Tsipras möter Putin! Grymta månde grisarna!

Alexis Tsipras, född 28 juli 1974 i Aten, är en grekisk vänsterpolitiker och Greklands premiärminister sedan den 26 januari 2015. Han är även partiledare för det grekiska partiet SYRIZA sedan 2009.

Alexis Tsipras, född 28 juli 1974 i Aten, är en grekisk vänsterpolitiker och Greklands premiärminister sedan den 26 januari 2015. Han är även partiledare för det grekiska partiet SYRIZA sedan 2009.

”IMF:s politik leder rakt ner i avgrunden för Grekland. Grekland måste helt enkelt välja en annan väg. Greklands vägval tänder en världsbrand – en global finansiell härdsmälta” skriver Brage Norin – fysiker och kinakännare.

GREKLAND FÖRHANDLAR REDAN PÅ ANNAT HÅLL!

Greklands premiärminister AlexisTsipras deltar i en mycket viktig ekonomisk konferens i St. Petersburg 18:e till 20:e juni. Han diskuterar med BRICS-ledare om ett grekiskt medlemskap i New Development Bank – NDB. (BRICS – Brasilien, Ryssland, Indien, Ckina och Sydafrika). Han avslutar besöket med ett möte med den ryska presidenten Vladimir Putin.

Greklands Minister Giorgos Stathakis: (citat)

“We are fully supporting the BRICS initiative, and we are investigating ways for Greece to get involved in this initiative that could be beneficial for both sides”. (Grekland stöder BRICS-ländernas initiativ fullt ut och vi försöker nu finna vägar för Grekland att utveckla samarbetet med BRICS-länderna på ett sätt som gynnar alla parter – fritt översatt).

Observera ordvalet ”gynnar alla parter”. Tusentals gånger har grekiska politiker påpekat att alla ekonomiska reformer som tvingats på Grekland bara har skyndat på landets väg mot ruinens brant. IMF:s politik leder rakt ner i avgrunden för Grekland. Grekland måste helt enkelt välja en annan väg. Greklands vägval tänder en världsbrand – en global finansiell härdsmälta. Men Grekland öppnar samtidigt upp portarna till en ny värld – en värld där väst inte längre tillåts plundra världen på sina egna villkor.

EU:s finansministrar träffades den 18:e juni där frågan om Greklands akuta kris ursprungligen var huvudfrågan. Man tvingades bara surt konstatera att den grekiska krisen endast är en kort fråga vid detta möte. Naturligtvis blir det en kort fråga när Tsipras förhandlar med BRICS-ledare om grekiskt medlemskap i New Development Bank NDB – utvecklingsvärldens alternativ till USA-styrda IMF. BRICS-ländernas verkliga sammanlagda BNP (”köpkraftsrelaterat BNP”) är idag lika stor som G7-ländernas sammanlagda BNP. För bara tio år sedan var situationen en helt annan. Då dominerade G7-ländernas ekonomi nästan fullständigt. Men världen har förändrats snabbt. Massor av länder i världen väntar nu på att IMF:s ekonomiska världsherravälde äntligen ska brytas. De står på rad!

SÅ HÄR KOMMER DET ATT GÅ
Greklands exempel får en dominoeffekt. Fler och fler politiker börjar förstå att skeendet inte går att stoppa. Det blir en grekisk betalningsinställelse. IMF, ECB och i första hand Tyskland kommer att drabbas hårt. Många ekonomiska kommentatorer gör nu allt för att lugna allmänheten. Liknande ordval återkommer i massor av artiklar – ”alla måste ta sitt ansvar / alla tjänar på att en uppgörelse kommer till stånd / förhandlingstaktiken har gått för långt” – samma tanker men med olika ord. Alla kommentatorer lever i en fantasivärld. Den obehagliga sanningen är att ingenting kan förhindra en Grekisk ”statskonkurs” – absolut ingenting! Skeendet har redan gått för långt.

VAD HÄNDER DÄREFTER?
Det är fullt möjligt att Europeiska Central Banken ECB skjuter till pengar i sista stund, men detta förändrar ingenting. Den grekiska betalningsinställelsen är bara en tidsfråga. När detta inträffar brakar helvetet lös. Fler länder följer Greklands exempel och resultatet är oundvikligt. IMF kollapsar. Amerikanska statsskuldväxlar blir plötsligt dasspapper. Massor av länder som sitter på amerikanska ”säkerheter” drabbas svårt. USA:s banker förklarar ”Bank Holiday” och slår igen. USA drabbas av ett förödande inbördeskrig. Sovjetunionens fall drabbade Ryssland hårt men det är ingenting jämfört med vad som kommer att hända i USA. USA kommer så småningom att resa sig ur askan – men landet blir sig aldrig mera likt. Det USA som återuppstår kommer att sakna en delstat i norr – Alaska. Ryssland återköper Alaska från USA (Alaska såldes av en rysk tsar till USA för omkring 100 år sedan) och förvandlas därmed till en arktisk nation med närmare 20 tidszoner. Precis exakt så kommer det att gå.

