Var tog Folkhemmets skyddsrum vägen? Ryssland har byggt 5 000 i Moskvaområdet! Orsak: USAs proxykrig i Syrien

Vladimir Putin meets with Bashar Assad in Moscow's Kremlin.

PUTIN OCH ASSAD LEKER KATT OCH RÅTTA MED USA/NATO! Vladimir Putin meets with Bashar Assad in Moscow’s Kremlin.

Mister Lai – olje- och säkerhetsanalytiker – tecknar bakgrunden till uppkomsten av Islamiska Staten – IS.

Vad händer i Världen just nu och vad är det som lett fram till den situation vi nu har. Låt oss gå en fem sex år tillbaka och fundera över vad som då var små notiser.

Ryssland beslutar om att bygga 5 000 nya skyddsrum i Moskvaområdet. Det var en liten nyhet då som många såg men få funderade över varför nya skyddsrum i Moskva men Putin sa att de kommer att behövas.

I Mellanöstern började man att se att något stort var på gång i Syrien. Stark kritik mot Presidenten Assad och hans styre började bli allt mer gällande i press, radio och TV som syndabock.

Det här är ett par små notiser som jag tänker utgå från i min förklaring till varför det ser ut som det gör idag åtminstone i Mellanöstern, men även i Ukraina. Det som då kunde anas är idag mycket heta områden med krig, våld och elände.

Efter mycket uppror, bråk, och strejker så bröt till slut ett väpnat uppror ut i Syrien. Det var den sunnitiska delen av befolkningen där som startade upproret, och som riktades mot President Assad och mot de andra grupper som finns i landet, vilka till stor del stödde Assads regim Shia, Nusayrier eller Alawiter, och Kristna.

Från väst fick upproret stöd direkt och upproret spred sig. Det bildades en Fri Syrisk armé och propagandan här uppe i Europa var enorm mot Assad. Han var djävulen själv. Mängder av höjdare inom den Syriska förvaltningen hoppade av och talade ut. De berättade om vilka hemskheter som förekommit osv. Men de sa aldrig något om de enorma mutor de fick för att hoppa av – vissa fick uppemot 25 miljoner dollar och Visum till USA.

Ekonomiskt stöd till dessa militanta grupper strömmade nu till liksom krigsfrivilliga ungdomar som reste till Turkiet för att ansluta sig till kampen mot djävulen i Damaskus som man sa. Här i Sverige skrev tidningarna artikel efter artikel om hur bra det blir när demokratin ska komma till Syrien efter Assad.

Kända journalister som Staffan Heimersson m.fl. skrev att vi måste ta ställning mot Assad och stödja upproret. Svenska staten började ösa miljoner över den fria Syriska armén.

Ja ja det här var för några år sedan, och det som hände på den andra sidan var att Assad fick fullt stöd av Putins Ryssland och därmed så gick det inte att jaga bort honom från sin Presidentpost. Utan istället över tid började det gå rent ut sagt åt helvete med den fria Syriska armén som istället blev ett antal olika upprorsgrupper. Dessa grupper som blev terrorgrupper och nu blivit IS (islamiska staten) den värsta terrororganisation vi sett i världen på länge. Det är dom som bränner folk levande, som korsfäster, som halshugger och skjuter fångar. Det är dessa vi med bland annat Svenska skattemedel betalt för genom stöd skänkt av Fredrik, Carl och Gunilla, det vill säga vår förra regering.

Islamiska Staten eller IS är en sunnitisk militär organisation med ambition att bli ett kalifat. Stödet de får ekonomiskt kommer från Saudiarabiens Wahhabistiska regim i första hand. Wahhabism är en form av Sunnimuslimsk tro där sharialagarna bland annat är en mycket vital del. Denna tro är också mycket grym med spöstraff, amputeringar och halshuggning. Allt för att skrämma folk.

Det logistiska stödet i form av vapen, ammunition och allt annat en liten armé behöver kommer från Turkiet in i Irak och Syrien till dem betalt av Saudi. Det är rätt märkligt att de stora baser Nato har i Turkiet ligger granne med baser som försörjer IS med vad de behöver i sitt krig.

Så från att ha varit ett uppror mot familjen Assad i Syrien är idag IS en armé som vill ta över hela mellanöstern och bilda ett Kalifat under en Kalif (diktator) som styr både ekonomi, religiösa frågor och politiken i stort.

Hur kunde det nu bli så här?

Jo, grunden till upproret mot Assad var hans vägran att låta de små staterna vid Persiska viken tillsammans med Saudiarabien bygga en gasledning därnerifrån till Turkiet för att sedan sprida gasen via det ledningsnät som redan finns för att sälja gas till Europa.

Varför Assad vägrade är rätt enkelt. Han är kompis med Putins Ryssland och som idag är de som säljer gasen. Man ville inte ha en konkurrent och därför fick de bygga sin gasledning om de ville ha en via Irak. Men de gick ju inte för i Irak på den tiden bombade man allt som gick att förstöra och så är det väl i princip än i denna dag.

USA tryckte på Syrien och Assad för att de skulle ge med sig. Man försökte med alla skumma metoder som finns att få dem att ge med sig. Minns ni gasattackerna som till rätt säkert var så kallade falsk flagg attacker. Men Assad gav inte efter.

