Stenrika eliten i USA ruinerar hela världen! Putins popularitet slår historiska rekord!

Alexis Tsipras, född 28 juli 1974 i Aten, är en grekisk vänsterpolitiker och Greklands premiärminister sedan den 26 januari 2015. Han är även partiledare för det grekiska partiet SYRIZA sedan 2009.

Alexis Tsipras, född 28 juli 1974 i Aten, är en grekisk vänsterpolitiker och Greklands premiärminister sedan den 26 januari 2015. Han är även partiledare för det grekiska partiet SYRIZA sedan 2009.

Det är den stenrika eliten i USA som såg sin chans att ruinera hela världen. Men beslutet blir USA:s och västvärldens grav, skriver Brage Norin – fysiker och kinakännare. 

Greklands statskonkurs snart ett faktum! Vad händer härnäst? Det är den stora ödesmättade frågan.

Jag har gång på gång skickat ut information om utvecklingen i Grekland. Här kommer mera. Blixten slår snart ner i södra Europa. Alla håller andan – men vad händer därefter???

DN: 24 maj 2015 kl 11:17
Grekland kan inte betala IMF-lån! Grekland kommer inte att kunna betala tillbaka 1,6 miljarder euro till Internationella Valutafonden IMF nästa månad, medger inrikesminister Nikos Voutsis och skruvar upp nervkriget med de internationella långivarna.

Krissignalerna duggar nu allt tätare och katastrofscenariot som vänsterregeringen i Aten nu målar upp är fullt realistiskt. Statens kassor är barskrapade. Kommunernas reserver har dragits in. Men det räcker inte. Skatteintäkterna är lägre än förväntat och utgifterna för bland annat pensioner exploderar.

Inrikesminister Nikos Voutsis sa i en intervju på söndagen: – De fyra betalningarna uppgår till sammanlagt 1,6 miljarder euro. Pengarna kommer inte att betalas ut eftersom vi inte har dem!

Och så tillfogade han: – Pengarna är inte till för att ges bort.

Mycket tyder nu på att förhandlingarna med Grekland håller på att nå vägs ände. Alexis Tsipras hoppas visserligen kunna dra ut på samtalen till slutet av juni när det nuvarande stödpaketet löper ut.

– Vi behöver inte ens diskutera saken. Grekland måste uppfylla sina åtaganden – löd på söndagen tyske finansministern Wolfgang Schäubles besked.

Den avgörande frågan är därmed om Atens nyaste utspel är ett tomt hot eller bister realitet. I det senare fallet rycker kapitalkontroller, inskränkt resefrihet och bankrutt närmare.

MER I ÄMNET

FR 22 MAJ VARNINGEN: GREKLANDS KOLLAPS ALLT NÄRMARE
BETALNINGSKRAV Moody’s flaggar för kapitalkontroll och frysta bankkonton.

Fr 22 maj Juncker: ”Utan euron blir det valutakrig”
EU-kommissionens ordförande talar ut.

SVAR PÅ FRÅGAN: ”VAD HÄNDER DÄREFTER”?

Spanien, Italien, Portugal och flera länder som tidigare tillhörde ”Östeuropa” är snabbt på väg att haverera ekonomiskt och socialt. Grekland är bara först ut i en lång rad av länder som går samma öde till mötes – ”statskonkurs”.

Grundorsaken är exakt densamma som på kort historisk tid har skapat ett USA som är skuldsatt upp över öronen. Den kortsiktiga girigheten har grävt västvärldens grav.

Vi får färdiga kinesiska varor som transporterats över världshaven till ett pris som till och med understiger priserna för råvarorna som behövs för att tillverka motsvarande produkter i västvärlden.

Detta perversa system är effektivare än att stjäla slavar som inte ens behöver äta för att arbeta. Tusentals exempel talar sitt tydliga språk. En färdig panna levererad till hamn i Göteborg kostar mindre än vad halvfabrikaten (stål, tunnplåt, isolering etc) kostar för att producera pannan i Sverige! Observera – pannan har transporterats runt halva jordens yta och kineserna får vinst för sin produkt!!!

