En megajordbävning kan vara på väg i USA! Fucking fracking?

FrackingDen plötsligt stegrande jordbävningsaktiviteten på många platser i USA är ett mycket allvarligt tecken. Dessa händelser tyder på förhöjda spänningar i delar av kontinentalplattan. Alla de jordbävningar som nu plötsligt skakar USA förebådar sannolikt en större och mycket mera dramatisk seismisk händelse. En megajordbävning kan vara på väg i USA, skriver Brage Norin – fysiker och kinakännare.

SÅ ENASTÅENDE MÄRKLIGT

27 april 2015

I delstaten Oklahoma har antalet jordskalv 70-faldigats under de senaste fem åren, rapporterar LA Times. Bara i fjol 2014 skedde 585 skalv med magnitud över 3,0 – mot 109 året innan. För fem år sedan var det sällan över 10 skalv per år.

DET KNAKAR OROVÄCKANDE I BERGGRUNDEN I USA.
* Michigan drabbades nyss av något oväntat – en jordbävning som skakade marken i cirka 10 sekunder. Det var den starkaste jordbävning som inträffat i Michigan på över 60 år.

* Över hela USA har mystiska jordbävningar ökat explosionsartat. Norra Texas skakades nyss av – ”ännu av en jordbävning”. En hel serie av mindre jordbävningar har skakat området den senaste månaden!

* Mississippi som nästan aldrig känt av jordskalv, drabbades nyligen av två kännbara jordbävningar.

* Nästan samtidigt drabbades Los Angeles av en jordbävning med magnituden 3.8. Skakningarna kändes i hela ”L.A. Basin”. Senare samma dag drabbades även norra Kalifornien av en jordbävning.

* Norra Idaho skakades nyss av två jordskalv – med magnituderna 4.1 och 4.2. Detta är mycket sällsynt. Skakningarna kändes i hela nordöstra Washington och i nordvästra Montana.

* Efter en konferens i Seattle, där 80 forskare från hela världen samlades för att studera nya instrument för övervakning av en känd undervattensvulkan i nordvästra USA, inträffade något helt sanslöst. Dagen efter att konferensen avslutades – den 23:e april 2015 – registrerades hela 8 000 mindre jordbävningar under en 24-timmars period. Vulkanens ”caldera” som expanderat snabbt genom inflöde av underjordisk magma, kollapsade plötsligt – som en ballong som plötsligt töms. “All the alarm bells were going off”- kommenterade vulkanexperten Bill Chadwick vid Oregon State University.

Alarmrapporterna strömmar in:

– ”Under de senaste dagarna har det inträffat en hel serie av mystiska jordbävningar över hela USA”.

– ”Antalet vulkanutbrott som pågår idag i världen är fler än antalet för ett helt år under 1900-talet”.

– ”Någonting mycket ovanligt ser ut att hända just nu”.

Den vulkaniska aktiviteten och antalet jordbävningar ökar dramatiskt i hela världen. En av de största vulkanerna i Hawaii spyr ut lava för första gången på över 30 år. I själva verket har antalet våldsamma seismiska händelser på jorden slagit alla rekord:

* En jordbävning slår Haitis huvudstad i spillror. Omkring 200 000 människor dödas omedelbart.

* En jättetsunami dränker nära en kvarts miljon människor i världen efter en enorm jordbävning utanför Indonesiens kust. Tusentals turister från massor av länder i världen omkommer.

* Ett vulkanutbrott på Island spyr ut aska som tvingar stora delar av Europas flyg att stänga flygrummet under flera veckor. Detta har aldrig hänt tidigare,

* En megajordbävning utanför Japans kust dränker närmare 20 000 japaner och slår ut flera kärnkraftsreaktorer. Världens största kärnkraftsolycka någonsin orsakades av denna jordbävning.

* Nepal skakas av en jordbävning som får delar av Himalayas bergsmassiv att sjunka cirka en meter.

Så här uttrycker sig en vulkanexpert:

I believe that we are going to see enormous natural disasters both inside the United States and all over the planet during the next few years. I believe that at some point we will see natural disasters that are so dramatic that they will change the geography of nations.

MÖJLIGA FÖRKLARINGAR:

När temperatur i jordens atmosfär stiger påverkas även temperaturen i jordskorpan. Detta skapar termiska spänningar som triggar seismiska aktiviteter som jordbävningar och vulkanutbrott. Flera vetenskapliga rapporter har bekräftat sambandet mellan en snabb planetär upphettning och en kraftigt stegrad vulkanisk aktivitet. Lager av vulkanaska har tydligt avslöjat detta samband. Med stor sannolikhet ökar även antalet jordbävningar under perioder när temperaturen på jorden stiger snabbt. Detta samband är emellertid inte lika enkelt att bevisa.

