USA har tappat kontrollen över IS! Har förlorat greppet över Turkiet som öppnar upp för Gazproms ledning! 

USA har förlorat kontrollen över sin skapelse iS! Och Boko Haram!

USA har förlorat kontrollen över sin skapelse IS! Och Boko Haram!

”Många journalister publicerar i egna namn färdigskrivna CIA-dokument. Dollar pumpas ut till många korrumperade journalister i hela västvärlden. Sedelpressarna i USA är överhettade. Hur länge håller det att trycka sedlar som saknar täckning? Inte länge till.”

Brage Norin – fysiker och kinakännare – skriver här om hur USA tappar mark och vad som görs i ren desperation för att behålla petrodollarystemet.

NU GÅR DET MYCKET FORT PÅ DEN HISTORISKA ARENAN

* USA har förlorat greppet över Turkiet. Landet öppnar upp portarna för Gazproms sydledning. En ny våg av arresteringar i Turkiet drar åt snaran runt många inhemska CIA-agenter. Detta är en chock för det ”militärindustriella komplexet” – som grep makten i USA 2001 när Bush blev president. USA har förlorat en mycket viktig allierad.

* Tyskland och Frankrike satsar diplomatiskt på en fredlig lösning i Ukraina. USA:s vicepresident yttrar sig i mycket sarkastiska ordalag om detta fredsinitiativ. Merkel tar öppet ställning för en fredsplan som utarbetats tillsammans med ryssarna. Freden i Europa måste förhandlas fram med Ryssland – punkt slut. USA ställs utanför fredsdiplomatin. Tydligare än så kan det inte bli.

* Grekland bryter helt öppet mot CIA:s planer på att avskärma Europa från Ryssland. Spaniens största parti enligt färska opinionsundersökningar – delar samma åsikt. En hel serie länder inom EU börjar äntligen ifrågasätta USA:s krigspolitik helt öppet. Carl Bildt upprepar som vanligt CIA:s argument – men han blir alltmer isolerad.

* USA har förlorat sitt inflytande i Indien – ett jättebakslag. Brasilien, Ryssland, Indien, Kina och Sydafrika (”BRIKS-länderna”) går samman i en syd-östallians och lanserar snart en ny världsvaluta, som kommer att vila på en ny guldmyntfot – ”Yuan-guldfoten”. Detta är den värsta av alla tänkbara utmaningar. Petrodollarns ställning är snart slut.

* Boko Harems anknytning till CIA i Nigeria börjar avslöjas. USA:s ambassadör utpekas i flera debattartiklar på webben som spindeln i nätet. En serie höga nigerianska militärer har ”sålt” vapnen till Boko Harem! Hoppsan – så märkligt kan det synas, men de höga militärerna hade aldrig kunnat göra detta på egen hand. Det är precis samma taktik som CIA använder sig av i alla välorganiserade inbördeskrig. Terrorgruppen har fått order att boka sig ett harem på flickskolor – allt för att hetsa fram hat och inbördeskrig. Men nu börjar AU – afrikanska unionen – sätta hårt mot hårt. CIA:s planer har plötsligt stött på hårt motstånd. Sanningen om Boko Harem håller långsamt men säkert på att avslöjas.

* USA har tappat kontrollen över IS. Flera stater har tillsammans med CIA varit inblandade i uppbyggnaden av IS – bland annat Saudiarabien. Men allt har gått överstyr. Det har urartat till kaos. Meningen var att i Irak skapa en nordlig sunnitisk statsbildning – och att störta Syriens president Assad. Då skulle vägen öppnas för naturgasledningar från de jättelika naturgasfälten i Qatar och Iran. Men denna plan har på snabb tid eroderat sönder. Planen skulle bara fungera om först Assads regim störtades och därefter Irans regim. Så var planerna – men bägge pusselbitarna har runnit ur händerna. USA:s krigsplanering i Mellanöstern håller på att haverera.

* Kinas storsatsning på den nya sidenvägen som förbinder Kina, Ryssland och Europa är historiens största industriella satsning någonsin. Telenät, elnät, motorvägar, flygplatser, naturgas- och oljepipelines, mängder av gruvsatsningar och en jättelik satsning på höghastighetståg – allt i ett paket. Europa kommer ännu en gång att knytas samman med öst. Den nya sidenvägen binder samman hela vår planets största sammanhängande markyta. ”Eurasia” kommer på sikt att bli världens största frihandelsområde.

