Kontanter är en mänsklig rättighet! England – Kina skakar tass! USA is furious!

England och Kina skakar tass! Undrar vad Washington tycker om detta?
England och Kina skakar tass! Undrar vad Washington tycker om detta?

Skrivet till en vän som också vet att Sorcha Faal är en avdankad CIA-människa. Fick förmodligen sparken under Clintons tid.
”Visst är det så! Men jag följer alltid pengarna. Som alla andra missar. Det viktigaste känner folk inte till. Otroligt! Hur bankerna skapar pengar på en dator och tar sen ränta på luft. Privata banker. Sverige är ett bolag. Staten måste låna av Riksbanken. Otroligt igen! Staten kan ju ge ut egna pengar och sätta dom i omlopp. Men får inte enligt Maastricht som säger att staten måste låna på marknaden. Snacka vi är inlurade i Feds garn sen vi kom med i EU. Vi var det tidigare också men nu är det lagligt så att säga. Vi har inget samhälle! Vi är alla personnummer som staten kan låna pengar på! Det göder bankerna. Det är därför bl a som vi har sån massinvandring. Eskalerande t o m om makten får bestämma!
Hälsningar!
Helena”

Sorcha Faal skrev detta om Victoria Nuland. Det rör på sig när det gäller pengarna. Petrodollarn kanske kan hälsa hem vad det lider. Det ser inte bra ut för det amerikanska bankmonopolet.

BANKING MONOPOLY IS OVER !!!! The Wealth Watchman

“Britain applies to join China-backed Asia bank. US is furious, U.S. urges allies to think twice before joining China-led bank.“ Läs mer!

Kontanterna plockas bort och folk verkar äntligen vakna upp. Björn Eriksson har startat ett kontantuppror och i riksdagen tar man äntligen upp frågan på bordet.

”Man ska klara sig utan kort”

Frågan om kontanternas förestående död har hamnat i fokus efter förre polischefen Björn Erikssons kontantuppror. Riksdagens finansutskott har i veckan en öppen utfrågning och utskottets ordförande Fredrik Olovsson (S) är tydlig i sitt förhandsbesked – svenska konsumenter ska inte behöva ha kort för att kunna sköta sina inköp.

Läs och begrunda! Kazarernas tid är förbi.Vi ser vad dom sysslar med och det är ju inte så kul med tanke på att dom kunnat jobba ostört under många hundra år. Det finns hopp! Ju fler som vaknar upp och begriper kan ju bara båda gott för framtiden. Läs mer här vad Benjamin Fulford har att säga om saken.

BREAKING NEWS: BANKERNA FEGAR UT UR KONTANTDEBATTEN – IGEN!

Den debatt om privatbankernas olagliga och odemokratiska utfasning av kontanter som SVT Debatt planerade sända i morgon 2015-03-12 har ställts in. Skälet anges av debattredaktionen till att bankerna och deras ägare inte vill ställa upp. Läs mer!

Jaha! Bankerna vill inte ställa upp! Men dom vill gärna skinna oss! Inte kul nu när det blir insyn i systemet. För handen på hjärtat och på bordet: Vad ska banken svara på dessa frågor?

Allt fungerar så länge folk tror på systemet men vad händer om folk får panik? En bank ska väl låna ut pengar? Kontanter? Det tror ju alla! Men varför vill ni då ta bort kontanterna? Det finns bara tre procent kontanter i systemet. Är ni rädda för en bankrusning? Vad skulle hända om alla ville ta ut sina pengar med tanke på att det mest är luft i systemet. Vad skulle ni göra då? Jo, då skulle ni väl låsa dörrarna till bankerna. Då skulle folk gå till bankomaten och då skulle ni ta korten. Då skulle folka ringa till banken och då skulle vi mötas av en telefonsvarare. Eller hur? 

Nä, men hur menar du då frågar bankiren? Jo, men om ni lyckas med ert uppsåt att ta bort kontanterna då kan ni ju komma undan mer ett pyramidspelande bedrägeri som ni sysslar med. Ni skapar ju pengar genom skuld när ni knappar in summan på datorn. Sen tar ni ränta på luft. Rena drömläget. Sen ingår det väl i Storbrors planer på The New World Order att vi istället för kort ska få ett chip i handen. Sen har makten full koll på varenda liten individ. Tror Orwell vrider sig i graven faktiskt. Sist men inte minst: KONTANTER ÄR ANONYMA! I ett kontantlöst samhälle kan alla spåras. Ja, inte fattiglapparna på gatan som inte är betrodda med kort förstås!

