honom och Partiet De Fria.

  Gällande kontanterna, så har jag sagt det här förut. Du kan ta ut dina ”pengar”, alltså dina värdelösa sedlar från banken. Men det kommer inte att ha någon som helst betydelse då papperspengar är just bara papper.

  Håller du dig till kontanter, så är du under centralbankernas kontroll. Kanske inte de privata bankmaffiornas fuskande och trixande, men definitivt under BIS kontroll.

  Gilla

 11. Michael Thudén skriver:

  @MetalHeadViking
  Jag är inte medlem i PDF men om du vill ctea vem Witte är och företräder kan du göra det här.
  Bryter Henning Witte mot lagen när han tar kreditupplysning på mig?

  Kanske du missade Grekland där de inte kunde ta sina sedlar? För jag antar att du med ”papperspengar” avser fiat men 97% av penningmängden är inte fiat, dvs kronor (det är därför bankomaterna tvingades stänga om många plockar ut sina ”papperslappar”)
  En guldmyntfot kräver samma skuldsedelsbaserade system som dagens med ett centralt clearinghus, dsv en centralbank. Guld är bankirernass räddningsplanka och har så alltid varit.

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Metal: Vad har Witte och Lina sagt om Norberg?

  Gilla

 13. Per skriver:

  Själv litar jag inte fem öre på Carl Norberg. Karln skriver så mycket dynga att han själv inte kommer ihåg hälften vad han skrivit. Till exempel så placerade han Donald Trump för ett par år sedan i samma fack som den övriga korrumperade makteliten. Idag Ser han däremot Mr Trump som världens räddning. När jag konfronterade honom med det så valde han att blocka mig. Det är ” de fria” det!!!

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Per! Ja! Men det är bra att kontanternas borttagande och hur pengar skapas ur skuld diskuteras. Och vilka som har privilegiet att göra så. Att Carl som vissa andra män vill ha en stark man att se upp till är förståeligt. Det är mänskligt! Kolla på aporna.
  Donald Trump är med i topp men i ett annat gäng än Soros/Obama/Clinton. Den absoluta toppen vill inte att grupperna under ska veta vad som pågår så dom spelas ut mot varandra. Same shit anyway! 🙂

  Gilla

 15. Per skriver:

  Om inte Mr Trump vet vilken roll han spelar i den här såpan, så ska jag äta opp varenda hatt som finns på den här planeten!

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Per! Han vet inte allt! Han är inte på den nivån. Han är på den 33:e graden bara.

  Gilla

 17. Pingback: Kontanterna ska bort fast kortbedrägerierna har retdubblats! Katastrof! | Helena Palena

 18. Pingback: Kontanterna ska bort fast kortbedrägerierna har tredubblats! Katastrof! | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.