Putin, Medvedev och Lavrov skär ner sina löner! Vad gör våra korrupta byråkrater?

President Vladimir Putin (L) and Prime Minister Dmitry Medvedev (RIA Novosti / Alexander Astafyev)
President Vladimir Putin (L) and Prime Minister Dmitry Medvedev (RIA Novosti / Alexander Astafyev)

Från signaturen JM: ”Putin skär ner lönerna för honom själv, premiärminister Medvedev, och flera andra i Rysslands ledarskap. Nedskärningen är på 10 %, och kommer att bestå hela 2015 ut, och även förlängas in i 2016 om så behövs.

”Under tiden sitter våra grovt, grovt, grovt kriminella politiker och medier som vi har drabbats av här i Väst, och korruptionsanklagar Putin varje djävla dag, utan några bevis.

”När såg vi sist någon av de organiserade brottslingarna inom svensk politik eller media skära ner på grund av ekonomisk kris? Det enda som inträffade i Sverige och resten av västvärlden under 2008-2009-krisen var ju för fan räddningar av grovt kriminella och korrupta storbanker som via kategorin Level III Assets hade förstört sina balansräkningar totalt. I Sverige fick våra skitbanker garantier om 380 miljarder SEK från den kriminella regeringen. I USA var det ännu värre. INGEN politiker ville ha lönesänkningar heller.

”Räkna med att våra kriminella medier och våra kriminella politiker inte skriver om detta. De är fullt upptagna med det pågående landsförräderiet som Sverige och den moderna Västvärlden är utsatt för, på en daglig basis.
”Mitt förakt för våra politiker och medier bara stiger till nya ATH varje dag. Och mitt tålamod med de som är anti-Putin minskar för varje dag.” /JM

Russia Today: Putin/Lavrov salary cut

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Putin, Medvedev och Lavrov skär ner sina löner! Vad gör våra korrupta byråkrater?

 1. HÅRDARE APPLÅDÅSKOOOOOOOOOOOOOR än DÅNET från alla världens Vätebomber!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Gilla

 2. Benny skriver:

  Naturligtvis är kritiken mot Putin från västpolitiker ett bländverk för att dölja sin egen korruption och ekonomiska brottslighet med bankernas hjälp. Här i Sverige har vi förutom de olagliga bankaffärerna dessutom Nuon ca 90 miljarder och gruvan i Pajala. I Pajala lär ca 11 miljarder kronor ha gått upp i rök och kvar är lite begagnade maskiner och gruvutrustning värt några hundra miljoner kronor (om ens det)!?! Det blev dyra jobb det för oss skattebetalare och givetvis hade det varit billigare och bättre att göra alla arbetslösa i Norrland till miljonärer i stället för att förskingra pengarna till redan rika politiker och aktieägare. Risken att någon åtalas i Nuon eller Pajala-skandalerna är dock obefintlig i dagens korrumperade Sverige. Nuon anses idag vara värt ca 50-60 miljarder i en optimistisk bedömning. Så lätt gick alltså 30 miljarder kr upp i rök, dessutom utan att någon verkar ställas till ansvar. Den ytterst ansvariga dvs Maud Olofsson vägrar helt enkelt att komma till KU, säkert nöjd med sin del av kakan som skurkarna delade på. Man undrar ju när ett reportage kommer i Uppdrag Granskning? som numera bara jagar i sammanhanget småfifflande kommunpampar eller gör lögnaktiga ”reportage” från OS i Sotji där man ”glömde” att kolla sina källor för det man påstod.

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Benny! Herregud! Vad ska man säga. Finns det ord? Nä! Säger bara Maud Olofsson. Gode gud! Gode gud en gång till. Hon som t o m har sagt att invandrarna byggde Sverige. Undrar vad hennes förlevande där upp i norr tycker om det. Alla småjordbrukare som slitit ont i forna tider. Vad säger dom? Har hon ingen skam. Nä, en gång till? När pengarna talar är sanningen stum! Ryskt ordspråk.