Riksdagen har beslutat att kontanterna ska bort! Regeringen Reinfeldt nickade bifall utan någon som helst diskussion med oss medborgare! Fy fan! Regeringen Reinfeldt beslutade det efter att Ulla Andersson (V) lyfte frågan i riksdagen. Efter några timmar kom på kvällen regeringens svar: Processen ska fortgå (kontanterna bort).

Det stod snart klart att också socialdemokraterna delade regeringen uppfattning att familjen Wallenberg i lugn och ro borde få utrota kontantväsendet. M är således inte ensamma. SAP vill också ta bort kontanterna utan debatt.

KONTANTER ÄR EN MÄNSKLIG RÄTTIGHET! Delta i Björn Erikssons Kontantuppror. Sida på Facebook. 

Vill ni lära er om pengarna och hur det hela fungerar gå till bloggen Ett nytt penningsystem. Där är det raka besked och inte så svårt som alla tror att det här med pengarna är. Vakna upp medan tider är!

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

28 kommentarer till Kontanter är en mänsklig rättighet! England – Kina skakar tass! USA is furious!

 1. Benny skriver:

  Haha…nu börjar fasaden rämna! T o m britterna, USA:s värsta knähund, inser ju att något är otroligt fel. Protesterna mot NWO och bankerna tilltar, med uppror som i Frankfurt m.m. Och detta kommer vi att få se mycket mer av trots att MSM-media (bankägda) gör allt för att bagatellisera och utmåla demonstranterna i dålig dager.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Benny: Det finns hopp! Det känns bra! Tidigare har dom kunna jobba ostört. Men nu är vi många som ser vad dom sysslar med. Amerika har byggt koncentrationsläger. Vilka ska sitta där tro. Makten är rädd för sina medborgare. Så jävla skumt! Undrar om det hinner komma hit.

  Gilla

 3. Bra sammanfattat Helena – tack för ditt engagerade upplysningsarbete!

  Gilla

 4. Font Face skriver:

  Bra artikel! Jag hittade ingen kontaktväg så får bli en kommentar, ta bort om du vil:
  I mobilen så använder ni ganska stort radavstånd, det är mycket ansträngande att läsa. Nästintill omöjligt utan att treva faktiskt. Jag tror det är nån bug. Se över det så når du fram till fler. Använder chrome på android om det spelar nån roll. Mvh

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Min mejl står i högra spalten. Kan tyvärr inte hjälpa dig. Har ganska stor text så det ska bli lättare att läsa. Du får låna en dator! 😛

  Gilla

 6. Lars skriver:

  Blev själv förvånad när UK gick med i nya Kina banken, plus att Tyskland, Frankrike och Italien skall gå med. Vet inte vad som är på gång, men tydligen anser dessa länder det så viktigt att de går emot USAs vilja, hoppas det är början ut ur Europas vasall status.

  Gilla

 7. Kalle skriver:

  Vårt samhälle är sårbart. Vi klarar oss inte många dagar utan t.ex. ett fungerande elnät. Skulle banksystemet gå ner så är samhället idag mycket sårbart så kontanterna är på väg ut. Jag tror att med rätt regering så bör man se över dessa hotbilder också. Inte bara vara rädd för den ryska björnen. Enligt forskare kommer ibland elektromagnetiska stormar mot jorden som riskerar att slå ut mycket av elektroniken. Har vi beredskap för detta? Eller är det bara ryssen bakom busken vi behöver frukta enligt våra PK-politiker?

  Känns som att en viss användning av kontanter kan vara en effektiv backup. Elektroniska pengar i telefonen kan också vara ett bra komplement bara de inte är kopplade till banken för att fungera.

  Gilla

 8. InPeace skriver:

  Kan någon vänlig själ förklara för mig vad menas i artikeln med att staten kan låna på svenskarnas personnummer?

  Gilla

 9. Michael Thudén skriver:

  @Inpeace
  Bankerna ”lånar” inget ut mer än bankens egna skulder till konton då det enda som kan finnas på ditt konto är bankens skulder (banken kan betala sin skuld till dig då du t.ex gör bankomatuttag – det är därför bankerna är livrädda för kontanter och bankrusningar – de kan inte betala alla sina skulder till kontoinnehavarna). 97% av penningmängden består av bankernas skulder till kontokunderna och endast 3% är kontanter (kronor)

  Staten får inte, precis som Helena skriver, enligt Maastricht och Lissabon-avtalet skapa egna kronor för att finansiera sig. Staten måste ”låna” bankernas skulder de med. Skattekontot ligger t.ex på SEB. För att staten ska få det ”stora privilegiet” att ”låna” bankernas skulder kräver bankerna pant. STATEN HAR BEFOLKNINGEN SOM PANT GENOM SKATTEN. Skatten är kopplad till personnumren. Så staten måste, såsom Helena beskriver, pantsätta oss som personer till banksystemet för att få ”låna” fullständiga påhitt som vi, folket, sedan ska betala genom skatten.