Från Sveriges sida skickade vi pengar till Fria Syriska armén och lät de krigsfrivilliga som skadats komma hem till Sverige för rehab och därefter återigen fara ut i krig. Vi började ta emot mängder av Syriska flyktingar ofta anhöriga till dem som varit eller är upprorsmän därnere och krigar.

Men kriget har gått dåligt för upproret och trots enorma mängder med både vapen, utrustning och pengar så ser det nu ut som den Fria Syriska armén är borta. Istället har IS kommit med sitt hänsynslösa våld och sin terror.

När Ryssland fortsatte sitt stöd till Syrien och skickade mängder av utrustning med fartyg från Sevastopol och Krim då började ett nytt uppror i Kiev, Ukraina. Ett uppror mot den där sittande regimen. Man startade en revolution på Majdan torget i Kiev och efter en tid så schappade Presidenten och hans regim föll samman. Den nya regimen i Kiev, Ukraina sökte direkt stöd från väst och då särskilt från Nato och USA.

Ja, nu är vi framme där Ryssarna tar tillbaka Krim från Ukraina. Ukraina fick Krim av Ryssland 1954 som en gåva för sina uppoffringar under det II världskriget. Den som gav bort det var Nikita Chrusjtjov, det högsta hönset i Sovjetunionen då. Han var född i Ukraina och han hade varit politisk kommissarie åt Stalin över Ukraina samt den som ledde kampen mot Hitlers trupper vid Stalingrad – den politiska sidan. Nu tog Ryssland tillbaka Krim.

Därefter har det varit krig i östra Ukraina och det som skett de senaste dagarna är ett gigantiskt nederlag vid Debaltseve för de Ukrainska trupperna.

Men bakom upproret i Syrien finns det stora krafter som inte ville Syrierna något väl utan man ville få tillgång till deras territorium för en gasledning. Denna gasledning skulle över tid försvaga Rysslands möjligheter att sälja gas i Europa.

Bakom upproret på Majdantorget och de följande händelserna i Ukraina finns också starka utländska krafter som vill försvaga Ryssland. Det ser nu också ut att misslyckas. En liten fotnot om Ukraina är att landets guldreserv flögs ut till USA redan under den höst som var. Man kan fråga sig varför?

Vad vi bevittnar nu är något som kallas för proxy krig. Denna typ av krig är när stormakter låter andra föra sina krig då man själv inte vill delta men man betalar för krigen. Så just nu krigas det mellan Ryska styrkor i Ukraina mot Ukrainska styrkor. Ryssarna är till stor del Ukrainare men som får sina vapen och pengar från Ryssland med all säkerhet. De Ukrainska trupperna får sitt stöd från Nato och USA.

Ja, hur kommer det här nu då att sluta.

I Syrien kommer Assad att vinna sitt krig och efterhand kommer han att återta hela landet. I Irak kommer också den Irakiska regimen att ta tillbaka sitt land. Men vad händer då med de 10 000–tals fighters som slagits därnere för IS? Jo, de kommer att förflytta sig mot Europa. Först till Turkiet sedan till Ukraina och därefter kommer de att attackera hela Europa med terror.

Redan idag gömmer sig dessa krigare bland flyktingar i Europa och det finns säkerligen mängder av dem redan i vårt land. De väntar bara på order.

Ryssland kommer nog att stabilisera den del av Ukraina som nu bryter sig loss men sedan resten av landet kommer troligen att bli ett permanent kaos där lag och ordning är borta.

Att man kan komma att behöva de skyddsrum man nu bygger i Moskva det är uppenbart.

Den som lever får se hur stort helvetet skall bli innan vi får en ny politisk ledning i Europa som törs ta ställning för sina länder och sina folk.

Mister Lai

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

25 kommentarer till Var tog Folkhemmets skyddsrum vägen? Ryssland har byggt 5 000 i Moskvaområdet! Orsak: USAs proxykrig i Syrien

 1. MetalHeadViking skriver:

  Observera att ISIS inte anfallit Turkiet. ISIS har haft sina strider med i stort sätt samtliga länder i området. Förutom just Turkiet. Gränsen där de faktiskt är mest aktiva.

  Mindre strider mot Libanon och Israel. Även lite mot Iran och Jordanien. Mot Saudiarabien gick de endast till attack då deras skapare Bandar Bush fick sparken från den Saudiska regeringen. Så fort han återkom in i regeringen upphörde attackerna. Nu har dock Bandra Bush återigen fått sparken efter att Kungen dött. Vad det här innebär återstår att se. Men Turkiet rör inte ISIS oavsett. Det säger ju en del. Handelsvägarna för oljan kör på som vanligt, trots att ISIS tagit över oljan i dessa delar av Irak. Denna billiga olja köps upp av EU.

  Sen har vi USA som dumpar in vapen lite på ”måfå”. Och sedan träningen som de ger till FSA-islamister som sedan ”råkar” gå över till ISIS.

  Gällande Ukraina, så måste vi ge ett eloge till alla Novorossiyas lastbilschaufförer och gruvarbetare som kämpat hårt med stöd av frivilliga från främst Ryssland och Spanien, och inte minst alla inom Ukrainska armén som lyckats smuggla massvis med pansarvagnar över till rebellernas sida. Nu har de i stort sätt tagit över Debaltsevo.

  Självklart har Höger Sektorn bestämt att man inte ska följa Minskavtalet. Och därför fortsätter striderna nu i främst Mariupol.