* Framtidens nya rymdstation blir ett samarbete mellan BRIKS-länderna – med Ryssland och Kina som huvudaktörer. Ett större symbolvärde för en ny värld kan ingen föreställa sig. ISS går troligen i pension inom några få år. När ryssarna slutar sköta trafiken till ISS är allting över. USA har länge tvingats anlita Ryssarna för sina transporter till ISS. Det blir dyrt och dessutom alltmera pinsamt. NASA:s senaste försök att skicka förnödenheter till ISS blev ännu en ny katastrof. NASA tvingas nu se över hela sin rymdverksamhet eftersom olyckorna avlöser varandra. Till och med den planerade amerikanska rymdturismen har drabbats av en katastrof. Hur är detta rymdkaos möjligt?

VAD ÄR DET SOM HÄNDER?
Precis som när det amerikanska militärindustriella komplexet tog makten sedan Kennedy mördats och kriget mot
Vietnam drogs igång – så slutar det med en katastrof. Efter Vietnamkrigets slut kunde emellertid USA resa sig ur askan.
Militärens maktövertagande 2001, som inleddes med terrordåden i New York den elfte september, slutar annorlunda.
Det militärindustriella komplexet i USA störtar ner landet i avgrunden.

Filmen om WTC7-skyskrapans kollaps mitt på dagen – 7 timmar efter Tvillingtornens fall – har setts av många miljoner amerikaner. Inget flygplan hade träffat den jättelika skyskrapan som stod över ett hundra meter från Tvillingtornen.
Flera oberoende laboratorier har bekräftat samma sprängmedel – ”nanotermit”. Med andra ord hade skyskrapan apterats med sprängmedel minst en månad före den elfte september 2001. Den fasansfulla sanningen om vad som hände i New York skakar om USA i grunden.

USA drabbas av ett förödande inbördeskrig och havererar som nation. En ekonomiskt härdsmälta slår nästan helt ut dollarn som valuta. Även Europa kommer att drabbas svårt – framför allt Sydeuropa. Enorma förmögenheter som vilar otryggt på amerikanska statsskuldväxlar kommer att gå upp i rök – fullständigt. Dollarkollapsen är oundviklig.

Dollarpressarna har fått löpa amok under lång tid. Mubarak-klanen blev ägare till närmare 500 miljarder dollar – bara för att bygga upp Mellanösterns värsta tortyrcentrum i Egypten. Hela flygplanslaster med nytryckta dollar flögs in i Irak och korrumperade hela landet. Ännu större dollarberg kördes till Afghanistan. Krigsherrarna byggde herresäten i hela Kabul. CIA och deras lydstater finansierar nästan alla krig i Mellanöstern. Sedelpressarna i USA är överhettade. Hur länge håller det att trycka sedlar som saknar täckning? Inte länge till.

Många journalister publicerar i egna namn färdigskrivna CIA-dokument. Dollar pumpas ut till många korrumperade journalister i hela västvärlden. Allt detta har också avslöjats. Folk som vill bikta sig vid livets slut har framträtt och berättat sanningen. En av Tysklands ”bestsellers” just nu, är en sådan självbekännelse-bok. Denna extremt obehagliga sanning skakar om Västvärldens massmedia.

Vad händer efter USA:s fall? Alaska kommer så småningom att åter knyta banden till Ryssland. Ryssland köper tillbaka Alaska från USA – det land som en rysk tsar sålde till USA för cirka 100 år sedan. Så kommer det att gå. USA kommer så småningom att återhämta sig. Men ingenting kommer att vara sig likt i detta land. De som stulit mest i USA har bara en enda trygg plats att flytta till – Beijing. De kommer att tas emot men de kommer att förlora sin politiska makt. De stenrika betalar för sig i silver. Dollarmiljardärerna har redan bunkrat på sig allt silver de kunnat komma över i världsmarknaden – för de vet att dollarns tid snart är över.

Är inte Ryssland och Kina diktaturer?
Bägge länderna är diktaturer. Men när USA faller blir det automatiskt fred i världen. I en värld med fred kommer ingen diktatur att sitta säker. Det är folket som har den egentliga makten. Långsamt men säkert kommer äkta demokrati att segra i land efter land. Men skillnaden mellan väst och öst är stor. Varken Kina eller Ryssland har intresse av att kriga sig fram. Det är militären i USA som ser kriget som den enda utvägen för att undvika avgrunden – ”det fiskala stupet”.