  Systemet är maximalt parasitärt och fullständigt absurt. Om du vill fördjupa dig kan du läsa mer här:
  Banken kan bara ”låna ut” sina egna skulder till konton

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  In peace: Tänk att Skatteverket har alla våra skatter i ett konto i SEB-banken. Är inte bara det too much! Sverige är ett aktiebolag. Vi har inget samhälle! Och snart inget land.

  Gilla

 11. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Läs Aftonbladets debattartikel torsdagen den 19 mars!! Den har rubriken ”Gör banker skyldiga att hantera kontanter”. Den är skriven av Ulla Andersson och Håkan Svenneling från Vänsterpartiet, f ö det enda parti som har agerat i denna fråga i Riksdagen. Notera också att före detta Rikspolischefen Björn Eriksson kraftigt har protesterat mot överhetens totalitära kupp att beröva oss kontanter.Tänk om man kunde få svenska löntagare att t ex en viss dag (lönedag) ta ut
  t ex 10.000kr. Om t ex 300.000 personer gjorde detta så kunde det bli ett intressant experiment..
  För några år sedan då Nordea och SEB och Swedbank saboterade valutorna i Baltikum så gjorde en lettisk journalist ett likande tips, men blev lagförd för samhällsomstörtande verksamhet. Men borde man inte ha full och oinskränkt rätt att förfoga över sina egna pengar??

  Gilla

 12. InPeace skriver:

  Aha! Då förstår jag resonemanget med att låna på personnummer. Tack alla för ni tog er tid att förklara.

  Gilla

 13. Lars skriver:

  Varje gång man betalar med kort så får säljaren betala procent på beloppet till banken. SE Banken tar 6-7% på beloppet, American Express 10-12% och på mindre belopp utgår en avgift på 3 kr/betalning, är uppgifter som jag har hört. Bankerna vill nu tjäna 6-7% på alla transaktioner i samhället, snacka om parasitism. Det gäller att alla gör motstånd mot utvecklingen och betalar med kontanter så mycket som möjligt. Bra av Björn Eriksson leder upproret mot det kontantlösa samhället.

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Lars: Bankerna har drömläge! Ponera att kontterna försvinner. Då är vi slavar plus att systemet en gång för alla kan gömma och komma undan sitt pyramidspel. Folk börjar bli för medvetna därför eskalerar makten. Allt är genomlyst genom nätet så det lär komma en massa förbud framöver.

  Gilla

 15. Michael Thudén skriver:

  Helena
  Om kontanterna försvinner får bankerna dessutom en total skuldavskrivning gentemot kontokunderna. Ditt konto är bankens skuld till dig (det skrivs så på bankens balansräkning också). När du plockar ut kontanter från bankomaten betalar banken sin skuld till dig. Mao om kontanterna försvinner slipper bankerna betala sina skulder till kontoinnehavarna.

  En annan implikation med det kontantlösa samhället är att det blir omöjligt för någon att betala med kronor (inte ens staten kommer kunna betala med kronor). Våra konton är, som sagt, bankernas skulder och INTE kronor – ett konto hos banken kan ALDRIG innehålla kronor. Om jag betalar dig genom genom kontosystemet får du mer innehav av din banks skulder på ditt konto samtidigt som jag får lika mycket mindre av min banks skulder på mitt konto. Vi bollar mao bankernas skulder mellan våra konton. Det går inte att betala genom kontosystemet med kronor överhuvudtaget (Postgirot skapades 1925 enkom för att det skulle fungera att betala med kronor genom kontosystemet – Nordea stängde den dörren 2002 när de köpte upp Postgirot). Så införandet av det kontantlösa samhället är det samma som avskaffandet av kronan som betalmedel.

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Michael: Åh, längtar tillbaka till Postgirotiden. Man kan undra hur ett samhälle utan kontanter skulle bli. Tror inte att det skulle kunna fungera. Tråkigt det måste bli att inte kunna pruta och ha sig. Barn älskar sedlar och mynt. Man lär sig värde genom fysiska pengar. Minns när jag hittade pengar som barn. Vilken lycka. Vackra är dom också. Om man tittar med en lupp på våra sedlar stiger det fram en helt ny värld. Så vacker. Massor med detaljer är gömda vid en första anblick. Man måste ha lupp för att se det hela.