  Intressant gällande Debaltsevo. Där fanns det 150 amerikanska elitsoldater. Risken fanns att Obama skulle överge dem där. Men enligt Minskavtalet, så evakuerades de amerikanska soldaterna först! Före alla Ukrainare. Skulle Novorossiya lyckats fånga en av amerikanerna, så skulle de visat upp honom för medierna, och då skulle NATO förlora propagandakriget ganska snabbt. Därför var NATO tvungna att ge med sig i Debaltsevo och få till Minskavtalet för att minimera riskerna.

  Slutligen, se även upp för Ebolavaccinet. GSK är snart klara i Liberia. Och USA har planer på att dra tillbaka sina trupper i April, samtidigt som Liberia ska dra igång en massvaccineringsprogram mot Ebola. Så se upp för någon form av Ebola-explosion i April, signerat GSK.

  Då ska man fråga sig vad det är som laboratoriet i Kenema, Sierra Leon, egentligen döljer. Det är så hemligt att man såg till att Ebolaforskaren Glenn Thomas var med i flyget MH17. Han var på väg till Australien där han skulle hålla ett tal om sina fynd från laboratoriet i Kenema. Nu får vi aldrig veta vad det var han skulle berätta om det hemliga laboratoriet.

  Gilla

 2. annacarlbro skriver:

  Det är märkligt att alla journalister ställer upp på USA:s och Rothschilds propaganda. Libyen var inte beroende av det globala kapitalet, folket hade en god levnadsstandard. Syren är också oberoende och till Syrien kunde minoriteter i regionen fly. Där levde de sida vid sida.
  Varken Libyen eller Syrien var demokratier i europeisk bemärkelse, men de var bättre än sina grannar att leva i.

  Gilla

 3. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Jag vet vart ”Folkhemmets skyddsrum” tog vägen. Under 8 år på 1980-talet var jag anställd vid Statens Räddningsverk (som senare ombildades till MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap). Efter andra världskriget och under det s k kalla kriget hade man i lag föreskrivit anordnande av skyddsrum i hyresfastigheter och offentliga byggnader inför ett befarat kärnvapenkrig i den spända situation som förelåg under det s k kalla kriget. Under 1980-talet
  hade man börjat överge tanken på ett kärnvapenkrig och efter Sovjetunionens kollaps försvann detta risktänkande helt och hållet. Alla vet ju också att vi i detta sammanhang skrotade allt vad försvar hette och kvar blev bara en liten rest som ändå kostar mer än vad hela vår årliga försvarsbudget kostade då vi kunde mobilisera en försvarsmakt på 800.000 man. Vi har nu bara kvar en liten klick NATO-legotrupp som flitigt används i de amerikanska krigsäventyren på andra kontinenter.
  De skyddsrum som fanns i hela Sverige är nu omgjorda till samlings- eller förrådslokaler, de filteranläggningar och ventilatorer som skulle skydda mot kemiska och biologiska stridsmedel
  är bortplockade och skrotade. Ingen människa idag vet heller hur dessa skyddsrum skulle iordningställas eller utmärkas i händelse av ett beredskaps- eller katastrofläge. Även vid en storskalig störning av samhällsfunktionerna skulle problemen bli oöverstigliga för våra helt IT- och
  elberoende samhällsfunktioner, och enskilda hushåll skulle vara helt hänvisade till sig själva för att klara en rimlig överlevnad.
  Läs gärna boken ”Stjärnklart” av författaren Lars Wilderäng som ger en realistisk beskrivning av
  ett storskaligt sammanbrott av den samhällsstruktur som vi litar blint på.

  Gilla

 4. Ati skriver:

  Jag försöker få folk att börja bli lite skeptiska och inte svälja allt som står i dagens medier och framför allt inte sådant som kvällstidningarna trycker. Om jag inte litar på deras ubåtsrapporteringar, av vilken anledning ska jag då lita på deras IS-, eller terroristrapporteringar? De spekulativa utsagorna ”kanske”, ”kan hända” får aldrig formuleras som ”är så”; ”ska hända” eller dylikt. Det är en grundprincip bakom varje forskande rapportering. Så länge jag inte har sett vilka det är som döljer sig bakom IS-maskerna, så vill jag varken säga bä eller bu, så att jag den dagen det visar sig att jag har haft fel inte heller behöver bli utbuad. Varför ska jag gå massmedians ärenden som i regel brukar fabricera, manipulera, överdriva – helt utan skam? Jag är inte ens säker på att det finns en IS kvar i sin ursprungliga formation. Det kan lika gärna vara soldater från ett helt annat främmande land som utgör IS idag. Många av deras filmer har ju bekräftats vara falska även av experter.
  Nyligen har FN tydligen släppt en rapport där de har konstaterat en direkt kontakt mellan Israeliska soldater och IS-soldater, då de förra höll på att lämna över olika material till de senare.
  Vad har jag för anledning att lita på en kvällstidning, som visar bilden på ryggen av någon med påståendet att han har anslutit sig till och krigat hos IS och nyligen återvänt hem. Varför skulle IS släppa iväg honom i första taget? Vad är det som säger att han inte jobbar åt CIA?
  Vad finns det för bevis på att det finns så och si många terrorceller i Europa? Jo massmedier hävdar det. Vilka? Jo, alla som ständigt kommer med falska rapporteringar om Putin, Ryssland och Ukraina. Det går liksom inte ihop.
  Folk måste faktiskt börja ställa frågor som var självklara för vemsomhelst förr inte så länge sedan.
  Fortsätt gärna med det du är bra på, nämligen dina realpolitiska analyser. Vi är är redan så överösta av den skrämselpropaganda som media sprider, så vi kvävs.

