Nelson Mandelas syn på Israel! Världens kärnvapentätaste land!

Nelson MandelaNelson Mandela syn på Israel har länge tystats ned av västvärldens massmedia skriver Brage Norin – fysiker och kinakännare.

 • Nelson Mandela visade vägen framåt för mänskligheten. Hans idé om nationell försoning bländade hela världen. Han valde förlåtelsens väg – inte hämndens. Han är den mänskliga kärlekens superhjälte och en av världens mest respekterade människor. När han talar flödar han av inre värme. Men Västvärlden har under många år filtrerat bort obekväm information. Mandelas syn på den israeliska politiken är därför nästan okänd i väst.
Nelson Mandela stödde under hela sitt liv helhjärtat den palestinska befrielseorganisationen PLO.

Han var mycket god vän med den palestinska ledaren Yassir Arafat. Både i skrift och tal framförde han under hela sitt liv rakryggat sina åsikter. Han fördömde många gånger Israels ockupation av palestinsk mark. Låt mig citera ett av hans tal (från 1999):

Israel måste dra sig tillbaka från alla områden som erövrades från araberna 1967 (under sexdagarskriget) – i första hand måste Israel dra sig tillbaka fullständigt från Golanhöjderna, från Södra Libanon och från Västbanken.” (The Jewish Telegraph Agency’s Suzanne Belling).

Vid ett möte den 4:e december 1997 – vid den Internationella Solidaritetsdagen med det Palestinska folket – samlade Mandela en grupp palestinska gäster, kända humanister och representanter från Sydafrika, där han framförde sina ståndpunkter i ett välkomsttal:

”… solidaritetens, rättvisans och frihetens eld måste fortsätta att brinna.” …” FN tog tydligt ställning mot Apartheit, och med åren växte det fram en internationell gemensam konsensus, vilket till slut ledde fram till slutet för det fruktansvärda rassystemet. Men vi är alla medvetna om att vår nyvunna frihet inte är komplett – innan en liknande befrielse har ägt rum även för palestinierna.”

Mandela liknade ofta de s.k. ”Palestinska autonoma områdena” med ”Bantustans” i Sydafrika – dit den vita rasistregimen föste samman ”de svarta”. Hans ställningstagande upplevdes naturligtvis som ett hot – i första hand av Israel och USA.

Nelson Mandela terrorstämplades in i det sista av både Israel och USA – men läget förändrades oväntat snabbt efter hans frigivning. Mandela blev överraskad när så många av världens ledare skyndade till för att gratulera honom – politiker som under många år stämplat honom som terrorist. Mandelas dom av Israels separationspolitik är hård, men den bygger på moraliska värderingar hos en äkta kristen människa – en hel varm människa. Den israeliska varianten av Apeartheit skapar blankt hat, konflikter och krig. Men läget är farligt inte bara lokalt utan även globalt – Israel är en stat full med kärnvapen. 

EN HÅRRESANDE SANNING – FLERA HUNDRA KÄRNVAPEN FINNS I ISRAEL!

1986 avslöjdes Israels kärnvapen

Israels kärnvapeninnehav avslöjades 1986 av den israeliska kärnfysikern Mordechai Vanunu. Straffet för att avslöja sanningen blev grymt. Efter avslöjandet fängslades han av Israel. Vanunu tillbringade 18 år i fängelse, varav 11 år i isoleringscell. Israels kärnvapeninnehav har många gånger bekräftats av andra experter.

Hans Blix: ”Hur ska omvärlden kunna övertyga Nordkorea och Iran om att de inte behöver kärnvapen? Ett är säkert: argumenten skulle få större tyngd om USA och Israel själva minskade sina arsenaler”.

Från Wikipedia, den fria encyklopedin: Israel varken bekräftar eller förnekar att de besitter kärnvapen. Även om ingen officiell statistik finns, har man beräknat att Israel har från 75 till så många som 400 kärnvapen, som rapporteras inkluderar termonukleära vapen i megaton området.(Hans Blix har nämnt liknande siffror.) Snacka om en obehaglig sanning. Flera hundra kärnvapen på en så liten yta gör Israel till världens kärnvapentätaste land! 

Vem är terrorist – Hamas eller Israel?