Under de senaste tolv månaderna har jordens medeltemperatur legat cirka 0,73 grader Celsius över den genomsnittliga temperaturen på jorden under trettioårsperioden 1951 – 1980. Under de senaste tre månaderna har medeltemperaturen legat hela 0,80 grader över den normala temperaturen 1951 – 1980. Jorden börjar få feber. Den planetära upphettningen har gått mycket snabbt.

Solens aktivitet i form av solfläckar har dalat rekordsnabbt i slutet av den innevarande 24:e solcykeln. Det märkliga är att solintensiteten inte ännu börjat minska. Trots ett minimalt antal solfläckar fortsätter solen att skina som om den fortfarande var inne i ett s k solmaximum. De första månaderna i år 2015 har solens strålning snarare ökat något. Detta är mycket överraskande.

Delar av USA har under de senaste två åren drabbats av ett kallare klimat – i motsats till planeten i övrigt. Nordöstra USA har liknats vid ett ”cold spot” – ett ställe där den globala uppvärmningen har uteblivit. Detta kan möjligen också orsaka en ökad seismisk aktivitet. Amerikanska kontinentalplattan riskerar att spricka om fenomenet fortsätter.

Den plötsligt stegrande jordbävningsaktiviteten på många platser i USA är ett mycket allvarligt tecken. Dessa händelser tyder på förhöjda spänningar i delar av kontinentalplattan. Alla de jordbävningar som nu plötsligt skakar USA förebådar sannolikt en större och mycket mera dramatisk seismisk händelse. En megajordbävning kan vara på väg i USA.

Flera rapporter de senaste veckorna skyller den plötsliga ökningen av mindre jordbävningar i USA på den nya ”frackingtekniken” för att utvinna olja och gas. Denna teori motsägs av flera kända vulkanexperter. Framtiden kommer att ge oss facit.

Brage Norin höjdare

Brage Norin – Skogså Tankesmedja

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till En megajordbävning kan vara på väg i USA! Fucking fracking?

 1. Jag är syndig, får gärna tyckas, när jag HURRAR för Moder Jords stigande raseri – och önskar av hela mitt hjärta att hon blir direkt skogstokig, sjövild, slår omkring sig som en bärsärk!!! DÅ, möjligen, kanske de 80 girigaste av hela mänskligheten,det mänskliga Avskrapet som lett attacken, destruktionen av allt av livets verkliga världen som Moder Jord så frikostigt bjudit livet på genom årtusende efter årtusende, ger korrekt svar på frågan: PENGAR eller LIVET!!!

  Gilla

 2. VARRMTACKKK & HURRAAAAA för Dig, Brage & HELENA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Sven-Erik: Visst är det väl läskigt värre att 80 personer äger halva jorden! Men det rinner dit det lutar. Och dit man vill att det ska luta!

  Gilla

 4. Kalle skriver:

  Intressant men oroväckande. Måste vi hålla koll på och fundera på vad det kan orsaka för problem. Kanske lägre temperatur och därmed sämre skördar och konkurrens om maten, stor förödelse för den plats som drabbas, o.s.v.

  Gilla

 5. Jaa, läskigt är ett mycket lindrikt uttryck, Helena, vad gäller avskrapet som lett mänskligheten till total förstörelse av vår enda chans till liv! sänk jävlarna ytterst sakta, med benen före i ett syrabad – så får vi väl se hur kaxiga de är, de tvåbenta Lössen & Kackerlackorna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Gilla

 6. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Betr jordbävningar så finns i Bibeln mängder av hänvisningar till sådana. Det talas t ex på något ställe om att jorden ska skaka i sina grundvalar. Många sidor på Internet resonerar kring detta, bl a http://www.jesus-kommer-snart.blogspot.se/2013_11_01_archive.html

  Förf till denna länk nämner också den amerikanske pastor, David Wilkerson, som också Brage Norin har berättat om i sina artiklar. Vi har väl lite till mans märkt att det inte står rätt till med vår arma jord, men så styrs den också av ondskans hantlangare. Kämpiga tider ligger framför oss
  på grund av dessa.

  Gilla

 7. xmaverickx skriver:


  Gilla

 8. orglasse skriver:

  Hej på er.

  För en del människor finns det som nu sker en helt naturlig och faktiskt rätt enkel förklaring till både varför väder som klimat och även vulkanutbrott som jordbävningar härjar vår planet.