  Gilla

 5. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Helt rätt! Ta inget för givet i det land där befolkningen på olika sätt har desinformerats under många årtionden. Efter att själv ha varit inlurad i ordenssällskap för ca 35 år sedan så kan jag rekommendera en bra kronologisk beskrivning av socialdemokratins historia som finns på nätet med adress detopaverkadesinnet.blogspot.se Vi som väljare (alltså de som makten ska utgå från enligt grundlagen!) har aldrig haft en susning om vilka krafter som dragit i trådarna som styrt våra marionetter som synts utåt. Bloggen ovan har 8 kapitel som är förvånansvärt väl dokumenterade och borde vara en välkommen ögonöppnare för alla som inte helt aningslöst vill låta sig fösas in i den totalitära Nya Världsordningen.
  Skaffa och läs också den informativa boken ”Sverige – en synarkistisk modell” av framlidne författaren Tore Fredin. Boken beskriver det styrelsesystem som under namnet demokrati har
  dominerat Sverige under en mycket lång period. Synarkismen är en modell som påminner om korporativism (som t ex kännetecknade fascismen i Italien) och bygger på ett ”samregerande”
  mellan den politiska eliten, näringslivets tunga aktörer och bankväsendet. Läs och lär!
  Kunskap är styrka! Lär också andra att lära!

  Gilla

 6. Carl Lundström skriver:

  Skojig och intressant artikel! Kontakta mig gärna jag skulle vilja lära känna dig, Mr. Lai.

  Gilla

 7. blueshift skriver:

  Varför vågar inte upphovsmannen till den ”berättelsen” inte tala om vad en heter?

  Gilla

 8. Ati skriver:

  @ Jan-Ola
  Media är mer korrupt än någonsin. Det enda alternativet är precis som det heter Alternativmedia. Nästan ingenting av den officiella storyn av hela händelskedjan i Hebdo-fallet skulle en normal domstol, polismyndighet eller allmänhet ha svalt så lätt som man har gjort idag. Inte heller valet av terroristerna verkar vara så förenligt med allvaret bakom det hela. Även Köpenhamn-terroristen råkade av någon anledning vara en sådan där dekadent knarkare. Även denna gång avslutades terrorn med en attack på något judiskt, en synagoga. Det får en att undra. Mig veterligen har IS terroriserat alla utom israeliska medborgare därborta.
  Även själva efterspelet till Hebdo-attacken skulle förr i tiden ha fått vemsomhelst att stanna upp och undra vad sjutton det är som är på gång: 88000 poliser och militärer på jakt efter två terrorister. Man skulle vilja veta när, åtminstone när efter andra världskriget, något liknande har inträffat. Tre dagar, tror jag, efter terrorattackerna, lämnar de flesta västledare allt viktigt inrikes-, utrikespolitikt hemma, och står i armkrok på någon ”torg” för att ”försvara” vad mot vem? Hur kunde de alla samlas på så kort tid? Hur kunde man på lika kort tid lyckas samla miljoner fransmän till en demonstration, med en likadan färdigtryckt banderoll för de flesta att bära. Det hela låter som en sorts förberedelse till…? Folket får ofta vad det förtjänar. Mycket tyder på att det blir så även denna gång.
  När det gäller media: Jag såg en videoklipp av dels originalversionen och dels den franska kanal 24s version av fritagningen av gisslan i den judiska butiken. Vad hade de på 24 hittat på, tror du? Jo, just då folk springer ut ur butiken strax efter att gisslantagaren är ihjälskjuten, hade de helt fräckt lagt in en massa kvinnoskrik i bakgrunden. ”Jaha, och…?” Ungefär så reagerar folk idag. Jag själv börjar mer och mer hålla med om vad någon skrev i samband med allt det här och IS-videofilmerna: ”Hjälp, hela världen håller på att omvandlas till Computer Graphics Interface”. Det finns en allvarlig gräns mellan verklighet och spel som folk inte längre uppfattar eller bryr sig om.
  Vi får väl se om det dyker upp en ny Snowden så småningom, som avslöjar vilka av de hundratals spekulationer som är i omlopp, som är de riktiga. Jag för min del tänker fortsätta att avvakta, och inte spekulera utan konstaterar bara att allt framställs på ett så inkonsekvent sätt, att jag inte har någon anledning att tro på media eller någon annan officiell kanal.

  Gilla

 9. InPeace skriver:

  @ Ati och andra personer som är intresserade.
  Ni skriver frågande om en ny Snowden dyker upp och det gör det säkert. Däremot är jag helt övertygad om att den nuvarande Snowden är en agent ifrån Usa. Tittar man på hela hans historik och jämför med de dokument han påstås kommit över, så haltar den på flera punkter. Det han själv beskrivit i vissa avseende överensstämmer inte heller med de procedurer som finns gällande hanteringskedjan av de dokument han tagit.
  Givetvis är den information som han delgett media och allmänheten till stora delar helt autentiskt och de är ett smart drag av de som håller i trådarna att vänja hela världen vid vilka spelregler som gäller. Trots all information om Usa som släppts, så är det ingen större skillnad, alltså det får inga större konsekvenser för Usa. Det Usa lyckats med är att skjuta fram positionerna ytterligare, alltså vi vänjer oss mer och mer för den totalitära övervakningen och kontrollen detta land har. (Nu är ju inte Usa i sig skyldigt, utan används som ett utmärkt verktyg för den inre kretsen/eliten).