VEM HAR SKAPAT DETTA HANDELSSYSTEM?
Det är den stenrika eliten i USA som såg sin chans att ruinera hela världen. Men beslutet blir USA:s och västvärldens grav.

FATTADE DE INTE KONSEKVENSERNA?
Självklart fattade den giriga ”eliten” att land efter land skulle drabbas av kroniska handelsunderskott – som på sikt skulle slå ut välfärden. Men detta bekymrade inte den stenrika eliten i USA – dollarn härskade i världen. USA:s rika elit hade skaffat sig kontrollen över världens basvaluta dollarn, och sedelpressarna kunde därför köras dygnet runt. Men planerna höll inte i längden.

Kinas inkomster av dollar skapade hela bergskedjor av pengar i ett handelsöverskott som aldrig skådats på jordens yta. Men detta hade den stenrika eliten naturligtvis redan insett. Vad som därefter hände hade de däremot inte förutsett. Kina hade egna ambitioner.

USA.s HISTORISKA MISSTAG
Den amerikanska militären härskade i världen. USA har över 500 militära baser runt hela planeten och ingen nation i världen skulle kunna utmana dem. Detta militära tänkande blev västvärldens öde.

Världens utvecklingsländer med det nyrika Kina i spetsen satsade på en ny ekonomisk världsordning. Brasilien, Ryssland, Indien, China och Sydafrika – tog det historiska steget att utmana USA:s världsherravälde. BRICS-länderna skapades. De tre nyckelspelarna i denna laguppställning blev Ryssland, Indien och China – ”RIC”:s länderna. Massor av länder vill nu ansluta sig till BRICS-länderna. Knappast någon
inser hur fort detta kommer att gå.

En historisk BRICS-konferens i juli i år markerar inledningen till en ny värld. En ny världsbank NDB och en ny asiatisk storbank AIIB – som är speciellt inriktad på industriella satsningar i Eurasia är på väg. Även många länder i västvärlden har insett verkligheten – de trotsar USA och går med i AIIB.

TÄRNINGEN ÄR KASTAD
Den största industriella satsningen i mänsklighetens historia – den eurasiatiska nya sidenvägen – är redan ett faktum. Jordklotets största sammanhängande landmassa ”Eurasia” är snabbt på väg att bli planetens viktigaste ekonomiska nav.

Tyskland har ingen möjlighet att ställa sig utanför – de måste bryta med USA:s anspråk på världsherravälde. Det finns inga andra vägval.

NU GÅR DET FORT – LAVINEN GÅR SNART!
Greklands statskonkurs förändrar historien. Det land som betraktas som civilisationens vagga är på väg att skapa historia. Hela södra Europa dras in i en djup social oro. EU-projektet är på väg att misslyckas. Beslutet att skapa en gemensam valuta mellan så många länder med så skilda kulturer höll inte i längden. På kort sikt stärktes Tyskland enormt – men unionens södra flank är snabbt på väg ner i ett finansiellt slukhål. Eurosamarbetet spricker obönhörligen.

USA DESPERAT
Världen är på väg att befria sig från dollarns terror. Det var ett historiskt megamisstag att låta sedelpressarna i USA köras dygnet runt. Petrodollarn har redan fallit. Dollarns ställning som världsvaluta är också snart över. USA:s öde är förutbestämt. ”The Financial Cliff” väntar.

FLER LÄNDER FÖLJER SNART GREKLANDS VÄG
Mexiko ligger bra till för en andraplats – efter Greklands inledande statskonkurs. TRO MIG – år 2015 blir slutet för den gamla världsordningen. Det finns ingen återvändo. Det är kört för USA. Den amerikanska drömmen kommer att förvandlas till den amerikanska mardrömmen mitt framför våra ögon!

När Sovjetunionen kollapsade för cirka 25 år sedan bröt helvetet ut i Ryssland. Medellivslängden sjönk dramatiskt. Alkoholismen krossade miljoner ryska familjer. Övergivna barn fyllde de uppvärmda fjärrvärmenäten från Leningrad i väster till Vladivostok i öster. Katastrofen var total. Folk kastade sig över potatisskal i panik för att överleva. Ekonomiska gangster tog över makten i detta kaos.