Under Israels senaste krig i Gaza dödades över 400 barn. Skolor och sjukvårdsinrättningar bombades systematiskt sönder och samman. När de palestinska barnen äntligen återvände till skolan sent på hösten saknades barn i nästan varje klassrum. För första gången i Israels historia protesterade höga militära befälhavare mot den egna militärens agerande. Massor av palestinska kvinnor och åldringar dödades av militära prickskyttar. ”Terrororganisationen” Hamas dödade cirka 70 israeliska soldater och tre barn – tyvärr. Man måste vara helt känslokall om man inte reagerar mot Israels agerande. Hur kan man blunda inför den uppenbara sanningen om vem som är terrorist?

Israel ockuperar över 100 områden på palestinsk mark. Ingen person kan ta till sig denna sanning – den är ofattbar. Varför får vi aldrig se sanningen på en karta i TV? Tänk om Sverige hade ockuperat över ett hundra områden i Norge. De norska motståndsmän som skickade hemmagjorda raketer mot Sverige är naturligtvis terrorister. Den norska motståndsrörelsen måste terroriststämplas. Detta är Israels politik i ett nötskal. Men den Israeliska ockupationspolitiken är snart över. Nelson Mandelas dröm om ett befriat palestinskt folk kommer snart att uppfyllas.

Nelson Mandela – den kanske mest respekterade politikern i världen – betraktar Israels politik på Västbanken och i Gaza som ”åtskillnadspolitik” (Apartheit). Han fördömer rakryggat den israeliska ockupationen av palestinsk mark. Han väljer inte ord som är inlindade. Han väljer sanningens ordval – ”Apartheit” och ”ockupation”. Mandela levde efter mottot ”Vägen, sanningen och livet” utan att tveka – även om detta hotade hans liv. Vilken gudomlig människa han var – vilken lysande förebild. Vi måste också bli hjältar – både för vår egen skull och för alla andra människors skull. Då kan vi känna oss stolta.  

Det betyder att vi också måste använda sanningens ordval: 

* Israel är jordklotets sista stat som öppet bedriver åtskillnadspolitik – Apartheit. 

* Israel har hundratals amerikanska kärnvapen placerade mitt inne i Mellanöstern. 

Kuba tvingades en gång i historien att frakta bort ryska missiler. Detta var naturligtvis nödvändigt. Israel kommer snart att tvingas göra samma sak med USA:s missiler. Ett kärnvapenfritt Mellanöstern är en vacker dröm. Hans Blix har många gånger tagit upp denna fråga.

En annan hårresande sanning.

När den vita rasregimen i Sydafrika föll samman meddelades att landets sex kärnvapen hade förstörts av regimen. Ännu en obehaglig sanning uppdagades. Det var med mycket stor säkerhet Israel som hjälpt Aparheitregimen i Sydafrika att skaffa sig kärnvapen! Detta har med minst lika stor säkerhet skett i samarbete med USA. Vi lever i en mycket sjuk värld.

När Sovjetunionen föll samman för cirka 25 år sedan drabbades det ryska folket fruktansvärt. Alkoholismen exploderade. Svält plågade befolkningen från Leningrad i väster till Vladivostok i öster. Medellivslängden sjönk dramatiskt. Barn levde i uppvärmda fjärrvärmeledningar underjord i alla större städer. En svårt alkoholiserad ledare Boris Jeltsin tog över i detta kaos. Ryssland tog – tack och lov – hem sina kärnvapen från andra länder i f.d. Sovjetunionen.

USA måste snart göra samma sak. De israeliska kärnvapnen måste bort så snart som möjligt.

När det amerikanska imperiet inom några få år faller samman inleds detta med en ättestupa – ”det finansiella stupet”. Dollarn kollapsar. Våldskulturen i USA kommer att drabba det amerikanska folket obeskrivligt. Landet kommer aldrig mera att bli sig likt. USA:s fall är nära förestående. Därför är frågan om Israels kärnvapen akut.

Knappast någon historiker hänger med. Nästan alla blev överraskade när Sovjetunionen plötsligt kollapsade. Nästan alla togs på sängen när det ”arabiska våren” plötsligt bröt ut. Den amerikanska mardrömmen kommer också överraskande. Det går allt fortare på den historiska arenan. Sammanbrottet av den sista militära supermakten på jorden skapar visserligen tillfälligt ett fruktansvärt kaos i väst, men ett tusenårigt fredsrike väntar bakom dörren. En värld i fred är på väg att födas. Vilken underbar historisk händelse. Det blir kolsvart före gryningen – men nästa gryning kan vi verkligen se fram emot.

