Korrupta bankirer! Stenrika redare! Giriga politiker och affärsmän har satt Grekland i konkurs! Snart smäller det!

Det här är inte god marsipanchoklad från Anton Berg! Nä, det är guldtackor!

Guld i all ära men nu köps det silver som aldrig förr!

”År 2015 behöver Grekland betala 21 miljarder Euro enbart i ränta – mest till Tyskland”. ”Det grekiska folket tänker inte betala den gigantiska statsskuld som tjuvarna lämnat efter sig”. ”The financial cliff” blir verklighet i USA. Resultatet – den s. k. världsbanken IMF kraschar”  skriver Brage Norin – fysiker och kinakännare.

Greklands premiärminister Alexis Tsipras har naturligtvis rätt, när han påstår att en återbetalning av den grekiska ”skulden” skulle orsaka en total katastrof i Grekland. Han har varnat Tysklands förbundskansler Angela Merkel för de oundvikliga följderna. Det är inte det grekiska folket som har ruinerat landet – det är korrupta bankirer, stenrika redare och tusentals giriga politiker och affärsmän som satt landet i konkurs. Det grekiska folket tänker inte betala den gigantiska statsskuld som tjuvarna lämnat efter sig. Det är helt enkelt omöjligt. Grekland har nått ”vägs ände”. Varför fattar nästan ingen att Greklands statskonkurs är ett faktum???

År 2015 behöver Grekland betala 21 miljarder Euro enbart i ränta – mest till Tyskland. Tyskland är Greklands största kreditgivare i EU. Atens totala skuld överstiger 320 miljarder euro. Sedan 2008 har Greklands BNP till följd av krisen gått ner med 25 procent. Befolkningens inkomster har minskat med 40 procent. Grekland har redan kraschat! Varför förstår nästan ingen vad konsekvenserna blir???

Grekland ställer snart in betalningarna till IMF. Detta utlöser lavinen – den globala finansiella härdsmältan. ”The financial cliff” blir verklighet i USA. Resultatet – den s. k. världsbanken IMF kraschar.

DETTA BETYDER ATT USA:s SKULDVÄXLAR BLIR LUFT! Alla länder drabbas. Västvärlden drabbas fruktansvärt. USA störtar in i ett mardrömslikt långvarigt inbördeskrig. Den mest dramatiska geopolitiska händelsen detta århundrade är snart en verklighet. Varför mörkar nästan varenda människa verkligheten – trots att den är så uppenbar???

God morgon öst.

”New Developing Bank” (NDB) och ”Asian Infrastructure Inverstment Bank” (AIIB) – kommer att ta över efter IMF:s kollaps. Detta förstår varenda begåvad politiker. Många europeiska länder börjar redan se om sitt hus – till och med USA:s nära allierade. USA rasar över Storbritanniens beslut att medverka i AIIB – i stället för att helhjärtat satsa på IMF. VARNING: Det handlar inte om flera år – IMF:s kollaps kommer snart – som ett blixtnedslag. Vi har i bästa fall några år på oss att förbereda oss. Varför förstår nästan ingen hur snabbt allt kommer att ske???

Dollarn havererar – vad händer med svenska kronan?

Tyvärr finns det ingen att fråga. Det finns nämligen ingen som kan svara – inte ens Andreas Cervenka (ekonomisk krönikör på Svenska Dagbladet). Nästan alla verkar leva i en fantasibubbla. De som förstår talar inte ur skägget. USA:s miljardärer investerar våldsamt i silver. De vet naturligtvis att dollarns världsherravälde snart är över. Frågan om hur det går med svenska kronan kan ingen människa svara på. Hur går det med Euron? Samma sak – ingen vet. Varför förbereder sig nästan ingen för de orostider som är på gång???

Tankar – Skogså Tankesmedja.

Med mycket stor sannolikhet blir det en valutakorg bestående av BRIKS-ländernas valutor, som blir basen för den nya världsvalutan (som ersätter petrodollarn). Den ryska valutan Rubel vilar tryggt på svindlande tillgångar av naturgas, kol och olja. Den kinesiska valutan Yuan vilar på hela bergskedjor av renaste guld. Inga andra BRIKS-länders valutor har ens i närheten samma dignitet som den ryska och den kinesiska valutan. Eurons roll i denna valutakorg beror på framtiden.

Tysklands öde är redan förutbestämt. Det tyska ingenjörsfolket blir den europeiska storspelaren i ”Eurasia” – framtidens största finansiella marknad. Eurons framtid är osäker. Det kan mycket väl bli ett återupprättande av den tyska marken när land efter land i södra Europa drabbas av kaos. Tyskland blir Västeuropas lokomotiv i morgondagens värld.

USA:s fall innebär en enorm befrielse för mänskligheten.