Men Ryssland rätade på sig och nu gryr en rysk framtidstro ännu en gång. Pensioner utbetalas och Ryssland allians med Kina ger det ryska folket en trygg framtid. Putins popularitet slår historiska rekord. Ingen rysk härskare har någonsin fått njuta av en sådan grundmurad folklig popularitet.

Kina och Ryssland är historiska enäggstvillingar. Ingen kraft i världen kan bryta denna allians. När Indien nu ansluter sig till satsningarna på den nya sidenvägen är USA:s öde beseglat.

USA STÖRTAS IN I ETT STORSKALIGT INBÖRDESKRIG
Den amerikanska mardrömmen kommer att bli fruktansvärd. Landet upplöses. Detta har ödet redan bestämt. Den kortsiktiga girigheten blev landets fall. Alaska återköps av Ryssland efter drygt ett hundra år i USA:s ägo. Ryssland får närmare 20 ”arktiska tidszoner” och blir därmed jordens i särklass största nation i Aktis.

EN GLOBAL FINANSIELL HÄRDSMÄLTA ÄR OUNDVIKLIG
Den stora bankkollapsen i USA slår hårt i hela västvärlden – men en ny och bättre värld väntar människorna på jorden. Vi får äntligen en mera rättvis världsordning.

Pojken i Madagaskar får idag en krona när han lämnar in en kameleont till en uppköpare – som tjänar tio kronor när han säljer den vidare. I marknaden betalar vi 1 300 kronor för den eftertraktade kameleonten. I morgon kostar kameleonten i marknaden lika mycket men förutom pojkens ena krona och uppköparens 10 kronor går 200 kronor till sjukvård och skolor i Madagaskar. DNB skapar en ny och bättre värld. Den sista militära supermaktens fall blir detta århundrades största geopolitiska händelse. Händelsen är nära förestående.

”Det blir kolsvart före gryningen” – men det kommer en ny gryning. I en värld där inga yttre fiender hotar börjar demokratin att blomstra. Ingenting kan stoppa människans längtan efter frihet. I en värld i krigstillstånd vissnar och dör demokratin bort. Det var detta som ondskan i världen eftersträvade. Det är en betydligt ljusare värld vi snart vaknar upp i – än de tusenåriga krigens helvete som härskat alltför länge på jorden. Det är någonting att se fram emot.

Brage Norin höjdare

Brage Norin – Skogså Tankesmedja

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Stenrika eliten i USA ruinerar hela världen! Putins popularitet slår historiska rekord!

 1. Pingback: Brage Norin: Stenrika eliten i USA ruinerar hela världen! Putins popularitet slår historiska rekord! | Arab Nyheter

 2. Lars skriver:

  Någon som har information om vad Kerry och Nudlands möten i Ryssland betyder?

  Gilla

 3. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Intressant! Inte minst mot bakgrund av att kineserna aldrig glömt den skymf som de ”vita djävlarna”
  utsatt kineserna för under framför allt 1800- och 1900-talet. Den internationella bankmaffian var redan i mitten av 1800-talet medvetna om den ofantliga potential beträffande människor och råvaror som de unga globalisterna kunde utnyttja. Man iscensatte från den västerländska bankmaffian bl. a två opiumkrig under 1800-talet och förnedrade den kinesiska nationen som denna tid
  inte hade de moderna vapen som kunde mäta sig med de dåvarande västerländska nationernas. Lite längre fram fortsatte man genom att bakom kulisserna sponsra Mao:s övertagande av denna väldiga nation. Men idag har KIna lärt sig att använda sina människor och råvaror på ett sätt som satt både oro och skräck i sina forna plågoandar, och revanschens tid närmar sig med snabba steg. Vi lär få se stora historiska scenförändringar under de närmaste åren. Det kommer givetvis att på olika sätt påverka vårt land.

  Gilla

 4. Oliver skriver:

  Grekland’s EURO exit vore något för teknokraterna i EU-borgen att bita i. De lån som Grekland fått har uteslutande gått till instutitioner och välbergade och således inte folket som oftast.