  Gilla

 4. Sofia skriver:

  Tack för att dessa fakta kommer fram i ljuset, men –
  det fordras starka nerver för att ta det till sig!

  Gilla

 5. xmaverickx skriver:

  En bonde (boskapsägare) blev ihjätrampad av sina tjurar http://www.lantbruk.com/lantbruk/trampades-ihjal-av-tjurar
  När skall vi börja göra detsamma med våra boskapsägare (politikerna).

  Gilla

 6. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Till Sofia: Visst fordras starka nerver, men sanningen ska göra oss fria och kunskap är styrka!
  Massan har i årtionden matats av systematisk desinformation via fulmedia som till stor del förmedlar vriden information via den s k ”Reuterstratten” (bra liknelse av Helena!). Sök info på flera ställen så kommer ni att se mer av det som sker i det som synes ske. Då kan man skaffa både mental och praktisk beredskap för de onda saker som globalisterna håller på att införa i många länder i allt snabbare takt. Lycka till och tipsa gärna vettiga människor i era bekantskapskretsar.

  Gilla

 7. Sofia skriver:

  Visst är det så, Jan-Ola!

  Gilla

 8. Maja Dacke skriver:

  Jag bara undrar om Benny har några länkar att hänvisa till när det gäller Pajalaskandalen. Skulle vilja läsa mer om den. Kanske du, Helena?

  Gilla

 9. Sofia skriver:

  Mikael Styrmans blogg rekommenderas när det gäller plundrarna i norra Sverige.

  Gilla

 10. Brage Norin skriver:

  INSÄDARE TILL NSD OCH NORRBOTTENSKURIREN – INGEN TOG IN DEN!
  ETT ÅR SENARE VAR NORTHLAND-KONKURSEN ETT FAKTUM.
  SYND ATT JAG INTE KUNDE VARNA NÅGON SMÅSPARARE.
  Brage Norin.
  (Jag skrev insändaren nedan -som ingen länstidning ville/tordes publicera. Jag har naturligtvis bevarat den på min dator.)

  VAD HÄNDER I PAJALA?
  Jernkontoret är branschorganisation för svenska företag som tillverkar järn och stål. Års-rapporten ”Stålåret 2012 – en kort översikt” är av stort intresse för alla som är intresserade av stålbranchen. Bloomberg är ett av världens största finansiella informationsföretag. Företaget har anlitat flera erkänt skickliga experter för att göra prognoser för framtidens prisutveckling av järnmalm. Även deras rapport ”prognoser för framtida järnmalmspriser” är av stort intresse. Den presenterades i oktober 2012.

  Den samlade världsproduktionen av råstål under 2012 steg med 1 procent. Den kinesiska produktionen av råstål ökade med 22 miljoner ton, eller 3 procent. Totalt producerade Kina 717 miljoner ton vilket motsvarar omkring 46 procent av världsproduktionen av råstål. Inom EU minskade råstålsproduktionen med 4 % under 2012. Sverige minskade sin produktion av råstål med hela 11 %.

  Världsproduktionen av rostfritt stål ökade med nära tre procent 2012. Kina stod för hela 40 procent av världsproduktionen av rostfria stål. Kina är idag även världsledande på rostfria stål och detta har gått på rekordtid. För tio år sedan hade Kina bara cirka 4 % av världsproduktionen. Kina är inte på väg att bli en ledande stålnation, detta är redan ett faktum. Minskningen av den svenska produktionen av rostfritt stål under 2012 var – 13 %.

  Bloombergs rapport år minst sagt dyster. Priserna på järnmalm förväntas falla fyra år i rad från början av 2014. Den genomsnittliga prisprognosen för år 2017 blev 96 USD per ton.
  Utvecklingen av järnmalmspriset har varit dramatisk den senaste tiden. Kraftiga kursfall och snabba uppgångar har avlöst varandra. Men på sikt verkar prisfallet vara förutbestämt.

