En feminin observation: I mikroskop ser östrogen ut som en rosenbuske! Lögnen vs Sanningen på Internet!

I mikroskop ser östrogen ut som en rosenbuske.

I mikroskop ser östrogen ut som en rosenbuske.

Lite tankar från Brage Norin – fysiker och kinakännare – så här på nya året!

Lögnens makt är stor
Konsten att ljuga för människor är förmodligen lika gammal som människan själv. Hitlers propagandaminister Joseph Goebbels var ett geni inom detta område. Hans enastående
vältalighet gick rakt genom märg och ben på det tyska folket. Nästan alla hjärntvättades. Genom att upprepa en lögn tillräckligt ofta faller vi till slut offer för lögnen. Om lögnen
dessutom är mycket välformulerad kan nästan ingen undgå att påverkas.

Kunskaperna om hur man indoktrinerar människor är idag vetenskap. Underrättelsetjänster pratar realpolitik under bordet, medan politiker talar om strunt för massorna. Vi har fått två nivåer. Verkligheten förvanskas, tillrättaläggs eller döljs av massmedia. De som kontrollerar massmedia styr vårt tänkande.

Tron på att sanningen kan besegra lögnen om bara sanningen kommer ut, är en tragisk illusion. Individuellt kan vi vakna, men det stora flertalet faller oundvikligen offer för lögnen. Lögnen är smart, välorganiserad och har mycket gott om pengar – medan sanningen är fattig. Men det har tänts en strimma av hopp.

Internet
Det har hänt någonting riktigt stort. Internet har öppnat portarna på glänt även för sanningen. Det utkämpas just nu ett formidabelt informationsvärldskrig på nätet. Lögnen försöker dränka sanningen – men trots detta sipprar sanningen fram. Ett fritt nät är ett ovärderligt demokratiskt verktyg. Den som söker sanningen har fått en värdefull gåva. Det har blivit mycket enklare att finna sann information.

En feministisk historia

När det första elektronsvepmikroskopet installerats vid Luleå Tekniska Universitet förstorade vi både östrogen och testosteron. Vi fascinerades av östrogen – det såg ut som en rosenbuske. Men fy fan när vi skådade testosteron. Vi blev chockade. Vi skådade själva Djävulen rakt i ansiktet –  med horn och allt. Av fyra observatörer överlevde endast jag.

* Kvinnan är skapad till Guds avbild.
* Mannen är skapat till Djävulens avbild.

Kvinnan är inte gjord av ett revbensspjäll från Adam. Oj vad vi har blivit lurade!

Brage Norin höjdare

Brage Norin – Skogså tankesmedja

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till En feminin observation: I mikroskop ser östrogen ut som en rosenbuske! Lögnen vs Sanningen på Internet!

 1. Josef Boberg skriver:

  ”Kvinnan är inte gjord av ett revbensspjäll från Adam. Oj vad vi har blivit lurade!”

  Sant.

  Gilla

 2. Antonia skriver:

  Säkert ljuger jag också små vita lögner, men generellt gillar jag inte lögner. Kan kanske beror på att jag har dåligt minne, och är lättare att minnas sanningar än uppdiktade lögner.
  Skulle inte kunna bli politiker. de for med osanningar mest hela tiden.
  Så ja vi är lurade hela tiden.

  Gilla

 3. Maja Dacke skriver:

  Hhihihihiiiiiiiiiiiiiii!

  Men det vete tusan om jag lägger någon aspekt på Brages forskningsresultat. Ty det skulle betyda att … De flesta ledare – även Jesus, Gandhi etc – har varit män genom tiderna … så man kan dra sina egna slutsatser.

  Har Brage blivit feminist ..?

  Å andra sidan vet man sedan tidigare att en extra Y-kromoson i generna (XYY) hittas hos väldigt aggressiva män – stackars satar! Sattan åsså, om Helena tillåter.

  Gilla

 4. anders skriver:

  Jag ser nog inte riktigt samma sak som Brage: det ser ut som ett vågmönster eller fjärilsvingar.
  http://www.microscopy-uk.org.uk/index.html?http://www.microscopy-uk.org.uk/mag/artnov04/bjtesto.html

  Gilla

 5. Maja Dacke skriver:

  Anders, efter att ha sett alla bilderna på sajten verkar testosteronet utvecklingsbart och föränderligt. Tja, det påminner om min gamle gu…. Och på den första bilden var det ‘något’ som jag kände att jag ville klappa … medhårs … för husfridens skull. Hehehäh!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.