USA faller snart! Störtas in i ett fullskaligt och planerat inbördeskrig

OljepumpningDet är bara några pusselbitar som fattas. Land efter land ställer snart in betalningarna till den stenrika elitens utvecklingsbank IMF. IMF kommer att falla. Dollarn faller. USA störtas in i ett fullskaligt inbördeskrig skriver Brage Norin – fysiker och kinakännare.

Senaste nytt om Grekland:

Saxat ur AFTONBLADET den 13:e juli 2015

* Grekland får 800 miljarder i ett treårigt stödprogram (86 miljarder Euro)

* PLUS drygt 300 miljarder från strukturfonder (35 miljarder Euro)

”Euroländerna har kommit överens om att ge Grekland ett tredje stödprogram på sammanlagt 86 miljarder euro på tre år. De ska också få 35 miljarder euro i olika typer av EU-stöd från strukturfonder.”

 Egen text

Ingen skuldnedskrivning blev det för Grekland – men detta betyder absolut ingenting. Alla VET att det grekiska folket aldrig någonsin kommer att kunna betala av dessa skulder. De som ruinerade Grekland bor redan utomlands – de flesta i London. Där förvaras huvuddelen av de miljarder som de grekiska oligarkerna stal. Giriga bankdirektörer, politiker som berikat sig på korruption, stenrika redare som aldrig betalat skatt, horder av giriga affärsmän som roffat åt sig allt de kunde – nästan alla som ruinerade landet har redan flyttat.

Grekland blir inkörsporten till södra EU för sydgasledningen från Ryssland. Turkiet blir transitland. Putin är helnöjd med att Grekland är med i EU. Ett Grekland som inte längre var med i EU hade varit ett svårt bakslag för den ryska strategin. Ryssland och Europa knyts nu långsamt men säkert samman inom energiområdet.

USA har förlorat ett viktigt strategiskt fort. Flanken i södra Europa står vidöppen för den ryska gasen. Turkiet och Grekland har torpederat CIA:s planering. Årtionden av politiska amerikanska påtryckningar har misslyckats. Alliansen mellan den ryska björnen och den kinesiska draken förändrar nu världen snabbt. Den nya sidenvägen är jordens största industriella satsning någonsin. Stormakten Indien är med – ett faktum som knappast någon har hunnit smälta.

Tyskland har inget val. Tysklands öde är förutbestämt. Den tyska exportindustrin har sin framtid i öst – och de vet om detta faktum. Tyskland sitter i en rävsax. Deutsche Bank är nedlusad med amerikanska statsskuldväxlar som snart blir värdelösa. Tyskland har redan förlorat 50 miljarder Euro på grund av haveriet i Grekland. De vet att det grekiska folket inte har en chans att återbetala dessa pengar. EU-projektet skakar redan i sina grundvalar. Vilken historisk soppa. Hela södra Europa dränks av flyktingar från Nordafrika – samtidigt som den kroniska massarbetslösheten sprider sig som en löpeld i hela regionen. Absolut ingenting kan stoppa skeendet. Det blir kaos.

USA faller snart

Det är bara några pusselbitar som fattas. Land efter land ställer snart in betalningarna till den stenrika elitens utvecklingsbank IMF. IMF kommer att falla. Dollarn faller. USA störtas in i ett fullskaligt inbördeskrig. Landet förtärs av eld och kulor. Scener av våld som ingen i väst trodde var möjliga – kommer att chocka västvärlden. Den sista militära supermakten på jorden är på väg i graven. Denna geopolitiska händelse är nära förestående.

Morgondagens värld är mycket bättre än den värld av amerikansk militär terror som pinat mänskligheten i många decennier. I morgondagens värld finns det inte ens på agendan några militära kraftmätningar. Det var USA som stod för nästan alla krig som härjat på vår planet efter det andra världskriget slut. Det är den sanning som kommer att undervisas i våra skolor i framtidens värld.

Några påhittade resor till månen under Nixons period i Vita Huset kommer vi inte heller att undervisa om. Våra barnbarn kommer aldrig att fatta hur vi kunde luras om Nixonepokens golfspel och bilkörning på månen – i slutet av 1960-talet. Men lögnerna är inte det värsta. De som visste sanningen om månen var tysta. Vilken skam. Den insikten blir smärtsam för våra barnbarn att acceptera.

Brage Norin höjdare

Brage Norin – Skogså Tankesmedja

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till USA faller snart! Störtas in i ett fullskaligt och planerat inbördeskrig

 1. Helena Palena skriver:

  Lena Dahlström från en grupp på Facebook: När jag såg fliken med detta poppa upp medan jag spelade alphabetty så tändes ett ljus av hopp och min själ spratt till och skrek JA

  Gilla

 2. Two Different Shoes On skriver:

  Tror det när jag ser det…

  Gilla

 3. En glasklar analys, som vanligt, av Brage Norin. APPLÅÅÅDÅSKETACKKK, Brage & Helena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Gilla

 4. Alexandra Ludmila Hell skriver:

  Men Parlamentet i Grekland måste först acceptera alla dessa nya lån från IMF och EU.