  Andrew Keen på HSBC skriver att järnmalmsprisernas osäkerhet har ökat enormt bara under de senaste två månaderna. Han skriver rakt på sak att finansmarknaden inte ser några möjlig-heter för järnmalmsmarknaden att återhämta sig.

  Kina har tecknat många kontrakt på järnmalm där allt från brytning och transport och naturligtvis förädling hemma i Kina sker med hjälp av lågt betald arbetskraft. Hela kedjan från fyndighet till färdig produkt betalas i den kinesiska valutan Yuan. ”Köpkraftsrelaterat” valutavärde är minst två gånger högre än den kinesiska valutans värde gentemot andra världsvalutor. Det innebär att absolut ingenting kan stoppa den kinesiska stålrevolutionen. Den är redan ett faktum.

  EN SVÅR TID VÄNTAR FÖR GRUVBOLAGEN
  Det kraftiga prisfallet på järnmalm och det mycket sannolika fortsatta prisfallet på järnmalm under de närmaste åren, innebär en stor utmaning för gruvbolagen. Flera större producenter har lagt jätteprojekt i malpåse. Alla försöker att trimma sina kostnader. Fler och fler mindre gruvbolag i världen väntas lägga ner inom de närmaste åren.

  Nysatsningar verkar få det mycket tufft. (Citat ur en kommentar till Bloombergs rapport):
  ”Kalkylen ser tråkigare ut överallt, men behöver inte nödvändigtvis vara någon katastrof för alla aktörer. Tiderna är alltså över då alla järnmalmsprojekt var lönsamma, men för de effektivaste bolagen med de lägsta produktionskostnaderna kan det ändå bli OK”.
  Var försiktiga i Pajala.
  Brage Norin – Skogså Tankesmedja. (Slut insändare).

  Personlig Kommentar nu i efterhand:
  Tusentals småsparare som hoppades mycket på företaget förlorade alla sina besparingar. Stryrelseledamöterna däremot tjänade mångmiljoner. De blev de enda vinnarna. Alla skattebetalare drabbades eftersom kommunens ekonomi skadades svårt. Så fungerar ”riskkapital”. Alla Pajalabor sörjer.

  Gilla

 11. Benny skriver:

  Maja, Mikael Styrman har insyn i Pajala-skandalen så är du intresserad av hur förskingringen gick till kan du läsa mer på hans blogg precis som Sofia skriver!

  Gilla

 12. Maja Dacke skriver:

  Tack, Sofia, Brage och Benny! Jag går vidare …

  Gilla

 13. Ati skriver:

  Det är nog inte bara en retorisk poäng att påstå att politiker är en klass för sig. Någon borde skriva en omfattande seriös bok om relationen mellan politiker som klass och alla andra klasser i samhället. Jag tror att ekonomiska och politiska analytiker har i regel underskattat den egentliga makt politiker har haft. Ibland må de tillåtas köra över sina väljare av rent praktiska skäl. Tänk bara på alla de snabba beslut som måste tas. Men oftast handlar det om deras egen godtycklighet, okunnighet och framförallt egenintresse av makt och pengar, i skydd av tillkrånglad byråkrati. De blir själva det bräckliga i den demokrati som de ska representera. I vissa länder används även maffiametoder.
  En av strategierna politiker verkar använda är provokation av vissa grupper av folk, såsom Maud gör med uttalandet om att Sverige är byggt ”av invandrare” i stället för att som en normal människa åtminstone säga ”lika mycket av invandrare”. Det är för övrigt löjligt att mäta allt och alla, i alla sammanhang som småungar gör. Men ekvationen ”billig arbetskraft – mer vinst” i ”det ska helst vara gratis att leva för mig själv”-filosofin kräver ju utnyttjande och provokation av oftast samma grupper. Är det att det inte är naturligenligt eller att gud inte ville ha det så, att folket ska styra sig självt? Det är i vilket fall ett dilemma lika gammalt som mänskligheten själv.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.