Till dig som tror att Ryssland är fienden! USA har 1 000 baser i världen! Ryssland har två!

DIA. USA har snart ringat in hela världen.

DIA. USA har snart ringat in hela världen.

Till dig som tror att Ryssland utgör ett hot mot världsfreden o s v. I sitt stora tal i december sa Putin att USA/NATO/EU har 1 000 tusen baser runt om i världen. Ryssland har två och det är på deras planhalva. Så här skriver Agneta Norberg som varit aktiv i fredsrörelsen länge:

”Jag ser däremot en annan fara, som aldrig nämns i våra massmedier, nämligen hur USA byggt upp enorma militära fort, för total instängning av den ryska kontinenten. USA har inrättat hundratals anfallsbaser i Östeuropa, och runt hela den euroasiatiska kontinenten. USA/Nato och Sverige genomför nära nog dagligen provokativa flygstridsövningar inte långt från St Petersburg med supersnabba plan som utgår från baserna Amari i Estland, Siauliai i Litauen, Lilvarde i Lettland, Kosziny i Polen och Taszar i Ungern.

Flottstridsövningar hålls årligen i Östersjön, Baltop, med havs- och flygstridskrafter, nu senast med deltagande från sexton länder. I norr pågick den sjätte Cold Response-övningen i mars detta år med 16 300 soldater från USA och ett tiotal andra länder i närheten av den ryska gränsen, med aktivt deltagande av Sverige. Något reportage om detta stod inte att finna i de svenska tidningarna.”

Ja, varför skriver inte DN, SvD, Expr och AB om det? Varför sägs inget på radion? Svar: Vem äger medierna? Vilka är det som försöker ta över hela världen? Är det Ryssland? Nej, det är NWO-gänget i vilket Carl Bildt är en lakej bland andra. Shit happens!

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till Till dig som tror att Ryssland är fienden! USA har 1 000 baser i världen! Ryssland har två!

 1. Ola skriver:

  Bra Helena! På dom bara!
  Kul om vänstern sliter sig från kulturmarxismen och börjar arbeta för freden. För visst kan vi samarbeta med Clarté för freden. Eller med vem som helst förresten.

  Gilla

 2. Hans Nilsson skriver:

  Jag ser Putin som vän och Obama och hans anhang runt om i världen som stora fiender.

  Gilla

 3. Maja Dacke skriver:

  Hans, Obama är bara en marionett som är beroende av att hans strängar/trådar håller … En dag brister det när han är förbrukad. Jag undrar om han idag inte ångrar att han lät sig dras med i det här spelet. (Axelryckning)

  Gilla

 4. olle skriver:

  Har Ni fått stora snurren eller,..frågan är vilka som genom världs historien tillfogat sitt folk
  och allierade mest skada och tvång. Är det Sovjet (Ryssland) eller USA???Vem som startar krig är
  det nog ingen som vet,..för det blir väl en sidomanöver som gömmer orsak och konsekvens tills
  vi inte först fattar. Är det här ett snack för att sudda över Islamisternas framfart över hela världen.
  Den av dom som får ett kärnvapen först,..kommer att starta världskrig! Framtiden kan ha ett hemskt facit på vem av oss som hade rätt. Att USA och storbanker försöker att styra världen med
  ekonomi är ju känt. Men utrensningar genom massavrättningar, Sibirien läger mm är nog Ryssarna långt före USA. Det är ju historia men den brukar upprepas då och då i modernare
  skepnad.

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Olle: Samma hand som tog över Ryssland 1917 och skapade ett kommunistiskt helvete byggde sen upp EU. Det finns inget vänster eller höger – bara bankparasitism. Man måste ha den bilden klar för sig för att kunna förstå vad som sker. Samma hand triggar även igång hatet mot muslimerna. Och det är ju mycket lätt att få igång.

