Bankerna stal från alla former av konton på Cypern! Bankstöten ägde rum på natten

Christian Clausen, Nordea, Annika Falkengren, SEB, och Michael Wolf, Swedbank träffas på Bankföreningens årsmöte i november förra året. Bild: Lars Pehrson/SvD/TT

Christian Clausen, Nordea, Annika Falkengren, SEB, och Michael Wolf, Swedbank träffas på Bankföreningens årsmöte i november förra året.
Bild: Lars Pehrson/SvD/TT

De enda som har en ”garanti” är bankerna, men det är inte en insättningsgaranti utan en ”uttagsgaranti” – rätten att ta ut från bankkonton när bankerna behöver stjäla kapital. Den cypriotiska bankstöten bildar mall skriver Brage Norin – fysiker och kinakännare.

När bankerna i södra Cypern (genom politikernas försorg) gick in och stal folks sparpengar (direkt från kontona), fick vi i Sverige informationen att denna åtgärd bara drabbade miljonärer. Sanningen var att man gick in på sjukhus, skolors, välgörenhetsorganisationers, folks pensionssparande, vanliga människors konton – bankerna stal från alla former av bankkonton. Bankerna ”måste räddas” till varje pris – samma banker som under många år delat ut miljard efter miljard i bonusar till sina direktörer och under årtionden strött ut hundratals miljarder till aktieägarna. Att använda bankerna för att slussa över pengar till de som redan är rika – höll inte i längden. För att fylla på de sinande bankkassorna stal man från alla bankkonton i en enda stöt. Bankstöten ägde rum på natten – på morgonen var alla bestulna.

Detta skulle aldrig kunna hända i Sverige – vi har en ”insättningsgaranti” säger politikerna. Insättningsgarantin är en politisk bluff utan like, men bluffen sväljs med hull och hår av oss snälla aningslösa medborgare som tror på systemet. De enda som har en ”garanti” är bankerna, men det är inte en insättningsgaranti utan en ”uttagsgaranti” – rätten att ta ut från bankkonton när bankerna behöver stjäla kapital.

Pensionssparandet är låst, du kan inte ta ut pengarna – endast bankerna kan stjäla dina sparade pensionsmedel (naturligtvis genom politiska beslut). Precis detta har hänt i Sverige men vi är så snabba på att glömma när vi inte drabbas direkt. Göran Persson var statsminister när detta inträffade i vårt land. Frågan om bankernas rätt till bankstöld (det kallas för något annat) har diskuterats på högsta nivå. Det som hände på Cypern är helt i sin ordning – beslutet anses ”legalt”.

När USA:s storbanker fortsatte att dela ut tusentals miljarder dollar till sina aktieägare och till sina direktörer – trots att bankerna drog på sig astronomiska skulder – fick vi i massmedia höra att folk inte kunde betala sina låneräntor. Att detta skulle inträffa helt plötsligt var ingen förberedd på. Vad var det som hände? SVAR: Det var ett pyramidspel där bankdirektörerna och aktieägarna stal så länge det gick. Bankdirektörer kom i privata jetplan till kongressen för ”politiska förhör” – ett välregisserat spel för gallerierna. Det är synd om goda människor.

Man behöver inte vara ”synsk” för att kunna se in i framtiden.

Vanligt folk börjar förstå att det är något sjukt när varenda stat i världen ”lånar” pengar. Från vem eller vilka lånar de? Svaret är att de lånar från de som stulit mest pengar – och dessa kräver ränta på sitt stöldgods. Så enkelt är det faktiskt. En enda promille av USA:s befolkning äger över hälften av landets tillgångar. I övriga världen äger cirka en procent hälften av alla förmögenheter. Människans girighet har skapat sådana samhällssystem. Vi har släppt lös ett odjur – vår girighet har inga tyglar längre.

Grekland ställer mycket snart in betalningarna till IMF. Giriga bankdirektörer, redare, politiker och affärsmän har redan ruinerat landet. Oron sprider sig som en löpeld. Spanien, Italien, Portugal, Irland, flera länder i före detta ”Östeuropa” – listan är lång på länder som långsamt men säkert går samma öde till mötes som Grekland. Det finns inga vägval. Överallt stjäl de rika så mycket de kommer över – så länge som det håller. Det är nu bara en tidsfråga innan bubblan spricker. Grekland tänder en präriebrand. Greklands statskonkurs inleder ”den finansiella globala härdsmältan”. Ingen kan se långt in i framtiden men det är fullt möjligt att se in i den närmaste framtiden. Det är bara att ”etrapolera” (förlänga skeendet) en liten aning. Mexiko blir först i raden av länder som följer Greklands exempel och ställer in betalningarna. USA:s storbanker tvingas snabbt slå igen och USA:s öde är oundvikligt. Den största finansiella terrororganisationen i människans historia ”Världsbanken” IMF faller. Dollarn kraschar (inledningsvis). Ett helvete drabbar i första hand västvärlden men ett obeskrivligt helvete drabbar USA.