Brage Norin höjdare

Brage Norin – Skogså Tankesmedja

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till USA har tappat kontrollen över IS! Har förlorat greppet över Turkiet som öppnar upp för Gazproms ledning! 

 1. Benny skriver:

  Ryssland är inte en diktatur, Putin är folkvald, i faktiskt mer korrekta val än de som hålls i USA. Kina är däremot en partidiktatur där partiets ledamöter väljer en ledare för landet. USA är i praktiken lika Kina på så sätt att även om man påstår sig ha ett tvåpartisystem så är det de mäktiga klanerna som styr nomineringen tillsammans med militärkomplexet och som i slutändan bestämmer vem som ska bli galjonsfigur, dvs president. Så kontentan av detta är att USA är mer som en demokratur där folket får välja en utsedd sprattelgubbe vart fjärde år, som styrs från kulisserna. På Obama syns det tydligt att han är väldigt obekväm med sin situation och med jämna mellanrum så gör han häpnadsväckande uttalanden som när han erkände att USA varit med och anstiftat kuppen i Ukraina häromdagen.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Benny: Det har du rätt i – Ryssland är ingen diktatur. Och vad lever vi i – jo, i demokreaturien som dom röstboskap vi är. Nu ska Hillary Clinton bli president. Och så en mot henne. Allt är uppgjort. Obama blev så framplockad och skapad för att passa i galoscherna. En svart! Och nu är det dags för en kvinna! Så jämställt och fint! Fy för den lede!

  Gilla

 3. InPeace skriver:

  Står i texten att Usa kommer drabbas av inbördeskrig, men ingen motivering till varför?

  Gilla

 4. Pingback: USA har tappat kontrollen över IS! Har förlorat greppet över Turkiet som öppnar upp för Gazproms ledning! | Arab Nyheter

 5. Sofia skriver:

  8 minuter förklarar varför Putin har förtroende hos det ryska folket:
  (han är en av dem)

  Gilla

 6. STIG PALM skriver:

  Har denna artikel skickats till President Obama för kommentar? Om inte, gör detta?

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Stig: Vad tror du Obama skulle svara?

  Gilla

 8. MetalHeadViking skriver:

  Det är helt korrekt fakta. Men analysen tycker jag har sina brister.

  Från början skapades ISIS av Bandar Bush inom Saudiarabiens regering. Inte direkt USA, men i förlängningen ja, det är korrekt.

  Viktigare är dock att USA fortsätter att mata ISIS med träning, vapen och finansiering via oljeköp från Turkiet. Så det är en jäkla röra det här. ISIS får fortsätta härja tack vare USA, EU, Turkiet och Saudiarabien.

  Lösningen är inte ett krig mot ISIS. Utan det räcker med att strypa deras tillgångar. Stoppa stödet från Saudiarabien, träningen från USA, vapen från EU och oljeköpen från Turkiet.

  Detta kan man göra över en natt, och låta Irak, Syrien och kurderna långsamt ta ner ISIS medan de svälter på ammunition, pengar och resurser.

  Men det kommer så klart inte att ske.

  Gilla

 9. Brage Norin skriver:

  Nato försökte bomba fram demokrati i Libyen. Försöket gick inte så bra. Med vapen och soldater och bomber försökte Nato slåss för flickskolor i Afghanistan. Det verkar inte heller fungera så bra. Det måste vara något fel på människorna som vi försöker hjälpa. Stackars Nato som så tappert kämpar för det goda. Grupp efter grupp efter grupp av terrorister skapas som är så fasansfulla att al Qaida får skämmas för sin humanitära politik. Nog finns det hemska människor – så pratas det på stan. Förvirringen är total.

  Går det att få folk att vakna – så länge som lögnerna duschar ner över oss varje dag? Går det ens att få fram en gnutta sanning? CIA:s lögnpropaganda är så enastående enkel att genomskåda – men den går hem. Ett stort TACK till sådana som Helena som i sin blogg släpper fram sanningar.

  Gilla

 10. STIG PALM skriver:

  Heja Brage Norin som hittat sanningen! Annars brukar det heta; vad är sanning?