Brage Norin höjdare

Brage Norin – Skogså Tankesmedja

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Nelson Mandelas syn på Israel! Världens kärnvapentätaste land!

 1. Brage: APPLÅÅÅDÅSKOOOOOOOOOOR för Dig, Din analytiska klockrena förmåga och glasklara formuleringskonst!!!

  Gilla

 2. xmaverickx skriver:

  Det är många som har gått på MYTEN Nelson Mandela.

  Gilla

 3. xmaverickx skriver:

  Gilla

 4. Kalle skriver:

  Jag saknar djupare kunskap om Nelson Mandela. Det som jag tänker på är hans kommunistiska ställningstagande och att han använde terror, åtminstone i ett tidigt skede. Sedan har hans fru använt bildäck och eldat upp motståndarna. Det kan självklart vara såsom du skriver att han var en fantastisk människa och hjälte ändå. Han kämpade ju mot ”djävulen” so heter Apartheid.

  Vad gäller Sydafrika och Apartheid har jag läst på. Förkortat var där först ett fåtal Bush-folk, sedan kom holländarna, tyskar och engelsmän. BANTU-folket kom först senare. De senare ökade dock i antal och dödade Bush-männen. Då de ökade så våldsamt fanns i grunden ingen möjlighet för Afrikanderna att bygga upp ett fungerande samhälle med det som vi idag kallar demokrati. Det var kört från början med denna massmigration. Apartheid var väl ett desperat försök att kunna leva sida vid sida men på sikt höll det inte och idag är Sydafrika en ”failed state”. Det kommer bli ett laglöst land på sikt. Kan därför inte känna detta hat mot Apartheid som många vill uppbringa. Det var Afrikandernas desperata försök att försöka leva kvar där, trots massmigration från BANTU-folket. Det bästa för Sydafrika vore om man lät vita sköta om och organisera landet och införa lag och ordning. Det skulle även de svarta tjäna på inte minst alla kvinnor som kan räkna med att bli våldtagna minst en gång under sin livstid, såsom det är idag. Det låter såklart rasistiskt men vi ser det i hela världen, samma sak, det är bra för svarta om vita styr upp det hela. (oj det lät inte alls politiskt korrekt)

  Sedan delar jag helt din syn på vem som är terrorist och inte i Israel/Palestina frågan. Nästan alla konflikter vi ser idag i världen har sitt ursprung i den där första sionistiska konferensen 1897 som leddes av Theodore Hertzl, som 1895 skrivit boken ”Der Judenstaat” om att försöka få ett eget land i Palestina till judarna. De flesta judar på den tiden motsatte sig detta och ortodoxa judar gör det också idag. De vet att de måste ha USA på sin sida annars kommer Israel att försvinna. Det finns varken laglig grund eller moralisk grund för någon judiskt stat i området över huvud taget. Därför är USA idag en lydstat under Israel. Så måste det förbli annars kommer Israel stå helt ensamt. Detta förklarar också nästan allt vi ser sker idag. Paniken finns där för utan USA’s militära makt står man sig på sikt sannolikt slätt. Men det är klart man har ju alltid ”The Samson Option” att skicka atombomber på Europa om vi, mot förmodan, inte skulle gå deras ärenden.

  Så ser jag på det för närvarande.

  Gilla

 5. Brage Norin skriver:

  Vad som är rätt och vad som är fel går aldrig att avgöra. Vad som är sanning och vad som är lögn går däremot att avgöra. Jag har fallit för uppfattningen att människan har fri vilja att välja mellan gott och ont.Jag har med andra ord blivit religiös på äldre dagar. Jag har blivit djupt påverkad av buddistiska tankegångar. Jag tror på att vårt egentliga jag inte är det vi ser i spegeln.
  När jag läser om Mahatma Gandhi eller Nelson Mandela blir jag djupt berörd. Vi har en gåtfull inre värme inom oss, men vi har också hatet strax under ytan, Vi verkar vara kluvna.