Antingen ser du om ditt bo nu – eller så sover du vidare (kanske detta är lika bra).

Om du har en enda liten ledig plats i hjärnan som kan bearbeta ny information så räcker det för att förstå. Det blir en stor bostadskrasch även i Sverige. Skeendet i södra Europa visar vad som är på gång. Universitetsstäderna klarar sig bäst. En bostad ute på landet med litet mark är tusen gånger säkrare än en villa i stan. En hytte vid norska kusten faller inte i värde även om hela världens ekonomi skakas svårt. Fritidsfastigheter i fjällvärden – helst nära norska gränsen – pallar också. Norrmännen klarar sig bäst. Även om nästan alla jordiska banker går omkull så kollapsar inte det norska banksystemet.

Det blir kolsvart före gryningen – men det kommer en ny gryning. En värld utan militära supermakter är en mycket bättre värld än dagens värld. USA:s kommande fall blir den största geopolitiska händelsen detta århundrade. Hela världen kommer att glädjas åt att den amerikanska militarismen går i graven.

Brage Norin höjdare

Brage Norin – Skogså Tankesmedja

Göran Persson stal 700 miljarder av pensionärernas pengar

Banken får ta dina pengar

…….

 

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Bankerna stal från alla former av konton på Cypern! Bankstöten ägde rum på natten

 1. Lågt pris är vårt mål skriver:

  Förlåt Helena men det är för tråkigt. Det här blir bara trist på alla sätt.
  Försök, och sluta genast. vilket vi vet att du gör i varje ande. Kanske ska du försöka hänvisa till böcker du ännu inte läst? kanske tvingas du läsa dom, det är ju en historiskt skitbra ide som tvingar dig och de Dina att gå sønder. Hallå, halli?

  Gilla

 2. Pingback: Helena Palena citerar Brage Nordin… | Autentopia Blogg

 3. orglasse skriver:

  När bankerna på Cypern hölls stängda hade deras kontor i London öppet. Hela tiden. Där i London gällde inga begränsningar så det var bara att föra över pengarna du hade från en Cypriotisk bank till en på kanalöarna om du ville.
  Cyperns egen President förde på detta sätt över och räddade en stor del av de 15 miljoner han hade på en bank i Limassol.
  Men det finns en hel del att gnälla på som skett i vårt eget land Sverige.
  Alla dessa devalveringar som de sosseledda regeringarna gjorde på 1970 – och 1980 – talet hur mycket tror ni inte man stal av oss genom dessa? En krona var något på 1970 – talets början sedan blev de Svenska pesetas och sossarna fick god hjälp av en del borgerliga partier med det.
  Då hade vi vissa år en inflation på mer än 10 % och prislapparna satt i tjocka lager på varorna i butikerna efter alla om märkningar.
  Finansminister Kjell Olof Feldt plockade ut 15 % av det totala sparandet i Försäkringsbolagen 1987. Det var då 15 miljarder kronor han stal.
  Därför skall vi Svenskar inte kasta skit på andra innan vi städat våra egna skitiga garderober.

  Gilla

 4. xmaverickx skriver:

  Skriv på!!!
  Och gå, om ni kan, till Mynttorget på lördag!
  http://blueshift.nu/stor-chemtraildemonstration-pa-mynttorget-i-stockholm-25-april-2015/

  Gilla

 5. Kalle skriver:

  Grunden att lura oss människor är att göra så att vi inte märker något. Det är det som är det mest kännetecknande för PRC (Predatory Ruling Class).

  I krig så lura folket att fienden är ond så att du hetsar folket till aggression. Under kriget, lura folket att de egna förlusterna är små men fiendens stora. I pengar öka inflationen och se alla med just sparande i pengar beskattas av inflationen, utan att de märker något. I skatter, göm dem i priset så att den som betalar inte tänker på dem eller låt arbetsgivaren betala in dem så att löntagaren aldrig förstår att skatten betalas. Lura svenska folket att vi måste ha massinvandring från Långtbortistan, annars får vi ingen pension.