  Ryssland har alltid varit landet som balanserar Öst och Väst. Sverige försökte ta Ryssland, Napoleon lika så och sedan Hitler alla med svansen mellan benen. USA lyckades dock få ner jätten på fall efter diverse ekonomiska ”hitmen” gjorde så att landet imploderade. Tanken var att oligarkerna och det västsanktionerade styret skulle dela upp landet mellan sig.

  Det gick nu i stöpet för så fort Ryssland kom på fötter så vände Putin 180 grader och tog tillbaka landet vilket även Yeltsin bad honom om innan han dog. Förstå vilken press Yeltsin hade! Han visste vad som försegick men kunde lite göra.

  Det finns anledningar till att USA inte går direkt i klinch med Ryssland eller lyckas i Syrien och Ukraina. Putin har nämligen en hel hög med ”nya” vapen som han visat upp för bl a USA. Vapnen är av försvarande karaktär och inte offensiva vapen men de kan effektivt störa ut USA’s nya AEGIS system. Ett ryskt jaktplan flög över USS Donald Cook i Svarta Havet förra året och simulerade bomb attacker utan att skeppet kunde navigera,höra eller se. Jaktplanet en SU-27 flög över Cook 12 gånger innan det försvann.

  Enligt uppgifter så sade 27 stycken ombord på skeppet upp sig på stående fot när de anlöpte nästa hamn. Är det ingen som ser sambanden? Västmedia demoniserar Putin hela tiden. Varför? Jo, för att man är livrädd! Segerparaden i Moskva den 9 Maj där man firade segern över nazityskland hade även soldater från både Indien och Kina!!

  Ryssland behöver inte och vill inte anfalla något annat land i världen de har allt de behöver och mer därtill.. Väst däremot med USA i spetsen.. är på väg nerför.. kanske därför t.o.m England vill gå med i Kinas nya investment bank för infrastruktur AIIB?

  De flesta med huvudet på skaft vet att IMF och Worldbank enbart springer USA’s ärenden. Finns det något ställe i världen som rest sig ur fattigdom pga av dessa två papperstigrar?

  😉

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Oliver: Bra info! Hoppas Grekland kliver av och startar eget! Visar vägen ur ränteslaveriet. Någon måste gå före. Om alla följer efter vad gör då Feds & Co?

  Gilla

 6. Oliver skriver:

  FED & Co är i praktiken körda för länge sedan. Kina äger mer eller mindre USA eftersom de köpt deras statspapper under många år.. Grekland har inget att förlora och Varoufakis & Co har sannerligen huvudet på skaft.

  Så fort någon lägger kortet ”rädslor” på bordet vet man att något inte står rätt till. Aftonbladet skrämselpropaganda mot Ryssen är tydlig liksom diverse inflations hot. Hela karusellen kring vårt monetära system är en enda stor fars.

  Bankerna skapar pengar ur tomma intet och slår sig för bröstet för sina stora vinster. I själva verket så kan de inte ens vis att de ”ägd” pengarna innan utlåningen.. jag har försökt får svar men tystnaden är öronbedövande. Är ungefär som att fråga var skattepengarna tar vägen. Varför vill man helt plötsligt ha bort kontanterna? Rånrisk?!! Eller hur… många hundar är begravna.. ! 😉

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Oliver: Våra gemensamma skattepengar går in på ett konto i SEB-banken. Sjukt! Yes!

  Gilla

 8. Oliver skriver:

  Jotack.. och Sverige är noterat som företag på Washington Record of Deeds under namnet ”Sweden Kingdom of” i den ordningen. Både Handelsbanken och SEB ägs av FED New York enligt UCC-filings.. som jag själv grävt fram.. https://www.scribd.com/doc/138317841/Skandinaviska-Enskilda-Banken-FED 😉

  Gilla

 9. Michael Thudén skriver:

  Håller med dig, Brage, USA är kört. Man kan lägga till CIPS också som Kineserna håller på att bygga som tydligen kommer vara klart för användning i september eller oktober. CIPS är ett datavägnät som gör att länder kan handla med Yuan och det kommer konkurrera med SWIFT som västs datavägnät kallas. 85% av all världshandel sker i dollar och SWIFT är vägnätet som får allt att gå genom FED:s datorer i New York. CIPS kommer mao se till att USA inte får en ”free ride” längre.