Det finns ingen annan väg. Släpper man lös girighetens ande helt utan tyglar så brakar helvetet lös. Den stenrika ”eliten” i USA som stulit nästan allt har nått vägs ände. Vi kommer snart att lära oss en smärtsam läxa – girigheten är en ”dödssynd”. Hela västvärlden kommer att drabbas katastrofalt som en följd av USA:s kollaps. Lyckligast lottad av alla länder i väst är Norge. Den norska oljefonden räddar de norska bankerna. Synd bara att Sverige inte fattade ett liknande beslut. Den svenska järnmalms-fonden existerar inte. Det blir våra pensioner som kommer att rädda de svenska bankerna – precis som skett tidigare.

USA BÖRJAR GRIPAS AV DESPERATION
Angela Merkel drog för en tid sedan iväg till Peking för hemliga förhandlingar. Ingenting har läckt ut från detta topphemliga möte. Men man behöver inte ens vara släkt med en psykolog för att inse att mötet handlade om ett amerikanskt förslag att dela upp världen i intressesfärer. Det var en ny version av Ribbentrop-Molotov-pakten. Många artiklar på nätet spekulerade i frågan om CIA har hållhakar på Merkel. Varför agerar hon som mellanhand? Svaret är uppenbart. Deutsche Bank är nedlusad med amerikanska skuldväxlar. Tyskland hotas även av en ekonomisk storförlust om Grekland ställer in betalningarna. Deutsche Bank sitter i samma rävsax som Lehman Brothers. Angela Merkel agerade av egenintresse – för Tysklands bästa. Men det amerikanska försöket att försöka splittra Kina och Ryssland är dömt på förhand. Det var precis denna kärnfråga förhandlingarna handlade om.

”USA och Kina måste inleda ett rymdsamarbete” – är ett annat initiativ från USA för att splittra alliansen mellan Ryssland och Kina. Förlaget är faktiskt sjukt – och visar på det mentala tillstånd av förvirring som drabbat USA. I verkligheten håller Kina och Ryssland på för fullt med att utveckla gemensamma standarder för sin rymdverksamhet. Nästa rymdstation efter ISS blir rysk-kinesisk. Brics-länderna kommer alla att samarbeta i rymden. När ryssarna meddelar att någon annan får ta över resorna till ISS är hela detta gigantiska rymdprojekt över. Hela NASA:s rymdverksamhet ”måste ses över”. Olyckorna har avlöst varandra. Den amerikanske militärapparaten som tog över makten när Bush blev president skapar bara kaos – överallt samma kaos. Libyen, Syrien, Irak, Afghanistan, Jemen, Ukraina – blodpölar överallt. Europa har en enda historisk chans – att bryta med den amerikanske militären.
Vad kan man säga? God natt väst – god morgon öst. Skeendet är så uppenbart.

SENASTE NYTT
Ett nytt krismöte är planerat på måndagen den 22: juni. EU:s finansministrar och ledande EU-politiker ska delta på det blixtinkallade mötet. Grekland erbjuds plötsligt hjälp! Meddelandet om hjälpen har redan nått massmedia. Beskedet är en politisk bomb – vad händer? Precis som påpekats i inledningen av denna artikel förhandlar redan Grekland med en annan utvecklingsbank, en bank som kommer att förändra världen – DNB. USA och deras allierade i väst kan ingenting göra åt saken. De amerikanska miljardärernas utvecklingsbank IMF är på väg dit den hör hemma – i graven. Den perversa amerikanska spekulationsekonomin höll inte i längden. Den ”globala finansiella härdsmältan” som i första hand drabbar västvärlden fruktansvärt – är oundviklig.

Brage Norin höjdare

Brage Norin – Skogså Tankesmedja

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Tsipras möter Putin! Grymta månde grisarna!

 1. APPLÅDÅSKOOOOOOOOOOOOOOR, Brage & Helena!!! En mer knivskarp analys i ämnet hade jag själv inte kunnat prestera =D ALLT i analysen är GLASKLART VERKLIGHETSBASERAT!!!

  Delar

  Gilla

 2. Pingback: Tsipras möter Putin! Grymta månde grisarna!, av Brage Nordin | Arab Nyheter

 3. Johnny skriver:

  Jag skulle vilja se ett fritt och självständigt Grekland (och Sverige). Där man helt enkelt lämnar EMU, EU och NATO. Värnar nationell suveränitet och avstår från transnationell överstatlighet, egen centralbank med egen valuta, eget försvar. Tycker att Island lyckats använda sin bankkris väl till att vårda sin självständighet. Vi lär få se hur denna kris slutar, hoppas att EMU och EU upphör och gärna NATO. Ett fritt och självständigt Europa, USA ut och Ryssland in.

  Gilla

 4. Bengt skriver:

  Varje morgon när jag vaknar, sedan en tid tillbaka, är jag förvånad över att vi inte har en finansiell härdsmälta. Men sedelpressen verkar kunna släcka brand efter brand.
  Med tanke på att ECB köper obligationer fram till september 2016 för ca 12 000 miljarder Sek kan räddning av Grekland inte vara ett finansiellt problem.
  Släpper EU Grekland kan det bli en triumf för Öst. Men kanske Öst ligger lågt ett tag till för att se på när EU gör bort sig.
  Grundtips: EU skrapar fram kapital under veckan som ”räddar” Grekland för tillfället.