  Dölj sanningen för folket genom lögner inom alla andra områden. Desto större lögn (Appollo/911) desto fler tro på den. Ska bli spännande att se vilket magiskt knep man nu tar till för att trolla bort alla förluster i samband med Grekland. Någonstans ifrån ska räkningen betalas och jag har en föraning om att de blir de inte ont anande skattebetalarna, igen.

  Gilla

 6. Hans Nilsson skriver:

  Vad innebär det enl dig Brage att se om sitt hus? Några tips är alltid välkomna.

  Gilla

 7. Lågt pris är anledningen till att leva skriver:

  Kalle, du verkar var en tänkande och påläst människa.
  Har du något fungerande förslag på hur man duckar den där tusenåriga maktstrukturen du berättar om?

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Lågt pris: Nä, det går inte att ducka! De flesta är helt ovetande om vad som sker. Synd eftersom vi inte lever i den bästa av världar! Synd eftersom vi skulle kunna leva i den bästa av världar om viljan fanns! Så under tiden får vi tacka Kalle för hans visdom. Och dina kommentarer – ja, vad ska vi kalla dom?

  Gilla

 9. Kalle skriver:

  @Låst pris

  Jag tror vi måste börja med att avtäcka lögnerna. Här är alla sidor som t.ex. denna enormt viktiga. Tyvärr har vi hela denna tusenåriga klan emot oss. Det är därför mycket svårt.

  Vi står nu inför ett ödesval. Internet ger oss, om det får vara fritt en möjlighet att gå vid sidan om klanen. Samtidigt, vilket de naturligtvis vet om fullt ut, kan de också kontrollera Internet har de total kontroll på all information som når mänskligheten.

  Nästa riktigt stora strid kommer därför stå om ett fritt Internet. Förlorar vi den striden går vi mot en oviss framtid. Förlorar klanen kommer på sikt allt fler till insikt och det kan finnas fog för hopp.

  Med ett fritt Internet är det allt svårare att lura oss.

  Gilla

 10. Ati skriver:

  ”Med ett fritt Internet är det allt svårare att lura oss.”

  Vad hjälper det med ett fritt Internet, när ni ständigt lurar er själva genom att också täppa till käften på opponenter, censurera och banna folk – tro er själva leva i en Sagan om Ringen, med Alladins lampor och stjärntydningar och dylikt, som bas för den ena idiotteorin efter den andra…

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Ati: Läs inlägget och kommentera det istället för att hoppa på en annan kommentator! Vill gärna höra vad du har att säga om det som skedde på Cypern!

  Gilla

 12. Ati skriver:

  Är det någon mening med att säga något, när du granskar, åtminstone mina sedan nyligen, kommentarer, släpper igenom en och annan som kan misstolkas och vägrar publicera andra som inte passar dina syften. En blogg med en sådan opålitlig administratör är helt värdelös.
  PS. Förvånad över att du publicerade den sista kommentaren som egentligen var en sorts sista anmärkning riktad mot dig då jag var säker på att du skulle vägra släppa igenom den. Så opålitlig är du nämligen. Ingen bra utgångspunkt för en kritisk konstruktiv dialog. (Du behöver inte heller publicera denna kommentar).

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Ati: Du kommer inte med något konstruktivt. Du är grälsjuk. Förstår inte varför du ö h t sticker in näsan här. Bara hackar. Som en skiva som hakat upp sig. Otrevligt är bara förnamnet. Anonym är du dessutom. Du kan ju vara precis vem som helst. Vad vill du? Får en känsla av att du är ett bortskämt barn som till varje pris måste få rätt. Skulle inte förvåna mig om du är ensam i kullen.

  Gilla

 14. Bättre pris gör mig kåt och allt det där skriver:

  @Kalle
  Tack för svar. Jag hoppas att du förstår att internet är midgårdsormen och agerar därefter. Personligen blir jag såklart glad av att se något så sällsynt som en ickeignorant ute på hennes hav och vill tacka dig för det, tack!
  Allt gott så länge.

  Gilla

 15. pelle skriver:

  Ati är inte grälsjuk, har poäng i att du censurerar vissa kommentarer även om de skrivna i god ton men med kritik som inte passar dig.

  Gilla

 16. Pingback: Har du kontanter för den kommande kraschen | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.