  Smart är ju också att Snowden infiltrerat Wikileaks, (dock underskattar dom nog på ett sätt Julian Assange) och det är ingen slump att Snowden fastnade just i Ryssland. Det är heller ingen slump att inte all information han har släpps samtidigt, utan pytsas ut.

  Snowden hyllas världen över och har blivit en ikon. Till och med filmen om honom knep en Oscars.
  För mig som verkligen läst in mig på på bl.a. Snowden och övervakningen som sker rent tekniskt, är min enda slutsats att världen står helt och hållet under hjärnkontroll (Mindcontrol).

  Tyckte det ni skrev längst ner i din senast kommentar var riktigt bra iakttagelse:
  ”Det finns en allvarlig gräns mellan verklighet och spel som folk inte längre uppfattar eller bryr sig om”

  Förövrigt så är det förbaskat bra artiklar och kommentarer på denna blogg! Och därför kände bara att jag ville dela med mig lite tankar som kan kanske bidra att få andra att ifrågasätta lite 🙂

  Gilla

 10. Ati skriver:

  @ Jan-Ola. Rättelse: Det ska vara kanal 2 och inte 24. Men som flera andra videoklipp verkar även den här ha censurerats av YouTube (efter påtryckningar av kanal 2?). Varför jag sade 24 kan bero på att det var den kanalen (eller var det ytterligare en annan kanal?) som hade intervjuat en av de som hade bevittnat skjutningarna. Hon påstod nämligen att en av gärningsmännen hade (väldigt?)vackra blåa ögon.
  Medierna vägrar intressera sig för de frågor som bara ett fåtal människor ställer. Det är därför inte alls orimligt om man anser dem vara på ett eller annat sätt korrupta. Men därmed inte sagt att alternativmedia är ett alternativ utan urskillning. Det är ansträngande men väldigt viktigt att gallra bort allt struntsnack.
  Ytterligare rättelse är att manifestationerna verkar ha ägt rum 4 dygn efter attackerna.

  @ InPeace
  Skulle du vilja ange någon källa eller lägga fram belägg/bevis för dina påståenden gällande Snowden?

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Carl Lundström: Här kommer svar från Mister Lai:

  Ang, och till Carl Lundström

  Vi befinner oss inte riktigt på samma spelplan. Vi kan dock efter hand komma att göra det, inget är uteslutet idag. De gigantiska förändringar vi står inför och som inte enbart är knutna till vårt land kommer i grunden att förändra allt.

  Dock jag är en ensamvarg, och jag har alltid varit min egen på den högra planhalvan, så långt ut på den högra sidan att hörnflaggan är framför min näsa. Min filosofi är och har alltid varit solitär och individualistisk egoistisk men med ansvar. Ansvar är ett ord inga politiska aktivister vill ta i ens med tång. Ansvar innebär att man inte tar det bara för egen del utan för sin familj sitt land sitt folk. Ansvar hör du aldrig någon som vill diskutera. Ansvar är ett ord ingen politiker någonsin framför eller vill höra talas om. Individualistisk vill man vara så länge det passar men inte en egoist med ansvar där egenintresset och att handla förnuftigt är de bärande temat. Etisk egoism är nämligen att tillvarata sitt egenintresse och det är en mänsklig egenskap inte ett politiskt ställningstagande.

  Jag står i konstant opposition mot totalitarism och det kollektiva samhället. Det kollektiva samhället där en liten elit skall styra över och fördela andras välstånd efter politisk vilja och intresse som ofta visar sig i slutändan enbart vara en annan form av korruption, att köpa röster och piska sina slavar bara lite och inte till döds. Detta då till skillnad från det totalitära samhället där man klart visar vem som bestämmer med hjälp av piskan och repet.

  Min solitära och individualistiska egoism ger varje människa förutsättningen att själv bygga sitt liv och framtid utan inblandning av en överhet. Du får själv lön för din möda utan att någon skall titta vad du har och anse sig vara bättre lämpad att förvalta ditt arbetes frukter. Du bär dock ett ansvar för din familj, dina vänner, din omgivning och ditt land och ditt folk. Ansvaret är det bärande och den starke har rätten men också skyldigheten att tänka förstå och hjälpa.

  Slutsatsen blir därmed att all socialism vare sig den är internationellt kollektiv eller nationell är felaktig och ett sidospår i mänsklig utveckling. Likaså om socialismen skulle kunna övergå i det kommunistiska samhället som är et utopisk dröm utan förnuft drömd av dårar som saknat all känsla för både etiskt och moraliskt ansvar. Människan är nämligen i grunden födda individer och därmed egoistiska och individualistiska. Lika fel är det liberala och det konservativa politiska tänkandet. Man tror att genom politik kunna styra ett samhälle i en viss riktning vilket går en tid men aldrig över tid.