  För mig är Nelson Mandela en person som har utvecklat sin inre värme väl. Han är för mig en personifiering av den mänskliga kärleken. När han tar ställning i politiska frågor lyssnar jag noga.
  Därför skrev jag min artikel om hans syn på den israelisk-palestinska konflikten. För mig personligen för han fram de avgörande frågorna som måste lösas för att äntligen kunna skapa fred mellan israeler och palestinier. Hans ställningstagande är identiskt med hans politik som räddade Sydafrika från kollaps. Jag kan bara hoppas att Sydafrika inte blir en ”failed state” som konstateras i kommentaren ovan. Jag är optimistisk.

  Gilla

 6. Åter igen, Brage Norin: APPLÅÅÅDÅSKOOOOOOORRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Gilla

 7. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Betr Israels stora innehav av kärnvapen så cirkulerade i samband med Mordechai Vanunus avslöjanden en uppgift om att israelerna hade utvecklat delar av sin kärnvapenteknik i Kalahariöknen i södra Afrika.

  Beträffande de judar som är Torah-trogna, d v s de som ännu väntar på sin Messias enligt gamla testamentet, så kan ni kolla organisationen Neturei kartas hemsida http://www.nkusa.org och se hur de konsekvent tar avstånd från den onda statsbildning som alltsedan Theodor Herzls nystartade sionism för drygt hundra år sedan pressats fram med svek, utpressning och mord/krig.

  Tänk bara på den s k Balfour-deklarationen, eller att sionistiska världsorganisationen hade en av de största delegationerna vid fredsförhandlingarna i Versailles 1919 då man skulle fördela de landområden i Palestina som erövrats från det Ottomanska väldet.
  Rotschildkoncernnen har många länders ledare i ett ekonomiskt strypkoppel och man jobbar frenetiskt för att genomföra de planer som beskrivs i den s k Kivunim-planen – d v s ett ”Stor-Israel” som sträcker sig från Nilen till Eufrat, och varifrån man sedan ska kontrollera allt större områden. Ta del av all den öppna information som imperiebyggarna själv tillhandahåller
  och fundera om det är den världsordning som ni önskar era efterkommande.

  Gilla

 8. Michael Thudén skriver:

  Desmond Tutu, den Sydafrikanske biskopen, tillika Nobelpristagare har sagt sagt Israel är värre än apartheid i Sydafrika.

  Israeliska utrikesministern har nyligen sagt följande om Palistiner som lever som andra klassens mednorgare i Israel:

  Lieberman: Disloyal Israeli Arabs should be beheaded

  Israel National News skrev nyligen att de ville atombomna Tyskland och Iran:

  “Twenty to thirty atomic bombs on Berlin, Munich, Hamburg, Nuremberg, Cologne, Frankfurt, Stuttgart, Dresden, Dortmund and so on will assure the job gets done.” he said. “And the land will then be quiet for a thousand years.”

  http://www.darkmoon.me/2015/jewish-newspaper-calls-on-israel-to-nuke-iran-and-germany/

  Israel är en gruppsykopatisk stat.

  Gilla

 9. Benny skriver:

  I bland så funderar man på om allt som händer i Ukraina, bråket med Ryssland m.m bara är till för att starta ett krig i Europa som utan tvekan kommer att drabba Tyskland och andra europeiska stater mycket hårt. Allt regiserat av Israel och man behöver ju inte vara alltför konspiratoriskt lagd för att se sambandet! Nuland, Kolomoisky, Yatsenjuk med flera är alla judar som verkar göra allt för att provocera Ryssland till ett krig.

  Gilla

 10. Kalle skriver:

  @Benny

  Nej, exakt. Världen befinner sig i en oerhört prekär situation som förmodligen är ännu värre än vad vi idag förstår. USA kontrolleras helt av det utvalda folket. Presidenten, kongressen, media, universitet och domstolar. Netanyahu bjuder in sig själv och talar till parlamentet utan att ens presidenten vet om det. Man bryr sig inte ens längre om att dölja sin makt. Tvärtom, man skryter om den. Här kommer ett citat:

  “Believing with absolute certitude that now, with the White House, the Senate, and much of the American media in our hands, the lives of others do not count as much as our own,,,” Ari Shavit, New York Times 27 May 1996

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.