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Här kommer en kommentar från Göran som inte kan skriva på en dator: Enligt den syn jag har är i det stora hela inlägget både sann riktig och måttfull. Kanske en aning väl optimistisk mot slutet där Brage Norin har fallit i den tron att det kommer att sluta väl det hela. Det kommer att sluta illa är vad jag ser. Nya sidenvägar och allt annat är en illusion. Det människorna kommer att slåss om är det dagliga brödet och vad som behövs för att överleva. Medelåldern för folk kommer att sjunka ner till vad den var för 100 – 150 år sedan.

  Ta bara en sådan sak som insulin – hela kedjan av detta läkemedel måste var sluten och under kyla. Hur fasiken klaras det av i den kommande stormen. När människor förlorar allt de har då förlorar de också all känsla för andra.

  När de rikas välde tar slut då skiter de i hur de går för alla andra också. Vad vi är på väg in i är ett enormt krig. Ett slutgiltigt krig där de olika krafterna kommer att ta ut varandra efter hand.

  Gilla

 12. Swoopmaster skriver:

  InPeace: Orsaken till hög risk för inbördeskrig är de avsevärda ekonomiska skillnader mellan olika delstater i USA, när väl en stor ekonomisk kollaps kommer de delstater som har bra ekonomiska möjligheter inte vara särskilt sugna på att bära upp de fattigare delstaterna utan kommer att inse att de klarar sig själva betydligt bättre självständigt. Exempelvis kommer inte en rik delstat som Kalifornien att vara särskilt sugna att betala för en industridelstat som Michigan där alla industrier har kollapsat, detsamma gäller delstater med stora naturtillgångar och energitillgångar. Sedan finns det stora traditionella, kulturella och framförallt religiösa skillnader mellan olika delstater som kommer att öka sprickorna ytterligare. Lägg till allt detta alla konservativa grupperingar i framförallt republikanska delstater där kvinnor, män och barn är beväpnade upp till tänderna och sedan länge har åtskilliga privata miliser utformats.

  Gilla

 13. Brage Norin skriver:

  Svar till ”Göran” / Helena Palena.
  Det var trevligt att läsa dina kommentarer. Jag personligen är helt övertygad om att slutet blir gott. Men jag tror att det blir ”kolsvart” – före gryningen. Den amerikanska drömmen kommer att förvandlas till den amerikanska mardrömmen och det kommer att gå fort. Det går inte att bygga ett så grymt tjuvsamhälle där en promille av befolkningen lägger beslag på det mesta. En skriande ojämlikhet kan bara upprätthållas med vapen, terror och rädsla. Landet har drabbats av girighetens cancer. Samhället fräts sönder inifrån. Ett fasansfullt inbördeskrig är oundvikligt.

  Västeuropa är mycket sårbart. Flyktingvågorna från länder i Nordafrika och Mellanöstern där CIA och deras lydstater har lyckats organisera inbördeskrig, kommer att följas av nya flyktingvågor till Europa österifrån. Ukraina är snabbt på väg att haverera. Återigen har CIA lyckats skapa ett helvete på jorden. Att vi är så förblindade att vi inte ser vad som sker är för mig en stor gåta.
  Det blir ett stort kaos även i Västeuropa – men USA kollapsar. Det är synd om jänkarna som terroriseras så fruktansvärt av sjukligt giriga människor och av de militära krafterna i landet.

  En ny värld håller på att födas. När USA faller är de tusenårig krigens epok över. Vi är långsamt men säkert på väg mot en värld i fred. Vatten kommer att bli framtidens tvistefråga – men sådana konflikter löses med diplomati. Jag är optimist!

  Gilla

 14. STIG PALM skriver:

  Optimisten har det trevligare än pessimisten.
  HALLELUJA!!
  Till fred på Jorden

  Gilla

 15. Michael Thudén skriver:

  Enligt ekonomiprofessor Michael Hudson ett cykliskt förlopp mellan demokratin och finansmaktens skuldförslavande.

  Enligt Hudson har i årtusenden det cykliska förloppet varit:

  1) Människorna i samhället skuldförslavas och samhället hamnar i en diktatur styrd av de som äger skuldslavarna

  2)Skuldslavarna har gjort demokratisk revolt och fått skuldsaneringar

  3)Skulder har ansamlats och nya skuldslavar skapats varvid samhället hamnat i punkt 1) igen

  Så finansmakten har alltid strävat efter diktatur medan ”pöbeln” strävat efter skuldavskrivningar och demokrati enligt Hudson.