  Gilla

 6. Anders Romelsjö skriver:

  Instämmer i beskrivningen. Frågan behandlas ingående i ett av kapitlen i bok ”USA som världspolis” av Ulf Karlström och mig – se http://jinge.se. (90 % av upplagan såld, men ex. finns kvar).
  Under senare är har USA förstärkt inringandet av Ryssland och Kina med baser där. USA har också byggt ut i Afrika. Det finns inget land efter WW II som störtat/(stött störtande av) så många demokratiskt valda regeringar

  Gilla

 7. Pingback: USA har 1 000 baser utanför sitt territorium - Ryssland har två

 8. prosan skriver:

  Det här:

  ”Det finns inget vänster eller höger – bara bankparasitism.”

  För att det nu allt ärt vänster, så har måttstocken förskjutits. Allt vi ser av upplösning är vänster, men det har normaliserats, så alla ska tänka att det är helt normalt.

  Gilla

 9. Sofia skriver:

  USA kan ha använt drönare mycket tidigare än vad MSM ”informerat” om:

  Gilla

 10. oförskämt av ryssland att lägga sina gränser så nära usas militärbaser

  Gilla

 11. Maja Dacke skriver:

  Ja, du Stigman, det är förfärligt oförskämt att göra så … Hehehehe! Undrar om det snart blir en gräns i Sverige …

  Gilla

 12. Irina skriver:

  Edghar Cayce (1877-1945) betonade ofta hur människornas andliga liv återspeglade sig i samhället och i nationen. ”Varje nation, varje folk skapar genom sin anda en betydelsefull ställning, inte bara på jorden utan även i Universum.” Då ligger vi i västvärlden illa till med den dekadenta livsstil som vi har.
  En av hans mest berömda förutsägelse, som ännu inte förverkligats, berör Ryssland. Han såg hur Ryssland trädde fram som världens hopp. ”Genom Ryssland kommer hoppet till världen ” förutspådde han. Detta uttalande gjorde han strax före sin död.
  Det verkar som den tiden nu har kommit.

  Gilla

 13. Sofia skriver:

  Intervju med Putin nov 2014

  Gilla

 14. andersromelsj skriver:

  Under åren har Sverige närmat sig den av USA dominerade krigsorganisationen NATO alltmer. Svenska flygplan gjorde en ”viktig” insats i NATO:s angrepp mot Libyen, som långt överskred FN-beslut och som slog sönder det land i Afrika med högst levnadsstandard Kadaffis brott? Alltför självständig, och ej sällan USA-kritisk politik. Sverige deltar i kriget i Afghanistan, under NATO-ledning, ett krig som inte har stöd av FN-beslut. NATO-övningar på svensk mark sedan länge. Svensk press har ingen kritik.
  Nu är värdlandsavtal med NATO, med riksdagsbeslut i höst eller nästa vår. Ännu ett steg närmare.
  NATO vilar på kärnvapenanvändning som möjligt och menar sig ha rätt att först angripa med kärnvapen.
  Värdlandsavtal innebär att NATO-trupper kan komma att placeras på svensk mark.
  Sveriges säkerhetspolitiska ställning försvagas.
  Försvarskostnaderna kan öka med 41 miljarder mm
  Läs nya utmärkta boken ”Bevara alliansfriheten”.
  Läs mer på min blogg http://jinge.se, senast http://jinge.se/mediekritik/sverige-in-i-nato-bakvagen-maj-britt-theorin-falun-kl-15-idag-och-bakgrund.htm
  Nej till NATO!

  Gilla

 15. Magnus Johansson skriver:

  Maja Dacke: ”Hans, Obama är bara en marionett som är beroende av att hans strängar/trådar håller … En dag brister det när han är förbrukad.”

