Israel världens kärnvapentätaste land! Netanyahu sidsteppade Obama!

Hur mycket makt har Barack Obama?

Hur mycket makt har Barack Obama?

”Netanyahu åker till Washington – utan att vara inbjuden av Vita Huset (!) för att vinna stöd för Israels kärnvapenmonopol.”

Hela världen vet att Israel har kärnvapen. Alla i väst håller tyst skriver Brage Norin – fysiker och kinakännare.

Hela världen vet att Iran saknar kärnvapen. Alla i väst skriker sig hesa och varnar – ve och fasa – Iran kan möjligen skaffa sig kärnvapen i framtiden. Vilket ofattbart hyckleri!

Israel vill till varje pris förbli den enda kärnvapenmakten i Mellanöstern. Netanjahu åker till Washington – utan att vara inbjuden av Vita Huset (!) för att vinna stöd för Israels kärnvapenmonopol. Något liknande har aldrig inträffat i amerikansk historia. Obamaregeringen agerar försiktigt – men under ytan kokar det.

Förhandlingarna om Irans kärnenergiprogram i Schweiz ser ut att bli en historisk vändpunkt. Israel rasar över Obamaregeringens agerande. Bland alla kommentarer finns en som är av speciellt stort intresse – Hans Blix:s åsikter om förhandlingarna. Han har vid upprepade tillfällen yttrat sig i frågan.  Hans Blix: Hur ska omvärlden kunna övertyga Nordkorea och Iran om att de inte behöver kärnvapen? Ett är säkert: argumenten skulle få större tyngd om USA och Israel själva minskade sina arsenaler”.

Blix lättad över Iranförhandlingarna (Citat från Aftonbladet)

 ”Beskedet om att en uppgörelse om Irans kärnenergiprogram kan vara nära togs emot av lättnad på många håll runt om i världen. Inte minst av Hans Blix, tidigare chef för atomenergiorganet IAEA. – Jag har varit orolig för att det skulle gå snett, säger han till TT. Blix pekar på att grunden till den oro som funnits och fortfarande finns på sina håll är att Iran byggt upp ett kärnenergiprogram som är av större dimension än vad landet anses behöva för elproduktionen. – Med det här avtalet har man försökt definiera att så här långt får de inte gå. Man får inte ha så många anrikningsanläggningar, långt mer än vad man behöver för ett fredligt program.

Ett annat viktigt steg är de långtgående inspektionerna. – Här finns betydande restriktioner lagda på deras kärnenergiprogram för att därmed skapa ett lugn i världen om att de inte är på väg mot ett vapen. Samtidigt gäller det att inte kräva så hårda nedskärningar att Iran känner sig djupt förödmjukat. Även om tongångarna är positiva nu påpekar Hans Blix att det är en bit kvar innan en slutlig överenskommelse är på plats. – Det kan hända mycket på bara några månader”.

Israel riktar svidande kritik mot kärnenergiavtalet mellan Iran och stormakterna.(Saxat ur pressen)

– ”Det är ett mycket dåligt avtal, vi måste göra allt för att påverka parterna att skärpa kraven innan det definitiva avtalet signeras i sommar, sade socialdemokraternas strategiske talesman Omer Barlev. Ministern för säkerhetsfrågor, Yuval Steinitz, förkastade avtalet i mycket skarpa ordalag: – Det är sanslöst att ge Iran belöningar samtidigt som det härjar vilt i Mellanöstern, underminerar regimer och finansierar terror i en rad länder”.

Israel och Saudiarabien hade hoppats att USA skulle påtvinga Iran begränsningar i dess missilprogram. Iran har vägrat, men president Barack Obama meddelade i sitt tal på torsdagskvällen att vissa sanktioner mot Iran kommer att fortsätta så länge missilprogrammet och stödet åt terrorrörelser fortsätter. Obama vände sig speciellt till sina svåraste kritiker, premiärminister Benjamin Netanyahu och den saudiske kungen Salman, och lovade dem att detta avtal kommer att bidra till deras säkerhet mer än något alternativ.

Tongångarna i USA är hätska. Republikanernas tidigare presidentkandidat Michele Bachmann jämför Barack Obama med dödspiloten Andreas Lubitz. ”En förvirrad pilot som flyger hela sin nation in i klipporna”, skriver hon på Facebook. Många republikaner hatar Obamas avtal kring Irans kärnenergiprogram – det avtal som USA och de övriga medlemsländerna i FN:s säkerhetsråd förhandlat fram de senaste dagarna.

EN HÅRRESANDE SANNING. ISRAEL ÄR VÄRLDENS KÄRNVAPEN-TÄTASTE LAND

1986 avslöjdes Israels kärnvapen

Israels kärnvapeninnehav avslöjades 1986 av den israeliska kärnfysikern Mordechai Vanunu. Straffet för att avslöja sanningen blev grymt. Efter avslöjandet fängslades han av Israel. Vanunu tillbringade 18 år i fängelse, varav 11 år i isoleringscell. Israels kärnvapeninnehav har många gånger bekräftats av andra experter. I en intervju 2005 berättade Vanunu varför han avslöjade Israels kärnvapeninnehav: 

Från Wikipedia, den fria encyklopedin: Hoppa till: Israel varken bekräftar eller förnekar att de besitter kärnvapen. Även om ingen officiell statistik finns, har man beräknat att Israel har från 75 till så många som 400 kärnvapen, som rapporteras inkluderar termonukleära vapen i megaton området.(Hans Blix har flera gånger nämnt liknande siffror.) Snacka om en obehaglig sanning. Flera hundra kärnvapen på en så liten yta gör Israel till världens mest kärnvapentäta land! 