  Människa föds fri och skall leva fritt efter de förutsättningar som varje individ har. Dock med den begränsningen att vi alla också har ett ansvar.

  Tack för ditt intresse för min person

  Mr Lai

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  blueshift: Se svar till C Lundström. 🙂

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  InPeace: Edward Snowden är med all sannolikhet fake. Såg dokumentären om honom. Nä, det är något som inte stämmer. Om han vore så farlig för USA vore han död. Har han egentligen läckt något som världen inte redan visste. Han ser så gullig och ärlig ut men det är något med rösten. Man kan fråga sig om en människa kan bli så korrupt. Det kan hon av olika anledningar. Och tjejen som var med honom när han flydde – vem är hon? Från wikileaks. Hur kunde dom vara med på ett hörn. Jag menar när man vet vad CIA och Mossad är kapabla till så hopar sig frågorna.

  Gilla

 14. Kalle skriver:

  Gillar verkligen bloggen med bra analyser. Ger nya insikter och är därför läsvärt.

  Bra kommentarer som jag också delar. Läste om Socialdemokraterna igår som tipsades om här och det var intressant. Delar också ATI kommentar om ”Computer World”. Känns som att det inte går att lita på någonting lägre. Sannolikt har det inte gått på länge men att det är först nu som vi upptäcker det. Kanske börjar vi nosa den där konspirationen i hasorna som John F Kennedy talade om innan han blev skjuten?

  Vad gäller Snowden har jag inte alls satt mig in i frågan och respekterar så klart de som ifrågasätter om det är en ”false-flag”.

  Själva artikeln är intressant och pekar på det geopolitiska spelet och dess avgörande betydelse. Det handlar inte enbart om USA’s och Israels dominans i regionen och världen utan också om stora ekonomiska värden där en oljeledning kan ha stor påverkan.

  Den stora frågan nu geopolitiskt är just vart oljepriset ska ta vägen? Nettoeffekten av en lägre oljepris, en stigande dollar och en försvagad rubel tycks inte räcka för att rubba Ryssland (om det är så att det är en medveten politik att få ner oljepriset). Det känns märkligt att priset halverats sedan juni 2014, precis efter Krim.

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  Kalle: Allt är ett spel för att komma åt Ryssland. Och sen Iran. Och äga och förslava hela världen. Det är målet. Man tror sig komma åt Ryssland genom att sänka oljepriset t ex. Saudierna kan hålla ut för dom har bunkrat miljoner med oljepengar under resans gång. Men inte ens dom kan hålla på hur länge som helst. Det finns många bra inlägg i bloggen om detta som Mr Lai och Brage Norin har skrivit.

  Hur dom än gör med sanktioner mot Ryssland så kommer det inte att funka. Det drabbar alla på sikt. Dessutom mjölksyrar ryssarna fortfarande sina grönsaker. Bara det. Det kan hushålla. Har vana från Sovjettitden. Men det kan inte vi. Vi har ju inte ens skyddsrum och mat så det räcker om vi skulle bli avskurna. VI HAR HELT ENKELT FÖR JÄVLIGT URUSLA LEDARE I VÅRT LAND! Nickedockor som bara tänker på sin egen prestige och lyder maktens piska.

  Ryska gasleveranser till EU äventyras av att Ukraina inte sköter utlovade förskottsbetalningar.

  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/ryskt-gashot-kan-sla-mot-eu_4358437.svd

  Gilla

 16. InPeace skriver:

  @ Ati
  Skulle gärna lägga fram källor, dock är det insamlad kunskap, dokumentation och kunskap som är omöjlig att sammanställa i ett kommentarsfält. Råder att var man/kvinna att försöka se helheten i vad som händer i världen och ifrågasätta, för att åter ifrågasätta. Man skall inte heller lita blint på olika källor, utan ställa sig frågan till varför (anledningen) delges informationen/källan. 🙂

  @ Helena Palena
  Ja det finns hundratals frågor som journalister och media i allmänhet borde ställa sig till exempelvis hela Edward historien, men istället ställer dom sig till förfogande för att vara skådespelare/aktörer i denna väl regisserade historia.

  Tack även till Mister Lai, som en kommentar till Carl Lundström, beskrev så bra i ord om hans synsätt/levnadssätt, jag kände igen. 🙂

  Gilla

 17. anders skriver:

  ” VI HAR HELT ENKELT FÖR JÄVLIGT URUSLA LEDARE I VÅRT LAND! Nickedockor som bara tänker på sin egen prestige och lyder maktens piska. ”

  Och vad är det för kaliber på de som köper politikernas resonemang? Det egna ansvaret är stort.
  Att kunna hushålla och klara sig i mindre samhällen borde vara en självklarhet.

  Gilla

 18. Ati skriver:

  Jag kan av det lilla jag har läst av Mr. Lai, tänka mig att han är tillräckligt ajour med utvecklingen för att låta folk ta del av hans kunskaper. Jag var lite fundersam kring vissa spekulationer han gjorde i sin förra artikel, som enligt mig förstörde resten av texten som annars var informativ. Med den här artikeln har jag ännu allvarligare problem. Den känns som en konstig blandning av fakta och onyanserade utsagor om sådant som fortfarande väntar på att bekräftas och en grov spekulation om ett utifrån och inifrån attackerat Europa (som jag har förstått det hela).
  Ansvar är tydligen en viktig grundsten i hans ideologi. Utan att gå in på djupet av denna extraordinära ideologi, vill jag helt enkelt fråga på vilket sätt han kommer att ”bära” sitt ansvar om framtiden visar vara inte ett smack lik den han här har presenterat?
  I övrigt är jag oerhört nyfiken på vilka som besöker den här bloggen är övertygade om att Mr. Lai’s åsikter är till fullo försvarbara, realistiska och allmänetiska (Jan-Ola, Anders, Helena…?)