  Gilla

 5. orglasse skriver:

  Många starka ord och många lite alltför tvärsäkra ställningstaganden för min del. Nog har du rätt enligt min syn i en hel del men också ser jag felaktigheter i det som skrivs vilket jag gärna belyser lite av nedan.

  När det gäller Grekland vill jag lägga in en brasklapp om att där är ännu inget klart – vi får dessutom se vad det blir av det hela nu när oenigheten är så stor. Att EU:s fonder skall användas det motsätter sig flera länder bl.a. Storbritannien som varje dag betalar 50 miljoner till EU i avgift vilket gör att de har inflytande.

  Vilka som ruinerat Grekland tål att diskuteras ordentligt. Grekland var ruinerat 1945 efter kriget och landet har därefter aldrig varit på fötter ordentligt förrän de blev en del av EU. Men misskötsel från den politiska sidan under de senaste 20 åren har försatt Grekland i den situation de nu är. Deras krigsmakt är ungefär dubbelt så stor som den behöver vara och man har köpt enormt mycket vapen från Tyskland men även ett hangarfartyg från Ryssland.

  Grekland har ingen industri.
  Grekland har hotat EU med veto om Turkiet ges möjlighet att få vara med.

  Tyskland är Europas stora vinnare på Euron då det gjort att deras exportvaror har ett mycket lågt pris beroende på att Euron är billig. Se det bara på deras spritpriser där vi Svenskar kan köpa lyxsprit för mindre än halva priset mot i vårt land och det handlar inte enbart om skatteskillnader utan om växlingsmekanismen för pengar.

  Något ni läsare bör betänka är att USA håller på att växla ut gamla vänner mot nya.
  Vad vi ser är att USA nu byter Saudi mot Iran och man nedvärderar USA:s kontakter med Israel.
  Obama sa senast på onsdagskvällen att Kriget mot IS (det vill säga Sunnimuslimerna med stöd från Turkiet och Saudi) håller på att vinnas. Obama sa också att de börjar driva bort IS från Syrien vilket är ett stöd till Assad.

  USA har en formidabel krigsmakt något som ingen annan ens kommer i närheten av och den som tror att USA lägger sig ner och självdör som Sovjetunionen gjorde är föga påläst om vad USA:s krigsmakt är och vad de kan. Det är Pentagon som styr Världen tro inget annat för USA:s politiker de kommer och de går med fyra års mellanrum eller åtta år. Generalerna de sitter tills de går i pension.

  Något jag verkligen håller med Brage om är den ekonomiska situationen i vår Värld för den är bedrövlig med en skuldsättning som är enorm och där derivaten ( en sorts värdepapper) har blivit alldeles för många och till samlade belopp som överstiger Jordens samlade inkomster cirka 10 gånger eller mer.

  Kina är nu ett land som står inför en ekonomisk jättekris. Kina har haft sina 20 roliga år nu väntar en lång tid av ekonomisk kris för dem, och det beror på att nya produktionsmetoder slår igenom där deras industri idag håller på att bli föråldrad precis som vår var i början på 1980 – talet. Om detta kommer ni att få läsa mycket de kommande åren för det handlar dels om nya material men också om ny teknik som 3D produktion och det senaste 4D produkter (kolla You Tube).

  Ryssland däremot går mot strålande tider då de har råvarorna. Ryssland har allt som alla andra vill ha. För den som vill förstå skall ni läsa en militär strateg som hette McKinder och som kom med sin bok om Hjärtlandet redan 1912 och där han beskriver de tre stora Världskrigen. Det första och det andra skrev han om handlade om energi (olja) det tredje om Rysslands alla råvaror där 80 % av Jordens återstående råvaror finns inom de Ryska gränserna.

  Något som är mycket smärtsamt för mig att skriva är att tyvärr Brage du är ute och seglar när du skriver om Månen och Månresorna. De har ägt rum och bevisen för detta är enorma, och det blir lite pinsamt när du hävdar på det sätt du gör att de aldrig ägt rum.

  En förklaring du då bör göra är att var for de då med sina stora Saturnusraketer och Apolloprogram? Om de bara var ovanför Jorden så skulle ju både Ryssar – Kineser – och många andra länder veta om det. Hur skulle man kunna hålla tyst om en sådan bluff vilken måste innefatta 10 000 – tals personer?

  Du har rätt i mycket men du har fått det här med Månen om bakfoten ordentligt och det är tråkigt.

  Gilla

 6. Frank Nilsson skriver:

  Det kommer nya krig också efter att USA fallit. Det är inbyggt i det ekonomiska systemet.