  Gilla

 5. Brage Norin skriver:

  Greklands premiärminister Alexis Tsipras har lagt fram ”ömsesidigt fördelaktiga” förslag till lösning på krisen. Förslagen har framförts via telefon till Tysklands förbundskansler Angela Merkel, Frankrikes president Francois Hollande och EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker. Inga detaljer har avslöjats.

  Äntligen har Tsipras fått som han ville. Eurozonens finansministrar, Angela Merkel, Francois Hollande liksom Juncker – kommer att träffas på måndagen den 22:a juni i Bryssel. Greklands kris hör inte hemma hos de finansiella institutionerna IMF eller ECB. Den grekiska krisen är en fråga för Europas politiska ledare. Yanis Varoufakis – greklands finansminister, betraktar de finansiella institutionerna som ”patologiska lögnare”. Känslorna svallar.

  Tsipras har vunnit en mycket stor delseger. EU:s politiska ledare fick krypa till korset. Men krisen har bara skjutits fram en tid. Det är exakt detta Tsipras önskade sig. Grekland behöver tid för att planera sin framtid. Tsipras är ett politiskt geni. Han ser ett ljus i tunneln. Det är bara att hoppas på att det grekiska folkets fruktansvärda lidande snart ska vara över.

  Gilla

 6. orglasse skriver:

  Just nu som jag uppfattar det hela ser det ut som om Grekland, Cypern och Bulgarien kan lämna EU om det inte kommer en lösning till stånd med Ryssland.

  Det är om detta det här handlar just nu.

  Dessa tre länder är Grekisk ortodoxa på samma sätt som Ryssland.

  Nu handlar det inte längre enbart om några papperspengar utan om hela Unionens framtid och om USA ska styra EU som de nu gör.

  Det här ser bistert ut.

  Jag har vid ett flertal tillfällen skrivit att Putin för Ryssland är den bäste de haft. De som styr oss är ynkliga korrumperade småfifflare.

  Gilla

 7. Johnny skriver:

  Greklands statsskuld är ca €240 miljarder dvs knappt SEK2400 miljarder och ECB kan säkert köpa upp alla Greklands utestående statsobligationer, men om Italien, Spanien, Portugal, Irland kräver samma sak lär det bli problem. Jag tror de försöker refinansiera skulderna, införa räntefrihet och amorteringsfrihet en tid för att skjuta problemen framför sig ett tag till. Det bästa för Grekland är att lämna EMU, EU och NATO införa egen centralbank och valuta samt förhandla bilaterala handelsavtal med andra länder och bli en självständig nation igen.

  Gilla

 8. Benny skriver:

  Johnny, exakt så ligger det till! Grekland är bara en tuva men en tuva som kan välta hela EU då ju andra nationer på fallrepet kan kräva samma lättnader av sina skulder och det är en mardröm för bankirerna runt om i världen. Sen undrar man ju varför just Grekland anses vara ett stort problem när Storbritannien, Frankrike, Italien, USA egentligen ligger minst lika illa till…men det ligger nog till så att ingen av de större bankrutta länderna tillåts gå i konkurs, då skulle hela korthuset som kallas världsekonomi rasa och sannolikt skulle bankirmaffien avslöjas som de bedragare de är. Nå, tids nog rasar fakevalutan dollar i USA och drar med sig resten av världen i kaoset. Problemet är att här i väst finns ingen beredskap till kollapsen och vi kommer sannolikt att drabbas hårdare än länder utanför väst som är vana vid umbäranden på ett annat sätt. Vi i väst är för bekväma helt enkelt.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Ja Benny: Folk kommer att få en chock i Sverige främst. Ryssarna konserverar fortfarande frukt och grönsaker. De klarar sig bättre. De har vanan inne.

  Gilla

 10. asdfasdfasdf skriver:

  ”Ett listigt sätt att hantera detta är att låta Grekland göra en statsbankrutt de facto, men inte formellt. Man förlänger då lånen till oändlig löptid, med nollränta. Eftersom sådana obligationer inte handlas på någon marknad har de inget marknadspris. EU, ECB och IMF skulle då kunna fortsätta att bokföra dem till inköpspris, och Europas politiker skulle slippa en politisk pinsamhet.”
  ”Att IMF aldrig behövt ta en kreditförlust är kanske egentligen en definitionsfråga. Hellre än att ge upp och erkänna att ett land inte kan betala tillbaka accepterar fonden att fordringar blir stående under lång tid. I dag har Somalia, Sudan och Zimbabwe sådana skulder till IMF. Delar av skulderna skulle ha betalats in så tidigt som i mitten av 1990-talet.”
  Ovan är från di.se. Underskatta inte deras kreativitet. Men tack för inlägget som belyste frågan från ytterligare ett håll.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.