  Gilla

 19. anders skriver:

  IS och dess verkningar, som påståendet att det kommer fler IS-krigare från Göteborg än hela USA, kan ses som ett led i att skapa motsättningar i Sverige. Det stora antalet våldtäkter kan vara av samma karaktär. Kan också vara av karaktären desinformation (att antalet överdrivs), fast med samma verkan, destabilisering. Texter av den typen skall läsas med stor vaksamhet.
  Det enda man med säkerhet vet är att invandringen är stor.
  Vad som är sant och vad som är spekulation kan bara gissas. Det är dock så som med de flesta texter av alternativ karaktär att det krävs ett övervägande mått sanning för att nå fram, men kan finnas ett visst mått falskt/desinfo av olika anledningar. Det kan ju också vara så som Gordon Duff skriver när det gäller sanningshalten i artiklarna.

  Gilla

 20. Kalle skriver:

  Jag är ”helt” ny till sidan och texterna så vis av erfarenhet vill jag ligga lite lågt. Ska bli spännande att följa framöver. Artikeln ovan ser inte jag att det skulle finnas några faktafel eller felaktiga slutsatser annat än att det så klart är omöjligt att sia om framtiden.

  Slutklämmen

  ”Den som lever får se hur stort helvetet skall bli innan vi får en ny politisk ledning i Europa som törs ta ställning för sina länder och sina folk.”

  Stämmer bra in och det är exakt så det är.

  Gilla

 21. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Till Kalle: En bekant till mig har vänt på ordspråket ”Den som lever får se” till att bättre passa in i vår turbulenta tid, och då låter det så här ”Den som ser får leva”. I romarriket hade man ett ordspråk som sa ”Preparatus supervivet” = Den förberedde överlever. Förberedelse behöver inte nödvändigtvis betyda att man bara förbereder sig materiellt, utan den bästa förberedelsen är att man har ett öppet sinne och därmed en mental förberedelse, vilket gör att man lättare kan möta och klara sig i dramatiska och oväntade situationer. Den förmågan är tyvärr en bristvara i vår tid, där flertalet människor under några årtionden vant sig vid att staten är de flesta goda gåvors givare och därmed sällan prövat sina egna förmågor. Lycka till !

  Gilla

 22. Benny skriver:

  Svenska media är humoristiska! Man anser på fullt allvar att Ryssland hotar Ukraina för att man inte vill leverera gas? Och detta pga att Ukraina inte kan, eller mest troligt, inte vill betala…alltså menar man att ryssarna ändå ska skicka gasen utan betalning. ”Hotet” ligger alltså i att ryssarna vill ha betalt för sin vara innan leverans! Dessutom till en regim i Kiev som baktalar och ljuger om sin viktigaste leverantör allt möjligt och som aldrig betalar notan utan skickar den till EU dvs oss skattebetalare! En uppmaning till danskarna…nästa gång det blir en ordentlig köldknäpp, skit i att betala Sverige för elen ni köper så ska vi se hur svensk media rapporterar om detta.

  Gilla

 23. Benny skriver:

  Ännu mer humor! Nu ska tydligen britterna skicka trupper till Ukraina för att hjälpa dem att få ordning på sin militär och ge dem ny utrustning. Problemet är att enligt Minsk 2 ska inga utländska trupper eller rådgivare få skickas dit! Dessutom så hotar Cameron med åtgärder mot Ryssland om man skulle bryta mot avtalet, alltså precis det som britterna tänker göra? Jaha, vad har UK att komma med mot Ryssland då, frågar sig vän av ordning? Ingenting, UK har en av världens största utlandsskulder (som Grekland) och är i praktiken bankrutt, militären är en skugga av sitt forna jag, över 12 miljoner är långt under fattigdomsstrecket och många städer i Mid-England är totalt bankrutt och i anarki! I stället för att ta tag i den galopperande fattigdomen och islamiska extremismen i hemlandet hemfaller skojaren Cameron alltså till att drömma sig tillbaka till det Brittiska Imperiets tid och låtsas som han inte är USA:s patetiska knähund. Frankrikes Hollande har som det verkar hoppat av krigsretoriken tillsammans med Merkel men som vanligt ska britterna visa USA att man är deras enda riktiga allierade i Europa. Det mest otroliga är att britterna som själva lider av sanktionerna mot Ryssland och låga oljepriser inte alls vill vara med i Camerons utrikespolitiska lekstuga.