  Gilla

 17. orglasse skriver:

  Hej
  Många kommentarer om Ekonomi vilket är ett svårt ämne.
  Det finns två avgörande beslut i det amerikanska representanthuset som håller på att förstöra Världen. Det ena beslutet tillkom på 1880 – talet och det andra 1913.
  Om vi börjar med julaftonsbeslutet 1913 så var det en förutsättning för att det privata företaget Federal Reserve System skulle kunna börja sin verksamhet. När de flesta åkt hem på jullov så öppnade man kammaren igen och ett antal kongressmän som stannat kvar tog beslutet då att ge FED rätten att sköta den amerikanska valutan.
  Därmed så blev dollarn inte längre en sedel utan en skulddito en NOTE på engelska och inte en bill.
  FED som ägs av 10 stycken bankirfamiljer varav på den tiden sju fanns i Europa och endast tre var amerikanska varav den mest kända var familjen Rockefellers med sin Chase Manhattan Bank. Men även familjen Rothschilds har en 10 del av baken i sin ägo. De andra familjerna har väl kända namn varav de flesta är Hebros.
  När banken tog över utgivningen av dollarsedlar så får nu den amerikanska staten till banken betala ränta på valutans belopp till FED. FED är för ägarna en pengamaskin som gjort dessa familjer till de mest förmögna i Världen. De äger enligt vissa beräkningar mer än 15 % av allt som finns av värde på vår planet och detta till 10 familjer.
  Inte undra på att J.F Kennedy blev mördad när han upphävde FED:s monopol på dollarsedlar och 1963 införde en äkta statlig dollar. Men så fort han var död lät den nye Presidenten Johnson dra in denna valuta. De sedlarna som gavs ut var exakt lika men hade inte ordet NOTE skrivit längst upp på sedeln. De är idag eftertraktade av samlare.
  Men det var beslut nummer ett från 1880 – talet som förstör vår Värld fullständigt. Nu till beslut nummer ett från 1880 – talet och som idag är en förutsättning för hur vår Världs ekonomi ser ut. Utan detta beslut skulle vi ha en helt annan mycket mer stabil Världshandel.
  Beslutet som togs var att ge rätten till Bolag att äga dotterbolag och därmed kunna göra skatteminskningar som inte tidigare kunnat ske. Som ni vet är ett bolag en juridisk person men en person som du och jag men bara inom juridiken. Bolag kan därmed äga andra juridiska personer och om det skulle tillämpas på oss levande skulle du och jag kunna äga andra människor. Ni ser redan här vilket vansinne denna lag är.
  Förutsättningen för de mäktiga internationella bolagen är denna lag. Utan den skulle de inte kunna deklarera i sitt moderbolag vinster de gör utomlands. Ta ett exempel, ett bolag som i Japan tillverkar fordon och som säljer dem i USA har naturligtvis ett bolag eller flera i USA det vill säga dotterbolag. Det som sker är att exporterande bolaget i Japan säljer sina fordon i USA men tjänar väldigt lite pengar där officiellt. Detta beror på att moderbolaget i Japan kan sälja de bilar som säljs i USA för vilket pris de vill till sitt dotterföretag, och därmed se till att inga vinster i USA uppstår. Man säljer dyrt om det går bra, och man får sälja billigt om det går dåligt. Det är det här man kan se om man kollar priserna på vissa varor från Kina eller Japan att det kan skilja enormt på samma bilmodell eller TV mellan Europa och USA trots att det är samma vara. Man gör vinster men kan föra ut dem oskattade genom att man justerar priserna som det passar för skatten.
  Eländet med dotterbolag måste bort. Vinster skall deklareras där de uppstår.
  Dotterbolag stjäl pengar undan skatt från länder dit de säljer, och ett sätt att få bort det här är skattevägen men de avtal som nu skrivs under med bl.a. EU och USA det skall förhindra att stoppa bolag från plundring, och det beror främst på att USA är en vinnare på det här systemet. Man vill säkra den plundring som pågår och det är det här som håller fattiga länder i ett järngrepp.
  Ekonomi det är svårt det.