  Förklaringen finns i att Jordens magnetiska pool flyttar sig nu med en hastighet om cirka 30 kilometer per år från sin tidigare plats norr om Alaska – Canada mot Sibirien. Denna förflyttning märks genom att vi nu börjar få lite problem med våra kompasser. Men mer kommer.

  Det här har hänt mängder av gånger i vår planets historia och det som sker kommer troligen att utmynna i ett poolskifte så småningom. Detta vet man har hänt 100 – tals gånger och med en tids intervall på cirka 600 – 700 tusen år mellan gångerna. Men det som kan oroa är att också de tre megavulkaner som finns på planeten blir mycket oroliga när dessa poolskiften sker och om vi tittar på Yellowstone så har den ungefär samma tidsintervall mellan sina utbrott som poolskiftena sker.

  Edgar Case om ni är bekanta med den profeten han skrev på 1930 – talet en profetissa om att det skulle komma ett poolskifte vid eller strax efter det vi lämnade 1900 – talet.

  Vill ni se hur magnetiska poolen flyttar sig år för år är det bara att söka på Google så finner ni vad ni söker. Det har pågått nu i cirka 20 år eller mer och effekterna av vad som sker i vår underjord blir allt mer märkbara.

  Konsekvenserna av ett poolskifte kan bli mycket stora för både djur och människor men störst blir det på klimat och väder. Att mänskligheten skulle se ut som den gör nu efter ett poolskifte är föga troligt. Man skriver att det tar rätt lång tid för det att hända men att eftersom det sker först omärkligt för att sedan bli märkbart och accelerera så kan vi redan nu vara rätt långt in i detta skeende.

  Man brukar upptäcka vad som händer alldeles för sent för att kunna vidta några som helst åtgärder.

  Gilla

 9. Benny skriver:

  Allt tyder på att fracking kommer med en dyr miljönota i efterhand! Att i USA med den katastrofala vattenbrist man har hålla på och förstöra grundvattnet och spruta in kemikalier visar väl bolagens och pengarnas makt! I ljuset av prisraset på olja så är inte fracking idag lönsamt så man undrar ju vem, vilka som subventionerar utvinningen? Visst, många av de mindre bolagen har slagits ut och köpts upp av de stora bolagen men borde inte olönsam verksamhet läggas ner? Uppköpen av åkermark i Afrika, Ukraina och på andra ställen visar att man i USA är väl medvetna om den annalkande katastrofen, men man undrar ju hur vist det är att förstöra sitt eget land (förvisso stulet) och sedan roffa åt sig land i andra länder genom att tillsätta marionettregeringar som tillåter detta att ske på bekostnad av den egna befolkningen som i exemplet Ukraina. I Ukraina köper bolag från USA upp mark för struntsummor och ska odla GMO-grödor där vilket kommer att medföra att Ukrainas eget jordbruk kommer att utplånas. Befolkningen i Ukraina vet givetvis inget om vad deras marionetter i Kiev och utländska ”rådgivare” har i beredskap för dem.

  Gilla

 10. Sofia skriver:

  … bl.a. Carl Bildt
  fråga honom 😉

  Gilla

 11. Benny skriver:

  Sofia, hur vet man att Carl Bildt ljuger? Han öppnar truten….

  Gilla

 12. Sofia skriver:

  Kolla in hans twitterkonto!
  Han poserar på foton tillsammans med ledargarnityret i NWO-diktaturen.

  Gilla

 13. Sällan ser man ett misstag från Putin/Ryssland, men nu har ryssarna släppt in en Bilderbergsk ”Dörröppnare” av vämjeligaste sort: ”Calle Knapp” Bildt! Fy tusann vilken miss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Gilla

 14. Benny skriver:

  Sven-Erik, det är ett privat bolag som anställt Bildt! Putin har alltså inget med detta att göra mer än att han nog ogärna ser att Bildt beträder rysk mark! Tror heller inte att Calle beviljas visum till Ryssland…

  Gilla

 15. Håller med dig, Benny, Putin vet nog vem Bildt är, så visum? Knappast!!!

  Gilla

 16. Diana skriver:

  Jesus kommer snart!! Var redo!!

  Gilla

 17. Pingback: Finns det ett samband mellan jordbävningar och dollarhegemonin – MIK? | Helena Palena

 18. V skriver:

  ”This theory is contradicted by several famous volcano experts.” No it’s not. Geologists for the state of Oklahoma confirmed the link between fracking and earthquakes in 2016 (after your post) and several wells wells were shut down, which reduced the number of earthquakes that year:
  earthquake.usgs.gov/earthquakes/byregion/oklahoma/OKeq-graph.gif

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.