Den amerikanska mardrömmen drabbar hela västvärlden hårt, men ett rent helvete drabbar den amerikanska befolkningen. Det finns inga ord för att beskriva den sociala katastrof som drabbade det ryska folket när Sovjetunionen kollapsade. Det blir minst tio gånger värre när det amerikanska romarriket går under. Landet blir sig aldrig mera likt. Det är lika säkert som ”amen i kyrkan” att Alaska återköps från USA av Ryssland – det land som en rysk tsar sålde till USA för cirka ett hundra år sedan. Ryssland kommer att få närmare 20 ”arktiska tidszoner” i framtiden.

USA:s fall innebär att de tusenåriga krigens helvete snart kommer att vara över. Den militära epoken är äntligen förbi. Diplomatins tidevarv startar. I en värld i fred öppnas dörrarna på vid gavel för demokrati. Men denna historiska process kommer att gå långsamt. Diktaturer kommer att försvara den rika elitens privilegier så länge det är möjligt. Men i land efter land kommer demokrati långsamt att växa fram steg för steg. Folket har den verkliga makten och ingenting kan stoppa folkens längtan efter frihet. USA:s fall öppnar dörrarna till en bättre värld.

Brage Norin höjdare

Brage Norin – Skogså Tankesmedja

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Korrupta bankirer! Stenrika redare! Giriga politiker och affärsmän har satt Grekland i konkurs! Snart smäller det!

 1. orglasse skriver:

  Ja du Brage du har visioner du, och det är bra men dina slutsatser är väldigt optimistiska utifrån det scenario du själv beskriver.
  För oss med historisk skolning vilket jag har finns inget av det du hoppas på beskrivit när imperium faller utan det är motsatsen som skett.
  När det nya Rom faller det vill säga USA då blir precis som du skriver konsekvenserna enorma för den amerikanska befolkningen, och detta kommer aldrig deras militära och politiska system att gå med på.
  Vad vi troligen kommer att få bevittna är istället mer av krig, död och stöld av hela nationers förmögenheter. Har man en formidabel krigsmakt då kommer man att använda den.
  Att studera det amerikanska folkets tankar känslor är mycket intressant och givande men ytterst väldigt negativt som kommer i dagen. Den stora delen av deras befolkning saknar empati.
  Man känner inget för den som förlorar och det här kan vara en konsekvens av att varje barn som växt upp i USA har sett cirka 40 000 mord på TV innan de är vuxna – de blir avtrubbade. Blir de sedan själva offer för en ekonomisk tsunami är jag helt säker på att man kommer att ta det man vill ha.

  Gilla

 2. Som vanligt Brage Norin: Applåder för glasklar analys om växande oro och mörk framtid – utifrån ekonomiskt perspektiv! Något än värre blir framtiden ur ett biologiskt perspektiv. UTGÅNGSPUNKTEN i allt tänkande måste bytas mot en helt ny Utgångspunkt. Att I-världen -Kapitalismen – Konsumismen rasar ihop som ett korthus är vår frälsning.
  Miljöproblemens era är över, klimathotets era är inte längre överst på agendan, NU handlar det om ÖVERLEVNADSFRÅGAN som prio ett.

  Expponentiellt växande världsekonomi KRÄVER, är en total omöjlighet, utan i samma takt exponentiellt växande destruktion av vår enda jord.
  1 (EN) enda livboj står till förfogande: HÄST & VAGN & GENUINT SJÄLVHUSHÅLL TILL ALLA FAMILJER PÅ JORDEN! DÅ, endast SÅ, kan den nu helt förgiftade jorden återfå sin nu förlorade självläkningsförmåga. That´s it!

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  orglasse: Det är något ljust över Brages profetior. Sånt tycker folk om. Men med vetskap om hur människan är när hon är hungrig går vi en otrevlig tid till mötes. Fred bygger på att alla har det ganska bra. Klyftorna får inte bli för stora och dom växer. Det är meningen. Dessutom kan man fråga sig varför USA bygger koncentrationsläger – FEMA-camps. Vilka ska sitta där? En fråga till som jag undrar över: Om Feds/IMF brakar så är det väl för att manuset är skrivet så. Och att samma aktörer förmodligen styr även över Brics och deras nya bank. Vi får verkligen hoppas att så inte är fallet. Dock känner jag mig lite jalur.

  Gilla

 4. Michael Thudén skriver:

  Dessutom ska Kineserna skapa ett eget SWIFT-system som ska starta i september eller oktober. Swift är det digitala nätverket som leder alla vägar till USA:s datorer på FED i New Tork (det enda stället digitala dollar kan existera är på FED:s datorer i New York). Då 85% av världshandeln sker i dollar har USA fått en ”free ride” och ett högt värde utan att USA behövt tillverka något själv mer än dollar – dvs en form av parasitism som De Gaulle, Putin etc kallat det. Kineserna håller på att styra om världshandeln så att alltmer kommer ske i Yuan (eller, som Brage skriver, i en korg, kanske liknande Keynes Bancors). Skrev om det här med bilder för att det ska var lätt att förstå.