  Gilla

 24. Ati skriver:

  @ Anders
  Att vi alla påverkar och påverkas av varann är vad som utgör vårt samhälle. Tänk dig en halv miljon Lai:s över hela Europa, vilka läses av en miljon européer som var och en förmedlar vad Lai säger till en bekant. Hur man fördelar ”ansvar” vet jag inte, men du förstår nog graden av det ansvar som ett sådant hypotetiskt exempel antyder. Vid närmare eftertanke behöver exemplet inte ens vara så hypotetiskt. Genom det dubbla draget att ge sina artiklar en journalistisk form, samt ange sin befattning eller expertis, vill han ju framstå som en auktoritet. Å andra sidan förbigår det både honom och andra här, att han därmed förbinder sig att underteckna artiklarna med eget riktiga namn. Det räcker t.ex. inte med ett foto av en viss person, under vilket står ”han”. Folk vill veta vem han i så fall är. Ungefär på samma sätt menar jag att folk vill veta om han är en viss Bengt Svensson eller Mjung Whung-Lai eller något.
  Om man nu är mot de traditionella medierna i deras egenskap att tjäna en ansvarslös ”stat”, så är det inget bra alternativ att basera sin egen journalistik på material plockat från dem. Det gör de bäst själva, i sina sätt att kunna göra en helt annan nyhet av en nyhet, genom tusentals olika fräcka manipulationer. Det skulle egentligen behövas en ny beteckning för vad som ska beteckna ”sunt alternativmedia”. Det ska vara resultatet av ett detektivjobb som går ut på att analysera manipulationer av rum och tid, ljud och bild, och avslöja de språkliga och logiska motsägelser som känneteckar de officiella kanalerna. Nuförtiden med Internet och avancerad datorkraft är resurserna dessutom oändliga. Fram tills man har lokaliserat vilka de är som är konsekvent seriösa och hederliga i sin rapportering, står man lite som mellan pest och kolera.
  En annan förutsättning är förstås att man ska vara så odogmatisk som möjligt. Men man får se det snarare som något utmanande, när nu var och en av dessa extrema ideologier har fått sin prövotid och visat sig vara ohållbar för en sådan komplex struktur som heter ”samhälle”. Inklusive Lai:s egen förstås, då det nämligen var ”egoism med ansvar”, med den starkes rätt (dvs. den starkares större rätt, den starkastes största rätt), allt baserat på Rand, Nozick, Popper och kompani, vilket har fört oss till detta upplösta tillstånd, dvs. denna, mycket snabbare än nödvändigt, upplösta ”nation”. Politiken hette och fortfarande heter ”nyliberalism”. Liberalism själv är enligt gammal innebörd en sorts marknadsekonomi med hänsyn till folket. Ungefär som en välfungerande socialdemokrati, vilken dock av någon anledning har haft en tendens att förfalla genom kompromisser, mutor, eftergivenhet, etc. Man kanske ska hitta metoder att bota den?
  Det är möjligt att Lai vill göra ett nytt försök med nyliberalismen varför han vill behålla namnet, lite som de envisa stalinisterna som vägrar ge sig? Jag vet inte! Men lika lite som Lai med den starke menar ”bodybildare”, kan man på allvar beskylla den förra regeringen för ”ansvarslöshet”. Vad jag menar är att ”ansvar” inte är någon matematisk princip i ekonomin. Finns det någon från den extremasta högern till den extremaste vänstern, som på allvar skulle påstå att han/hon inte alls ämnar att bedriva en ansvarsfull politik? Det vore synnerligen ansvarslöst, skulle partikamraterna tycka.

  Gilla

 25. Ati skriver:

  @ anders: Egentligen borde jag inte blogga och sådant med tanke på feber och förkylning; så ta sista stycket av senaste svar med en nypa salt. Poängen var att, om det är nationen man prioritear, så spelar det ingen roll vilket parti det råkar vara eller vad det partiet heter, som då behöver ta hänsyn till att vissa allmänna resurser ska tjäna som ”nationens ådror”. Sedan kan det hela motsägas av andra faktorer. För en företagare är t.ex. invandring en högst rationell lösning. Man kan inte i samma veva som man försvarar en sådan ideologi eller åtminstone huvuddragen i den, beskylla företagaren för att vara ansvarslös, då ”att ta ansvar” just är att leva efter sin egen ideologi. Vi försvarar ju också kvinnans frihet som har en ”negativ” effekt på vissa traditioner såsom en del av ”nationen”. Vissa perioder var invandring nödvändig för att rädda nationen. Själv försöker jag vara så tolerant som möjligt, men tycker att allt går för fort. Men det blir lite ”surt sa räven” över det hela att idag anklaga Reinfeldt, mfl. som har skött sig utmärkt. Man både tjänar och förtjänar en ideologi som man slåss för (om den så gör en själv till en ”förlorare”).
  Men min poäng var i alla fall att man ska ifrågasätta orimligheter, fast aldrig sitta och bara påstå en massa saker utan belägg. Terrorattackerna kan lika gärna vara utförda av Israel, såsom en del tror eller av en västerländsk grupp med syfte att skapa konflikt mellan muslimer och judar, eller av någon annan okänd organisation. Inga sådana gissningar stillar i och för sig ens oro inför vad det kan vara som den omfattande Paris-manifestationen egentligen gick ut på. Det hela verkar styras av samma logik som IS-armén själv. Utom i enstaka exceptionella fall i historien, möjligen i syfte att skydda sig, t.ex. mot ökensand och sådant, skulle man vilja veta hur ofta det har förekommit att en armé har dolt sig bakom masker? I det här fallet är syftet kanske inte något annat än att låta folk börja anklaga och hata varandra, under tiden att de själva förverkligar helt andra mål än vad vi går och tror?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.