  Gilla

 18. Michael Thudén skriver:

  Orglasse
  Ett annat viktigt år är 1886. Då förfalskade de mäktiga ett domslut: ”Santa Clara County v. Southern Pacific Railroad”. De åberopade en ny lag som kom efter inbördeskriget som garanterade Afroamerikaner i USA samma rätt att ses som personer som vita (14th Amendment) . Genom förfalskningen av domslutet blev också företag personer – de vill säga de fick mänskliga rättigheter. De gavs bl.a rätt till att vara tyst när de åtalades (Ni vet det där – ”You have the right to remain silent” som de säger i alla filmer), företags gavs rätt att föra politik och köra med lobbying etc

  Skrev om det här:
  Jag vill ha mer ekonomisk vilda västern!

  Gilla

 19. Michael Thudén skriver:

  Gilla

 20. Sofia skriver:

  Professor Michael Hudson talar uppriktigt så man blir lite chockad över att han vågar!
  Hur går det med han jobb i fortsättningen, tro?

  Gilla

 21. xmaverickx skriver:

  Dessa två herrar som skakar hand, är bara två boskapsskötare, avlönade av Rothschilds (vilkas riktiga namn var Bauer), detsamma gäller också våra politikertoppar, som tex Löfven och Kinberg Batra mfl.
  http://humansarefree.com/2013/11/complete-list-of-banks-ownedcontrolled.html

  Gilla

 22. Pensionären skriver:

  Var skriver man på Björn E: uppror?

  Gilla

 23. Helena Palena skriver:

  Pensionären: Du kan kolla på dom här länkarna. Länk till sidan och till gruppen på Facebook.

  http://www.kontantupproret.se/om-oss/

  https://www.facebook.com/kontantupproret

  Gilla

 24. xmaverickx skriver:

  Det här har inte direkt med artikeln att göra.

  Gilla

 25. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Läs och beundra debattartikeln i Aftonbladet torsdag 19 mars med titeln: ”Gör banker skyldiga att hantera kontanter”. (www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article20488672.ab) Författarna är Vänsterpartiets Ulla Andersson och Håkan Svenneling som på ett utmärkt sätt beskriver de nackdelar storbankerna via politiska medlöpare på högsta nivå är i full färd med att tvinga på svenskarna. Ett genomfört slopande av kontantsystemet är i praktiken en övergång till diktatur som tyvärr flertalet svenskar ännu inte har satt sig in i. Globalisterna har i flera årtionden arbetat hårt för att hitta personliga identifieringsmetoder som går att använda för denna totalitära omdaning av ekonomin. Man har provat olika metoder med s k biometrisk identifikation såsom fingeravtryck, irisscanning och andra varianter men förkastat dessa. De senaste åren har man emellertid förfinat s k RFID chips. Det är ett litet (mindre än ett risgryn) chip som trycks in under huden och som är lagrat med en väldig mängd personliga uppgifter och gör id-kort och annan lös dokumentation överflödig. Individen kommer att vara spårbar överallt och därmed försvinner den lilla rest vi har av personlig integritet. I USA förser man bl a krigsmakten med denna märkning och grupper av s k kändisar i olika länder har av ren fåfänga låtit sig bli försökskaniner under utvecklingen av metoden. I flera länder förbereder man lagstiftning för obligatorisk märkning av befolkningarna, ungefär som EU-bönderna tvingas märka alla sina djur.

  I dagsläget är Vänsterpartiet det enda parti som tagit avstånd från slopandet av kontantsystemet.
  Dom har också markerat motstånd mot en svensk NATO-anslutning. Tyvärr har de andra partierna på nytt börjat lobba för att ingå i denna legoarme för amerikansk nykolonial politik
  sedan Zbigniew blev Brzezinskis son blev USA:s ambassadör i Sverige häromåret. Det var ju ZB som i sin bok ”The Grand Chessboard” på 1990-talet (sidan 84-85) skrev om hur USA skulle se till att Ryssland isolerades av en ring av USA-vänliga stater. Baltstaterna skulle vara viktiga instrument därvid och ”DÄREFTER SKA VI SE TILL ATT FINLAND OCH SVERIGE OCKSÅ GÅR MED!!” Detta har Carl Bildt jobbat med i åratal och haft god hjälp av bl a Allan Widman och Jan Björklund och de flesta partier verkar tyvärr ha hakat på detta landsförräderi.

  Uppmuntra gärna de aktörer i V som i dessa frågor står närmast det som de flesta svenskar vill.

  Gilla

 26. Sofia skriver:

  Vänster + folkets intresse blir vänsternationellt (i motsats till Internationalen; NWO-diktatur)
  kan diskuteras här:
  http://vansternationell.wordpress.com

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.