  Det är en väldigt populär ståndpunkt men riktigt så enkelt är det nog inte. De som satte Long-legged mack daddy på presidentposten har investerat sin prestige i den gamle CIA-agenten och homosexuelle drogpundaren. Eftersom hans presidentskap dock utgör en enorm bluff kan de inte någonsin utan stor skada för sig själva medge bluffen, varken nu eller senare, så på det viset har Obama skaffat sig en hållhake på sina CIA-kontrollanter och maktspelare högre upp. Det ska bli intressant att se hur de väljer att behandla mack daddyn fram till presidentvalet 2016.

  Gilla

 16. Michael Thudén skriver:

  Som du skriver Helena finns det ingen höger eller vänster – bara bankparasitism. Sverige är så beroende av dollarimperialismen allt rasar med den -börsen, vårt pensionssystem, bostadsmarknaden, statsobligationer etc är helt kontrollerade av dollarmaffian. Skrev om hur det hänger ihop här:

  https://parasitstopp.wordpress.com/2015/01/20/pensionen-och-marknadsvardet-pa-din-bostad-star-och-faller-med-dollarhegemonin/

  Gilla

 17. Sofia skriver:

  CIA lurade Ryssland att intervenera Afganistan den 24 dec 1979 och Västmedierna framställde det som om Ryssland ville erövra landet.
  http://peterharold.wordpress.com/2015/01/22/standigt-denne-brzezinski-det-borjade-redan-med-afghanistan-och-fortsatter-med-ryssland-och-sedan-hela-varlden/

  Gilla

 18. Benny skriver:

  Sofia, det fanns uppgifter i slutet på 70-talet att CIA planerade att störta den sovjetstödda Najibullah från makten i Afghanistan. Sovjetledarna hade givit Najibullah försäkringar om sitt stöd och för att uppfylla det löftet skickade man soldater till Afghanistan. Detta visste givetvis CIA om därför körde man igång detta uppror, då man visste att det skulle uppfattas som ett tecken på svaghet från Kreml i de forna vasallstaterna i öst om man inte uppfyllde sitt löfte till Afghanistan. Löften om militär hjälp till ditten och datten leder ofelbart till att man hamnar i trubbel, vilket ju borde mana till eftertanke i debatten om Nato här i Sverige.

  Gilla

 19. Sofia skriver:

  @ Benny
  det du skrev verkar vara trovärdigt. Det har tillkommit kommentarer på ovanstående länk som är intressant att ta del av, men termen ”judar” tror jag är missvisande; i alla fall leder det till missförstånd.
  Jag har försökt diskutera NATO-frågan på en del militärbloggar med det är hopplöst. De mest intresserade sitter fast i ett gammalt NATO-klister.

  Gilla

 20. Crisis actor skriver:

  Det finns en nyligen översatt artikel på Yrsa Häggströms hemsida Bakom kulisserna, om hur Ryssland är under attack politiskt från USA:s sida, dvs. landet attackeras just nu av samma krafter som genomförde statskuppen i Kiev. Vad man eftersträvar är en regimförändring i Ryssland, så att landet kan inordnas under den nya totalitära globala stat som brukar benämnas Nya Världsordningen.

  I väntan på ett ryskt Maidan
  http://www.bakom-kulisserna.biz/news/i-vantan-p%c3%a5-ett-ryskt-maidan/

  Gilla

 21. Helena Palena skriver:

  Crisis: Självklart pågår ett spel som inte syns i DN osv. För jävligt. Men har man pengar och kan sätta in sina säpostyrkor som heller aldrig omnämns går det vägen (som hotar och dödar alla som går emot). Man underminerar så sakteliga och tar sen över. Och vad kan vi göra? Rakt av inget mer än skrika på gatorna. Behöver bara studera vad Draghi/ECB ska göra. Totalt maktövertagande väntar. Vi är redan slavar och kommer så att förbli! Tyvärr tror dom flesta att det lönar sig att rösta på ett parti i Sverige. Vi sitter redan i båten i och med EU. Vad kan Grekland nu göra? Ingenting. Sitter också i snaran hur många röster än ett parti får. Kliva ur EU? Skulle inte tro att dom ens får.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.