  Beskrev hur en härskarvaluta såsom dollarn (och Britternas Pund före det) skapas här:
  Receptet för att skapa en härskarvaluta, såsom dollarn

  @Oliver
  Intressant det där med att SEB och Handelsbanken ägs av FED. Kan du berätta lite mer om vad UCC-fillings är? Har inte koll på det. Tack på förhand.

  Kollade lite på din uppsats om hur pengar skapas och tyvärr använder du multiplikatormodellen där banken ”låna ut” insättningar. Den stämmer inte – bankerna lånar inte ut insättningar i en fallande geometrisk serie. Faktum är att bankerna hittar på och ”lånar ut” sin egen skuld till konton då det enda som kan finnas på ett konto är bankens egna skuld. Bla Bank of England har bekräftat detta. Att bankerna lånar ut insättningar är en lögn bankerna använder för att få det att se ut som om gör det folk tror att de gör. Det låter ju inte så bra för banken om den säger som det är
  – ”Vi ”lånar” våra egna skulder till konton”
  Läs gärna det jag skrev här och kom gärna med synpunkter.

  Hur vi tror att bank och betalsystemet fungerar och hur det fungerar i verkligheten

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Michael och Oliver: Skrev ett inlägg 2013 att Staten är ett AB och fick då ett svar från riksgälden.
  SVERIGE ÄR INGEN NATION LÄNGRE! Sverige är ett Aktiebolag!
  https://parnassen.wordpress.com/2013/03/25/sverige-ar-ingen-nation-langre-sverige-ar-ett-aktiebolag/

  Hej
  Med anledning av uppgifter på din blogg om att Sverige är ett aktiebolag vill jag berätta att så inte är fallet. Vi har senaste tiden fått flera frågor kring just detta och orsaken ser ut att vara dokument som registreras hos Securities and Exchange Commission (SEC) i Usa.

  https://parnassen.wordpress.com/2013/03/26/mejl-fran-riksgalden-securities-and-exchange-commission-sec/

  Gilla

 11. Benny skriver:

  Tja, den rika miljarden människor som Sverige fortfarande är en del av är snart bara 500 miljoner och sedan krymper den i allt raskare takt. Världen är med stormsteg på väg mot det rikemanssamhälle som fanns fram till första världskrigets utbrott, och de superrika runt om i världen vill ha tillbaka detta samhälle. Tyvärr så begriper folk i allmänhet inte att vi har politiker som jobbar för detta, men avskaffandet av nationalstaten är deras viktigaste instrument för att kunna genomföra det hela. Därför vill man ha bort Putin och andra som sätter käppar i hjulet.

  Gilla

 12. xmaverickx skriver:

  Sätter Putin VERKLIGEN käppar i hjulet, eller skall vi fås att tro det. (Rothschilds kontrollerar ju som bekant även den ryska centralbanken.)
  http://www.crossroad.to/articles2/05/dialectic.htm
  ”Dialogues and consensus-building are primary tools of the dialectic…” Typiskt svenskt, och de flesta är nöjda med det.

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  xmaverickx: Man kan undra! Dock tror jag att Putin försöker vrida sig ur nätet som skorpionen kastat över hela världen. Det skiter sig mer och mer dock. Läs inlägget om Sepp Blatter! Ha, ha, ha… vilken soppa! Men världen går emot makten! Sen moralen i det inlägget.

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Rolf Löfgren: Faktiskt mycket bra och det i DN! Det tar sig!

  Putin: – Vad är ursprunget till krisen i Ukraina? Anledningen, som den ter sig för mig, står inte i proportion till den tragedi vi har i dag med ett stort antal offer i landets sydöstra del. Vad är det som lett fram till detta? Tidigare ukrainske presidenten Viktor Janukovytj sade att han behövde betänketid inför undertecknandet av associeringsavtalet mellan EU och Ukraina, kanske för att få till förändringar och för att samråda med Ryssland, Ukrainas viktigaste handelspartner.
  – Då bröt upploppen i Kiev ut, våra partner i Europa och Amerika stödde detta. Därefter kom kuppen, en totalt grundlagsstridig aktion.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.