  Gilla

 7. Michael Thudén skriver:

  @Orglasse
  Mycket i din analys som jag håller med om. Dock lite tillägg:

  *Kina håller på att bygga ett nätverk för betalningar ”CIPS”) som kommer kringgå dollarns SWIFT-system. Ytterligare en spik i dollarhegemonins kista.

  * Massa länder har redan ingått swap-avtal med varandra där de slutar använda dolla.

  * När dollarn faller får USA allt svårare att finansiera sin militär. Till slut hamnar USA i att välja mellan att svälta ihjäl den inhemska befolkningen för att finansiera militären (vilket riskerar skapa en inhemsk revolution) eller börja lägga ned vapnen och försöka skapa ömsesidiga fredliga relationer med andra länder. Jag tycker, liksom du,att det finns hoppfulla tecken på det senare. USA:s vapenmyntfot är på sista versen.

  * Håller med om att den senaste 3D tekniken kommer revolutionera världen – vi kommer snart kunna skapa det vi vill ha genom att helt enkel skriva ut det genom 3D-skrivare. Storindustrin kommer få ta stora smällar här.

  Jag tror också att finansdiktaturen i EU håller på att rämna. Den tunna yta av ”demokrati” som målats upp av vår ”fria” media kommer krackelera alltmer och finansdiktaturens verkliga fula ansikte kommer inte längre att kunna döljas – såsom den redan gjort iom våldtäkten på Grekland. Jag skrev om det här:
  Demokratin är officiellt död i finansdiktatur-staten EU

  Gilla

 8. Johnny skriver:

  USA har en stor och dyr militärmakt, de är bra på att förstöra infrastruktur och människor men har väldigt svårt att bygga upp fungerande vasallstater i Afghanisatn, Irak, Libyen, etc, trots enorma utgifter. Det råder också stor korruption inom USAs militärmakt. Det största hotet mot militären är finansieringen när US-dollar brakar ihop. Kanske får vi se ”herrelösa” amerikanska hangarfartyg som åker runt och rånar andra länder.

  Ekonomiskt är både Nordamerika, Europa och Kina på väg ner så det är svårt att se någon ekonomisk draghjälp annat än från nya ”sidenvägen”. Processen mal på, långsamt I början och allt snabbare till en kulminering av kaos och elände. Grekland framstår som första land ut i ekonomiskt kaos i Europa, men Italien, Spanien, Portugal, Frankrike lär följa efter.

  Det är intressant att USA nu verkar förändra sin utrikespolitik med normalisering av politiken mot Iran och att AIPAC och Israel verkar ha förlorat inflytande över processen, det trodde inte jag var möjligt. Det finns uppenbarligen andra starka intressen i USA än bara de judiska zionisterna i AIPAC. Det verkar vara pivot mot Ryssland och Kina som USA nu koncentrerar sig på och överlåter allt mer av kaoset i MENA till regionala makter. Skall bli intressant att följa denna utveckling.

  Gilla

 9. Ludmila Hell skriver:

  @Orglasse
  NASA brukar köpa ryska rymdmotorer för sina egna lastbärande rymdfärjor för att leverera en tung utrustning till ISS rymdstation eller sina tunga och välutrustade spionsatelliter. De kraftiga ryska rymdmotorerna har inga analoger i världen. Att leverera lasten till Månen från Jorden kräver ännu starkare rymdmotorer än ryska men de finns inte i världen.
  Angående lögner. Joseph Goebbels påstås enligt vissa ha varit en ”mästare” på propagandatekniken ”stora lögnen”. I grund och botten går tekniken ut på att ljuga stort och hålla fast vid lögnen, eftersom ”ju större lögnen är, desto större är utsikterna för att den ska bli trodd”. Dessutom ledde nazisten Wernher von Braun utvecklingsprojekt av de första amerikanska rymdfärjorna.

  Gilla

 10. Benny skriver:

  Ludmilla, Werner von Braun är mannen bakom Saturn V-raketen som påstås ha tagit människan till månen. Han hade inte mycket att göra med senare rymdfärjor! Och mycket riktig var denna Von Braun skyldig till hundratusentals människors död via slavarbete med hans raketer i Tyskland och borde givetvis ställts inför rätta i Nurnberg och hängts för sina svåra brott. Dock passade det bättre för USA att låta denna brottsling få fart på deras egna efterblivna raketprogram! Man struntade i att man anställt en grovt kriminell person vilket säger en hel del om moralen i USA.

  Gilla

 11. orglasse skriver:

  Ni som vill veta hur det verkligen låg till men vad som skedde under det II världskriget bör läsa det här. Werner von Braun var aldrig någon chef, han var forskare. Det var andra som bestämde vad som skulle ske.

  http://www.specialcamp11.co.uk/Generalmajor_Dr_Walter_Dornberger.htm

  Ett antal Nazistiska Gruppenfuhrers (generaler på SS Språk) var det som stod för mord lidande och bråd död av fångarna.

  Men även en del av dessa hamnade i USA efter kriget.
  Läs artikeln och få kunskap

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.