  Vägnätet för internationell handel byggs om av Kina – dollarn kringgås

  Håller jag med Brage, döden för dollarn och USA härskarstatus är nära.
  Receptet för att skapa en härskarvaluta, såsom dollarn

  Gilla

 5. Anders Kohler skriver:

  And you have not even touched the derivatives yet!
  THAT will be the BIG domino-effect that will suck in EVERYTHING!!!
  1-2-4-6-8 QUADRILLIONS which most is OTC derivatives!!!
  (No one knows since its OTC)
  SWISH….. GONE!!!

  Gilla

 6. Sofia skriver:

  För den som har intresse/möjlighet att gräva ännu djupare historiskt:
  http://en.metapedia.org/wiki/Central_Board_of_Jewish_Communities_in_Greece

  Gilla

 7. Pingback: Korrupta bankirer! Stenrika redare! Giriga politiker och affärsmän har satt Grekland i konkurs! Snart smäller det! | Arab Nyheter

 8. Anders Kohler skriver:

  EDIT: As Add-on to my previous comment above:

  Approx 75% of all derivatives (Both registered and OTC) are IR/interest-rate derivatives.
  Thats Why The Fed Don’t /CAN’T raise the Interest-rate .. Yet!
  Since that would bring down the entire Global financial system in Days …. ,
  if not Hours!!!
  (Which actually happened in 2008 when they ”killed” Lehman to save AIG …to Save Goldman Sachs who got 100 per-cent on the dollar of the TARP money according to their CDS. (Credit default swaps).
  Never heard of before, and they were alone then too)
  So the interest-rate hike is kept by The Fed until when it’s ”time”.
  When the (according to the plan) time IS IN to bring it down/Crash the entire Global financial System,
  And THAT is when The Fed’s Proxy-Banks i.e The 8 biggest ”TBTF” Wall-street Banks
  and their owners, (who also are the owners behind The Fed) have bought up Everything of value in this world by using the worthless dollars that they have printed to Themselves out of thin air … and not a day before!
  (Thats why all these mind-blowing attempt by the Banksters to ”kick the can down the road” that we have seen since 2008)
  So the interest-rate Hike IS coming, with 100% certainty , but not until it’s ”Time”!
  This is a VERY well-planned,old and detailed ”Ponzie Scheme” that they are pulling off right in-front of our eyes .. and its done in exact accordance to the Very detailed plan from the meeting in 1910 at Jekyll Island (GA) where The Fed was created ”on paper” to be set-up in 1913 by these Banksters.
  This is the biggest Ponzie Scheme in History that we’re witnessing ….
  And we’re at the very end of it Right NOW!
  So, Keep out, stay away from Every ”paper-asset” and synthetic financial tool there is,
  Because it will All go the same way .. i.e … BUST!

  -If you know how the world financial system works,
  you know the game that you are playing…
  And if you don’t know the game and the rules that we’re playing by,
  you’re going to get slaughtered… YOU ARE GOING TO GET SLAUGHTERED!!!

  Gilla

 9. Michael Thudén skriver:

  Tycks som om Löfven hade ett syfte med att åka till Kina. Sverige vill var med i AIIB (en konkurrent till USA kontrollerade IMF och Världsbanken), från SvT:

  ”Sverige kommer att ansöka om att bli medgrundare i AIIB, en investeringsbank för infrastruktur i Asien, som Kina leder”
  ————
  ”Banken ses inte med så blida ögon av USA eftersom den anses ge Kina mer tyngd i regionen och världen.”
  http://www.svt.se/nyheter/ekonomi/sverige-vill-vara-med-i-kinabank

  (Tyskland, Storbritannien, Frankrike och en hel drös andra länder har redan anmälts sig vilja gå med i AIIB)

  Gilla

 10. Lars skriver:

  Läste en riktigt bra artikel i Veterans Today skriven av en amerikan som vaknat upp till verkligheten.

  ”The psychology of denial that has so many Americans still unwilling to face the truth of course gets reinforced daily by the constant barrage of MSM-government lies and propaganda. Because the vast majority of Americans love the country they grew up in, to realize that their homeland they’ve always cherished and loved turns out to be a villainous Empire that’s the enemy of the entire world, betraying and enslaving its own people and beyond, sacrificing Americans’ well-being for global hegemony and full spectrum dominance is a very hard and bitter pill to have to swallow. It’s very similar to finding out your own father is a mass murderer.”

  http://www.veteranstoday.com/2015/03/30/breaking-through-americans-dumbed-down-layers-of-deception-and-denial/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.