Tiggare på Teneriffa! Tiggare = Trafficking

Tiggare Tricks Foto Helena Palena

Vad gör man inte för att tjäna en liten slant! Bilden är tagen i Puerto del la Cruz för ett år sedan på dagen nästan. Det är studenter som sitter där. Och dom måste ju ha en ställning genom armen på något sätt. Förmodligen bättre att göra något än att bara sitta stilla och tigga pengar utanför affärerna som numera är legio här. En tiggerska utanför Hemköp där jag bor sprang efter mig och tog tillbaka kundvagnen. Hon ville göra något. Det var ovanligt. Nästan gång jag handlade gav jag henne en slant. Det är synd om tiggarna för dom är instoppade som slavar i ett trafficking-system. Några tjänar på dom stackare som sitter i kylan och tigger. Alltid några osynliga i toppen som skor sig.

…….

Elisabet Höglund: Tiggeriet är organiserat

Detta inlägg publicerades i Politik, Teneriffa och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Tiggare på Teneriffa! Tiggare = Trafficking

  1. Sofia skriver:

    ”Intervju med tiggare” – skrattfest!

    Gilla

  2. Maja Dacke skriver:

    Skrattretande roligt – medryckande på något sätt fastän ‘översättningen’ inte var precis så rolig … för oss. (Som med filmsnutten som går runt där Hitler figurerar i olika sammanhang ….)

    Å andra sidan behövs det ibland att man skrattar åt eländet för att orka leva med det – en del gör det förstås inte och väljer snabbaste vägen ut … Med hjälp av somliga vissa sataniska varelser som kallar sig sto…. … människor.

    Gilla

  3. Maja Dacke skriver:

    PS. Jag menade förstås Sofias video ovan … Helenas bild är ett exempel på gatuartisteri som förekommer lite varstans i södra Europa. Jag har i Lissabon sett de mest fantastiska artister – det är bara att åk’ dit och se det själva.

    Gilla

  4. Kalle skriver:

    Menar du allvar när du skriver att du gav henne en slant. Då uppmuntrar du slaveriet som du kritiserar?

    Gilla

  5. xmaverickx skriver:

    Gilla

  6. Markus Andersson skriver:

    Ja det är ett kul trick det där som studenterna gjorde. Tror inte heller det är särskilt lukrativt eller glamoröst att sitta och tigga ute på gatan i kylan. Men det liknar medeltiden som allt annat i vår tid. Skurkar i toppen som suger ut fattiga jävlar, som börjar slåss inbördes om några sketna potatisar. Medan finfolket bökar och trängs kring svintråget för att tigga till sig några extra skulor, för att inte tala om det allmänna snyltandet ur honungsburkar av alla de slag.

    Gilla

  7. Sofia skriver:

    Elisabet Höglund har skrivit om tiggeriet i Västerhaninge:
    http://elisabethoglund.se/blogg/nu_star_det_klart_tiggeriet_ar_organiserat/

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.