HÖR OCH HÄPNA – Även den vita apartheitregimen i Sydafrika hade utrustats med amerikanska kärnvapen!

När rasistregimen föll meddelades officiellt att landets sex kärnvapen hade monterats ned av landet självt – av det vita Sydafrika. Alla experter vet att det var amerikanska kärnvapen som hade installerats i Sydafrika. De sex kärnvapnen ”förstördes” inte av Sydafrika vilket den vita regimen påstod. Det var USA som hämtade hem sina kärnvapen från Sydafrika när den av USA och Israel terrorstämplade Nelson Mandela tog över makten.

HYCKLERIETS VÄSTVÄRLD

Massmedia i hela västvärlden döljer och förvränger all sann information i frågan om kärnvapen:

* Afrika blev en kärnvapenfri zon när USA i panik hämtade hem sina sex utplacerade kärnvapen i Sydafrika. 

* Mellanöstern blir en kärnvapenfri zon när USA hämtar hem alla sina kärnvapen från Israel. 

* Några hundra amerikanska kärnvapen utplacerade i Israel gör landet till världens mest kärnvapentäta land. Hans Blix har flera gånger nämnt den osäkra siffran – ”några hundra”. Få känner till det exakta antalet. 

We have a big problem – ”a very big” problem!

När Sovjetunionen kollapsade för cirka 25 år sedan tog Ryssland tillbaka sina kärnvapen från bl a Ukraina. De amerikanska kärnvapen som utplacerats i Israel hinner USA inte ta tillbaka. Det finansiella stupet är nära förestående i USA. Ett fasansfullt inbördeskrig i USA är oundvikligt. Inbördeskriget bryter ut så snabbt och våldsamt att ingen statlig verksamhet kommer att fungera. Det blir FN som får uppdraget att skapa ”ett kärnvapenfritt Mellanöstern” (i praktiken att nedmontera Israels kärnvapen).  Precis så kommer det att gå. Då får vi svaret på hur många kärnvapen som finns i Israel. 

Min privata gissning är att antalet kärnvapen i Israel har minskats ner till cirka ett hundra. Både Ryssland och USA har minskat sina lager av kärnvapen. USA har dragit ner sina kärnvapenlager inte bara i USA utan även i Israel – detta är mycket sannolikt. Psykologiska orsaker talar för att man lagt sig nära ett hundra – fast på undersidan. Min gissning är 98 israeliska kärnvapen. Framtiden ger oss facit. Tro det eller ej – men jag kommer att få rätt!

Brage Norin höjdare 

Brage Norin – Skogså Tankesmedja

…….

  

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Israel världens kärnvapentätaste land! Netanyahu sidsteppade Obama!

 1. Känns som att du, även denna gång, har helt rätt antagande i här aktuell fråga, Brage Norin!

  Gilla

 2. Brage Norin skriver:

  Det föll bort ett litet textavsnitt i artikeln ovan – den israeliska kärnfysikerns motivering till varför han avslöjade Israels kärnvapeninnehav. Jag tar med denna text i denna kommentar.
  I en intervju 2005 berättade Vanunu varför han avslöjade Israels kärnvapeninnehav:

  ”Det är samma situation som vi har idag, nämligen den att Israel fortsätter att ljuga och lura världen och dess egna invånare. Israel förnekar sanningen. Israel hävdar att de inte har kärnvapen, men jag arbetade där och producerade dem. Vid den tidpunkten hade de 200 kärnvapen, år 1986, och det var vid den tidpunkten de började producera den mest hemska av alla vapen – vätebomben. Allt detta i hemlighet. Genom att ljuga och lura världen och dess invånare. Så jag sa till mig själv: ‘Det är omöjligt för mig att hålla detta hemligt. Jag måste redogöra och erkänna det, och försöka stoppa det.’” (Slut citat).

  Gilla

 3. Kalle skriver:

  Henrik Palmgren på Red Ice brukar säga kloka saker. Han sade nyligen ”Tala ut – eller skicka vidare problemet till våra barn så är det de som drabbas av vår tystnad”. Kanske kan man tänka så om denna forskare men även om Brage och denna sida. Tack.

  Gilla

 4. Hans Nilsson skriver:

  Jag har inte så stort förtroende för FN att jag litar på deras siffror när och om den dagen kommer att Israels kärnvapeninnehav och antal skall offentliggöras. Personer med makt är i mina ögon utbildade till att frissera sanningen så den passar för offentlighetens ljus. Lögner i den höre skolan är de också mycket bra på att leverera när stunden så kräver.

  Gilla

 5. xmaverickx skriver:

  Rothschilds (Hitlers far Alois oäkta barn till en Rothschild) var medskapare till både Israel och FN, och de som fortfarande i denna dag tror att FN är en fredsskapande organisation de bör läsa på.

  Gilla

 6. Nisse skriver:

  Det här är läskigt:

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.