  Men det fanns en brist för finansmakten i att vara för envälde och diktatur. När finansmakten skuldsatte t.ex en kung dog skulden med kungen. För att överbrygga det problemet började finansmakten stödja demokratin. Då kunde finansmakten skuldlägga en stat istället och göra skulden tidsmässigt obegränsad och göra alla i samhället till skuldslavar genom staten. Hudson skriver:

  ”“Anyone who gave credit to a prince knew that the repayment of the debt depended only on his debtor’s capacity and will to pay. The case was very different for the cities, which had power as overlords, but were also corporations, associations of individuals held in common bond. According to the generally accepted law each individual burgher was liable for the debts of the city both with his person and his property.”

  The financial achievement of parliamentary government was thus to establish debts that were not merely the personal obligations of princes, but were truly public and binding regardless of who occupied the throne. This is why the first two democratic nations, the Netherlands and Britain after its 1688 revolution, developed the most active capital markets and proceeded to become leading military powers. What is ironic is that it was the need for war financing that promoted democracy, forming a symbiotic trinity between war making, credit and parliamentary democracy which has lasted to this day.”

  Rekommenderar hela artikeln:
  ”Debt Slavery – Why It Destroyed Rome, Why It Will Destroy Us Unless It’s Stopped”

  Västvärldens parasitära finanssystem har nått en skuldmättnadspunkt och befinner sig i ett vägskäl. Antingen kommer, som Brage skriver, demokratin segra eller så kommer ett rent skuldslavhälle skapas (om vi inte redan är där)

  Gilla

 16. Michael Thudén skriver:

  För att skapa ett demokratiskt samhälle måste riktiga pengar skapas skuldfritt av staten och bankernas rätt att häkta in skuldslavar genom att skapa ”pengar” som skuld tas ifrån dem.
  Jag tror det är väldigt viktigt att folk förstår att det finns ett sätt att skapa pengar på som inte innefattar ökad skuldsättning på. Jag beskrev det i min senaste blogg:
  https://parasitstopp.wordpress.com/2015/02/11/riktiga-pengar-ska-minska-mangden-skulder-och-minska-riskerna/

  Gilla

 17. xmaverickx skriver:

  Vad kommer att hända i världen och Sverige 2025 om bara 10 år. Sveriges befolkning kommer att minska till 3.5 miljoner, USA:s kommer att minska från dagens 316 till endast 69 miljoner.
  http://www.deagel.com/country/forecast.aspx?pag=1&sort=GDP&ord=DESC

  Gilla

 18. xmaverickx skriver:

  Optimisten som har det roligare än pessimisten, är som den druckne som har det roligare än den nyktre. Tills Ågren kommer.

  Gilla

 19. InPeace skriver:

  Tack till Swoopmaster för svar på min ovanstående fråga om vad som skulle kunna ev. orsaka inbördeskrig i Usa. Uppskattas!

  Gilla

 20. Lars Andersson skriver:

  Tycker att fredsförhandlingarna i Minsk var lovande. Det känns bra att de tre stormakterna i Europa, Ryssland, Tyskland och Frankrike förhandlar med Ukraina om vapenvila och fred. Bra att Europa själva tar ansvar för krig och fred. Att inte USA eller NATO deltog i förhandlingarna. Vapenvila är viktigast och slut på dödandet, sedan stabil fred och demokrati. Tror det är bäst att Ukraina delas i två länder, Västra och Östra Ukraina, två neutrala länder, Västra Ukraina handelsavtal med EU och Östra Ukraina handelsavtal med Ryssland, alla förhoppningsvis nöjda.

  EU sägs ofta vara ett fredsprojekt och då undrar man varför inte Ryssland är med, speciellt efter både WW2 och Kalla Kriget? Ryssland är europas och världens största land och har Europas största befolkning, ekonomi, militär, energitillgångar samt ortodox kristen kulturhistoria. Ett EUropa utan Europas största land är ett halvt EUropa. Ett enat och fredligt Europa med fungerande politiskt, ekonomiskt, militärt, socialt samarbete mellan fria och självständiga nationalstater, fritt från imperialistiskt inflytande från USA, skulle vara bra för Europa. Från Lissabon till Vladivostok är en bra vision för Europa.

  Gilla

 21. Helena Palena skriver:

  Lars: Bra kommentar! Lägg den gärna under mitt sista inlägg. Passar mycket bra där! 😛

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.